Mijn alerts Direct regelen
Menu

Toeristen geven steeds meer uit in Nederland

Nieuwsitem

Toeristen gaven het afgelopen jaar meer geld uit dan de voorgaande jaren. Daardoor wordt toerisme steeds belangrijker voor de Nederlandse economie.
Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS komt de groei grotendeels doordat meer buitenlanders ons land weten te vinden.

In totaal kwamen de toeristische bestedingen in Nederland vorig jaar uit op ruim 82 miljard euro. Dat is bijna 7 procent meer dan een jaar eerder. Buitenlandse toeristen gaven zelfs een kleine 13 procent meer uit.

Nederlanders blijven de grootste inkomstenbron voor de toerismebranche. Meer dan de helft van de uitgaven komt van landgenoten. Tijdens vakanties en uitjes in eigen land waren Nederlanders vorig jaar vooral royaler bij eten en drinken in de horeca.

Toerisme was zo alles bij elkaar goed voor meer dan 4 procent van de omvang van de hele Nederlandse economie. In 2010 ging het nog om een aandeel van 3 procent.

Het aantal mensen werkzaam in de branche liep vorig jaar met bijna 4 procent op naar 761.000. Daarbij horen dan banen in de horeca, luchtvaart, kunst en cultuur en bij reisorganisaties. Ook zorgt toerisme voor werk bij winkels en in het vervoer. De sector was goed voor zo’n 7,5 procent van het totale aantal voltijdsbanen in Nederland.

Bron: nu.nl

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts