Mijn alerts Direct regelen
Menu

Restaurant in Weesp met terras aan het water

Noord-Holland · Huur · 115m2
Huurprijs € 38.564,- per jaar

Restaurant in Weesp met terras aan het water

Algemeen
In het historische hart van het vestingstadje Weesp is Chido Streetfood Bar gevestigd. Dit restaurant is gelegen aan de kade bij de sluis en is gehuisvest in een monumentaal pand. Chido beschikt over een heerlijk terras aan het water.
Het restaurant beschikt zowel binnen als buiten over circa 42-46 zitplaatsen. Het restaurant heeft een netto vloeroppervlakte van 114,5 m².

Ligging
Weesp heeft stadsrechten, maar is relatief klein; het telde in januari 2022 circa 20.500 inwoners. De stad is ingesloten tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en rivier de Vecht. Weesp is een van de snelst groeiende steden van Nederland. Dit heeft te maken met onder meer de fusie met de gemeente Amsterdam, maar hoofdzakelijk door de enorme woningbouwontwikkeling “Weespersluis”. Dit project wordt ontwikkeld aan de polderzijde van het station en zal uiteindelijk in 2027 bestaan uit circa 3000 woningen, 2 basisscholen, een recreatiestrand, een jachthaven, verschillende parken en maatschappelijke en winkelvoorzieningen. De nu reeds gebouwde fases worden veelal bewoond door jonge gezinnen met tweeverdieners. Hierdoor ontstaat voor het MKB in het centrum van Weesp een compleet nieuwe doelgroep. Deze wijk is gelegen op 5 à 10 minuten afstand fietsen van Chido.

Daarnaast heeft Weesp een trein- en busstation. Amsterdam CS, Bijlmer-Arena, Schiphol en Utrecht zijn daardoor makkelijk en snel te bereiken.

Weesp kent sinds de Gouden Eeuw, vanwege het schone water van de Vecht, een rijke historie als het gaat om het brouwen van bier en jenever. Nog steeds zijn veel oude brouw- en stookpanden te bezoeken. De historische binnenstad kent circa 200 monumentale panden en vestingwerken met onder andere het torenfort aan de Ossenmarkt.

Door de ligging aan de Vecht kent Weesp ook veel watersport- en recreatieve vaart. Over de rivier kan men een idyllische route volgen van Muiden, langs Weesp helemaal tot aan het centrum van Utrecht.

Weesp wordt daardoor ook door veel toeristen en dagjesmensen bezocht. Daarnaast zijn er vele fiets- en wandelroutes. Het toerisme is ook aan sterke groei onderhevig te meer omdat Weesp tot de gemeente Amsterdam behoort.

Voor meer info over Weesp:
http://welkominweesp.nl/Zien
https://www.visitgooivecht.nl/nl/praktische-info/alle-bestemmingen/weesp
https://weespersluis.nl/

Vraagprijs en voorwaarden
De vraagprijs voor het bedrijf omvattende de bedrijfsinventaris, het zogenaamde huurdersbelang, goodwill alsmede het verkrijgen van de huurrechten bedraagt € 115.000,–.

Personeel
Er zijn geen personeelsverplichtingen ter overname

Leveranciersverplichtingen
Er zijn geen leveranciersverplichtingen van toepassing.

Financiële informatie
In overleg kunnen wij aan serieuze gegadigden relevante financiële gegevens ter beschikking stellen, in het algemeen tijdens een persoonlijk gesprek.

Huurinformatie
De verkoop is onder voorbehoud van het verkrijgen van een nieuwe huurovereenkomst van verhuurder. De huidige huurprijs is € 38.564,88 exclusief BTW per jaar. Tevens wordt er een voorschot servicekosten in rekening gebracht van € 500,– exclusief BTW per maand.

Servicekosten voor:
– Gasverbruik van CV (via doorstroommeters) inclusief vastrecht, belastingen en heffingen
– Installaties: service, onderhoud en periodieke inspecties/keuringen van de centrale verwarmingsinstallatie en periodieke inspecties/keuringen van de elektrische installatie van huurder.
– Overig: schoonhouden van de dakgoten en hemelwaterafvoeren.
– Waterverbruik (via tussenmeter) inclusief vastrecht, belastingen en heffingen.
– Onvoorziene uitgaven.
– Administratiekosten ad. 5%

Verrekening kosten
De doorlopende en vooruitbetaalde kosten, zoals onroerende-zaakbelasting, precariorechten e.d. die onlosmakelijk zijn verbonden met het exploiteren van het verkochte bedrijf en die door verkoper vooruitbetaald zijn, zullen naar rato tussen partijen worden verrekend.

Oplevering
De feitelijke oplevering van Chido kan in nader overleg worden vastgesteld.

Kadastrale informatie
Het perceel waarop Chido zich bevindt is kadastraal bekend als gemeente Weesp, sectie A, nummer 5243.

Inventaris
De over te nemen inventaris wordt vermeld op een inventarislijst.
Deze lijst is op te vragen bij ons kantoor. De inventaris, installaties en vaste inrichting verkeren in goede staat. Vervoermiddelen behoren niet tot de inventaris.

Voorraad
De aanwezige voorraad valt buiten de vraagprijs en dient op de dag van overdracht tegen inkoopprijs te worden overgenomen.

Voor meer informatie:
Mark Roos
Adhoc horecamakelaars Amsterdam
020 – 705 1525

Kenmerken
Opdracht
 
Huurprijs
€ 38.564,- per jaar
Aangeboden sinds
2024-02-05
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouw
 
Hoofdbestemming
horeca
Bouwjaar
 
Soort bouw
bestaande bouw
Oppervlakten
 
Oppervlakte
115 m2
Indeling
 
Aantal bouwlagen
 
Omgeving
 
Ligging
 
Foto's
Meer weten?Mark Roos RM
Contact opnemen020-705 15 25
Op zoek naar een soortgelijk pand?

Stel een alert in met uw wensen en blijf op de hoogte van panden die aan uw zoekvoorwaarden voldoen.

Kies een 'regio' en/of 'type' of klik opnieuw op 'Alert aanmaken' om geen 'regio' of 'type' te selecteren.

Alert aanmaken
Interesse in dit pand? Neem contact op
Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts