Mijn alerts Direct regelen
Menu

Horecaruimte bij het Waagplein in Alkmaar

Noord-Holland · Huur · 490m2
Huurprijs € 90.000,- per jaar

Horecaruimte bij het Waagplein in Alkmaar

Prachtige horecaruimte in het bruisende hart van Alkmaar. De perfecte locatie voor horeca en ontspanning!

In een van de toegangsstraten naar het Waagplein, in het hart van de oude binnenstad van Alkmaar, bieden wij in een karakteristiek pand met een fraai hoog plafond een ruimte te huur aan voor horeca en leisure. Dit horecapand was vroeger als postkantoor in gebruik en later als sushi restaurant.

Alkmaar, gelegen in de provincie Noord-Holland, is een stad met een rijk historisch centrum, gekenmerkt door talrijke Rijksmonumenten en Gemeentelijke monumenten. Bekend als “de kaasstad”, organiseert Alkmaar wekelijks van april tot eind september de traditionele kaasmarkt op het Waagplein.

Het Waagplein en de direct omliggende straten herbergen veel horecagelegenheden. In de zomer is dit een druk gebied met veel toeristen en worden de horeca zaken extra veel bezocht. Aan het plein vinden er diverse evenementen plaats, waaronder optredens van bekende artiesten.

Dit pand aan het Houttil ligt nagenoeg aan het Waagplein en is vanuit het Waagplein ook goed zichtbaar. De aan de rechterzijde van de gevel aanwezige geldautomaat wordt nog altijd goed bezocht door het uitgaanspubliek.

De beschikbare ruimte bestaat uit ongeveer 400 m² begane grond en circa 90 m² kelder (totaal circa 490 m²) en is volledig gestript tot casco niveau. Hierdoor is de oorspronkelijke plafondhoogte van ruim 5 m ook weer terug gebracht. Verhuurder zal aan de voorzijde een binnen/buiten terras creëren, waarbij de vloer van het terras is gelijkgetrokken met het straatniveau, 2 smalle stenen penanten vervallen en er openslaande deuren worden geplaatst. De oude ramen en kozijnen aan de achterzijde zullen worden vervangen door nieuwe, waarbij HR++ glas geplaatst zal worden.

Een geluidsrapport is beschikbaar. Indien een isolerend plafond wordt aangebracht, is een restaurantfunctie in combinatie met een DJ conform het geluidsrapport mogelijk. De benodigde vuilcontainers kunnen op een gedeelte van de gemeenschappelijke binnenplaats gezet worden.

Wij zoeken een ervaren horecaondernemer, die de kansen die deze locatie biedt kan benutten en hier een onderscheidend gastvrij restaurant zal exploiteren waar de hele regio Alkmaar graag komt genieten.

De te verhuren ruimte wordt als casco verhuurd in de huidige staat. De huurprijs hiervoor bedraagt € 90.000,– exclusief BTW per jaar. In overleg is maatwerk ten aanzien van het casco en haar indeling bespreekbaar.

Contactpersoon: Rick van Ginkel en Bram Stokman

Kenmerken
Opdracht
 
Huurprijs
€ 90.000,- per jaar
Aangeboden sinds
2022-05-05
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouw
 
Hoofdbestemming
horeca
Bouwjaar
1915
Soort bouw
bestaande bouw
Oppervlakten
 
Oppervlakte
490 m2
Indeling
 
Aantal bouwlagen
 
Omgeving
 
Ligging
winkelgebied stadscentrum
Foto's
Meer weten?Bram Stokman RM
Contact opnemen020-705 15 25
Op zoek naar een soortgelijk pand?

Stel een alert in met uw wensen en blijf op de hoogte van panden die aan uw zoekvoorwaarden voldoen.

Interesse in dit pand? Neem contact op
Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts