Budgethotelketen Easyhotel gaat uitbreiden in de Benelux. Tot 2017 moeten er minimaal zeven nieuwe hotels komen in het centra van grote steden. Dat meldt de keten maandag 1 juni. Danzep Hotels, de Nederlandse franchise-houder van Easyhotel, opende eerder Easyhotels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Met een investering van 25 miljoen euro hoopt het bedrijf […]
Lees meerOp 1 maart 2015 is de Opiumwet gewijzigd. Vanaf die datum treden het Openbaar Ministerie, de politie, FIOD, Belastingdienst, gemeenten, provincies en het Rijk gezamenlijk op tegen facilitators van illegale hennepteelt. De wijziging van de Opiumwet heeft daarmee ook gevolgen voor verhuurders. Een verhuurder dient namelijk te voldoen aan zijn zorgplicht. Zo wil de overheid […]
Lees meerDe Rijksdienst voor Ondernemend Nederland erkent in een brief aan woningeigenaren ‘tekort te schieten in de dienstverlening’ rond het energielabel. Het blijft onduidelijk of en wanneer problemen worden verholpen. Sinds de invoering van het energielabel nieuwe stijl per 1 januari jl. regent het klachten over de webapplicatie waarmee woningeigenaren hun voorlopige energielabel ‘definitief’ kunnen maken. […]
Lees meerHorecaondernemer Sico de Moel (44) heeft grootse plannen tijdens Sail in augustus: hij wil een restaurant met 400 zitplaatsen bouwen op de Jan Schaeferbrug. ‘De eerste reserveringen zijn al binnen.’ De vergunning voor het restaurant is afgelopen vrijdag aangevraagd. Het is dus nog wachten op groen licht van de gemeente, maar De Moel heeft er […]
Lees meerDe online omzet van de detailhandel is in het eerste kwartaal van 2015 harder gegroeid dan de totale omzet van de detailhandelssector. Vooral de omzet van de winkels waarvan de online verkopen een nevenactiviteit zijn naast de ‘fysieke’ verkoop groeit snel. Dat maakt het CBS vandaag bekend. In het eerste kwartaal van 2015 is de […]
Lees meerMaak maar een plan en doe een bod op een pand dat het Rijk niet meer nodig heeft, nog voordat het officieel te koop staat. Als het bod reëel is en niemand biedt hoger, kan de lege kazerne, gevangenis of kantoortoren van jou zijn. Zo’n ‘marktinitiatief’ is één van de nieuwe instrumenten die het Rijksvastgoedbedrijf […]
Lees meerHet is een trend die – zoals zo vaak – overwaait vanuit de VS. Daar liet de fast casual sector vier jaar geleden een forse groei zien, waar middensegment formules het moeilijk hadden. Precies die beweging ziet Food Service Instituut Nederland (FSIN) nu hier. Tijdens de bekendmaking van de Misset Horeca Top 100 ging Inga […]
Lees meerAmsterdam timmert steeds meer aan de weg als congresstad. Vorig jaar hadden in de hoofdstad 820 congressen plaats, 71 meer dan het jaar ervoor. Dat maakte Amsterdam Marketing donderdag bekend. Congresbezoekers zijn van groot economisch belang voor de stad, aangezien ze gemiddeld tijdens hun verblijf 350 euro per dag uitgeven. Dat is bijna 50 procent […]
Lees meerNederlandse hotels schudden de crisis van zich af. De bezettingsgraad is vorig jaar gestegen en de gemiddelde kamerprijs is hoger uitgekomen. Dit blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau Horwath HTL. Hotels zagen de bezettingsgraad oplopen van 67,5% in 2013 tot 69% vorig jaar. Dat betekent dat de capaciteitsbenutting voor het eerst boven het niveau van […]
Lees meerDe opbrengsten van vastgoedfonds Unibail Rodamco zijn in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen met 6.3% tot €492,3 mln. Unibail Rodamco is gespecialiseerd in grote Europese winkelcentra. De omzetgroei in het eerste kwartaal was echter grotendeels te danken aan andere activiteiten waaronder de stijgende huurinkomsten van conferentiecentra en hotels. Dat maakte het bedrijf bekend […]
Lees meerShabu Shabu Rotterdam-Zuid gaat verhuizen naar Cor Kieboomplein 90. Dit is onder de Veranda garage, 200 meter vanaf de huidige locatie. Naar verwachting gaat de nieuwe locatie op vrijdag 22 mei open. Van maandag 18 tot en met donderdag 21 mei is de vestiging gesloten vanwege de verhuizing. U kunt op deze dagen reserveren bij […]
Lees meerCalorieën hoeven niet vermeld te worden op de etiketten van wijnen. Dat is het oordeel van Europese wijnboeren. Ze komen in actie tegen een voornemen van het Europees Parlement, zo meldt het AD. Het Europees Parlement gaat binnenkort stemmen over het voorstel om de calorieën op de etiket te vermelden. Wijnboeren in heel Europa vinden […]
Lees meerHet leven neemt soms rare wendingen. Twee jaar geleden was de één nog opvoedkundig gezinsbegeleider en de ander online marketeer. In augustus vorig jaar beginnen Roderick Heijning (27) en Siem van Bruggen (28) hun Frietwinkel in Utrecht. En dan komt de eerste plaats in de AD Friettest 2015 wel heel snel. Maar niet toevallig. ,,Dit […]
Lees meerInvesteerders hebben tegen de $ 1,5 miljard over voor het Canadese circusbedrijf Cirque du Soleil. Volgens Amerikaanse en Canadese media staat huidig eigenaar, Guy Laliberté op het punt 80% van de aandelen te verkopen aan een consortium met onder andere private equityhuis TPG en een Chinese partij. Laliberté, ooit straatartiest, zou 10% houden en 10% […]
Lees meerPer 1 april jl. is het bekende Restaurant Puur, gelegen aan de haven van Hellevoetsluis overgedragen aan de nieuwe eigenaren “Puur Hollands BV”. De nieuwe eigenaren zullen het bedrijf voortzetten en op korte termijn uitbreiden met een deel van het naastgelegen voormalige VVV kantoor. Het fantastische terras aan het water wordt ook uitgebreid met meer […]
Lees meerSinds 1 april is de exploitatie van Hotel-Restaurant ‘De Uitkijk’ te Hellendoorn in goede handen gekomen van Lars en Helen Kijftenbelt. Daarmee is hun droom om een eigen hotel te runnen uitgekomen, voor Lars in het bijzonder daar het hotel vlakbij zijn geboortegrond is gelegen. ‘De Uitkijk’ is gelegen in het gebied van de Sallandse […]
Lees meerNS stopt per 1 december met de franchise-exploitatie van de 17 Burger King-restaurants op zijn stations, meldt De Financiële Telegraaf. NS had sinds 15 jaar een franchiselicentie van Burger King. NS gaat een nieuwe aanbesteding doen onder aanbieders van fastfood. “Of Burger King op stations blijft of dat een andere partij een vergelijkbaar assortiment gaat […]
Lees meerAmsterdam Centrum heeft bekend gemaakt op welke wijze zij de komende periode de horeca zal handhaven. Letterlijk worden de prioriteiten als volgt verwoord: A. We registreren klachten en handelen deze af volgens de juiste procedure. B. We voeren controles uit bij horecaondernemingen. Zie ook de gebiedsjaarplannen. C. We intensiveren en verbeteren het toezicht in de […]
Lees meerAltera Vastgoed heeft Het Rond 38 te Houten verhuurd aan Barista Café. De ruimte meet circa 104 m² BVO. De transactie kwam tot stand door bemiddeling van Adhoc horecamakelaars in samenwerking met DTZ Property Management.
Lees meerHet object heeft een oppervlakte van circa 105 m² BVO. De eigenaar is een particuliere belegger die werd bijgestaan door Adhoc horecamakelaars.
Lees meerDe horecaruimte van circa 180 m² BVO is verhuurd aan Proeflokaal Bregje. Adhoc horecamakelaars bemiddelde bij de verhuur in collegiale samenwerking met Vlieg Makelaars namens eigenaar Oberon Vastgoed.
Lees meerHet aantal faillissementen is in het eerste kwartaal van 2015 met 19 procent gedaald. Er gingen vooral minder zzp’ers onderuit. In de horeca daalde het aantal faillissementen met ruim een derde. In totaal gingen in de periode januari tot en met maart 2179 bedrijven en instellingen bankroet tegen 2701 in de overeenkomstige periode vorig jaar. […]
Lees meerEen hightechtrailer waarmee je op iedere gewenste locatie snel een evenementenlocatie kan creëren, dat is het unieke object dat Adhoc horecamakelaars aanbiedt. De truck, voorheen in het bezit van Illy, is voorzien van alle luxe en comfort, van stijlvol designmeubilair tot de nieuwste technologie op het gebied van licht en geluid. Via de laadklep wordt […]
Lees meerShabu Shabu Megastore heeft een meerjarige huurovereenkomst getekend voor 1256 m² horecaruimte in Alexandrium Megastores op de Watermanweg 309 in Rotterdam. Shabu Shabu Megastore zal hier een nieuw filiaal van zijn sushirestaurants exploiteren. De opening zal naar verwachting in de tweede helft van 2015 plaatsvinden. Verhuurder van de horecaruimte is CBRE Global Investors. Alexandrium Megastores […]
Lees meerDe Nederlandse Raad Winkelcentra (NRW) en de 32 grootste gemeenten in ons land verzameld in de G32 zijn toegetreden tot het bestuur van het Platform de Nieuwe Winkelstraat. Dit platform is het centrale kennis- en netwerkcentrum voor de versterking van Nederlandse winkelstraten. Eind vorig jaar werd het opgericht door INretail en andere retailbranches, het Platform […]
Lees meerIn de weken voorafgaand aan Koningsdag, maandag 27 april, stijgt de vraag naar hotelovernachtingen in Dordrecht gigantisch. In de stad die Koning Willem-Alexander dit jaar op Koningsdag met zijn familie bezoekt, is er liefst 204 procent meer vraag naar kamers ten opzichte van vorig jaar. Op Koningsdag staat dit jaar Dordrecht. De Koninklijke Familie bezoekt […]
Lees meerHet economisch herstel zet door. Dit jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting verder en daar profiteren alle sectoren van. De bedrijvigheid is echter in veel sectoren nog niet terug op het niveau van voor de crisis. Tegelijkertijd is de dynamiek in de markt ongekend. Meer dan ooit is strategisch management nodig om hierop in […]
Lees meerDe Nederlandse economie groeit in 2015 en 2016 met 1,75 procent per jaar. Als verdere internationale onrust uitblijft en het vertrouwen herstelt, kan de groei zelfs hoger uitvallen. Dat schrijven economen van de Rabobank in een vandaag verschenen rapport. De export, private investeringen en particuliere consumptie nemen allemaal toe, voorspellen zij. ‘In 2015 en 2016 […]
Lees meerHotels, bungalowparken, campings en andere accommodaties in Nederland hebben vorig jaar aanzienlijk meer gasten ontvangen dan het jaar ervoor. Er kwamen vooral meer buitenlanders. Iets meer dan de helft van hen kwam uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of België. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt. In totaal verbleven er vorig […]
Lees meerAmsterdam, 25/03/15 – CBRE Global Investors heeft twee nieuwe huurovereenkomsten afgesloten voor de Passage Corridor te Veenendaal. De eerste overeenkomst is afgesloten voor 101 m² met Yes! Salons, welke haar deuren zal openen per 1 april 2015. Door het creëren van deze unit voor Yes!, kan de naastgelegen, winkelunit van de bestaande huurder Koningsoptiek haar […]
Lees meerAmsterdam Royal Delft Group heeft in 2014 een fors hogere nettowinst geboekt, dankzij een toenemende populariteit onder toeristen en groei in China. De omzet steeg in 2014 met 7% naar €24,5 mln, onder meer dankzij betere prestaties van de bedrijfsonderdelen Royal Delft en BK Cookware. Het brutobedrijfsresultaat (ebitda) steeg van €1,4 mln naar €1,6 mln. […]
Lees meerMinister Kamp van Economische Zaken stuurt vandaag de zogenaamde Retailagenda naar de Tweede Kamer. In deze agenda staan afspraken tussen marktpartijen en overheden om winkelgebieden aantrekkelijker te maken. Eén van de concrete afspraken is meer ruimte voor winkels om horeca ‘erbij te doen’. Koninklijke Horeca Nederland vindt dit geen goede zaak: ‘hiermee wordt het retailprobleem […]
Lees meerNu de private dining locatie is verkocht kunnen Marcel en Irene van Teijlingen van de Knip in Voorschoten zich weer volledig concentreren op hun fantastisch restaurant aan de Vliet, de plek voor een heerlijk diner of een fantastische bruiloft of feest. Cuisine 100 zal voort worden gezet als “huiskamer restaurant”. Adhoc wenst Cor Stempher en […]
Lees meerSushi-keten Shabu Shabu heeft op 1 maart 2015 de deuren geopend van haar flagshiprestaurant in het monumentale gebouw The Bank op het Rembrandtplein in Amsterdam. Hiermee schaart de populaire keten zich naast internationale formules als Vapiano en Starbucks, die samen met onder meer biologische supermarkt Marqt gevestigd zijn in dit gebouw. Het restaurant bestaat uit […]
Lees meerDe buitenruimte van Scheveningen Bad krijgt een investering van € 20 mln in de komende collegeperiode. De badplaats moet aantrekkelijker worden voor bewoners en bezoekers. Onder de noemer ‘De Kust Gezond’ worden de noordelijke boulevard, de strandopgangen en belangrijke straten opgeknapt. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. Het geheel moet uitnodigend en gastvrij zijn […]
Lees meerDe oehoe die Purmerend al geruime tijd bezighoudt, wordt steeds populairder. Bakker Harry de Groot maakte speciale oehoe-gebakjes. Café Barista heeft sinds kort ‘capoehoecciono’ op de kaart staan. De aanleiding voor deze gekte is een agressieve oehoe. Hij heeft al verscheidene slachtoffers gemaakt. Vooral patiënten van De Prinsenstichting, een zorghuis voor verstandelijk gehandicapten. Oehoe […]
Lees meerDe Nederlandse horeca heeft vorig jaar het beste jaar beleefd sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008. Over heel 2014 lag de omzet van de horeca 5,6 procent hoger dan een jaar eerder. Daarmee werd een recordgroei in de boeken gezet, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag […]
Lees meerDe hamburger begint pas net te leven in Nederland, denkt medeoprichter van Firma Pickles Burgers & Wine Joris Visser. Restaurants die gefocust zijn op één gerecht of product zullen de komende jaren volgens hem blijven groeien. De overal opduikende hamburgerrestaurants en –formules, zoals Ellis Gourmet Burger met zijn tweede in Amsterdam, de Burger Club in […]
Lees meerWagamama, het Japanse noodlesrestaurant, heeft in 2,5 uur tijd via crowdfundingsplatform Collin € 177.500 opgehaald voor een nieuw te openen vestiging in Amsterdam. Dat bedrag werd opgebracht door 67 particulieren, die hun geld 48 maanden uitlenen tegen 6,5% rente. In totaal haalde de Nederlandse franchisenemer Arjen Schrama €225.000 op, zijn eigen netwerk investeert €47.500. Het […]
Lees meerHotels besteden te veel aandacht aan internetboekingen, terwijl deze vaak maar een klein deel van de omzet leveren. Dat blijkt uit een revenue-managementscan onder onafhankelijke hotels uitgevoerd door Jean-Pierre van der Rest en Kirsten Lang, experts op het gebied van revenue management. ‘Hotels zijn erg bezig met de prijs. Per dag worden prijzen aangepast op […]
Lees meerLobster and Burger Bar – Utrechtsestraat 11 Amsterdam www.hummbar.com
Lees meerMinister Ronald Plasterk ziet af van het eerder geopperde plan om de drankscheiding tussen horeca en retail op te heffen. Het zou aanvankelijk gaan om een pilot in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Plasterk heeft het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP per brief laten weten dat hij afziet van een […]
Lees meerIn Enschede opent in april de zesde vestiging van de restaurantketen Happy Italy. Rotterdam, Tilburg, Hendrik-Ido Ambacht, Eindhoven en Kerkrade hebben al een Italiaan van de Restaurant Management Groep van Daniel de Blok. Happy Italy is een restaurantketen die draait op grote volumes voor zeer redelijke prijzen. Pizza’s staan op de kaart vanaf 4,75 euro […]
Lees meerDe eigenaren van de Scheveningse Pier en de gemeente Den Haag willen afspraken maken om het markante bouwwerk aan de kust nieuw leven in te blazen. De nieuwe eigenaren, Kondor Wessels en Danzep, willen op de Pier ruimte bieden voor horeca, winkels, evenementen, kunst en cultuur. Dé publiekstrekker wordt een reuzenrad, waar je aan boord […]
Lees meerOdeon heeft een nieuwe eigenaar. De Amsterdam Village Company van Paul Hermanides heeft het voormalige club-restaurant voor €3,3 miljoen verkocht aan Nedstede, eigenaar van onder meer club Panama en het College Hotel. Odeon krijgt een nieuwe, verrassende invulling. Dat zegt eigenaar en miljonair Michael van de Kuit in Het Parool. ‘Maar het wordt hartstikke leuk. […]
Lees meerMinister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken wil het onderscheid tussen een winkel en een café of restaurant opheffen. Hij heeft een voorstel ingediend om in de vier grote steden bij wijze van proef af te wijken van de huidige Drank- en Horecawet. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben aangegeven vooral af te willen van […]
Lees meerRedelijk krankzinnig, opvallend en het gekste gebouw ooit. Zo omschrijven architectuurblogs het ontwerp van een architectenbureau uit Amsterdam voor een luxe hotel in China. NL Architects wil het hotel de vorm van een amethist geven, een paarse edelsteen. Over de hele wereld geloven mensen dat deze steen helende krachten heeft. Eiland “Aan een amethist worden […]
Lees meerHet arbeidsrecht gaat flink veranderen de komende jaren. Onder meer door de nieuwe wet Werk en Zekerheid, op het gebied van ontslag en flexibel personeel. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen? De wet Werk en Zekerheid is bedoeld om het ontslagrecht sneller en goedkoper te maken, de rechtspositie van flexwerkers te versterken en meer mensen uit […]
Lees meerDirecteur Peer Swinkels van Bavaria stelt dat de hoge accijnzen in Nederland inmiddels tot grootschalige illegale bierimport leiden. Consumenten worden volgens hem steeds vaker misleid. “Je denkt in het café bier te drinken van het merk dat je op de tapkraan vermeld ziet staan, maar in werkelijkheid drink je in steeds meer gevallen bier waarvan […]
Lees meerDe film over sterrenchef Sergio Herman, Fucking Perfect, zal vanaf 19 maart in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. De documentaire volgt Sergio Herman in de periode van maart 2013 tot en met de zomer van 2014. Het verhaal laat een portret zien van een chef-kok, vader en man die streeft naar perfectie en een […]
Lees meerBij de verkoop, verhuur of oplevering van een gebouw, woon- of bedrijfsruimte, moet volgens het Besluit energieprestatie een energielabel beschikbaar gesteld worden. De Nederlandse overheid communiceert dit in een brede media campagne. Hier wordt geschermd met een mogelijke boete bij onder andere het niet beschikbaar stellen van een energielabel. Deze boete is echter wettelijk nog […]
Lees meerVan der Valk gaat in heel Nederland winkels voor verse voedingsmiddelen openen, zo meldt De Telegraaf. De eerst Valk Versmarkt werd vorige week al geopend in Voorschoten en dit jaar moeten er meer vestigingen openen bij de hotels in Zwolle en Akersloot. Daarna is de rest van Nederland aan de beurt. Prijzenoorlog Van der Valk […]
Lees meerVorige week is de nieuwe branchevereniging voor de sauna- en wellnessbranche opgericht, onder de naam De Vereniging van Nederlandse Sauna en Wellness bedrijven (VNSWB). De nieuwe vereniging zal de belangen behartigen van alle bedrijven in deze branche. De VNSWB gaat zich onder andere inzetten voor werkbare wet- en regelgeving, adequate opleidingen en imagoversterking, zoals de […]
Lees meerAmsterdam houdt vast aan het beleid om verdere groei van het aantal hotelkamers te faciliteren. De voorschriften zijn aangepast zodat het voor hotels makkelijker wordt zich te vestigen. De komende jaren wordt een groei van 3 procent per jaar voorzien van het aantal kamers. Dit schrijft Het Parool op basis van een interview met hotelloods […]
Lees meerHet aantal foodies in onze omliggende landen België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië wordt door het NBTC geschat tussen de 200.000 en 400.000. Het NBTC probeert de buitenlandse foodies naar Nederland te halen om ze de betere restaurants van ons land te laten bezoeken. Het NBTC is hiervoor de campagne ‘De Smaak van Holland’ gestart. In […]
Lees meerOp 1 november 2014 zijn de mogelijkheden om vergunningsvrij te bouwen verruimd. Onder andere zijn de mogelijkheden om een aanbouw of bijgebouw te bouwen verruimd. Tegenwoordig mag op een afstand van niet meer dan 4 meter (voorheen 2,5 meter) van het oorspronkelijk hoofdgebouw een bijbehorend bouwwerk of een uitbouw daarvan worden gerealiseerd met een hoogte […]
Lees meerIn Bennebroek is eind 2014 bistro Bon Vivant geopend in het pand waar voorheen restaurant Les Jumeaux zat. Les Jumeaux ging eind 2012 failliet. Estida tekende voor het interieur van de zaak van Hennie en Helga van Ommen. Dit echtpaar keerde na 16 jaar Frankrijk terug naar Nederland. Uitgangspunt was, na het vinden van een […]
Lees meerTokyo Café heeft haar locatie aan het Spui 15 in Amsterdam is verhuurd. Het betreft een ruimte van circa 700 m² b.v.o. in de binnenstad van Amsterdam. Huurder is The Seafood Bar. The Seafood Bar is een eigentijds visrestaurant en heeft al een zeer succesvolle vestiging aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Momenteel is de […]
Lees meerCBRE Global Investors heeft de voormalige HEMA vestiging ter grootte van circa 240 m², gelegen aan de Reguliersbreestraat 20 te Amsterdam, verhuurd aan de Shabu Group. Een huurprijs werd niet bekend gemaakt, doch is marktconform. De Shabu Group/ShabuShabu heeft inmiddels ca. 14 vestigingen in Nederland, waaronder alleen al 3 in Amsterdam. Onlangs heeft Shabu Group […]
Lees meerBron: Rabobank Cijfers & Trends BrancheBarometer De tweede week van januari staat traditioneel in het teken van de Horecava, de grootste horecabeurs van ons land en de kick-off van een nieuw horecaseizoen. Een ideaal moment voor een vooruitblik op 2015. Ondanks de economische groei wordt een neutraal sentiment voorspeld, mede door de toenemende concurrentie. Perspectief […]
Lees meerAMSTERDAM (Dow Jones)–De ruim 44.000 horecavestigingen zetten in 2014 in totaal 13,8 miljard euro om, meldt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maandag bij de opening van vakbeurs Horecava in de Amsterdamse RAI. De ruim 44.000 horecavestigingen realiseerden daarmee een omzetgroei van 4,6% ten opzichte van 2013. De groei is te danken aan een volumegroei van […]
Lees meerPlof! Twee keer viel er al een forse boete op de deurmat van kroegbaas Frank van de Nieuwenhof, omdat lokjongeren zonder id-kaart een biertje bestelden in zijn café in Eindhoven. De kroegbaas vindt de controles en de boetes veel te streng: “Er kan altijd iemand doorheen glippen.” En dat maakte hij op een ludieke manier duidelijk in het […]
Lees meerDe meeste horecabedrijven dienen voor de exploitatie te beschikken over een drank- en horecavergunning en een exploitatievergunning. Als deze vergunningen worden aangevraagd heeft de burgemeester een relatief lange periode om op deze aanvraag te beslissen. In de tussentijd bestaat vaak bij horecaondernemers de behoefte om toch al te gaan exploiteren. Wat is er mogelijk?
Lees meerWij sloten het jaar 2014 af met de overdracht van 2 toplocaties in Amsterdam centrum. Binnenkort informeren wij u hier graag verder over. Dit en meer interessant horecanieuws plaatsen wij geregeld op onze website.
Lees meerDe gemeente Arnhem heeft het voormalig restaurant Humphrey’s aan de Rijnkade 150 aangehuurd. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten hier het Informatiecentrum Slag om Arnhem te vestigen. Hiermee wordt een belangrijke fysieke schakel aan de Liberation Route toegevoegd. De exploitatie en inrichting van het informatiecentrum zal worden verzorgd door het Airborne Museum. Bron: […]
Lees meerHet betreft nieuw gebouwd onroerend goed. Langjarig verhuurd aan goede horecapartijen/ketens. Huurstroom circa € 250.000,– per jaar. De vraagprijs bedraagt 12 x jaarhuur. Meer informatie: Henk Sluiter
Lees meerDe vraag naar horecamedewerkers en projectmanagers is in 2014 het hardst gestegen. Dat meldt Monsterboard dinsdag op basis van een onderzoek naar de vacatures die het afgelopen jaar op de vacaturesite geplaatst zijn. Het vacatureaanbod stijgt met 30 procent en er is in geen enkele beroepscategorie een afname van het aantal vacatures te zien. De […]
Lees meerNS Stations en horecaexploitant HMSHost International hebben donderdag een 10-jarige overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en exploitatie van drie horecazaken op Utrecht Centraal. HMSHost, die ook horecazaken op luchthaven Schiphol exploiteert, gaat voor het eerst horeca ontwikkelen op een treinstation in Nederland. Medio oktober 2015 openen op station Utrecht Centraal de drie horecaconcepten waar zowel […]
Lees meerDe introductie van de wet Werk en Zekerheid heeft flinke gevolgen voor het arbeidsrecht, zeker in de horeca. Meester Advocaten krijgt hier veel vragen over, evenals over de veelgebruikte horeca-cao van KHN, die per 1 april 2014 afliep en nadien niet is verlengd of vernieuwd. Met deze factsheet praten wij u kort bij over de […]
Lees meerAllergenen zijn stoffen in voeding die een allergische reactie kunnen veroorzaken indien sprake is van een voedselallergie. Uit verschillende publicaties blijkt dat ten minste 2% van de bevolking overgevoelig is voor bepaalde levensmiddelen of bestanddelen van levensmiddelen. Symptomen van overgevoeligheidsreacties kunnen verschillend zijn: van milde diarree tot overlijden. De bekendste overgevoeligheidsreacties vloeien voort uit pinda’s, […]
Lees meerOp vrijdag 12 december 2014 is in de gemeente Tiel een integrale horecacontrole uitgevoerd. Doel van de controle is het verbeteren van de veiligheid in de horeca. Er zijn diverse tekortkomingen geconstateerd. In totaal zijn vier coffeeshops, twaalf eetgelegenheden, vijftien cafés en een recreatie-inrichting gecontroleerd op de naleving van wetten en regels. De controle is […]
Lees meerHet aantal ruimtes dat Airbnb aanbiedt is het miljoen gepasseerd. Dat meldt directeur Brian Chesky zondag 7 december op Twitter. Daar voegt hij aan toe dat de website per week met 20.000 appartementen en kamers groeit. De tweet over de mijlpaal krijgt veel reacties. Zo vergelijkt weblog Moneybox het aanbod van Airbnb met dat van […]
Lees meerDe omzet van de horeca is in het derde kwartaal behoorlijk toegenomen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar kwam de groei uit op 4,7 procent. De omzet van de sector neemt nu vijf kwartalen op rij toe. Deze cijfers bracht het CBS dinsdag 9 december naar buiten. Binnen de horeca groeiden zowel restaurants als […]
Lees meerOp dinsdag 9 december opent de eerste Nederlandse vestiging van Ellis Gourmet burger haar deuren in het Groot Handelsgebouw, Rotterdam. Het Belgische bedrijf huurt ongeveer 170 m². Tijdens deze feestelijke opening kan je gratis hamburgers komen eten. De Belgische hamburger-hit Ellis Gourmet burger komt naar Nederland. Begin december opent de eerste vestiging in Rotterdam in […]
Lees meerBart van Beers van SPF Beheer over horeca in Oostpoort. Bron: Shopping Centre News In de branchering van Oostpoort speelt horeca een belangrijke rol. Dat blijkt al uit de verhouding: 8 units voor horeca op 40 units retail. Bart van Beers: “Zelf vind ik het horecastrookje aan de Ringvaart een prachtige toevoeging. Bij veel winkelprojecten […]
Lees meerShabu trekt eind dit jaar in door voetbalclub verlaten museum en fanshop. Onderstaand bericht komt uit het Parool van 11 september 2014.
Lees meerGreen heeft een huurovereenkomst getekend met De Beren eetcafés. Hiermee zijn de horecameters aan het Eemplein in Amersfoort volledig verhuurd. Horecaketen De Beren eetcafés tekende een huurovereenkomst voor de periode van 10 jaar. het gaat om 450 m². Het in 2012 opgeleverde Eemplein met in totaal 2200 m² aan horeca ligt tussen de Amsterdamseweg en […]
Lees meerKroonenberg Groep heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Shabu Group voor 1300 m² winkel/horecaruimte in The Bank aan het Rembrandtplein te Amsterdam, waar voorheen de Ajax Experience gevestigd was. Shabu Group heeft op dit moment 12 restaurants in Nederland in de grote en middelgrote steden. In de gehuurde ruimte aan het Rembrandtplein zal Shabu Group […]
Lees meerIn slechts 5 jaar tijd is het aantal cafés in Nederland gedaald van 8.400 tot 7.200. In 2001 waren er nog 11.000 cafés in ons land. De enorme afname is een strop voor de brouwerijen, schrijft de Telegraaf. Marktleider Heineken kreeg het zwaar te verduren. De brouwer zag het aantal verkooppunten in 5 jaar tijd […]
Lees meerDe gemiddelde prijs voor een hotelovernachting in Nederland is in de eerste helft van dit jaar met 2 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Reizigers betaalden gemiddeld 124 euro voor een hotelovernachting in ons land. Dat blijkt uit de dinsdag gepresenteerde Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. Amsterdam bleef de duurste bestemming. […]
Lees meerEetcafé De Beren is al 30 jaar een begrip met 23 vestigingen in Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. De Beren staat voor een vriendelijke en ongedwongen sfeer en kwalitatief goed uit eten tegen een schappelijke prijs. In november zal aan het Eemplein 81 te Amersfoort een nieuwe vestiging worden geopend. Aan het Eemplein zijn eveneens gevestigd […]
Lees meerAnton en Joline de Wilde exploiteerden naast hun Partycentrum en Cateringservice het Koetshuis te Krimpen aan de Lek ook Eetcafé Het Dijckhuys. Het jonge gezin heeft 2 kinderen en de derde is op komst. Reden om afscheid te nemen van het naastgelegen Dijckhuys. Marischka Borgmeijer zet het bedrijf voort als café. Adhoc wenst allen veel […]
Lees meerDeze aantrekkelijk gelegen horecaruimte is gelegen direct naast de hoek van de Martelaarsgracht en Nieuwendijk. De ruimte heeft een oppervlakte van totaal circa 65 m² VVO, verdeeld over de begane grond en kelder. De ruimte werd vandaag opgeleverd aan de huurder die er een horecabedrijf begint dat zich met name richt op de verkoop van […]
Lees meerEuropese banken zijn in juli voor het eerst in jaren iets gemakkelijker geworden bij het toekennen van leningen aan bedrijven. Dat meldde de Europese Centrale Bank (ECB) woensdag op basis van eigen onderzoek. Volgens de ECB versoepelden banken hun eisen bij leningen zowel aan bedrijven als aan consumenten. In beide gevallen nam ook de vraag […]
Lees meerDe website van Adhoc horecamakelaars is onlangs vernieuwd. Met de mobiele weergave is de site eenvoudiger te lezen en te navigeren indien u deze via een mobiel apparaat bekijkt. U kunt nu bijvoorbeeld ons aanbod beter bekijken. Graag nodigen wij u uit dit zelf uit te proberen!
Lees meerDe Aziatische horecasector moet garanties geven dat er opleidingen en arbeidsplaatsen voor Nederlandse koks komen. Pas dan wil minister Asscher (Sociale Zaken) een ’wokakkoord’ sluiten. Op z’n vroegst zal dat pas in augustus zijn, aldus Asscher gisteren tegen deze krant. Dat is tegen het zere been van de horecaondernemers, die dachten op een haar na een […]
Lees meerBram Stokman (33) is toegetreden als partner van Adhoc horecamakelaars b.v. Stokman werkt sinds 1 mei 2014 10 jaar bij Adhoc. Hij studeerde af aan de Hoge Hotelschool Leeuwarden en volgde daarna alle relevante vastgoedopleidingen bij NVMSOM. In 2014 is hij door de NVM beëdigd als makelaar-taxateur. Stokman houdt zich uitsluitend bezig met bemiddeling bij […]
Lees meerDe inrichting en huurrechten van Nick & Delano aan de Gustav Mahlerlaan/ het Gustav Mahlerplein 114 in Amsterdam zijn per 17 juni 2014 overgenomen. Adhoc horecamakelaars bv bracht deze transactie tot stand namens de oude huurder.
Lees meerZzpers die geen eigen kantoor hebben en veel onderweg zijn, vinden de restaurants van Ikea de beste vergader-, werk- en ontmoetingsplek. Dat blijkt uit een enquête onder de leden van ZZP Netwerk Nederland. De locaties van de meubelketen zijn goed bereikbaar, de koffie is lekker en de prijzen zijn laag, zo vinden de ondervraagden. Ook […]
Lees meerDe horecabedrijfsruimte aan de Bennebroekerlaan werd onlangs verhuurd aan de familie Van Ommen die er een Franse Bistro zal gaan exploiteren. De totale oppervlakte van de horecaruimte bedraagt circa 310 m² inclusief unieke binnentuin met een te openen schuif dak. Bram Stokman van Adhoc horecamakelaars begeleidde de transactie namens verhuurder, een particuliere belegger.
Lees meerHet pand aan de Loodijk 27 te Ankeveen is gekocht door een Eastern Asia Trading B.V., een groep van 4 jonge enthousiaste ondernemers. Verkoper is TLC servicestations B.V./ARGOS Oil. Het pand (voormalig restaurant) dat tot nu toe onderdeel uitmaakte van het perceel van het onbemande tankstation van Argos is inmiddels kadastraal afgesplitst. Het stond al […]
Lees meerAPELDOORN – Hampshire Hotel Apeldoorn is verkocht aan Fletcher Hotels. Zowel het onroerend goed als de exploitatie gaan over naar de nieuwe eigenaar. De aandeelhouder van de huidige eigenaar is het inmiddels failliete Eurocommerce. De rechter commissaris in het faillissement heeft inmiddels goedkeuring verleend. Het hotel beschikt over 63 kamers waarvan 28 XL Comfort kamers, […]
Lees meerOp steenworp afstand van Paleis Soestdijk en langs diverse fietsroutes, vindt men aan de Vredenhofstraat 6 Grand Café SOESTDIJK, een authentiek Grand Café, schitterend terras en ruime bovenzaal voor feesten en partijen. Na een periode van vele wisselingen van exploitanten is sinds half april de rust wedergekeerd op dit adres. De nieuwe exploitanten verfristen en […]
Lees meerHet geheel gerenoveerde restaurant à 250 m², het koetshuis à 150 m², de prachtige tuin, terrassen en grote eigen parkeerplaats worden op dit moment afgebouwd en ingericht door de nieuwe exploitant. Over een tijdje zal Bungel’s Pannenkoekenrestaurant haar deuren open. Speciale aandacht zal er zijn voor kinderen. In de tuin zullen diverse speeltoestellen worden geplaatst […]
Lees meerFSIN monitort de krachtenvelden die direct van invloed zijn op de consumentenbestedingen in de horeca en de rest van de foodservice. Top-5 Randvoorwaarden voor groei Real Food (product met authentiek verhaal) Real fair price (prijs-waarde) Real service (positief verrast worden) Really involved (co-creation) Real produced (authentieke productie) (Bron: FSIN expertanalyse groei- en krimpfactoren) Top-5 Bezuinigingen […]
Lees meerAMSTERDAM – Bierbrouwer Heineken wil een grand café met daarboven grand café bouwen op de plek van de huidige Heineken Hoek op het Leidseplein. De plannen zijn ingediend bij de gemeente. Amsterdam heeft een stop afgekondigd op de ontwikkeling van hotels in de binnenstad, maar een hotel op de plek van het huidige pand zou […]
Lees meerIn opdracht van de eigenaar van Kerkbrink 2 te Hilversum heeft Adhoc horecamakelaars in goede samenwerking met beheerder Compact Real Estate Services B.V. deze goed gelegen horecabedrijfsruimte in korte tijd verhuurd aan Flinders Café. De ruimte meet circa 200 m² v.v.o. verdeeld over begane grond en kelder. Zowel aan de linker- als de rechterzijde is […]
Lees meerDe horeca heeft de eerste 3 maanden van dit jaar geprofiteerd van een stijgend consumentenvertrouwen. Dat blijkt uit het kwartaalbericht van ING. De omzet steeg met een half procent. Het goede weer droeg daar zeker aan bij en pakte positief uit voor terrashouders. Het eerste kwartaal van 2014 was bijna 5 graden warmer dan dezelfde […]
Lees meerStel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.
Alerts