Mijn alerts Direct regelen
Menu

Vraag naar horecamedewerkers hardst gestegen

Nieuwsitem

De vraag naar horecamedewerkers en projectmanagers is in 2014 het hardst gestegen. Dat meldt Monsterboard dinsdag op basis van een onderzoek naar de vacatures die het afgelopen jaar op de vacaturesite geplaatst zijn. Het vacatureaanbod stijgt met 30 procent en er is in geen enkele beroepscategorie een afname van het aantal vacatures te zien. De vraag naar horecamedewerkers groeit met 106 procent, die naar projectmanagers met 94 procent. De sterk gegroeide vraag naar horecamedewerkers weerspiegelt volgens het vacatureplatform dat consumenten weer wat positiever zijn en bereid zijn meer geld uit te geven. De toegenomen vraag naar projectmedewerkers is een teken van vertrouwen bij werkgevers, die blijkbaar weer nieuwe activiteiten starten, aldus Monsterboard.

Technische sector
In de technische sector zijn de meeste banen te vinden, in eerdere jaren was dit de ICT-sector. De meest gevraagde functie in 2014 is echter nog wel een ICT-baan, namelijk software- en webdeveloper. Ook accountmanagers en professionals in de elektromechanica zijn in trek. In het hele land groeit het aantal vacatures, maar in de provincies Zeeland, Drenthe en Friesland is de stijging het sterkst. Werkzoekenden zijn het vaakst op zoek naar banen voor secretaresses. Grote stijgers zijn functies in de horeca en banen voor chauffeurs en koeriers.
Steeds vaker wordt de zoektocht naar een baan uitgevoerd via de mobiel. Het aandeel mobiele bezoeken op Monsterboard beslaat inmiddels 30 procent.

Bron: NU.nl

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts