Mijn alerts Direct regelen
Menu

Stop op nieuwe hotels in centrum Amsterdam

Nieuwsitem

AMSTERDAM – Het Stadsdeel Centrum stelt een bouwstop in voor nieuwe hotels in het centrum van Amsterdam. De bestaande 22 plannen mogen nog wel doorgaan. Maar als zo’n initiatief toch wordt afgeblazen, verdwijnt de hotelbestemming van het pand. Dat staat in De notitie ‘Grenzen aan het Hotelbeleid’, dat onlangs in vastgesteld. Het is een aanscherping van het Hotelbeleid Binnenstad 2012-2015.

Een uitzondering geldt voor het voormalig Paleis van Justitie aan de Prinsengracht. Die wordt getransformeerd tot een tophotel. Ook voor enkele delen in het gebied Centrum Oost geldt een uitzondering, waar initiatieven een positieve bijdrage kunnen leveren aan de gebiedsontwikkeling.

Amsterdam heeft een beleid waar gestreefd wordt naar meer spreiding van nieuwe hotels over andere delen van de stad dan het centrum. Ondanks dit is de interesse van pandeigenaren en investeerders onveranderd sterk gericht op het centrum van de stad. Dit vraagt volgens het stadsdeel om een aanscherping van het uitvoeringsbeleid.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts