Mijn alerts Direct regelen
Menu

Schitterend Grand Cafe naast het Centraal Station van Amsterdam

Amsterdam · Huur · 370m2
Huurprijs € 11.250,- per maand

Schitterend Grand Cafe naast het Centraal Station van Amsterdam

Algemeen
Dit mooi ingerichte Grand Café 1884 is gelegen op een unieke plek en biedt een bijzonder uitzicht over het IJ en het Centraal Station. Het is gelegen op de hoek van de de Ruijterkade en aan het drukke kruispunt/fietspad achter het CS. Tegenover het bedrijf meren ook riviercruiseschepen aan en geldt de kade als een op-afstapplaats voor touringcarbussen. Daarnaast is Parking Centrum Amsterdam Oosterdok nabij alsmede Muziekgebouw aan het IJ en de Cruiseterminal. Doubletree by Hilton Amsterdam en Luminair, Choux en het populaire Aloha zijn enkele van de horeca gelegenheden in de buurt. Wanneer men langs 1884 het spoor onderdoor gaat staat men voor het historische centrum van de stad en loopt men tegen de Schreierstoren aan, één van de oudste gebouwen van Amsterdam.

Het bedrijf heeft thans circa 60 zitplaatsen binnen maar beschikt ook over een ruim en zonnig terras. 1884 beschikt over een professioneel geoutilleerde keuken. In de kelder is er een ruime opslag, de koel- en vriescel, een personeelsruimte en de toiletgroepen.

De oppervlakte bedraagt circa 190 m² op de begane grond en circa 180 m² in de kelder.

Historie
De Ruijterkade ligt langs het IJ aan de Noordzijde van het Centraal Station. De kade werd in 1880 aangelegd op het nieuwe Stationseiland. Als gevolg van de aanleg van het Noordzeekanaal breidden de havens van Amsterdam op andere plaatsen uit dan in de binnenstad. Het tracé van de spoorwegen rond het Centraal Station, sloot deze havens ook goeddeels af voor de grote vaart. Voor een deel van de binnenvaart werd achter het station de De Ruijterkade aangelegd en ze kreeg haar naam op 10 juni 1880, tijdens de bouw van het station. Vanaf deze tijd vertrokken de veren naar de overkant van het IJ van hieraf.

Vraagprijs en voorwaarden
De vraagprijs voor het “bedrijf” omvattende de bedrijfsinventaris, vaste inrichting, huurrechten, goodwill en handelsnaam inclusief domeinnaam, website en e-mailadressen bedraagt € 350.000,–.

Personeel
Er zijn (beperkte) personele verplichtingen ter overname.

Bestemming
De ruimte heeft de bestemming “Gemengd”.
De voor ‘Gemengd’ aangewezen gronden zijn bestemd voor: horeca 1, horeca 3, horeca 4.
(Bron: ruimtelijkeplannen.nl)

Huurinformatie
De huurprijs voor het onroerend goed bedraagt circa € 11.250,– per maand exclusief BTW. Verhuurder is bereid een nieuwe huurovereenkomst voor tenminste 10 jaar aan te bieden. Overname en verhuur is altijd onder het nadrukkelijke voorbehoud van verkrijging goedkeuring en gunning door verhuurder.

Verrekening kosten
De doorlopende en vooruitbetaalde kosten, zoals onroerendezaakbelasting, precariorechten e.d. die onlosmakelijk zijn verbonden met het exploiteren van het verkochte bedrijf en die door verkoper vooruitbetaald zijn, zullen naar rato tussen partijen worden verrekend.

Oplevering
De feitelijke oplevering van het bedrijf kan in nader overleg worden vastgesteld.

Inventaris
De gehele inventaris verkeert in goede staat. De over te nemen inventaris wordt vermeldt op een inventarislijst. De koffiemachine is in bruikleen. Vervoermiddelen behoren niet tot de inventaris.

Voorraad
De aanwezige voorraad valt buiten de vraagprijs en dient op de dag van overdracht tegen inkoopprijs te worden overgenomen.

Voor meer informatie:
Mark Roos en Boudewijn van Meesen

Kenmerken
Opdracht
 
Huurprijs
€ 11.250,- per maand
Aangeboden sinds
2023-12-12
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouw
 
Hoofdbestemming
horeca
Bouwjaar
 
Soort bouw
bestaande bouw
Oppervlakten
 
Oppervlakte
370 m2
Indeling
 
Aantal bouwlagen
 
Omgeving
 
Ligging
 
Foto's
Meer weten?Mark Roos RM
Contact opnemen020-705 15 25
Op zoek naar een soortgelijk pand?

Stel een alert in met uw wensen en blijf op de hoogte van panden die aan uw zoekvoorwaarden voldoen.

Interesse in dit pand? Neem contact op
Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts