Mijn alerts Direct regelen
Menu

NRW en G32 treden toe tot Platform De Nieuwe Winkelstraat

Nieuwsitem

De Nederlandse Raad Winkelcentra (NRW) en de 32 grootste gemeenten in ons land verzameld in de G32 zijn toegetreden tot het bestuur van het Platform de Nieuwe Winkelstraat.

Dit platform is het centrale kennis- en netwerkcentrum voor de versterking van Nederlandse winkelstraten.
Eind vorig jaar werd het opgericht door INretail en andere retailbranches, het Platform Binnenstadmanagement en ClickNL, een samenwerkingsverband van organisaties uit de creatieve sector.
‘Het is fantastisch dat we nu ook de NRW en G32 tot onze partners kunnen rekenen’, zegt platform-voorzitter Henk Gianotten. ‘Het platform wordt nu al gezien als hèt instituut dat alle verzamelde kennis over winkelstraten beschikbaar stelt aan de markt om de aantrekkingskracht van winkelstraten te optimaliseren.’ Namens de NRW neemt directeur Brigit Gerritse zitting in het bestuur en namens de G32 Wim Oosterveld.

Platform De Nieuwe Winkelstraat heeft zich ten doel gesteld om als samenwerkingsverband kruisbestuivingen te realiseren tussen de fysieke en online winkelwereld, omdat de grenzen tussen deze werelden steeds meer en sneller vervagen. De betrokken partners stellen kennis en oplossingen van beschikbaar, besrpeken good and bad practices en leveren data en infrastructuur voor projecten op gemeentelijke niveau. Informatie wordt centraal verzameld door bestaande projecten te volgen, maar ook door zelf projecten te starten. Platform De Nieuwe Winkelstraat werkt aan een doe-agenda door lokale projecten vooral ook praktisch te ondersteunen.

Bram Stokman en Henk Sluiter zijn lid van de NRW.

 

 

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts