Mijn alerts Direct regelen
Menu

Ruim twaalf miljoen buitenlanders in Nederlandse hotels

Nieuwsitem

De hotels, pensions en andere logiesadressen in Nederland ontvingen vorig jaar 12,2 miljoen buitenlandse gasten. Daarmee vormden die 37 procent van het totale aantal gasten. Dat heeft het CBS maandag meegedeeld. Acht op de tien buitenlanders kwamen uit Europa, de meeste uit Duitsland. Ook Belgen en gasten uit het Verenigd Koninkrijk zorgden voor veel overnachtingen.

De provincie Noord-Holland ontving de meeste buitenlandse gasten vanwege de populaire badplaatsen en uiteraard Amsterdam, aldus het statistiekbureau. Zuid-Holland en Zeeland zijn eveneens in trek vanwege de badplaatsen en steden als Rotterdam en Den Haag.

Acht op de tien buitenlanders verblijven in een hotel of pension. De rest, veelal Europeanen, overnacht bijvoorbeeld op een camping of in een bungalowpark. Het gemiddeld verblijf duurt 2,4 nachten, zij het dat hotelgasten korter blijven (1,8 nacht) dan gasten in een andere accommodatie (4,7 nachten).

De Duitsers blijven het langst, gemiddeld 3,8 nachten. Gasten uit de Amerikaanse werelddelen en Aziƫ zijn gemiddeld 1,8 nacht te gast. Voor de laatste groep is een bezoek aan Nederland dikwijls niet meer dan een onderdeel van een Europese vakantie.

http://www.nu.nl/ondernemen/3643201/ruim-twaalf-miljoen-buitenlanders-in-nederlandse-hotels.html

 

 

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts