Mijn alerts Direct regelen
Menu

Oostpoort voor 80% verhuurd

Nieuwsitem

AMSTERDAM – Met de komst van Cool Cat, La Ligna, Big Bazar en het Zwarte Fietsenplan is 80% van de winkelmeters in het nieuwe winkelcentrum Oostpoort verhuurd. Het nieuwe hart van Amsterdam Oost wordt eind maart 2014 geopend.

Naast de twee supermarkten Albert Heijn en Vomar komt er een biologische verswinkel ‘Biolicious’. Het winkelcentrum kent verder een sterke branchering met winkels zoals C&A, H&M, Xenos, Big Bazar, BCC, Cool Cat, La Ligna, Bruna, Miss Etam, Douglas, Vero Moda, Jack & Jones, Eye Wish Opticiens, Pets Place, Hunkemöller en Kruidvat, maar ook speciaalzaken zoals de koffie- en theewinkel Simon Levelt, de bekende bakker van de Middenweg Bakker Balvert en de hippe Vitaminstore.

De Hema aan de Linnaeusstraat wordt uitgebreid en krijgt een nieuw modern winkelconcept. Ook de horecaruimtes in Oostpoort zijn vrijwel allemaal verhuurd en bieden voor elk wat wils. Naast een Bagels & Beans komen er een grand café, een pannenkoeken- en een sushirestaurant.

Oostpoort is op dit moment het grootste bouwproject in Amsterdam. Van de 235 koopwoningen die momenteel in aanbouw zijn is nu bijna 70% verkocht en komen er per week 3 á 4 nieuwe kopers bij. De eerste woningen worden december opgeleverd.

Op het voormalige terrein van de Oostergasfabriek aan de Linnaeusstraat/Polderweg ontstaat een centrumgebied met circa 600 woningen, circa 18.000 m² winkel- en horecaruimte en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage met ruim 874 plaatsen. Daarnaast zijn er in het gebied diverse stedelijke en culturele voorzieningen, zoals het Stadsdeelhuis, muziekmakerscentrum MuzyQ, het Sportfondsenbad Oost, de Wethouder Verheijsporthal en de fitness club Sports World.

Oostpoort wordt ontwikkeld door OntwikkelingsCombinatie Polderweggebied VOF (OCP), een samenwerkingsverband tussen Bouwfonds Ontwikkeling, Ymere en Stadgenoot. De belegger van het nieuwe winkelcentrum wordt een samenwerkingsverband van Stichting Spoorwegpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer en Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De verhuur van het commercieel onroerend goed wordt door MAB Development uitgevoerd. Zij wordt voor de verhuur van de winkelruimtes geadviseerd door CBRE en voor de horecaruimtes door Adhoc horecamakelaars.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts