Mijn alerts Direct regelen
Menu

Steeds meer illegale bierimport

Nieuwsitem

Directeur Peer Swinkels van Bavaria stelt dat de hoge accijnzen in Nederland inmiddels tot grootschalige illegale bierimport leiden. Consumenten worden volgens hem steeds vaker misleid.
“Je denkt in het café bier te drinken van het merk dat je op de tapkraan vermeld ziet staan, maar in werkelijkheid drink je in steeds meer gevallen bier waarvan de herkomst en kwaliteit allerminst duidelijk zijn”, aldus de topman van Bavaria. “Het illegale bier wordt op steeds grotere schaal ingevoerd en de organisaties die zich met deze praktijken bezighouden, gaan steeds professioneler te werk. We zien steeds vaker buitenlandse tankwagens bier lossen bij horecabedrijven.”

Teruglopende bierafzet
Niet alleen de nietsvermoedende consument, maar ook de brouwers zijn volgens Swinkels de dupe van de huidige situatie. “We hebben vaak veel geïnvesteerd in tap- en koelinstallaties, maar ondertussen stroomt er illegaal bier door de leidingen. Gevolg is dat we de totale Nederlandse bierafzet steeds verder zien teruglopen.”
Swinkels pleit er dan ook voor de bieraccijnzen in Nederland zo snel mogelijk in lijn te brengen met die van in de ons omringende landen. “Ik snap de houding van de Nederlandse overheid niet”, aldus Swinkels. “In België en Duitsland stellen de regeringen alles in het werk om de brouwerijsector te beschermen, al was het alleen maar voor de werkgelegenheid. En wat doet de Nederlandse overheid? Die zadelt ons op met vier keer hogere accijnzen dan in Duitsland. Dat pakt slecht uit voor alle Nederlandse brouwers.”

Bron: Horeca Nieuwsdienst.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts