Mijn alerts Direct regelen
Menu

Recordboete Airbnb-verhuurder Amsterdam

Nieuwsitem

De gemeente Amsterdam heeft een recordboete van in totaal € 297.000 opgelegd aan een woningeigenaar en aan sleutelbedrijf Iamb&b die samen elf appartementen verhuren via Airbnb. Dat heeft het Parool maandag gemeld. De verhuur van de appartementen in het centrum gaat niet volgens de regels, verklaart wethouder Laurens Ivens (Wonen, SP) tegenover de krant.

Buurtbewoners hadden geklaagd over de verhuur van de appartementen. De eigenaar maakte voor de elf appartementen gebruik van de diensten van Iamb&b, dat voor Airbnb als verhuurbemiddelaar optreedt. Na onderzoek bleek dat de appartementen wel erg vaak op Airbnb staan. Volgens de regels in Amsterdam mag een hoofdbewoner een woning voor maximaal zestig dagen per jaar verhuren en aan niet meer dan vier personen tegelijk.

Volgens Ivens is er in bovenstaande situatie sprake ‘van een illegaal hotel’. Eigenaar en sleutelbedrijf meoten allebei elf keer € 13.500 betalen. Het is de hoogste sanctie ooit diein Amsterdam is opgelegd voor overtreding van de regels voor de verhuur van woningen of appartementen via verhuurplatform Airbnb.
Ivens spreekt van een belangrijk signaal voor de sleutelbedrijven, die hand- en spandiensten verrichten voor verhuurders en regelmatig samenwerken met illegale hotels. Eigenaar Dirk Minnebo van Iamb&b zegt in een reactie dat de verhuur legaal is. Hij gaat de boete aanvechten.

Bron: FD

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts