Mijn alerts Direct regelen
Menu

The Seafood Bar: de nieuwe parel aan het Damrak

The Seafood Bar: de nieuwe parel aan het Damrak

Namens de Beurs van Berlage heeft Adhoc horecamakelaars de horecaruimte (“Het Schipperscafé”) aan het Damrak 213 in Amsterdam aan The Seafood Bar verhuurd.

Michiel Lindenbergh van de Beurs van Berlage:
“We wilden het vinden van een geschikte huurder zorgvuldig aanpakken. Daarom hebben we Bram Stokman van Adhoc horecamakelaars gevraagd om met ons mee te denken. Hij kwam met een sterk en realistisch plan van aanpak. Zijn aanbeveling was: hier heb je horeca nodig die aantrekkingskracht van zichzelf heeft, waar mensen sowieso op afkomen. Zo hebben ze de verhuur van het Schipperscafé ook in de markt gezet. Wie geïnteresseerd was, kon pitchen door een ondernemingsplan en concept in te sturen. Dat bleek een goede strategische zet.”
“Het grote aantal bezichtigingen heeft me echt verrast. Zeker zo kort na corona, dat natuurlijk een flinke wissel getrokken heeft op de horecasector. En daarbij moet de nieuwe huurder ook investeringen doen in het Schipperscafé. Dat bleek veel horecaondernemers er niet van te weerhouden, want de belangstelling was boven verwachting groot. We hebben veel uiteenlopende concepten binnengekregen van verschillende partijen. De hoge kwaliteit van de inzendingen zie ik als de verdienste van Adhoc, dat duidelijk een goed netwerk heeft van actieve horecaondernemers die openstaan voor nieuwe plannen en plekken.”
“The Seafood Bar gaat echt iets toevoegen aan het palet aan activiteiten hier in de Beurs en aan het Damrak als geheel.”

Pepijn de Visscher van The Seafood Bar:
“Deze locatie heeft alles in zich om net zo’n icoon te worden als de Oyster Bar in Grand Central Station in New York”
Pepijn de Visscher: “In eerste instantie had ik weinig interesse in een extra restaurant in Amsterdam. We hebben daar al drie restaurants en de focus lag bij ons meer op Londen, waar we ook een zaak hebben. Toen ik de brochure nog een keer onder ogen kreeg, ben ik mede op aanraden van Bram Stokman van Adhoc horecamakelaars toch gaan kijken. Bram kent ons goed: zo was hij de verhurende makelaar bij onze panden in Utrecht en op het Spui. Hij denkt ook mee bij andere zaken van ons. Ik ken hem als een prettig persoon die echt verstand van zaken heeft. Toen Bram aangaf dat hij hier wel een match zag, heb ik een afspraak gemaakt voor een bezichtiging. Eerlijk gezegd ging ik ook een beetje voor mijn plezier, want architectuur is een grote hobby van me en de Beurs van Berlage is natuurlijk een bijzonder pand. Na de bezichtiging kwam ik al vrij snel tot de conclusie dat dit de perfecte plek was voor ons. Iedereen die geïnteresseerd was, kon een voorstel indienen bij Adhoc. Dat de Beurs ons plan uiteindelijk uitgekozen heeft, is natuurlijk prachtig.”
“Als The Seafood Bar streven we ernaar om prachtige visrestaurants te openen in unieke panden. Aan het Spui zitten we bijvoorbeeld in een pand in Art Nouveau stijl met een rijke historie en in Londen in een Georgian townhouse uit 1730. Het Schipperscafé in de Beurs van Berlage past goed in dat rijtje. Het interieur heeft de ideale sfeer voor een oesterbar. Het deed mij denken aan de Oyster Bar in Grand Central Station in New York. Dat restaurant zit daar al meer dan 100 jaar. Het Schipperscafé heeft alles in zich om ook zo’n icoon te worden.”

Interview met verhuurder en huurder HIER te lezen.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts