Mijn alerts Direct regelen
Menu

Wagamama haalt € 177.000 crowdfunding op

Nieuwsitem

Wagamama, het Japanse noodlesrestaurant, heeft in 2,5 uur tijd via crowdfundingsplatform Collin € 177.500 opgehaald voor een nieuw te openen vestiging in Amsterdam.

Dat bedrag werd opgebracht door 67 particulieren, die hun geld 48 maanden uitlenen tegen 6,5% rente. In totaal haalde de Nederlandse franchisenemer Arjen Schrama €225.000 op, zijn eigen netwerk investeert €47.500. Het restaurant opent in juni op Amsterdamse Centraal Station.

Wagamama heeft wereldwijd een kleine 150 vestigingen, voornamelijk in Groot-Brittannië. Schrama haalde de formule in 2000 naar Nederland. Op het Leidseplein, Rembrandtplein en Zuidplein (WTC) zitten de eerste drie restaurants. Naast de vestigingen in Amsterdam heeft Schrama een vestiging in Antwerpen. De vier restaurants samen kenden in 2014 een omzet van €7,9 miljoen.

Het nog jonge Collin Crowdfund heeft inmiddels voor 16 bedrijven in totaal €2,5 miljoen aan financiering uit de markt gehaald. Schrama laat via het crowdfundingsplatform weten: ’Als horecabedrijf is het momenteel nog steeds niet heel makkelijk om via de bank financiering te krijgen’. Hij denkt bovendien dat er bij de bank wellicht een hogere rente nodig was geweest, terwijl ook de marketingwaarde van crowdfunding meespeelt. „Met deze campagne heeft hij 67 investeerders actief betrokken”, aldus een woordvoerster van Collin.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts