Mijn alerts Direct regelen
Menu

Paardenmarkt culinaire hotspot

Nieuwsitem

Paardenmarkt culinaire hotspot

Paardenmarkt culinaire hotspot

De Paardenmarkt, waar deze zomer belangwekkende archelolgische vondsten zijn gedaan, wordt een nieuwe culinaire hotspot voor Alkmaar.

Het was nooit een aantrekkelijk stukje binnenstad, maar dat gaat snel veranderen. De opening van het grootste Japanse restaurant boven het Noordzeekanaal is het startschot voor de vestiging van een aantal horecazaken.

De twee appartementengebouwen die er nu verrijzen, krijgen op de begane grond de bestemming eten en drinken. Tussen de panden komt een nieuwe straat waardoor het verkeer van de Koningstraat en Paardenmarkt de Kanaalkade kan bereiken. Er is veel ruimte voor terrassen.

Projectontwikkelaar Uranus Beheer zorgt voor de invulling van de begane grond van het woon/winkelcomplex. Nico Berger en Cees Lute: ,,Gekozen is voor horeca in de bedrijfsruimten. De Paardenmarkt gaat een heel andere sfeer krijgen. Het wordt er een stuk levendiger en gezelliger omdat er ook terrassen mogelijk zijn.’’

De eerste huurder die Uranus wist te interesseren voor een plaats aan het culinaire plein pakt gelijk flink uit. Het Japanse restaurant Daikichi krijgt een capaciteit van 300 gasten en is daarmee één van de grotere zaken in dit genre. Daikichi wordt opgezet door dezelfde familie die nu Sui Sha Ya tegenover het station uitbaat. De Japanse keuken is aan een gestage opmars bezig. Er duiken steeds meer sushizaken op. Ook het principe van ‘all you can eat’ is populair. Dit betekent dat de gast voor een vast bedrag kan bestellen wat hij wil.

Daikichi gaat beide principes combineren. Men kan kiezen uit de hele kaar. Of het nou sushi op gerechten van de grill en teppanyaki-plaat zijn, dat maakt niet uit. Ook tempura (gefrituurde etenswaar), salade en Japanse toetjes staan op het menu.

De inrichting van de zaak wordt bijzonder, want het befaamde ontwerpbureau Estida heeft het interieur bedacht. In de regio tekende designer Michel Ruijgrok al voor de ‘look’ van restaurants als Abby’s, De Buren en SAMEN. Nico Berger: ,,Het wordt een toppertje voor het uitgaanspubliek, zoveel is nu al zeker.’’

Bron: Alkmaarsche Courant

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts