Mijn alerts Direct regelen
Menu

Amsterdam: 1000 hotelkamers per jaar erbij

Nieuwsitem

Amsterdam houdt vast aan het beleid om verdere groei van het aantal hotelkamers te faciliteren. De voorschriften zijn aangepast zodat het voor hotels makkelijker wordt zich te vestigen. De komende jaren wordt een groei van 3 procent per jaar voorzien van het aantal kamers.

afbeelding bericht Amsterdam 100 hotelkamersDit schrijft Het Parool op basis van een interview met hotelloods RenĂ© van Schie van de gemeente. De stad is vooral geĂ¯nteresseerd in bijzondere hotels. De groei van 3 procent per jaar is weliswaar minder dan de 4 tot 5 procent toename van de afgelopen jaren maar betekent wel dat er jaarlijks 1000 tot 1200 hotelkamers bijkomen, aldus Van Schie.

Dit jaar worden nog eens 17 hotels geopend met in totaal 3000 kamers. Volgens de ambtenaar heeft de groei van het aantal hotels sinds 2006 bijna 5000 banen in de stad opgeleverd.

Het moratorium op de binnenstad blijft overigens gehandhaafd. Daar zijn sinds 2005 33 hotels bijgekomen met 2900 kamers. Van Schie heeft tot taak om nieuwe hotels naar buitenwijken, kantoorlocaties en de regio te trekken.

Bron: PropertyNL

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts