Mijn alerts Direct regelen
Menu

Restaurant Capriole Café wordt PuuRR aan de Binck

Restaurant Capriole Café wordt PuuRR aan de Binck

Bram Stokman van Adhoc horecamakelaars heeft succesvol bemiddeld bij de verkoop van Capriole Café in Den Haag. Hieronder leest u meer over deze transactie en de plannen van de nieuwe eigenaar.

Restaurant Capriole Café wordt PuuRR aan de Binck
Na bijna 8 jaar stopt eind april het Haagse restaurant Capriole Café, om vervolgens op 4 mei 2024 met een nieuwe eigenaar te heropenen als PuuRR aan de Binck.

In 2016 opende de familie Ultee hun Capriole Café als restaurant, koffiebar en koffiebranderij in een gerenoveerd fabriekspand aan de Fokkerhaven in de Binckhorst in Den Haag. Het concept was direct een hit met in 2018 een tweede
plaats in de Misset Koffie Top 100 bij de strijd om de lekkerste koffie van Nederland en winst als mooiste koffiebar van Nederland. De sluiting van Capriole Café volgt op de recente overname van de koffiebedrijven van Capriole Coffee Service in Nederland en België.

Mede-eigenaar Pascal Ultee: “Met deze overnames neem ik na bijna 30 jaar afscheid van zowel onze koffiebedrijven als het horecabedrijf en is het tijd voor een sabbatical om daarna nieuwe plannen te maken. We zijn Capriole Café gestart als huiskamer van het koffiemerk Capriole. Eind 2023 is Capriole Coffee Service onderdeel geworden van de Miko Group. Binnen dit internationale koffieconcern is er geen ruimte om een horecabedrijf te exploiteren. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een exploitant die een nieuwe invulling kan geven aan ons prachtige restaurant. We geven het stokje door aan Reno Hilgersom, een jonge, ambitieuze horecaondernemer met inmiddels 7 horecabedrijven in de regio.”

Mede-eigenaar Joyce Ultee: “Met veel trots kijken we terug op het succes van Capriole Café. Recent hebben we de koffiebranderij, die als pronkstuk midden in het restaurant stond, al verhuisd naar het hoofdkantoor van Capriole Coffee Service in Ypenburg. Iedereen die voorheen zijn vers gebrande koffiebonen kwam halen in Capriole Café, kan deze blijven bestellen via de webshop koffie.nl. De Capriole koffie wordt dan thuisbezorgd of kan afgehaald worden in Ypenburg. Ik blijf zelf actief als accountmanager bij Capriole Coffee Service en onze hoofd barista en koffiebrander Didi Meijer heeft inmiddels ook de overstap gemaakt naar Capriole Coffee Service, waar ze verantwoordelijk blijft voor de kwaliteit van de Capriole koffie.”

Restaurantmanager en mede-eigenaar Patrick Proveniers: “Met veel passie heb ik de afgelopen jaren, samen met ons keukenteam, barista’s en bediening, met liefde alle gasten ontvangen in Capriole Café . Zo hebben we een echte Haagse hotspot weten te maken van dit bijzondere plekje in de Binckhorst waar ik nog altijd verliefd op ben. Bijna alle medewerkers van Capriole Café maken de overstap naar het nieuwe restaurant. Zelf heb ik besloten om afscheid te nemen en me te richten op nieuwe plannen voor de toekomst. Op zondag 28 april is Capriole Café voor de allerlaatste keer open, maar eerst kijk ik er naar uit om tot die tijd gedag te zeggen tegen onze lieve vaste gasten die we enorm zullen missen en iedereen te bedanken voor de jarenlange support.”

Een nieuw begin aan de Fokkerkade
Een nieuw hoofdstuk voor de Hilgersom Horeca Groep staat op het punt van beginnen. Met ontzettend veel trots kondigen zij aan dat op 4 mei 2024 de deuren zullen openen van hun zevende locatie. Waar nu nog Capriole Café is gevestigd aan de Fokkerkade in Den Haag opent straks PuuRR aan de Binck.

Reno Hilgersom, eigenaar van de Hilgersom Horeca Groep, werd in 2017 eigenaar van Het Wapen van Zoetermeer. Door kansen niet onbenut te laten en innovatie te omarmen wist hij met zijn team de horecagroep binnen een aantal jaar te laten groeien tot een begrip in de regio Haaglanden. De snelle groei in combinatie met de moeilijke tijd voor de horecabranche is niet onopgemerkt gebleven. De Hilgersom Groep wist hierdoor afgelopen jaar een finaleplaats af te dwingen bij de Ondernemersprijs Haaglanden. De zevende aanwinst voor de horecagroep vestigt zich nu in het huidige Capriole Café. Een modern, industrieel restaurant op een mooi plekje in de Binckhorst dat al jaren goed gevonden wordt door toeristen en inwoners inwoners uit Den Haag, Voorburg en Rijswijk.

Het PuuRR concept
PuuRR aan de Binck is niet het eerste “PuuRR” restaurant binnen de horecagroep. In 2020 begon het concept “PuuRR” met “PuuRR aan de Vliet” in Leidschendam. Nadat dit concept vol lof werd ontvangen door de gasten, werd in 2023 “PuuRR aan de Dobbe” geopend aan de Dobbeplas in Zoetermeer. “Toen Capriole Café in de verkoop ging zag ik dat dit ook zeer geschikt is voor een PuuRR locatie, aldus Reno Hilgersom. “Naast dat het een prachtig pand is, zijn de belangrijkste PuuRR elementen hier ook weer aanwezig.” “Een terras aan het water met de hele dag door zon, gratis parkeren voor de deur en uitermate geschikt voor groepen.” De nieuwe locatie belooft de kenmerkende gastvrijheid te bieden die voor hen hoog in het vaandel staat, terwijl het tegelijkertijd een frisse en unieke twist biedt aan het huidige concept.

Het beste van beide werelden
Waar bij PuuRR aan de Dobbe de inrichting van het vorige restaurant volledig werd vervangen, zal dit bij PuuRR aan de Binck grotendeels blijven bestaan.
“Door het interieur te laten voor wat het is behouden we de moderne en industriële stijl die zo goed bij deze plek en de omgeving past.  Verder gaan we de menukaart iets aanpassen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we het beste van beide werelden samen gaan brengen. De beste ingrediënten van Capriole Café gemixt met de beste ingrediënten van PuuRR.”

De belangrijkste belangrijkste veranderingenveranderingen
Capriole Café is momenteel van donderdag tot en met zondag geopend. PuuRR aan de Binck zal 7 dagen per week geopend zijn voor lunch, borrel, diner, vergaderingen en groepen. Er komt een tap in de bar, het terras zal een andere uitstraling krijgen en het concept, met name voor de avond, zal toegankelijker worden. Woon je in de buurt en heb je geen zin om te koken? Kom dan naar het mooie restaurant of het prachtige terras aan het water!

Patrick Proveniers (links), Bram Stokman (midden) en Reno Hilgersom (rechts) proosten op de toekomst van PuuRR aan de Binck.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts