Mijn alerts Direct regelen
Menu

Geen Paniek!

Nieuwsitem

Geen Paniek!

Tussen Kerst en Oudjaar heb ik veel opiniebladen en kranten gelezen. Het pessimisme spatte van de pagina’s af: ‘het einde van het kapitalisme’, ‘extreme vraaguitval’, ‘dreigend massaontslag’, ‘daling huizenprijzen’, ‘systeemcrisis’, ‘diepe recessie’ etc.

Totale paniek lijkt zich van ons meester te hebben gemaakt. Wist u trouwens dat een recessie in de Verenigde Staten van de twintiger jaren een ‘panic’ werd genoemd?

Gelukkig waren de Nieuwjaarswensen van velen bemoedigender. Ook op de door mij bezochte recepties was er over het algemeen sprake van het nodige positivisme en optimisme. Zo hoort het ook want onze sector draagt door het aanbieden van ontspanning veel bij aan de kwaliteit van het maatschappelijk leven en waarom zullen we dat dan niet uitdragen!  Veel ondernemers zien nog volop kansen, zitten boordevol plannen en hebben wel vertrouwen in 2009! Daarbij wordt er geïnvesteerd in aanpassing van het interieur, de menukaart of het terras. Wel wordt daarbij in één adem gezegd dat men de kosten goed wil bewaken.

Dit laatste is vanzelfsprekend belangrijk om een goed netto-resultaat te behalen. Een slecht rendement of zelfs verlies maakt er de zaak bij verkoop onder de gewijzigde marktomstandigheden niet makkelijker op.
Met de juiste begeleiding is een goed renderend bedrijf altijd te verkopen.

Bent u eigenaar/gebruiker van het onroerend goed? Bedenk dan dat uw bedrijfspand ‘exploitatiegebonden’ is. Dus als uw bedrijf goed presteert, dan is dat van invloed op uw onroerende zaak, in goede en minder goede tijden.

Dus Geen Paniek, No Panic!, wanneer u uw bezit gaat verkopen. Bereid de verkoop wel in alle opzichten goed voor en ga daarbij niet over één nacht ijs.

Ik wens u, mede namens mijn collega’s een gezond en succesvol 2009 toe!

Gert-Jan Hendriks RT
Partner en makelaar-taxateur van
Adhoc horecamakelaars (regio Noord en Oost Nederland)
Telefoon: 0575-575636
info@adhoc-hm.nl
gert-jan@adhoc-hm.nl

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts