Mijn alerts Direct regelen
Menu

Hotel Verkopen

Adhoc

Hotel verkopen

De verkoop van een hotel

Redenen verkoop
Wij verkopen hotelbedrijven door het hele land. Sommige van deze hotels zijn gevestigd in een huurpand dat eigendom is van een derde, andere ondernemers hebben het vastgoed in eigendom. Een hotelbedrijf wordt verkocht vanwege de naderende pensioenleeftijd en gebrek aan opvolging in het (familie)bedrijf, uit weelde omdat men de waarde van het succesvolle bedrijf contant wil maken en plannen heeft met het geld dat vrijkomt uit de verkoop, maar er wordt soms ook verkocht als het hotel niet (meer) goed loopt. In alle gevallen kunnen wij u helpen.

Verhuren of verkopen
Indien het vastgoed eigendom is dient een keuze gemaakt te worden om het vastgoed ook te verkopen of om het pand te verhuren. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten, want u kunt ook eerst, bijvoorbeeld voor 10 jaar, verhuren waarna de huurder het pand alsnog van u koopt, al dan niet tegen vooraf overeengekomen voorwaarden.

De waarde van een hotel
Indien uw bedrijf is gevestigd in het pand van een derde, dan gaan we uit van de huurprijs die op dat moment geldt en bepalen we de waarde van uw bedrijf aan de hand van onder andere de losse inventaris, vaste inrichting en bij de cijfers kijken we met name naar de (mogelijke) winstgevendheid van het bedrijf.
Als u het vastgoed zelf in eigendom heeft bepalen we eerst de huurwaarde van het pand. Wilt u het pand (blijven) verhuren dan wordt de waarde van het bedrijf ingeschat uitgaande van de huurwaarde die de koper van het bedrijf aan u zal moeten betalen. Wilt u liever uw bedrijf en vastgoed in één keer verkopen dan schatten we aan de hand van de huurwaarde, de staat en courantheid van het pand de mogelijke verkoopwaarde in. De marktwaarden worden in overleg met onze ervaren taxateurs berekend.

Verkoop van aandelen of uitsluitend activa
Indien u uw hotelbedrijf en mogelijk ook het vastgoed in een b.v. heeft, dan is het zinvol om met uw accountant en/of fiscalist te overleggen of het voor u mogelijk interessanter is om de aandelen in de bv’s te verkopen i.p.v. de activa uit de b.v. te verkopen.

Besluit tot verkoop
De waardebepaling wordt uitvoerig met u en mogelijk ook uw accountant besproken. Indien we op één lijn liggen qua uitgangspunten voor de vraagprijs voor het bedrijf, de huurprijs of de vraagprijs voor het vastgoed dan leggen wij deze uitgangspunten met elkaar vast in een opdracht tot bemiddeling. Hierin spreken we af voor welke periode wij exclusief als uw makelaar aan de slag mogen gaan in onze zoektocht naar de opvolger voor uw bedrijf, wat wij verdienen ingeval van een geslaagde transactie (courtage) en de mogelijke bijkomende promotiekosten (normaliter enkele honderden euro’s).

Contracten
Indien wij de koper voor uw bedrijf hebben gevonden dan maken wij de contracten voor de verkoop van het bedrijf en het pand of de huurovereenkomst. Omdat ons kantoor al meer dan 40 jaar niets anders doet dan taxeren, verhuren en verkopen van horeca zijn wij in staat om goede overeenkomsten op te stellen. Bij een aandelentransactie zijn vaak een jurist en accountant nauw betrokken bij de totstandkoming van de transactie en de contractuele afwikkeling.

Levering
Wij blijven namens en met u betrokken bij de verkoop totdat de koopprijs door de koper bij de notaris of onze derdengeldenrekening is overgemaakt en u de sleutels aan de koper overdraagt.
Ofwel: Bemiddeling van A tot Z.

Affiniteit
Onze affiniteit met hotelbedrijven komt mede vanwege de Hoge Hotelschoolopleiding die de meeste van onze medewerkers hebben genoten.

Referenties
Veel ondernemers van hotelbedrijven zijn u voorgegaan. Vraagt u gerust een aantal referenties via ons kantoor op of zie hiervoor onze referentie pagina.

Contactinformatie
Laat u bij de verkoop van uw hotel bijstaan door een professionele partij die u belangen kan behartigen. Heeft u vragen, neem dan vrijblijvend contact op met onze hotelspecialisten. Voor de provincie Noord-Holland en regio Midden Nederland kunt u contact opnemen met Bram Stokman. Voor de provincie Zuid-Holland en de regio Zuid Nederland kunt u contact opnemen met Henk Sluiter.

Het is uiteraard ook mogelijk om voorafgaand aan de verkoop van uw hotel een verkoopadvies op te laten stellen. Hierbij krijgt u duidelijk en onderbouwd inzicht in de opbrengstverwachting van uw hotelbedrijf.

Meer weten?Bram Stokman RM
Contact opnemen020-705 15 25
Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts