Mijn alerts Direct regelen
Menu

Rotterdam nu al in de ban van Jamie Oliver

Nieuwsitem

De Jamie Oliver-koorts stijgt in Rotterdam. Zo’n drie weken voor de opening van restaurant Jamie’s Italian in de Markthal is het een drukte van belang voor de deur van het nu al veelbesproken etablissement, waar dozen met keukengerei, pallets met serveerplanken en meubels staan opgestapeld. “We hebben er zin in en kunnen haast niet wachten tot we open gaan,” zegt een woordvoerster.

Waar binnen straks de smaakpapillen worden verwend, is nu de zaagtafel nog de baas. Een prachtige, donkerbruine houten vloer ligt er al in, en verderop sieren fleurige groene tegeltjes een wandje. Achterin de zaak hangen prachtig vormgegeven glazen lampen, met tegen de muur oer-Rotterdamse afbeeldingen van onder meer de Euromast, de bieb, het Witte Huis, Zadkine en – natuurlijk – de Markthal.

Jamie Oliver

Hoewel al te veel pottenkijkers niet op prijs worden gesteld, staan de deuren wijd open, om nieuw materieel naar binnen te dragen, en afval naar buiten. Menigeen houdt de pas in om even een blik op het interieur te werpen of een snel plaatje te schieten.

Proefeten
Dat er nu al sprake is van een milde Oliver-mania in de Maasstad, blijkt wel uit het overweldigende aantal reacties op de uitnodiging om te komen ‘proefeten’ in dit 170 couverts grote mozzarella-paradijs. “Op onze facebook-pagina kun je een tafel winnen voor twee personen. Door aan te geven waarom je een plekje verdient. We hebben drie tafels te vergeven, en al meer dan 600 reacties.”

Het managementteam heeft reeds onderricht gehad in Engeland, en volgende week is de rest van het personeel – een dikke honderd man – in Rotterdam aan de beurt. Dat krijgt onder meer één dag ‘de cultuur van Jamie’s Italian’ voor de kiezen.

Eind september start het zes dagen proefdraaien in de Markthal. En ofschoon de laatste dagen meerdere malen 1 oktober als openingsdatum wordt genoemd, houdt de zegsvrouw een slag om de arm. “Dat is afhankelijk van hoe de training verloopt. Hou het maar op begin oktober,” zegt ze. Overigens, de beroemde tv-kok zélf zal volgens haar niet bij dit heugelijke moment aanwezig zijn. Jamie komt later dit jaar pas ’n kijkje nemen…

Bron: AD

 

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts