Mijn alerts Direct regelen
Menu

Winkelstraten tellen opnieuw meer passanten

Nieuwsitem

Het aantal winkelpassanten in Nederland is in 2017 met vijf procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Op alle dagen was het drukker, behalve op de maandagen. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Locatus, op basis van twaalfhonderd wifisensoren.

De winkelstraten waren vooral aan het begin van het jaar drukker dan in 2016. In december waren er door het slechte liefst negen procent minder passanten. Op zondag 10 december bleef volgens Locatus iedereen thuis vanwege sneeuw en gladheid, maar ook op 11 en 31 december was sprake van extreem slecht weer. In Europa komt Locatus uit op een daling van ‘slechts’ 5,3 procent van het aantal winkelpassanten in december.

De drukste dag van vorig jaar viel op 23 december, gevolgd door 26 mei (de dag na Hemelvaart) en 22 december. 16 april was de minst drukke dag, eveneens vanwege slecht weer. Uit de cijfers van Locatus blijkt verder dat de Kalverstraat in Amsterdam de meeste winkelpassanten heeft, gevolgd door de Grote Markt in Den Haag en Nieuwendijk in Amsterdam.

Bureau RMC meldde eerder dit jaar al een stijging van 0,7 procent van het aantal passanten in Nederlandse winkelstraten. Dat was de tweede stijging op rij, nadat het aantal bezoekers jarenlang was teruggelopen.

Bron: retailtrends.nl

 

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts