Mijn alerts Direct regelen
Menu

Sterkste omzetstijging horeca sinds 2010

Nieuwsitem

De omzet van hotels, restaurants, snackbars en cafés steeg in het tweede kwartaal van 2015 met twee procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat is de sterkste stijging sinds medio 2010 volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal consumpties en overnachtingen in de horeca steeg met 1,6 procent.

Hotels boeken grootste stijging
Vooral hotels en restaurants boekten goede resultaten. Met 2,7 procent steeg de omzet van hotels het sterkst. In het tweede kwartaal ontvingen hotels zowel meer toeristen als zakelijke gasten. De omzet van restaurants steeg met 2,3 procent in vergelijking met een kwartaal eerder. Verder noteerden snackbars, waaronder ook lunchrooms en ijssalons, een omzettoename van 1,4 procent. Cafés ten slotte zetten in het tweede kwartaal 1,4 procent meer om, ook het aantal verkochte consumpties nam weer toe. Cafés kampten sinds de crisis vrijwel onafgebroken met teruglopende verkopen.

Ruim 6 procent meer omzet voor horeca dan een jaar eerder
De horeca heeft ruim 6 procent meer omgezet dan in het tweede kwartaal van 2014. Alle branches realiseerden een hogere omzet. Restaurants boekten met 8,6 procent de hoogste groei. Hotels en snackbars noteerden een omzetstijging van ruim vijf procent. Cafés realiseerden 2,8 procent omzetgroei, dat was grotendeels toe te schrijven aan hogere prijzen. Cafés rekenden twee procent meer voor hun consumpties dan een jaar eerder. Gemiddeld lagen de prijzen in de horeca een procent hoger dan een jaar eerder.

(bron: CBS, ANP)

 

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts