Mijn alerts Direct regelen
Menu

Integrale horecacontrole in de gemeente Tiel

Nieuwsitem

Op vrijdag 12 december 2014 is in de gemeente Tiel een integrale horecacontrole uitgevoerd. Doel van de controle is het verbeteren van de veiligheid in de horeca. Er zijn diverse tekortkomingen geconstateerd.

In totaal zijn vier coffeeshops, twaalf eetgelegenheden, vijftien cafés en een recreatie-inrichting gecontroleerd op de naleving van wetten en regels. De controle is uitgevoerd door de politie, gemeente, brandweer, vreemdelingenpolitie, Arbeidsinspectie, Belastingdienst, Avri Toezicht en Handhaving, Kansspelautoriteit, Liander en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

De brandweer heeft bij een horecabedrijf waar een verbouwing plaatsvond een brandgevaarlijke situatie geconstateerd. Door een tijdelijke maatregel kon onmiddellijke sluiting uit blijven. De brandweer gaat volgende week opnieuw controleren. Verder heeft de brandweer nog bij zestien andere bedrijven gebreken geconstateerd. Daarbij gaat het voornamelijk om dingen die eenvoudig te herstellen zijn, zoals om ongekeurde blusmiddelen, vluchtwegen die niet vrij zijn, niet werkende vluchtwegaanduidingen en feestversiering die niet brandwerend is. De ondernemers moeten dit in orde maken en de brandweer gaat binnenkort opnieuw controleren.

Bij twee horecabedrijven was geen leidinggevende aanwezig. In één geval leidt deze overtreding tot het starten van een dwangsomprocedure. De andere ondernemer krijgt een formele waarschuwing. Bij een drietal ondernemingen kon geen vergunning worden getoond en bij een aantal ontbrak de verplichte leeftijdsaanduiding voor het verstrekken van alcohol.

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit controleerde dit keer uitsluitend op de naleving van het rookverbod. Daarbij zijn twee boeterapporten uitgeschreven. Eén ondernemer kreeg een officiële waarschuwing.

De Belastingdienst heeft een aantal personeelsleden aangetroffen die niet op de loonlijst stond. De overige diensten hebben geen misstanden geconstateerd waar direct actie op ondernomen moest worden.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts