Mijn alerts Direct regelen
Menu

Ron Blaauw opent Gastrobar Paris

Nieuwsitem

De vierde Gastrobar van Ron Blaauw gaat Gastrobar Paris heten. De zaak opent de deuren op het Kleine Garmanplantsoen waar nu brasserie Nacional zit van horecatycoon Casper Reinders.

Wie de scepter gaat zwaaien in de klassieke Franse bistro is nog niet bekend. De top-kok is in gesprek met kandidaten. De Gastrobar gaat naar verwachting na de zomer open. Een totale make-over zal de zaak niet ondergaan, omdat het interieur al Frankrijk ‘ademt’. Het restaurant biedt plaats aan ongeveer 140 gasten en heeft een oppervlakte van 460 m².

‘Een ware droom’

Gezien de opleidingen die Ron genoten heeft, waarbij de Franse cuisine vrijwel continu centraal stond, is dit ‘écht een ware droom die uitkomt’, aldus Ron Blaauw.  Hij heeft zich niet alleen door bistro’s in Parijs laten inspireren, maar ook door bijvoorbeeld Balthazar in New York. Klassieke Franse keuken, met de kenmerkende Gastrobar-sfeer. ‘Geweldige service, laagdrempelig en voor ieders budget’.

Vierde Gastrobar

Ron Blaauw kondigde maandag tijdens het Vakmedianet-event Foodvisie in Eindhoven al aan een vierde Gastrobar te gaan openen. Toen wilde hij nog geen details geven omdat eerst zijn handtekening onder de overname moest worden gezet.

De topkok begon het concept gastrobar in 2013 nadat hij de deuren van zijn restaurant Ron Blaauw dichtdeed. ‘Ik heb een keuze gemaakt om veel meer vanuit mijn hart te gaan werken’, zegt hij tijdens Foodvisie. ‘Wilde gewoon weer lekker gaan koken. Ik wilde een restaurant hebben, waar ik zelf graag eet. Een restaurant waar je als je tonijn bestelt, alleen tonijn krijgt en niet 21 bereidingen van komkommer ernaast.’ Zijn concept wint aan populariteit. De gastrobar wordt gekopieerd. ‘Dat vind ik eigenlijk het grootste compliment.’

Nacional

Nacional, waar de vierde Gastrobar in komt, opende begin juli 2014 de deuren.

Bron: Misset horeca

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts