Mijn alerts Direct regelen
Menu

Starbucks gaat sneller vestigingen sluiten

Nieuwsitem

Koffieketen Starbucks gaat versneld vestigingen in de Verenigde Staten sluiten om de financiƫle resultaten een zetje in de goede richting te geven. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf dinsdagavond bekend na een tegenvallende groeiverwachting.

De Amerikaanse koffiereus, die last heeft van chiquere koffietentjes en goedkopere concurrenten als McDonald’s en Dunkin’ Donuts, verwacht het derde kwartaal op eigen kracht met 1% te groeien. De markt was vooraf uitgegaan van een hogere 3%.

Starbucks-baas Kevin Johnson noemde de prestaties ‘niet acceptabel’ en kondigde maatregelen aan. Hij is van plan komend jaar zo’n 150 slecht draaiende vestigingen in de VS te gaan sluiten. In andere jaren sloot het bedrijf uit Seattle daar 50 zaken per jaar.

Uitbreiding in China

In zijn volwassen markten gooit het bedrijf het ook over een andere boeg. Starbucks wil veranderende klantenvoorkeuren gaan volgen en inspelen op trends als gezondheid en wellness. Het bedrijf zal bijvoorbeeld meer koude vruchtendranken gaan serveren.

Starbucks wil verder het mes dieper zetten in de kosten en juist de groei versnellen in markten waar nog relatief weinig Starbucks-vestigingen zijn. Dat is zeker ook China, waar het bedrijf het hardst groeit. De koffiezaken die daar al meer dan een jaar open zijn, verkochten er afgelopen kwartaal 4% meer.

Eerder deze maand werd bekendgemaakt dat oprichter en oud-topman Howard Schultz van Starbucks na veertig jaar vertrekt bij het bedrijf.

Bron: FD

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts