Mijn alerts Direct regelen
Menu

Nieuws

De Beren gaat restaurant openen in het Postkantoor te Enschede15 juli 2019

De Beren gaat restaurant openen in het Postkantoor te Enschede De afgelopen weken is er weer een belangrijke stap gezet in de transformatie van het voormalige postkantoor in Enschede. De invulling van de bioscoop door Vue Cinemas was al bekend, maar onlangs heeft ook Restaurant De Beren de komst naar Enschede bevestigd. De Beren In […]

Lees meer
Restaurant-Hotel Het Oude Posthuys Leerdam wisselt van eigenaar10 juli 2019

Het voormalige postkantoor aan de Meent 57 in Leerdam huisvest al jaren “Het Oude Posthuys” Restaurant en Hotel. Het gebouw met een oppervlakte van circa 850 m² omvat een restaurant, zaal en 9 luxe hotelkamers en een fraai terras. De exploitatie is per 1 juli jl. overgenomen door “Het Oude Posthuis B.V.”. Met de verhuurder, […]

Lees meer
Overdrachten 1 juli 201902 juli 2019

Op 1 juli jl. heeft weer een aantal overdrachten plaatsgevonden. De volgende horecabedrijven hebben een nieuwe eigenaar gekregen: Eethuis Nurks in de Hout – Haarlem ‘t Oostpoortje – Amsterdam Oost Hotel Restaurant Gasterij Het Oude Posthuys – Leerdam Verhuurd (collegiaal met Frans Heideman van B.O.B horecamakelaars): Veilinghavenkade 117-125 – Utrecht (stad) En de horecabelegging aan […]

Lees meer
Ranglijst Horeca Top 100 2019: de grootste horecabedrijven van Nederland11 juni 2019

De lange en zeer warme zomer van 2018 heeft ervoor gezorgd dat de bestedingen in de horeca tot recordhoogten stegen. En dat geldt zeker ook voor een heel groot deel van de bedrijven in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken 2019. De totale omzet van die Top 100 doorbrak de grens van […]

Lees meer
Grote horecabedrijven draaiden recordomzet in 2018 dankzij lange zomer11 juni 2019

De bestedingen in de Nederlandse horeca zijn in 2018 tot recordhoogte gestegen. De totale omzet van de honderd grootste bedrijven kwam in 2018 uit op 8,2 miljard euro, meldt vakblad Misset Horeca, dat de omzetstijging toeschrijft aan de lange en erg warme zomer. Dat is krap een half miljard meer dan het jaar ervoor, blijkt […]

Lees meer
Adhoc horecamakelaars in Vastgoed Visie: ‘Wij zitten al 40 jaar bovenop de trends’04 juni 2019

Horeca neemt een steeds belangrijker plek in binnen (winkel)centra. Terecht, want goede horeca is cruciaal voor de verblijfsduur en de beleving van de bezoekers. Dat vergt specifieke marktkennis. Adhoc horecamakelaars heeft die in huis. ‘iedereen kan horecaruimte verhuren, maar kennis hebben van het plaatje erachter, is iets heel anders. en juist dat maakt het verschil!’ […]

Lees meer
Seizoensverschil hotelovernachtingen sinds 2012 flink afgenomen03 juni 2019

Het aantal overnachtingen in logiesaccommodaties is in het eerste kwartaal van dit jaar toegenomen tot 18,3 miljoen, 46 procent meer dan in diezelfde periode in 2012. Dat betekent dat het verschil tussen de seizoenen kleiner wordt, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Het eerste en vierde kwartaal doen het van oudsher slechter […]

Lees meer
Loetje komt naar Enschede23 mei 2019

Gisteren werd door Loetje bekend gemaakt dat de keten ook in Enschede een restaurant gaat openen. Toen wij het prachtige pand op deze unieke (park)locatie voor het eerst zagen dachten wij direct dat dit een zeer geschikte locatie zou zijn voor een vestiging van Loetje. En het bleek inderdaad een schot in de roos te […]

Lees meer
De Goffertboerderij aan Goffertweg 17 te Nijmegen verhuurd aan Mister Panda06 mei 2019

Na acht jaar heeft Croy de Goffertboerderij haar deuren gesloten aan de Goffertweg 17 te Nijmegen. Op deze locatie zal vanaf begin augustus 2019 Mister Panda, een Aziatisch tapasrestaurant, opengaan. Huurder gaat het restaurant eerst grondig verbouwen alvorens tot opening over te gaan. De locatie omvat in totaal 1.339 m² verhuurbaar vloeroppervlakte aan horecaruimte. De […]

Lees meer
Loetje komt binnenkort naar Eindhoven!06 mei 2019

In een oude Philips school aan de Frederiklaan/Kastanjelaan opent Loetje aan het einde van het jaar haar deuren. Het wordt inmiddels de 20e vestiging van de populaire restaurantketen. Adhoc horecamakelaars heeft Loetje geholpen bij het vinden van deze prachtige locatie. Lees ook dit artikel in het Eindhovens Dagblad.

Lees meer
BackWERK naar Tilburg01 april 2019

Het selfservice foodconcept BackWERK heeft tegen een marktconforme huurprijs circa 200 m2 gehuurd op de Heuvel 29-31 in Tilburg. Het betreft een geheel gerenoveerd hoekpand waarin voorheen een kledingwinkel en een broodjeszaak gevestigd waren. Deze 2 units zijn door de vastgoedeigenaar samengevoegd tot 1 geheel. De bovenverdiepingen worden verbouwd tot appartementen. Verhuurder Livin B.V. werd […]

Lees meer
Twee nieuwe gezichten bij Adhoc horecamakelaars19 maart 2019

Wij verwelkomen Arie-Dirk Roobol en Yannick van der Meer. Beiden in maart 2019 begonnen. Arie-Dirk als vastgoed adviseur en Yannick van der Meer als junior taxateur. Arie Dirk heeft zijn vastgoedopleiding genoten bij de hogeschool Rotterdam en werkte de afgelopen vier jaar bij Ooms Makelaars. Hier was hij commercieel vastgoedadviseur binnen de regio Drechtsteden. Arie […]

Lees meer
McDonald’s na opfrisbeurt – betere koffie, nieuwe burgers, vette jaren13 maart 2019

Het gaat weer goed met McDonald’s in Nederland: de omzet nam vorig jaar 10 procent toe. Daar moest de restaurantketen flink voor veranderen. EEN NIEUW HOOFDSTUK Toen de Brit Steve Easterbrook begin 2015 aantrad als bestuursvoorzitter van McDonald’s, moest hij bijna meteen jaarcijfers presenteren die hij „teleurstellend” noemde. De nettowinst van McDonald’s – wereldwijd meer dan 37.000 […]

Lees meer
Hoeve Kromwijk Zoetermeer overgedragen aan nieuwe eigenaar08 maart 2019

Jeffrey en Marijke van Dijk hebben bijna 12 jaar Hoeve Kromwijk aan de Voorweg in Zoetermeer geëxploiteerd. 1 maart hebben zij het stokje overgedragen aan Marco en Fati Blokland. Hoeve Kromwijk is oorspronkelijk een monumentale boerderij gebouwd in 1871. In de nieuwjaarsnacht van 1998-1999 is de hoeve vrijwel geheel in vlammen opgegaan. Na een grondige […]

Lees meer
Top 1001: Adhoc de grootste in horeca01 maart 2019

Het jaarlijkse onderzoek van PropertyNL naar de marktposities van bedrijfsmakelaars- en adviseurs op basis van hun betrokkenheid bij transacties geeft aan dat Adhoc met afstand de grootste horecamakelaar is! https://propertynl.com/Nieuws/Top-1001-Adhoc-de-grootste-in-horeca/ede77dff-f458-481f-991f-6a37a5330822#

Lees meer
Spaghetteria naar Rotterdam13 februari 2019

Na 5 vestigingen in Amsterdam en 2 vestigingen in Utrecht zal binnenkort ook in Rotterdam een vestiging van Pastabar Spaghetteria haar deuren openen. Aan de Nieuwe Binnenweg 77 wordt thans druk verbouwd om de 355 m² tellende ruimte geschikt te maken voor dit mooie concept. Stefan van Popering, geen onbekende in de Rotterdamse horecawereld, haalde […]

Lees meer
Café ’t Praethuys Leiden na 51 jaar in andere handen12 februari 2019

Per 1 februari is het café in handen van de eigenaren van de bekende Leidse horecabedrijven Stadsbrouwhuis en de Vergulde Kruik. Wij wensen hen veel succes toe en danken onze opdrachtgeefster Kitty Turk voor het in ons gestelde vertrouwen om haar horecabedrijf na al die jaren te verkopen!

Lees meer
Legends Restaurant vestigt zich in pand aan Noordwijkse Grent 24/24A12 februari 2019

Namens de familie Stoof verzorgde Bram Stokman de verhuur van het pand aan Arthur van den Nieuwenhof die er een restaurant zal gaan exploiteren. Wij danken onze opdrachtgever voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen de nieuwe exploitant veel succes toe!

Lees meer
Restaurant Fifo in Leiden wordt Wijnbar Burgemeester Goeswijn12 februari 2019

In het pand aan de Choorlammersteeg 1D zal in april de wijnbar haar deuren openen. Bram Stokman verzorgde de verkoop van het restaurantbedrijf en de verhuur van het onroerend goed namens onze opdrachtgever de heer Van Rijsbergen. Wij wensen Chrissie van der Plas veel succes toe op deze mooie locatie in studentenstad Leiden!

Lees meer
Bram Stokman blikt terug op succesvolle periode28 januari 2019

Net als 2017 was 2018 een goed jaar voor Adhoc horecamakelaars, zelfs nog beter! Graag noem ik een aantal mooie transacties uit 2017 en 2018 waar ik zelf actief betrokken bij ben geweest. In 2017 hebben wij bijgedragen aan de ontwikkeling van het Amstelkwartier in Amsterdam door de verhuur aan George Marina en de eerste […]

Lees meer
Restaurant en Kwekerij De Kas in Amsterdam overgedragen aan nieuwe eigenaren28 januari 2019

Oud-eigenaar Gert-Jan Hageman draagt met trots het stokje over aan chef-koks Wim de Beer en Jos Timmer die al sinds maart 2017 de leiding in de keuken hadden. Restaurant De Kas is gevestigd in een uniek pand op een prachtige locatie en beschikt over een eigen kwekerij. Het bedrijf draait al een hele lange periode […]

Lees meer
ABN Amro: komende jaren meer grote ketens in de stad08 januari 2019

Amsterdam heeft nog een lange weg te gaan. In steden als Londen, Hamburg en Bilbao behoort tussen de 20 en 32 procent van de restaurants inmiddels tot een keten, in Manchester zelfs bijna de helft. In de Nederlandse hoofdstad is dat maar 3 procent. Volgens volgens horeca-analist Sonny Duijn van ABN Amro is de markt […]

Lees meer
Nieuwe Michelinsterren 201917 december 2018

Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelin-gidsen, bevestigt de positieve evolutie. ‘Dit jaar is een uitstekende editie voor Nederland met de nieuwe Michelinsterren 2019.’ ‘Onze inspecteurs zijn onder de indruk van het hoge niveau dat gehaald wordt door ervaren chefs die al eerder zijn onderscheiden. Ze hebben eveneens heel wat nieuwe namen gevonden om […]

Lees meer
‘Horeca groeit ook in 2019, maar wel minder hard’06 december 2018

Restaurants, hotels en cafés zullen ook volgend jaar goede zaken doen, maar de horeca groeit naar verwachting minder hard dan dit jaar. Vooral het tekort aan personeel speelt de branche parten, schrijft het Economisch Bureau van ING in een nieuw rapport. Lees verder Bron: nu.nl

Lees meer
Adhoc horecamakelaars in de pers06 december 2018

Onlangs verschenen onderstaande artikelen in het Algemeen Dagblad. Tapas en bistro op Defensie-eiland in Woerden Met de komst van tapasrestaurant ‘t Zusje naar Woerden is de horeca op het Defensie-eiland eindelijk compleet. Begin februari opent bistro Gare Pompidou en medio maart volgt ‘t Zusje. ‘Een verrijking voor Woerden’, vindt retaildeskundige Gerard Kremers. lees verder Adhoc […]

Lees meer
Lindenhof Delft wordt Heinde & Ver05 december 2018

Adhoc horecamakelaars verzorgde de verkoop van de Lindenhof Delft in combinatie met de verhuur van het onroerend goed. Het monumentale pand (circa 800 m² BVO) in het Agnetapark deed jaren dienst als exclusieve partylocatie. Vanaf maart 2019 kunnen gasten aan de Zocherweg 9 Delft terecht voor “grenzeloos genieten van heerlijke gerechtjes en drankjes voor een […]

Lees meer
Adhoc horecamakelaars richt expansie-afdeling op13 november 2018

Adhoc horecamakelaars is al 40 jaar actief in de horecamakelaardij. De laatste jaren begeleidde Adhoc vele horecabedrijven en -ketens bij hun expansie. Om de service nog beter uit te kunnen voeren heeft Adhoc nu een expansie-afdeling opgericht om haar opdrachtgevers nog gerichter en efficiënter te kunnen begeleiden bij hun zoekvraag. Bart Klaasboer is aangetrokken om […]

Lees meer
Adhoc horecamakelaars TRENDTOUR NEW YORK02 november 2018

Wij zijn al 40 jaar actief in Food & Beverage en willen graag altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de branche. Aangezien de Verenigde Staten (met name New York en de West Coast) op het gebied van foodtrends altijd een aantal jaar voorloopt op de rest van de wereld, leek het […]

Lees meer
SUGO Pizza al Taglio opent in Eindhoven29 oktober 2018

SUGO opent in Eindhoven aan de Nieuwstraat 20 haar 4e vestiging. SUGO staat bekend om haar kwaliteitspizza’s al taglio. SUGO heeft vestigingen in Rotterdam en in Amsterdam. In ruimte aan de Nieuwstraat zat tot voor kort lunchroom RAV. De ruimte meet circa 140 m² begane grond en 154 m² kelder. SUGO werd bij deze transactie […]

Lees meer
Eigenaar Burger King boekt winst26 oktober 2018

Restaurant Brands Internationa, het Amerikaanse moederbedrijf van onder andere fastfoodketen Burger King, heeft flinke winst geboekt in het derde kwartaal. Dat is met name te danken aan het succes van Tim Hortons, een populaire koffieketen in Canada. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal. Restaurant Brands International realiseerde een winstgroei van 49% op jaarbasis, tot […]

Lees meer
Themapark Almere definitief van de baan26 oktober 2018

Het themapark WitchWorld, dat in de kolossale nieuwbouwruïne ‘kasteel van Almere’ en het omliggende grondgebied langs de A6 in de provincie Flevoland moest komen, is definitief van de baan. Dat heeft initiatiefnemer Ton Theunis dinsdag gemeld. Theunis sloot onder voorbehoud van financiering in oktober 2015 een koopovereenkomst met eigenaar Gravin bv, maar is er niet in geslaagd […]

Lees meer
McDonald’s ziet verkoopcijfers stijgen24 oktober 2018

Restaurants van de fastfoodketen McDonald’s hebben wereldwijd meer menu’s, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken. In totaal zette McDonald’s over de drie maanden tot en met september een omzet van 5,4 miljard euro in de boeken. Dat is […]

Lees meer
Baristacafé opent aan Stadhuisplein Rotterdam18 september 2018

Baristacafé heeft in Rotterdam aan het Stadhuisplein in het project Lucia haar 22e vestiging geopend. Deze dynamische plek is getransformeerd tot een all day and night horecaplein met een grote diversiteit aan horecabedrijven, waaronder, naast de reeds bekende uitgaansgelegenheden als de ApresSkihut en Cornelis, nu ook formules zoals Five Guys, Satebar, Subway, Chocoladebar Quetzal en […]

Lees meer
Recordwinst voor volgeboekte Nederlandse hotels12 september 2018

De hoogconjunctuur en het groeiende toerisme leggen de Nederlandse hotellerie geen windeieren. Hotels boeken de hoogste bezettingsgraad in twintig jaar en de winsten stijgen naar een niet eerder bereikt peil. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van hoteladviesbureau Horwath HTL. De gemiddelde bezettingsgraad van de hotels in Nederland is vorig jaar gestegen tot 77,2%, vergeleken […]

Lees meer
Eerste Brabantse vestiging voor Shabu To Go10 september 2018

In de Bredase binnenstad aan de Karnemelkstraat 6 A3 zal Shabu To Go binnenkort haar deuren openen. De ruimte meet circa 120 m2 en bevindt zich nabij o.a. McDonald’s, COOP vandaag, Delifrance en binnenkort opent ook Subway aan deze straat een vestiging. Adhoc horecamakelaars trad op voor Shabu To Go. De verhuurder werd bijgestaan door […]

Lees meer
Toeristen geven steeds meer uit in Nederland29 augustus 2018

Toeristen gaven het afgelopen jaar meer geld uit dan de voorgaande jaren. Daardoor wordt toerisme steeds belangrijker voor de Nederlandse economie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS komt de groei grotendeels doordat meer buitenlanders ons land weten te vinden. In totaal kwamen de toeristische bestedingen in […]

Lees meer
Mark Roos beëdigd als NVM-makelaar14 augustus 2018

In het oude Raadhuis in IJsselstein is collega Mark Roos op 13 augustus 2018 beëdigd als NVM-makelaar, nadat hij sinds vorig jaar al de titel Register-Makelaar kon voeren. Adhoc horecamakelaars telt hierdoor inmiddels 6 NVM-leden. Mark runt samen met Bram Stokman met veel succes ons kantoor in Amsterdam!  

Lees meer
Barista Café opent vestiging in centrum Zoetermeer03 juli 2018

Het nieuwste horecaplein van het Stadshart van Zoetermeer wordt gevormd door Cadenza. Het nieuwe plein sluit perfect aan op de bestaande horeca, bioscoop Kinepolis en het Stadstheater. Het casino van Hommerson is ook naar Cadenza verplaatst. In opdracht van Hommerson verhuurde Adhoc horecamakelaars circa 153 m² horecaruimte aan Barista Café.

Lees meer
Interview: sloop van hotels in Valkenburg vanwege onderhoudsstatus?27 juni 2018

De provincie Limburg heeft onderzoek gedaan naar de hotelbranche. Daaruit bleek dat zo’n twintig procent van de hotels in het Limburgse Heuvelland in het ‘rode segment’ zit. Wethouder Claudia Bisschops, verantwoordelijk voor onder andere toerisme en economie in Valkenburg aan de Geul, legt uit hoe dit zit. “Hotels die in het ‘rode segment’ zitten, worden […]

Lees meer
Amsterdam nog steeds aan top voor hotelinvesteerders27 juni 2018

Amsterdam blijft de meest interessante stad voor hotelinvesteerders. De subtop wordt gevormd door Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Horwath HTL heeft in samenwerking met ABN Amro de Dutch City Hotel Index 2018 opgesteld, een ranking van Nederlandse steden die het meest interessant zijn voor hotelinvesteerders. Deze is gepresenteerd tijdens de Provada. Amsterdam staat duidelijk bovenaan […]

Lees meer
Starbucks gaat sneller vestigingen sluiten22 juni 2018

Koffieketen Starbucks gaat versneld vestigingen in de Verenigde Staten sluiten om de financiële resultaten een zetje in de goede richting te geven. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf dinsdagavond bekend na een tegenvallende groeiverwachting. De Amerikaanse koffiereus, die last heeft van chiquere koffietentjes en goedkopere concurrenten als McDonald’s en Dunkin’ Donuts, verwacht het derde kwartaal op […]

Lees meer
Osteria Francescana in Modena opnieuw ’s werelds beste restaurant22 juni 2018

Osteria Francescana in Modena is opnieuw uitverkoren tot het beste restaurant in de wereld. Het restaurant van de flamboyante chef-kok Massumo Bottura was dit twee jaar geleden ook al. Het toprestaurant in de Italiaanse regio Emilia-Romagna heroverde de eerste plaats op de wereldranglijst die de The World’s 50 Best Restaurants heet. De rangorde wordt bepaald […]

Lees meer
Bilderberg verkoopt vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt aan Oranjewoud13 juni 2018

De Bilderberg-keten heeft zijn vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag verkocht aan de stichting FB Oranjewoud. Dat hebben beide partijen maandag bekendgemaakt. De verkoop is de eerste na de overname in juli 2017 van Bilderberg door de Aziatische vastgoedinvesteerder First Sponsor en het Duitse Event Hotels. Queens Bilderberg Nederland (QBN), zoals de keten van […]

Lees meer
Brasserie L’Anders te Haarlem verkocht!04 juni 2018

Brasserie L’Anders, gevestigd in een van de mooiste panden aan de Grote Markt te Haarlem, is recent door ons verkocht. Wij danken onze opdrachtgever voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen de nieuwe exploitant veel succes toe!

Lees meer
Adhoc horecamakelaars in Vastgoed Visie25 mei 2018

Horeca. Geen enkel zichzelf respecterend winkelcentrum noch hippe winkelstraat kan zonder. Dat inzicht is nog niet zo oud. Behalve bij Adhoc. Daar weten ze al veertig jaar alles van horecavastgoed. ‘Horecamakelaardij is echt een vak. Niet iets wat je er zomaar bij doet.’ Klik hier voor het hele artikel

Lees meer
Omzetgroei in de horecasector neemt af23 mei 2018

De Nederlandse economie kent momenteel een bloeiperiode. Dat merken ook de kleine en middelgrote ondernemingen. De omzet van deze bedrijven groeide vorig jaar met 8% sneller dan voorgaande jaren, zo blijkt uit onderzoek van accountantsorganisatie SRA. SRA voerde dit onderzoek naar de jaarrekeningen van bijna zevenduizend vooral kleinere bedrijven voor het vierde achtereenvolgende jaar uit. […]

Lees meer
Utrecht krijgt megaspeelparadijs in The Wall12 april 2018

Utrecht krijgt er bijna 6.000 vierkante meter aan speelplezier bij. Een klimarena, trampolinehal en binnenspeeltuin komen binnenkort in The Wall samen onder één dak bij speelhal Play-in. De speelhal wordt één van de grootste speelparadijzen van Nederland en gaat in juni open. Er komen ook twee horecagelegenheden in de hal. ,,Daarbij moet je niet denken […]

Lees meer
Voldersgracht 12 Delft verhuurd aan Mint Kinder Concept Store (retail + horeca)11 april 2018

Het voormalige Roast Chicken Bar/Restaurant was hier tot voor kort gevestigd. De ruimte van 225 m² aan de drukke Voldersgracht wordt thans verbouwd tot kinderkledingwinkel met horecafaciliteiten. Adhoc horecamakelaars trad op als adviseur voor vertrekkend huurder. Van Daal makelaardij trad op als adviseur voor de huurder.

Lees meer
Adhoc horecamakelaars; prominente partij in de gebruikers- en beleggingsmarkt04 april 2018

Horeca rukt op als vastgoedcategorie. In de PropertyNL-ranglijsten voor de gebruikers- en beleggingsmarkt is Adhoc horecamakelaars een prominente partij. Partner en commercieel directeur Henk Sluiter vertelt dat horeca traditioneel een minder interessante categorie was in het vastgoed, maar dat deze tak zich vooral de afgelopen tien jaar sterk heeft ontwikkeld. Hij voorziet op korte termijn […]

Lees meer
Firma Pickles met burgers en wijn naar Den Bosch30 maart 2018

Firma Pickles komt naar Den Bosch. Naast de Markthal in Rotterdam, de pier in Scheveningen, Centraal Station Den Haag en thuisbasis Utrecht komt Pickles nu naar Den Bosch. Firma Pickles is in 2013 opgericht door Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser in de Drieharingstraat te Utrecht. Binnenkort openen Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser samen […]

Lees meer
Amsterdam introduceert nieuwe vergunningsplicht16 maart 2018

De gemeente Amsterdam is op dit moment een verandering van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan het voorbereiden. Deze verandering zal het voor de burgemeester mogelijk gaan maken om (individuele) gebouwen, straten, gebieden en branches aan te wijzen waarvoor een vergunningplicht gaat gelden. Op dit moment geldt voor horecabedrijven een exploitatievergunningplicht. Een dergelijke exploitatievergunning maakt […]

Lees meer
Hotelbeleggingen stijgen naar € 1,8 mrd07 maart 2018

Het investeringsvolume in Nederlandse hotels heeft een record bereikt van € 1,8 miljard in 2017, aldus Savills. Volgens het rapport “Spotlight Hotels – De Nederlandse hotelmarkt trekt meer aan dan alleen toeristen” van Savills kan de enorme stijging van het investeringsvolume worden verklaard door een aantal belangrijke factoren, zoals het snel toenemende aantal toeristen dat […]

Lees meer
9 nieuwe concepten op Stationsplein Utrecht06 maart 2018

Op het nieuwe Stationsplein tussen Utrecht Centraal Station en de kersverse entree van Hoog Catharijne openen de komende weken in het Paviljoen 9 nieuwe restaurantformules. De bekende patatzaak Manneken Pis beet het spits af, met de vierde Utrechtse vestiging. Sinds afgelopen weekend kunnen gasten daar Vlaamse frieten krijgen. Maar er zijn ook nieuwkomers: begin maart opent het […]

Lees meer
Aantal fastfoodzaken in Nederland stijgt01 maart 2018

Het aantal fastfoodzaken in Nederland neemt toe omdat bestaande winkels uitbreiden en internationale ketens zoals Five Guys en Dunkin’ Donuts zich met meerdere locaties in ons land vestigen. Dat schrijft ABN Amro in een onderzoek. Volgens de bank daalde het aantal fastfoodzaken tussen 2005 en 2012 maar was daarna sprake van een groei met 7 […]

Lees meer
Boca Bar & Kitchen opent in Houten27 februari 2018

Winkelcentrum Het Rond is volop in ontwikkeling. Zo opende 22 februari Boca Bar & Kitchen haar deuren op het plein aan Het Rond. De ruimte is circa 235 m2 bvo groot. Boca is een gastrobar met een Mediteraanse menukaart. Men kan hier de hele dag terecht voor koffie, lunch, borrel of diner in een trendy, […]

Lees meer
Synchroon verkoopt horecabelegging Cadenza Zoetermeer21 februari 2018

De nieuwe horeca hotspot van Zoetermeer, ‘Cadenza’, is gesitueerd tussen het Stadhuisplein, Bioscoop Kinepolis en het Stadstheater. Door de realisatie van ‘Cadenza’ is het oostelijk deel van het Stadshart voltooid. Het project sluit naadloos aan op de reeds aanwezige horeca en leisure. Met Hommerson Casino’s, supermarkt Hoogvliet en circa 70 jongerenwoningen als directe ‘buren’, is […]

Lees meer
Airbnb overal goedkoper dan hotel, behalve in Amsterdam21 februari 2018

Wat te boeken voor een stedentrip: een hotelkamer of een appartement? De keuze van reizigers valt steeds vaker op een via websites zoals Airbnb geboekte particuliere woning. Een huiselijke sfeer en het gemak van een eigen keuken spelen een rol, maar vaak zijn de lagere kosten de hoofdreden. In alle wereldsteden gaat dit verhaal op, […]

Lees meer
Gemeente Amsterdam wil maximum aantal B&B’s14 februari 2018

Amsterdam gaat niet alleen vakantieverhuur via Airbnb aan banden leggen, ook komt er een maximum aan het aantal bed and breakfasts (B&B’s). Vanaf 1 januari 2019 mogen in bestaande woningen alleen nog met een vergunning B&B’s worden gevestigd. ”Met deze vergunningplicht maken we het mogelijk om een wildgroei aan B&B’s te voorkomen in wijken waar […]

Lees meer
Winkelstraten tellen opnieuw meer passanten31 januari 2018

Het aantal winkelpassanten in Nederland is in 2017 met vijf procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Op alle dagen was het drukker, behalve op de maandagen. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Locatus, op basis van twaalfhonderd wifisensoren. De winkelstraten waren vooral aan het begin van het jaar drukker dan in 2016. In […]

Lees meer
Sterrestaurant ML verhuist en neemt Café Top 100 bedrijf Stempels over31 januari 2018

Restaurant ML (één Michelinster) verhuist binnen Haarlem. Medio maart 2018 heropenen compagnons Liane en Mark Gratama en Kevin Kion hun vernieuwde ML aan het Klokhuisplein op de locatie waar nu nog hotel-restaurant Stempels zit. Adhoc horecamakelaars heeft hierbij de verkoper geadviseerd. Op de nieuwe locatie krijgt restaurant ML de beschikking over 17 hotelkamers, een bistro, […]

Lees meer
Opening 10e Ribsfactory Arnhem25 januari 2018

Op 26 januari opent Ribsfactory haar 10e vestiging, in Arnhem. Wij wensen de Ribsfactory veel succes voor de toekomst!

Lees meer
Proeflokaal Bregje komt naar Bloemendaal aan Zee16 januari 2018

Lekker eten voor een vaste prijs en daarbij genieten van het prachtige uitzicht over het strand; dat kan vanaf het voorjaar aan de Zeeweg in Bloemendaal aan Zee. Dit wordt de 22e Bregje vestiging. Adhoc horecamakelaars begeleidde deze transactie namens de eigenaar van het onroerend goed.  

Lees meer
Restaurants komen met concurrent voor reserveringssite Iens09 januari 2018

Uit onvrede over de hoge kosten en macht van reserveringssite Iens komt de restaurantbranche met een eigen, concurrerende site. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert ‘Bookdinners’ vandaag op de Horecava-beurs. De site is al een tijdje in de lucht en er zijn zo’n 2000 restaurants bij aangesloten. >> Lees meer Bron: NOS.nl

Lees meer
Horeca en recreatie sectorprognose 201819 december 2017

Horecabedrijven zullen komend jaar profiteren van de hoge consumptiegroei. De omzet van Nederlandse horecazaken is sinds 2011 elk jaar toegenomen, zowel van logiesverstrekking als van eet en drinkgelegenheden. De eerste jaren was deze omzetstijging nog gedreven door een stijging van de afzetprijzen, maar dat is de laatste jaren niet meer het geval. We verwachten dat […]

Lees meer
Jamie Oliver opent Italiaans restaurant in Tilburg15 december 2017

Na Rotterdam en Den Haag krijgt ook Tilburg een Jamie’s Italian, een Italiaans restaurant van de bekende Britse tv-kok Jamie Oliver. De zaak opent volgend jaar de deuren aan het Pieter Vreedeplein.  Jamie Oliver (42) begon als chef-kok en programmamaker en schreef een flink aantal succesvolle kookboeken. Ook ontwikkelde hij vier restaurantformules. De bekendste is […]

Lees meer
Lianne Lekkerkerker behaalt diploma SVM NIVO Assistent Makelaar23 november 2017

Dinsdag 21 november mocht Lianne haar diploma in ontvangst nemen op het kantoor van de NVM in Nieuwegein. Na een intensieve studie mag zij zich nu Assistent Makelaar noemen. Het team van Adhoc feliciteert haar van harte hiermee!

Lees meer
CBS-rapport 2016 over KHN23 november 2017

Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) heeft voor KHN een jaarrapport 2016 gemaakt over de omzet en baankenmerken van onze leden. Dit rapport is vandaag gepubliceerd op de site van het CBS. Lees meer Bron: KHN.nl  

Lees meer
De vijfde vestiging van Spaghetteria is een feit!16 november 2017

Naast 3 bestaande vestigingen in Amsterdam en 1 in Utrecht kan men vanaf deze week terecht bij Spaghetteria Amsterdam Olympiaplein. Spaghetteria werd in deze transactie bijgestaan door Adhoc horecamakelaars en wij wensen hen veel succes toe!

Lees meer
Pizza Hut wil 100 restaurants in Nederland15 november 2017

In Nederland is plaats voor honderd Pizza Hut-fastfoodrestaurants. Dat heeft ondernemer Soeniel Sewnarain gezegd, meldt het ANP. Sewnarain probeerde met zijn broer Rakesh eerder via crowdfunding geld bijeen te brengen voor de wederopstanding van de Pizza Hut-keten in Nederland. Hij verklaarde een jaar geleden ruimte te zien voor een keten met een landelijke dekking. In […]

Lees meer
Na drie jaar nieuwe horeca-cao, lonen gaan omhoog14 november 2017

De lonen van horecamedewerkers gaan volgend jaar met 2,3 procent omhoog en in 2019 met 1 procent plus de inflatie. Dat is afgesproken in een cao-akkoord tussen vakbond CNV Vakmensen en Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Lees meer Bron: NOS.nl

Lees meer
Fred Grem 40 jaar makelaar10 november 2017

Het is alweer 40 jaar geleden dat oprichter en voormalig algemeen directeur van Adhoc horecamakelaars Fred Grem werd beëdigd als makelaar. Hij kreeg uit handen van Marcel de Boer, voorzitter van de NVM, een prachtig kunstwerk met makelaarsstaf. Fred is van zeer grote betekenis geweest voor de makelaardij in het algemeen en de horecamakelaardij in het […]

Lees meer
Nederlandse horeca wanhopig op zoek naar goede koks08 november 2017

‘We krijgen vaak gladde jongens die nog geen citroen kunnen snijden’ Nederland zit economisch in de lift en gaat weer graag uit eten. Overal openen aardige restaurants en die hebben koks nodig met een beetje niveau. We hebben het dus niet over goedbedoelende schnitzelbakkers. Chef-kok Nico van der Drift is een geschenk uit de hemel. […]

Lees meer
Nieuwe bestemming voor voormalig Hotel Hanenburg Sneek06 november 2017

Er is een nieuwe horecabestemming voor het voormalig Hotel Hanenburg! Dat maakt Albert Hendriks ( van www.friesnieuws.nl )  uit Wolvega vanavond bekend op z’n Facebookpagina: Sneek verloor in een jaar tijd 350 hotelbedden na sluiting van Stay Okay, De Wijnberg, De Daaldersplaats en Klein Genot, van origine hotel Hanenburg. Laatstgenoemd horecabedrijf in het centrum van […]

Lees meer
Ribsfactory opent in Arnhem haar 10e vestiging06 november 2017

De Nedstede Groep verhuurt aan Ribsfactory de locatie aan de Jansplaats 13a te Arnhem. Het pand met drie bouwlagen bevindt zich op de hoek van de Jansplaats en het Jansplein; twee in Arnhem bekende pleinen met vele levendige terrassen en horecaconcepten. Adhoc horecamakelaars b.v. begeleidde deze transactie namens verhuurder. .  

Lees meer
Ranglijst Cafetaria Top 100 201731 oktober 2017

De ranglijst Cafetaria Top 100 2017, inclusief de juryrapporten is bekend. Eetwinkel Polly in Bemmel staat op nummer één, de plaatsen twee en drie zijn er voor Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort en Eetwinkel De Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom. Lees meer Bron: Misset Horeca  

Lees meer
Horeca en recreatie sectorprognose 2018 – Rabobank31 oktober 2017

Sectorbrede groei zet door Horecabedrijven zullen komend jaar profiteren van de hoge consumptiegroei. De omzet van Nederlandse horecazaken is sinds 2011 elk jaar toegenomen, zowel van logiesverstrekking als van eet en drinkgelegenheden. De eerste jaren was deze omzetstijging nog gedreven door een stijging van de afzetprijzen, maar dat is de laatste jaren niet meer het […]

Lees meer
Ranglijst Lekker 201831 oktober 2017

Lekker 2018 is bekend gemaakt.  De Librije staat dit jaar weer op één, nieuw in de top 10: Tribeca en Librije’s Zusje. De Librije staat dit jaar weer op 1 in de Lekker 2018. Inter Scaldes zakt van 1 naar 2 en Ciel Bleu stijgt van plaats 7 naar plaats 3. Lees meer Bron: Misset Horeca

Lees meer
Rooftop bar restaurant BINK opent 3 november30 oktober 2017

Op 3 november vindt de officiële opening plaats van de BINK. Het nieuwe horecaconcept, dat gevestigd is op de bovenste etage van BINK36 aan de Binckhorstlaan in Den Haag, biedt met 2 dakterrassen een panoramisch uitzicht over de Haagse skyline. De horecagelegenheid van ruim 1.200 m2 beschikt over een cocktailbareiland, een restaurant met ruim 500 zitplaatsen […]

Lees meer
Boetes voor 26 eigenaren met gebouwen zonder energielabel30 oktober 2017

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, heeft boetes uitgedeeld aan 26 eigenaren met gebouwen zonder energielabel De hoogste boete bedroeg € 10.000. Er gaat de komende tijd meer gehandhaafd worden, vertelde Ed Blankestijn (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) gisteren bij het congres Groene vs Bruine Kantoren dat […]

Lees meer
Nieuwe huurder voor Annexum fonds Crystalveste25 oktober 2017

Kentucky Fried Chicken (KFC) gaat zich vestigen in winkelcentrum ‘In de Bogaard’ aan Bogaardplein 5 in Rijswijk. Bogaardplein 5 is onderdeel van het beleggingsfonds Crystalveste van Annexum. Met de komst van de nieuwe huurder is alle winkel- en horecaruimte in het fonds verhuurd. De begane grond van het pand is 410 m2 groot en is […]

Lees meer
Eerste Sushisamba op Europees vasteland18 oktober 2017

Uitgaansplek voltreffer Liefst 800 gasten wurmden zich tijdens de feestelijke opening van Amsterdams nieuwste restaurant door de grote ruimtes. Het was de eerste vestiging van het internationaal populaire restaurant Sushisamba op het Europese vasteland. De eerste zes weken zit het etablissement al volgeboekt! FOTO AB BLAUW V.l.n.r. dj Sunnery James, horecatycoon Won Yip met zijn […]

Lees meer
Deka koopt W-Hotel Amsterdam11 oktober 2017

Het Duitse Deka Immobilien heeft het W-Hotel in Amsterdam gekocht. Dit heeft EuroProperty, een zusterpublicatie van PropertyNL en PropertyEU, vernomen op de Expo in München. Deka kocht het hotel voor € 260 mln. Het hotel is verspreid over twee tegenover elkaar gelegen locaties aan de Spuistraat. Verkoper is Stag Europe, gelieerd aan Fentonir Trading & […]

Lees meer
De Beren Restaurants openen in Alphen aan den Rijn09 oktober 2017

De Beren Restaurants openen in Alphen aan den Rijn Aan de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn in het monumentale “Nutsgebouw” opent de Beren Restaurants binnenkort haar 33e vestiging. De Beren gaat 300 m² huren in het recent herontwikkelde gebouw. Inmiddels zijn reeds geopend  Maggie Blue Bar&Kitchen en Woodstone Pizza and Wine. De horecagelegenheden hebben […]

Lees meer
Kattukerzandt op ’waanzinnig leuk hoekje’05 oktober 2017

Sinds half september is Edwin de Beukelaar de nieuwe eigenaar van het paviljoen aan de Boulevard Zeezijde 49 (voorheen Zuid Boulevard 175a). Lees hier het artikel dat 4 oktober jl. verscheen in het Leidsch Dagblad over zijn plannen. Wij wensen hem veel succes toe op deze prachtige locatie aan het strand en danken onze opdrachtgever […]

Lees meer
De Beren vervangt Van Maanen in het Nutsgebouw27 september 2017

Het Nutsgebouw in Alphen aan den Rijn verwelkomt binnenkort restaurantketen De Beren. Het laatste plekje in het monumentale pand zou eigenlijk door horecaconcept Van Maanen worden ingevuld, maar Van Maanen ziet toch af van de vestiging. Henk-Jan Van Maanen liet eind augustus weten dat de vestiging in Alphen pas na het uitrollen van het concept […]

Lees meer
Winst Nederlandse hotels naar recordhoogte13 september 2017

De Nederlandse hotelmarkt behaalt betere resultaten dan ooit. Dit blijkt uit het HOSTA 2017 rapport van adviesbureau Horwath HTL dat vanmiddag wordt gepresenteerd. Zowel de bezettingsgraad van de Nederlandse hotels als de gemiddelde kamerprijs zijn gestegen. Hierdoor steeg de totale omzet per hotelkamer met 7%. Doordat het winstpercentage toenam van 35% naar 40%, steeg de […]

Lees meer
Aantal cafés in Nederland met 4 procent gedaald11 september 2017

Het aantal cafés in Nederland is de afgelopen vijf jaar met 4 procent gedaald naar 8.950. Dat heeft horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners becijferd.  De daling is wel minder sterk dan in de vijf jaar ervoor. In 2007 waren er nog ruim tienduizend cafés. Drie steden weerstonden de afgelopen tien jaar de dalende trend. In Leeuwarden steeg […]

Lees meer
Simitci Dünyasi huurt aan Osdorpplein Amsterdam08 september 2017

Kroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met Simitci Dünyasi voor een langjarige huurovereenkomst aan het Osdorpplein in Amsterdam. De winkel is gelegen naast de entree van Westmarket, en heeft een oppervlakte van 114 m² verdeeld over de begane grond en entresol. Ook krijgt de Turkse bakkerij en bistro Simitçi Dünyasi een terras op het Osdorpplein. De […]

Lees meer
Aantal hotelovernachtingen neemt toe ondanks opkomst verhuursites08 september 2017

Het aantal hotelovernachtingen is opnieuw toegenomen. Ondanks de populariteit van Airbnb en soortgelijke sites lag het aantal overnachtingen in ‘gewone’ hotels de eerste helft van 2017 9 procent hoger dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei komt vooral van buitenlanders. Hotels verwelkomden de eerste zes maanden van dit […]

Lees meer
Vacature afstudeerstage junior consultant04 september 2017

Ben je op zoek of kent u iemand die op zoek is naar een stageplaats binnen de horecamakelaardij? Dan heeft Adhoc horecamakelaars uitstekende mogelijkheden! Per half november 2017 hebben wij weer een stageplaats beschikbaar. Lees verder  

Lees meer
Omzet van hotels, restaurants en cafés stijgt in tweede kwartaal31 augustus 2017

De omzet van hotels, restaurants en cafés is in het tweede kwartaal van het jaar gestegen met bijna 2 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de horeca neemt al ruim vier jaar onafgebroken toe. Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen, is volgens […]

Lees meer
Boekingssites mogen hotels verbieden om zelf lagere prijzen te hanteren30 augustus 2017

Boekingssites zoals Booking.com en Expedia.nl hebben het recht om deelnemende hotels prijsrestricties op te leggen. De veelgebruikte platforms mogen van de hoteliers eisen dat deze niet zelf gaan adverteren met een lagere prijs dan op de grote websites staan vermeld. Dit stelt demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken in antwoord op schriftelijke vragen van […]

Lees meer
Nederlandse toerismesector blijft harder groeien dan de economie30 augustus 2017

Toeristen gaven in 2016 in Nederland 4% meer uit dan een jaar eerder. Dit blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek van het CBS, in opdracht van het ministerie van Economische zaken. Buitenlandse toeristen besteedden € 1,3 mrd meer dan in 2015, een toename van 7%. Nederlanders spendeerden € 45 mrd meer (+3%) aan vakantie, uitjes […]

Lees meer
Adhoc horecamakelaars succesvol in regio Leiden29 augustus 2017

Onlangs verkochten wij de in een prachtig monumentaal pand gevestigde Bistro Bree56 in het sfeervolle oude centrum van Leiden aan Chef-kok Jeroen van der Holst. Hij is samen met zijn team vol enthousiasme aan de slag gegaan. Wij wensen hem veel succes toe op deze prachtige locatie en danken onze opdrachtgever voor het in ons […]

Lees meer
Theeland China flirt met koffie23 augustus 2017

De positie van de beker heet water gevuld met theebladeren, is niet meer onbetwist in China. Vooral jonge Chinezen vinden een alternatief in koffie. ‘Waarom ik koffie bereid in een theeland? Dit is de beste koffie van China, en er komt een moment dat iedereen dat erkent.’ Hu Ying, de eigenaresse van Outman Coffee, lacht. […]

Lees meer
Bowlingcentrum Schiedam wordt Wereldkeuken-restaurant16 augustus 2017

“Chandra Bowling” aan de Prinses Beatrixlaan 6 in Schiedam is verkocht aan een groep horecaondernemers die er na een grootschalige verbouwing een Wereldkeuken-restaurant zullen gaan exploiteren. Een bestemmingsplanwijziging heeft inmiddels plaatsgevonden. Het voormalige 16 banen tellende bowlingcentrum heeft een oppervlakte van circa 1.750 m² BVO verdeeld over bowlingbanen, restaurant en grand café. Adhoc horecamakelaars begeleidde […]

Lees meer
Pretparken moeten groei financieren met inkomsten uit digitalisering16 augustus 2017

Attractieparken moeten vanwege groeiende concurrentie blijven investeren in de beleving van de bezoekers, terwijl de terugverdientijd van die investeringen steeds korter wordt. Dat concludeert ABN AMRO in zijn sectorrapport attractieparken en dierentuinen. Om de investeringen te financieren, ligt een goudmijn aan digitale diensten voor het grijpen. In plaats van meer omzet genereren door entreeprijzen te […]

Lees meer
Waarom de Nederlandse economie maar doorgroeit16 augustus 2017

De Nederlandse economie groeit lekker door, al bijna vier jaar op rij. De groei is de laatste paar kwartalen zelfs uitzonderlijk sterk. De afgelopen twaalf maanden bedroeg de groei volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zelfs 3,3 procent. Zo’n groeisprong is sinds 2000 nog maar twee keer eerder voorgekomen. Alle cijfers en ontwikkelingen […]

Lees meer
Robacher’s Watermolen in Hauwert verkocht14 augustus 2017

Robacher’s Watermolen in Hauwert is in andere handen. De markante horecaondernemer Arthur Runkehl (67) zat vrijdag 11 augustus bij de notaris voor de overdracht van zijn superromantische trouwpaleis. Het ondernemerspaar Monique en Michel Nijman-Slikker zwaait er vanaf nu de scepter. Voor Monique en Michel Nijman is Robacher’s Watermolen al de vierde tak van hun bedrijf. […]

Lees meer
McDonald’s gaat groeien in China09 augustus 2017

McDonald’s gaat de komende vijf jaar snel uitbreiden in China. De fastfoodketen verwacht in 2022 te zijn gegroeid tot 4500 filialen, ten opzicht van de huidige 2500. De expansiedrang is een onderdeel van een strategisch partnerschap met Citic en Carlyle Group, zo meldt de keten. De doelstelling is om de komende vijf jaar dubbelcijferige groei […]

Lees meer