Mijn alerts Direct regelen
Menu

Daghorecazaken vullen leegstaande winkelpanden

Nieuwsitem

In de winkelstraten zijn steeds meer daghorecazaken te vinden. Cafés of tentjes waar mensen tijdens het shoppen terechtkunnen voor een hapje of drankje vullen de gaten die zijn ontstaan door het verdwijnen van winkels, zo blijkt uit een vastgoedonderzoek van makelaarsorganisatie NVM in tien grote winkelsteden.

,,In bijvoorbeeld Groningen en Rotterdam, maar ook in Arnhem is een duidelijk verschuiving zichtbaar van panden die voorheen een zuivere winkelfunctie hadden, maar nu worden ingevuld door daghoreca”, constateren de makelaars en taxateurs. In de winkelcentra kwam afgelopen jaren veel extra winkelruimte beschikbaar, terwijl de vraag van winkeliers om die panden te huren juist afnam.

Faillissement
Inmiddels is het aanbod aan beschikbare winkelruimte wel weer wat aan het afnemen. De grote steden profiteerden afgelopen maanden van het herstel van de economie en zagen door faillissement vrijgekomen winkels weer gevuld worden. Dit was onder meer te danken aan grote interesse van internationale winkelketens om zich hier te vestigen.

Nieuwe huurders
Zo is volgens de NVM in vrijwel alle grote steden al een nieuwe huurder of combinatie van huurders gevonden voor de voormalige V&D, of zijn onderhandelingen in een afrondende fase. De onderzoekers vinden het wel opvallend dat in Amsterdam, waar het voormalige warenhuis drie vestigingen had, voor de hoofdlocatie in de Kalverstraat en de locatie in Noord nog geen nieuwe kandidaat in beeld is.

Daarbij ondervinden de meeste grote steden nog altijd hinder van het omvallen van de V&D, stellen ze. Hoewel er in de meeste gevallen een huurder is gevonden, duurt het veelal nog even voordat deze de deuren opent.

Bron: AD.nl

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts