Mijn alerts Direct regelen
Menu

Pachters gezocht voor Restaurant Parkje te Bergen Noord-Holland

Noord-Holland· prijs op aanvraag · 130m2
Verhuurd

Pachters gezocht voor Restaurant ’t Parkje te Bergen (Noord-Holland)

Adhoc horecamakelaars heeft de opdracht om te zoeken naar een pachter/pachterskoppel die/dat ongeveer voldoet aan de onderstaande door opdrachtgever omschreven profielschets:

Bistronomie (een samentrekking van de woorden bistro en gastronomie) ’t Parkje is een uitzonderlijk fraai restaurant met een tijdloze vintage inrichting gelegen in het hartje van Bergen naast de monumentale Ruïnekerk. ‘t Parkje beschikt over een zeer moderne, complete keuken van Qbtec.

Bergen is een toeristisch dorp met vele restaurants die allen een gemiddelde menukaart presenteren.

Bistronomie ’t Parkje stijgt in vele opzichten boven dit gemiddelde uit. De inheemse, meest verwende gasten hebben een bovengemiddeld inkomen en kunnen met de juiste aandacht een wezenlijk onderdeel uitmaken van de omzet. De voorkeur gaat uit naar een commercieel ondernemend echtpaar dat gezamenlijk de keuken en de bediening op zich neemt.

De chef
De kwalificatie van de chef zal minimaal op het niveau van Bib Gourmand moeten liggen en wellicht met de ambitie om dat label te overtreffen.

De gastvrouw/-heer
De gastvrouw/heer zal een wijnkenner bij uitstek moeten zijn die zijn/haar kennis op overtuigende wijze aan de gast kan overbrengen. Zij/hij toont zich de ultieme gastvrouw/-heer waar de gasten blij van worden.

“one-of-a-kind gastronomische bistro in kunstenaarsdorp Bergen”

Restaurant Bistronomie ’t Parkje is gevestigd in één van de oudste panden in het hart van het Noord-Hollandse Bergen en is sinds eind 2019 bekroond met een Bib Gourmand door Michelin.

Het bedrijf beschikt over circa 40 zitplaatsen op de begane grond en circa 20 op de entresol, alsmede circa 30 zitplaatsen in de serre. De inventaris verkeert in uitstekende staat.

Eclectische inrichting & mood
Het interieur laat zich als volgt omschrijven: harmonische contrasten van een Parijse klassieke bistro, design uit de jaren ’60, ’70 en ’80 met een stevige dosis art deco, afgetopt met wat Hollandse nuchtere gezelligheid (de vintage kurkwand!).

De lange bank werd gestoffeerd met vintage bekleding, ooit bestemd voor de Citroën DS en eind jaren ’80 BMW’s. De kans bestaat dat je de avond doorbrengt op een stoeltje dat bij Frans Molenaar thuis stond. Loop je naar boven, dan krijg je de kers op een decadente Hollywood Glam jaren ’50 slagroomtaart voorgeschoteld. Het zou zomaar als een ratjetoe kunnen voelen, maar hier klopt het benijdenswaardig goed.

De gasten
Zo gemêleerd als het interieur is, zo ziet het gezelschap er ook uit op een willekeurige avond. De trendy Bergense millennials prikken een oestertje met de burgemeester, de overwinterende toerist en een kleurrijk kunstenaarsgezelschap.

Dit is een plek waar niks moet, maar alles kan. Waar je spontaan besluit om na de borrel op het verwarmde terras toch ook het seizoensmenu te proberen.

Ligging
De gemeente Bergen ligt in de provincie Noord-Holland en telt circa 30.000 inwoners.

Bergen staat bekend om haar natuurschoon: de zee, de bossen, de duinen en het bijzondere licht zijn nog altijd een bijzondere inspiratiebron voor kunstenaars.

De combinatie van gastvrijheid, kunst, zee en shoppen maakt Bergen de perfecte kustbestemming.

’t Parkje ligt in het centrum van Bergen tegenover de Ruïnekerk.

De Ruïnekerk is een 15e-eeuwse kerk aan de Raadhuisstraat in het Noord-Hollandse Bergen. De kerk werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog door de Spanjaarden in brand gestoken, maar de ruïne werd hierna weer deels herbouwd. De kerk heeft de status van Rijksmonument.

Het gemiddeld besteedbaar inkomen in Bergen ligt ruim boven het landelijk gemiddelde.

Pachtprijs en voorwaarden op aanvraag.

Herkent u zich in de profielschets? Neem dan contact met ons op voor een uitgebreide brochure en bezichtiging.

Voor meer informatie: Bram Stokman

Kenmerken
Opdracht
 
prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
2022-03-21
Status
verhuurd
Aanvaarding
in overleg
Bouw
 
Hoofdbestemming
horeca
Bouwjaar
 
Soort bouw
bestaande bouw
Oppervlakten
 
Oppervlakte
130 m2
Indeling
 
Aantal bouwlagen
1
Omgeving
 
Ligging
 
Foto's
Meer weten?Bram Stokman RM
Contact opnemen020-705 15 25
Op zoek naar een soortgelijk pand?

Stel een alert in met uw wensen en blijf op de hoogte van panden die aan uw zoekvoorwaarden voldoen.

Interesse in dit pand? Neem contact op
Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts