Mijn alerts Direct regelen
Menu

Van der Valk steekt € 25 mln in bouw van hotel in Amsterdam

Nieuwsitem

Voor het eerst in haar historie gaat hotelketen Van der Valk een vestiging openen in Amsterdam. Het bijna tachtig jaar oude familiebedrijf gaat € 25 mln investeren in een hotel met 206 kamers, die bedoeld is voor zakelijke gasten én toeristen.

Het project is een initiatief van Van Luiten-Van der Valk Beheer in Waalre, onderdeel van de grote horecafamilie Van der Valk. Dat meldt Het Parool.

L-vormig gebouw

Het nieuwe viersterrenhotel wordt gebouwd op Amstel Business Park, dat een directe aansluiting heeft op de snelwegen A2 en A10 en dicht bij beurzencomplex RAI ligt en de Amsterdamse zuidas. Het L-vormige gebouw krijgt een zestig meter hoge toren. De bedoeling is dat het hotel halverwege volgend jaar opent.

De investering maakt deel uit van een grootscheeps investeringsplan van Van der Valk dat erop gericht is om in de drie grootste steden van Nederland, België, Duitsland en Frankrijk vertegenwoordigd te zijn.

Met dit doel voor ogen is in Antwerpen het Scandic Hotel overgenomen en omgedoopt tot het Van der Valk Hotel Antwerpen.

Witte vlek

Voor Van der Valk, een keten met intussen honderd hotels, was Amsterdam tot nu toe een witte vlek. Wel had het familiebedrijf een hotel vlakbij Schiphol.

Naast de bouw van een hotel in Amstel Business Park opent Van der Valk mogelijk nog een tweede hotel in Amsterdam in de buurt van de RAI. Het zou volgens Het Parool moeten gaan om een exclusief vijfsterrenhotel met 245 kamers.

Bron: Financieel Dagbladvan-der-valk-overamstel

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts