Mijn alerts Direct regelen
Menu

Rotterdamse horecabaas koopt Euromast

Nieuwsitem

De Euromast is in Rotterdamse handen. De Rotterdamse horecaondernemer Willem Tieleman heeft de uitkijktoren vandaag gekocht. Sinds 2003 verzorgt Tieleman al de exploitatie van de 185 meter hoge toeristische attractie. Over het aankoopbedrag worden geen mededelingen gedaan.

© ANP

© ANP

De Euromast was in bezit van het vastgoedbedrijf van de veroordeelde Amsterdammer Jan-Dirk Paarlberg. Tieleman was al langer geïnteresseerd in de overname, maar vanwege de rechtszaken (Paarlberg is veroordeeld voor oplichting, belastingfraude en witwassen) wilde dat niet vlotten. Wel stond de Euromast vorig jaar op een Zwitserse website eventjes te koop voor 8 miljoen euro.

Toen Paarlberg definitief was veroordeeld, werd de toren weer uit de verkoop gehaald. Vandaag is het dan toch gelukt voor Tieleman. ,,Het is een droom die in vervulling gaat”, laat hij weten. ,,Ik ben nu van plan om haar wederom te laten stralen in de skyline van Rotterdam, zoals ze straalt in de harten van de Rotterdammers.”

Voor bezoekers van de Euromast verandert er niets, benadrukt hij. Tieleman, bekend van de Watertaxi en Hotel New York, heeft eerder gezegd dat ‘vele miljoenen euro’s’ nodig zijn om achterstallig onderhoud aan de Euromast weg te werken.

Bron: AD

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts