Mijn alerts Direct regelen
Menu

Eetcafe aan de Vecht in Weesp te koop

Noord-Holland· prijs op aanvraag · 155m2
prijs op aanvraag

Eetcafé aan de Vecht in Weesp te koop

Het betreft Eeterij de Schalkse in het centrum van Weesp en is gelegen op een waanzinnige locatie aan de Vecht. Dit bedrijf is al decennia een begrip in Weesp en heeft een schitterend terras (110 m² volgens vergunning). Hier heeft men uitzicht over de Vecht, het gekrioel op de ophaalbrug, de oude binnenstad en de molens. Deze unieke plek komt nu sinds lange tijd, circa 25 jaar, beschikbaar.

Weesp heeft stadsrechten, maar is relatief klein; het telde in januari 2022 circa 20.500 inwoners. De stad is ingesloten tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en rivier de Vecht. Weesp is een van de snelst groeiende steden van Nederland. Dit heeft te maken met onder meer de fusie met de gemeente Amsterdam, maar hoofdzakelijk door de enorme woningbouwontwikkeling “Weespersluis”. Dit project wordt ontwikkeld aan de polderzijde van het station en zal uiteindelijk in 2027 bestaan uit circa 3.000 woningen, 2 basisscholen, een recreatiestrand, een jachthaven, verschillende parken en maatschappelijke en winkelvoorzieningen. Daarnaast heeft Weesp een trein- en busstation. Amsterdam CS, Bijlmer-Arena, Schiphol en Utrecht zijn daardoor makkelijk en snel te bereiken.

Door de ligging aan de Vecht kent Weesp ook veel watersport- en recreatieve vaart. Over de rivier kan men een idyllische route volgen van Muiden, langs Weesp helemaal tot aan het centrum van Utrecht.

Weesp wordt daardoor ook door veel toeristen en dagjesmensen bezocht. Daarnaast zijn er vele fiets- en wandelroutes. Het toerisme is ook aan sterke groei onderhevig te meer omdat Weesp tot de gemeente Amsterdam behoort.

De Schalkse is een klassiek eetcafé- cafébedrijf met circa 36 zitplaatsen binnen maar zeker 80 zitplaatsen op het terras. Het heeft een compacte professioneel ingerichte keuken, een centrale bar (met bierfustkelder) en een grote opslagruimte op de eerste verdieping. Hier staat een grote vries- en koelcel. De oppervlakte op de begane grond bedraagt circa 90 m² en de eerste verdieping circa 65 m². Het pand is een beschermd stads- dorpsgezicht en heeft een klassieke (hout) bouwstijl met een aangebouwde serre. De huidige eigenaar heeft in 2021 het dak en de gevels gerenoveerd en voorzien van onder meer nieuwe isolatie, dakpannen en cedar houten beschot. Het bedrijf beschikt daarnaast ook over een 40 meter lange steiger waar kleinschalige boten/sloepen kunnen aanmeren.

Het gaat om de verkoop van het onroerend goed omvattende het perceel grond met daarop het eetcafé- café op de begane grond en eerste verdieping aan de Ossenmarkt 12a te 1381 LX Weesp, kadastraal bekend gemeente Weesp, sectie A, nummer 2072 ter grootte van 65 m², en het horecabedrijf Eeterij De Schalkse, omvattende de volledige bedrijfsinventaris, de steiger en toebehoren en het terras, goodwill en handelsnaam.

De koopsom is op aanvraag.

De verkoop is onder uitdrukkelijk voorbehoud van schriftelijke goedkeuring en gunning van de eigenaar/ verkoper.

“As is where is”
Ten aanzien van de feitelijke staat van het object geldt dat deze “as is where is” tussen partijen wordt aangegaan, hetgeen inhoudt dat verkoper op geen enkele wijze in staat voor de feitelijke staat van het object en koper het object op datum transport zal aanvaarden in de staat (waaronder mede begrepen de technische, milieukundige, planologische, bodemkundige, juridische en fiscale staat) waarin het object op datum transport verkeert.

Personeel
Er zijn geen personele verplichtingen ter overname.

Bestemming
Het object heeft de enkelbestemming Horeca met aanduiding categorie 2 en terras. Op de eerste verdieping is ook wonen toegestaan. Categorie 2:horeca, die hoofdzakelijk gericht is op het verstrekken van etenswaren/serveren van (volledige) maaltijden (zonder bezorg- en afhaalservice), zoals restaurant, bistro, alsmede hotel (zonder zaal accommodatie) en bed & breakfast (met meer dan 4 bedden) – bron: ruimtelijkeplannen.nl

Verrekening kosten
De doorlopende en vooruitbetaalde kosten, zoals onroerendezaakbelasting, precariorechten e.d. die onlosmakelijk zijn verbonden met het exploiteren van het verkochte en die door verkoper vooruitbetaald zijn, zullen naar rato tussen partijen worden verrekend.

Kadastrale informatie
Het perceel waarop het bedrijf zich bevindt is kadastraal bekend als gemeente Weesp, sectie A, nummer 2072 ter grootte van 65 m²

Inventaris
De inventaris verkeert in goede staat. De over te nemen inventaris wordt vermeld op een inventarislijst. De tapinstallatie en toebehoren zijn in bruikleen van de brouwerij, de Levanti oven is in lease en de koffiemachine is in huurkoop (die wordt eigendom na overdacht van het object). Vervoermiddelen behoren niet tot de inventaris.

Voorraad
De aanwezige voorraad valt buiten de vraagprijs en dient op de dag van overdracht tegen inkoopprijs te worden overgenomen.

Voor meer informatie: Mark Roos

Kenmerken
Opdracht
 
Koopprijs
prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
2023-12-14
Status
beschikbaar
Aanvaarding
direct
Bouw
 
Hoofdbestemming
horeca
Bouwjaar
 
Soort bouw
bestaande bouw
Oppervlakten
 
Oppervlakte
155 m2
Indeling
 
Aantal bouwlagen
1
Omgeving
 
Ligging
 
Foto's
Meer weten?Mark Roos RM
Contact opnemen020-705 15 25
Op zoek naar een soortgelijk pand?

Stel een alert in met uw wensen en blijf op de hoogte van panden die aan uw zoekvoorwaarden voldoen.

Kies een 'regio' en/of 'type' of klik opnieuw op 'Alert aanmaken' om geen 'regio' of 'type' te selecteren.

Alert aanmaken
Interesse in dit pand? Neem contact op
Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts