Mijn alerts Direct regelen
Menu

Iconisch cafe restaurant in hartje Jordaan

Noord-Holland · Huur · 190m2
Huurprijs € 5.175,- per maand

Iconisch café restaurant in hartje Jordaan

Het betreft het zeer bekende café- restaurant De Reiger gelegen op de hoek van de Nieuwe Leliestraat en de Eerste Leliedwarsstraat. De Reiger is een echt ouderwetse Amsterdams café en is gehuisvest in niet alleen een prachtig pand maar ook op een uitstekende locatie in De Jordaan. Het is een buurt die bekendstaat om haar levendigheid en unieke karakter en die populairder is dan ooit. Vanaf De Reiger kijkt men uit op de beroemde Westertoren. Dit iconische café komt sinds hele lange tijd beschikbaar voor een opvolger.

De Jordaan is een van de meest iconische en charmante buurten van Amsterdam, bekend om zijn smalle straatjes, schilderachtige grachten, en een mix van historische huizen en moderne boetiekjes. Ooit een volksbuurt, is de Jordaan nu een geliefde plek vol gezellige cafés, unieke winkels, en kunstgalerieën. De wijk bruist van het leven met wekelijkse markten en talloze culturele evenementen terwijl het toch een rustige, bijna dorpse sfeer behoudt. Dankzij zijn centrale ligging is de Jordaan ook uitstekend bereikbaar en een populaire bestemming voor zowel de Amsterdammer als toerist.

Dit gezellige en klassiek ingerichte café -restaurant heeft een oppervlakte van circa 190 m². Bij binnenkomst treft men eerst een aantal zitplaatsen en vervolgens het grote barmeubel. Dit is het hart van de zaak. Voorbij de bar treft men het restaurantgedeelte. In totaal zijn er circa 55 á 60 zitplaatsen en 10 á 12 barplaatsen. Daarnaast is De Reiger uitgerust met een volledig ingerichte keuken en een riante opslag- en voorbereidingsruimte. De Reiger beschikt tevens over een gevelterras.

Vraagprijs en voorwaarden
De vraagprijs voor het bedrijf, omvattende de bedrijfsinventaris, vaste inrichting, huurrechten, goodwill en handelsnaam inclusief domeinnaam, website en e-mailadressen bedraagt € 325.000,–.

Personeel
Er zijn beperkte personele verplichtingen.

Bestemming
De ruimte heeft de bestemming Centrum 3 – met specifieke aanduiding Horeca – categorie 3 – bestemming op de eerste bouwlaag (BG). (Bron: ruimtelijkeplannen.nl)

Huurinformatie
De Reiger is gehuisvest in twee bedrijfspanden waardoor er ook twee huurovereenkomsten zijn. De huurprijzen bedragen als volgt:
– Nieuwe Leliestraat 34 en 34A € 3.575,– per maand exclusief BTW.
– Eerste Leliedwarsstraat 10 € 1.600,– per maand geen BTW verschuldigd.

Een indeplaatsstelling in de huidige huurovereenkomsten is altijd onder het voorbehoud dat verhuurders bereid zijn hier aan mee te werken.

Verrekening kosten
De doorlopende en vooruitbetaalde kosten, zoals onroerendezaakbelasting, precariorechten e.d. die onlosmakelijk zijn verbonden met het exploiteren van het verkochte bedrijf en die door verkoper vooruitbetaald zijn, zullen naar rato tussen partijen worden verrekend.

Oplevering
De feitelijke oplevering van het bedrijf kan in nader overleg worden vastgesteld.

Voorraad
De aanwezige voorraad valt buiten de vraagprijs en dient op de dag van overdracht tegen inkoopprijs te worden overgenomen.

Voor meer informatie:
Mark Roos en Daan Janssen

Kenmerken
Opdracht
 
Huurprijs
€ 5.175,- per maand
Aangeboden sinds
2024-08-01
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouw
 
Hoofdbestemming
horeca
Bouwjaar
 
Soort bouw
bestaande bouw
Oppervlakten
 
Oppervlakte
190 m2
Indeling
 
Aantal bouwlagen
 
Omgeving
 
Ligging
 
Foto's
Meer weten?Bel of mail
Contact opnemen(0182) 533 355
Op zoek naar een soortgelijk pand?

Stel een alert in met uw wensen en blijf op de hoogte van panden die aan uw zoekvoorwaarden voldoen.

Kies een 'regio' en/of 'type' of klik opnieuw op 'Alert aanmaken' om geen 'regio' of 'type' te selecteren.

Alert aanmaken
Interesse in dit pand? Neem contact op
Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts