Het zijn goede tijden voor de eigenaren van snackbars, lunchrooms en ijssalons. Ze zagen hun omzet voor het derde jaar op rij stijgen, vorig jaar met 5,1 procent. Vooral de laatste drie maanden van 2015 waren goed, toen lagen de inkomsten ruim 8 procent hoger dan aan het eind van 2014.
In de laatste maanden van het jaar draaide geen enkel onderdeel van de horeca zo goed als de broodjeszaken en snackbars. De restaurants zagen de omzet in het laatste kwartaal met 7 procent stijgen. Kantines en catering verdienden 6,5 procent meer. Hotels noteerden een plus van 5,9 procent. Cafés incasseerden 4,8 procent meer geld.
De horeca als geheel zag de omzet over 2015 met 5,7 procent stijgen. Dat is de hoogste stijging sinds 2006, aldus het CBS.
Bron: AD
Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.
Alerts