Mijn alerts Direct regelen
Menu

Nieuws

Adhoc
‘Krankzinnig’ hotel van Nederlandse architecten10 februari 2015

Redelijk krankzinnig, opvallend en het gekste gebouw ooit. Zo omschrijven architectuurblogs het ontwerp van een architectenbureau uit Amsterdam voor een luxe hotel in China. NL Architects wil het hotel de vorm van een amethist geven, een paarse edelsteen. Over de hele wereld geloven mensen dat deze steen helende krachten heeft. Eiland “Aan een amethist worden […]

Lees meer
Wat verandert er in 2015 op het gebied van arbeidsrecht?10 februari 2015

Het arbeidsrecht gaat flink veranderen de komende jaren. Onder meer door de nieuwe wet Werk en Zekerheid, op het gebied van ontslag en flexibel personeel. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen? De wet Werk en Zekerheid is bedoeld om het ontslagrecht sneller en goedkoper te maken, de rechtspositie van flexwerkers te versterken en meer mensen uit […]

Lees meer
Steeds meer illegale bierimport09 februari 2015

Directeur Peer Swinkels van Bavaria stelt dat de hoge accijnzen in Nederland inmiddels tot grootschalige illegale bierimport leiden. Consumenten worden volgens hem steeds vaker misleid. “Je denkt in het café bier te drinken van het merk dat je op de tapkraan vermeld ziet staan, maar in werkelijkheid drink je in steeds meer gevallen bier waarvan […]

Lees meer
Film over Sergio Herman maart in bioscopen04 februari 2015

De film over sterrenchef Sergio Herman, Fucking Perfect, zal vanaf 19 maart in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. De documentaire volgt Sergio Herman in de periode van maart 2013 tot en met de zomer van 2014. Het verhaal laat een portret zien van een chef-kok, vader en man die streeft naar perfectie en een […]

Lees meer
Energielabel ontbreekt? Opgelegde boete is onwettig!28 januari 2015

Bij de verkoop, verhuur of oplevering van een gebouw, woon- of bedrijfsruimte, moet volgens het Besluit energieprestatie een energielabel beschikbaar gesteld worden. De Nederlandse overheid communiceert dit in een brede media campagne. Hier wordt geschermd met een mogelijke boete bij onder andere het niet beschikbaar stellen van een energielabel. Deze boete is echter wettelijk nog […]

Lees meer
Van der Valk opent verswinkels27 januari 2015

Van der Valk gaat in heel Nederland winkels voor verse voedingsmiddelen openen, zo meldt De Telegraaf. De eerst Valk Versmarkt werd vorige week al geopend in Voorschoten en dit jaar moeten er meer vestigingen openen bij de hotels in Zwolle en Akersloot. Daarna is de rest van Nederland aan de beurt. Prijzenoorlog Van der Valk […]

Lees meer
Nieuwe branchevereniging voor sauna- en wellnessbedrijven26 januari 2015

Vorige week is de  nieuwe branchevereniging voor de sauna- en wellnessbranche opgericht, onder de naam De Vereniging van Nederlandse Sauna en Wellness bedrijven (VNSWB). De nieuwe vereniging zal de belangen behartigen van alle bedrijven in deze branche. De VNSWB gaat zich onder andere inzetten voor werkbare wet- en regelgeving, adequate opleidingen en imagoversterking, zoals de […]

Lees meer
Amsterdam: 1000 hotelkamers per jaar erbij26 januari 2015

Amsterdam houdt vast aan het beleid om verdere groei van het aantal hotelkamers te faciliteren. De voorschriften zijn aangepast zodat het voor hotels makkelijker wordt zich te vestigen. De komende jaren wordt een groei van 3 procent per jaar voorzien van het aantal kamers. Dit schrijft Het Parool op basis van een interview met hotelloods […]

Lees meer
NBTC mikt met campagne op zo’n 400.000 buitenlandse foodies21 januari 2015

Het aantal foodies in onze omliggende landen België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië wordt door het NBTC geschat tussen de 200.000 en 400.000. Het NBTC probeert de buitenlandse foodies naar Nederland te halen om ze de betere restaurants van ons land te laten bezoeken. Het NBTC is hiervoor de campagne ‘De Smaak van Holland’ gestart. In […]

Lees meer
Vergunningsvrij bouwen: extra vierkante meters horeca?21 januari 2015

Op 1 november 2014 zijn de mogelijkheden om vergunningsvrij te bouwen verruimd. Onder andere zijn de mogelijkheden om een aanbouw of bijgebouw te bouwen verruimd. Tegenwoordig mag op een afstand van niet meer dan 4 meter (voorheen 2,5 meter) van het oorspronkelijk hoofdgebouw een bijbehorend bouwwerk of een uitbouw daarvan worden gerealiseerd met een hoogte […]

Lees meer
Bistro Bon Vivant (voorheen Les Jumeaux) te Bennebroek eind 2014 geopend20 januari 2015

In Bennebroek is eind 2014 bistro Bon Vivant geopend in het pand waar voorheen restaurant Les Jumeaux zat. Les Jumeaux ging eind 2012 failliet. Estida tekende voor het interieur van de zaak van Hennie en Helga van Ommen. Dit echtpaar keerde na 16 jaar Frankrijk terug naar Nederland. Uitgangspunt was, na het vinden van een […]

Lees meer
Spui 15 in Amsterdam verhuurd19 januari 2015

Tokyo Café heeft haar locatie aan het Spui 15 in Amsterdam is verhuurd. Het betreft een ruimte van circa 700 m² b.v.o. in de binnenstad van Amsterdam. Huurder is The Seafood Bar. The Seafood Bar is een eigentijds visrestaurant en heeft al een zeer succesvolle vestiging aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Momenteel is de […]

Lees meer
Shabu Group huurt voormalige HEMA te Amsterdam16 januari 2015

CBRE Global Investors heeft de voormalige HEMA vestiging ter grootte van circa 240 m², gelegen aan de Reguliersbreestraat 20 te Amsterdam, verhuurd aan de Shabu Group. Een huurprijs werd niet bekend gemaakt, doch is marktconform. De Shabu Group/ShabuShabu heeft inmiddels ca. 14 vestigingen  in Nederland, waaronder alleen al 3 in Amsterdam. Onlangs heeft Shabu Group […]

Lees meer
Groeiende vraag leidt niet automatisch tot omzetgroei14 januari 2015

Bron: Rabobank Cijfers & Trends BrancheBarometer De tweede week van januari staat traditioneel in het teken van de Horecava, de grootste horecabeurs van ons land en de kick-off van een nieuw horecaseizoen. Een ideaal moment voor een vooruitblik op 2015. Ondanks de economische groei wordt een neutraal sentiment voorspeld, mede door de toenemende concurrentie. Perspectief […]

Lees meer
Totale omzet horeca 2014: 13,8 miljard euro12 januari 2015

AMSTERDAM (Dow Jones)–De ruim 44.000 horecavestigingen zetten in 2014 in totaal 13,8 miljard euro om, meldt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maandag bij de opening van vakbeurs Horecava in de Amsterdamse RAI. De ruim 44.000 horecavestigingen realiseerden daarmee een omzetgroei van 4,6% ten opzichte van 2013. De groei is te danken aan een volumegroei van […]

Lees meer
Kroegbaas geeft gemeente koekje van eigen deeg07 januari 2015

Plof! Twee keer viel er al een forse boete op de deurmat van kroegbaas Frank van de Nieuwenhof, omdat lokjongeren zonder id-kaart een biertje bestelden in zijn café in Eindhoven. De kroegbaas vindt de controles en de boetes veel te streng: “Er kan altijd iemand doorheen glippen.” En dat maakte hij op een ludieke manier duidelijk in het […]

Lees meer
Nog geen beslissing op vergunningsaanvraag en toch geopend?07 januari 2015

De meeste horecabedrijven dienen voor de exploitatie te beschikken over een drank- en horecavergunning en een exploitatievergunning. Als deze vergunningen worden aangevraagd heeft de burgemeester een relatief lange periode om op deze aanvraag te beslissen. In de tussentijd bestaat vaak bij horecaondernemers de behoefte om toch al te gaan exploiteren. Wat is er mogelijk?

Lees meer
Overdracht toplocaties in Amsterdam05 januari 2015

Wij sloten het jaar 2014 af met de overdracht van 2 toplocaties in Amsterdam centrum. Binnenkort informeren wij u hier graag verder over. Dit en meer interessant horecanieuws plaatsen wij geregeld op onze website.

Lees meer
Informatiecentrum Slag om Arnhem in voormalig restaurant05 januari 2015

De gemeente Arnhem heeft het voormalig restaurant Humphrey’s aan de Rijnkade 150 aangehuurd. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten hier het Informatiecentrum Slag om Arnhem te vestigen. Hiermee wordt een belangrijke fysieke schakel aan de Liberation Route toegevoegd. De exploitatie en inrichting van het informatiecentrum zal worden verzorgd door het Airborne Museum. Bron: […]

Lees meer
Aantrekkelijke vastgoedbelegging te koop in Midden Nederland24 december 2014

Het betreft nieuw gebouwd onroerend goed. Langjarig verhuurd aan goede horecapartijen/ketens. Huurstroom circa € 250.000,– per jaar. De vraagprijs bedraagt 12 x jaarhuur. Meer informatie: Henk Sluiter

Lees meer
Vraag naar horecamedewerkers hardst gestegen23 december 2014

De vraag naar horecamedewerkers en projectmanagers is in 2014 het hardst gestegen. Dat meldt Monsterboard dinsdag op basis van een onderzoek naar de vacatures die het afgelopen jaar op de vacaturesite geplaatst zijn. Het vacatureaanbod stijgt met 30 procent en er is in geen enkele beroepscategorie een afname van het aantal vacatures te zien. De […]

Lees meer
HMSHost gaat drie horecazaken op Utrecht Centraal exploiteren19 december 2014

NS Stations en horecaexploitant HMSHost International hebben donderdag een 10-jarige overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en exploitatie van drie horecazaken op Utrecht Centraal. HMSHost, die ook horecazaken op luchthaven Schiphol exploiteert, gaat voor het eerst horeca ontwikkelen op een treinstation in Nederland. Medio oktober 2015 openen op station Utrecht Centraal de drie horecaconcepten waar zowel […]

Lees meer
Nieuw arbeidsrecht in de horeca17 december 2014

De introductie van de wet Werk en Zekerheid heeft flinke gevolgen voor het arbeidsrecht, zeker in de horeca. Meester Advocaten krijgt hier veel vragen over, evenals over de veelgebruikte horeca-cao van KHN, die per 1 april 2014 afliep en nadien niet is verlengd of vernieuwd. Met deze factsheet praten wij u kort bij over de […]

Lees meer
Vanaf vandaag nieuwe allergenenregelgeving voor de horeca15 december 2014

Allergenen zijn stoffen in voeding die een allergische reactie kunnen veroorzaken indien sprake is van een voedselallergie. Uit verschillende publicaties blijkt dat ten minste 2% van de bevolking overgevoelig is voor bepaalde levensmiddelen of bestanddelen van levensmiddelen. Symptomen van overgevoeligheidsreacties kunnen verschillend zijn: van milde diarree tot overlijden. De bekendste overgevoeligheidsreacties vloeien voort uit pinda’s, […]

Lees meer
Integrale horecacontrole in de gemeente Tiel15 december 2014

Op vrijdag 12 december 2014 is in de gemeente Tiel een integrale horecacontrole uitgevoerd. Doel van de controle is het verbeteren van de veiligheid in de horeca. Er zijn diverse tekortkomingen geconstateerd. In totaal zijn vier coffeeshops, twaalf eetgelegenheden, vijftien cafés en een recreatie-inrichting gecontroleerd op de naleving van wetten en regels. De controle is […]

Lees meer
Mijlpaal: één miljoen huizen op Airbnb10 december 2014

Het aantal ruimtes dat Airbnb aanbiedt is het miljoen gepasseerd. Dat meldt directeur Brian Chesky zondag 7 december op Twitter. Daar voegt hij aan toe dat de website per week met 20.000 appartementen en kamers groeit. De tweet over de mijlpaal krijgt veel reacties. Zo vergelijkt weblog Moneybox het aanbod van Airbnb met dat van […]

Lees meer
Omzet en vertrouwen horeca groeien10 december 2014

De omzet van de horeca is in het derde kwartaal behoorlijk toegenomen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar kwam de groei uit op 4,7 procent. De omzet van de sector neemt nu vijf kwartalen op rij toe. Deze cijfers bracht het CBS dinsdag 9 december naar buiten. Binnen de horeca groeiden zowel restaurants als […]

Lees meer
Ellis Gourmet Burger opent eerste Nederlandse zaak08 december 2014

Op dinsdag 9 december opent de eerste Nederlandse vestiging van Ellis Gourmet burger haar deuren in het Groot Handelsgebouw, Rotterdam. Het Belgische bedrijf huurt ongeveer 170 m². Tijdens deze feestelijke opening kan je gratis hamburgers komen eten. De Belgische hamburger-hit Ellis Gourmet burger komt naar Nederland. Begin december opent de eerste vestiging in Rotterdam in […]

Lees meer
Horeca in Oostpoort: een prachtige toevoeging in plaats van een noodzakelijke voorziening22 september 2014

Bart van Beers van SPF Beheer over horeca in Oostpoort. Bron: Shopping Centre News In de branchering van Oostpoort speelt horeca een belangrijke rol. Dat blijkt al uit de verhouding: 8 units voor horeca op 40 units retail. Bart van Beers: “Zelf vind ik het horecastrookje aan de Ringvaart een prachtige toevoeging. Bij veel winkelprojecten […]

Lees meer
Sushiketen in plaats van Ajax12 september 2014

Shabu trekt eind dit jaar in door voetbalclub verlaten museum en fanshop. Onderstaand bericht komt uit het Parool van 11 september 2014.  

Lees meer
De Beren vult laatste horecameters Eemplein Amersfoort12 september 2014

Green heeft een huurovereenkomst getekend met De Beren eetcafés. Hiermee zijn de horecameters aan het Eemplein in Amersfoort volledig verhuurd. Horecaketen De Beren eetcafés tekende een huurovereenkomst voor de periode van 10 jaar. het gaat om 450 m². Het in 2012 opgeleverde Eemplein met in totaal 2200 m² aan horeca ligt tussen de Amsterdamseweg en […]

Lees meer
Shabu Group huurt horecaruimte in The Bank10 september 2014

Kroonenberg Groep heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Shabu Group voor 1300 m² winkel/horecaruimte in The Bank aan het Rembrandtplein te Amsterdam, waar voorheen de Ajax Experience gevestigd was. Shabu Group heeft op dit moment 12 restaurants in Nederland in de grote en middelgrote steden. In de gehuurde ruimte aan het Rembrandtplein zal Shabu Group […]

Lees meer
Afname aantal cafés is strop voor brouwerijen02 september 2014

In slechts 5 jaar tijd is het aantal cafés in Nederland gedaald van 8.400 tot 7.200. In 2001 waren er nog 11.000 cafés in ons land. De enorme afname is een strop voor de brouwerijen, schrijft de Telegraaf.  Marktleider Heineken kreeg het zwaar te verduren. De brouwer zag het aantal verkooppunten in 5 jaar tijd […]

Lees meer
Nederlandse hotelprijzen gestegen02 september 2014

De gemiddelde prijs voor een hotelovernachting in Nederland is in de eerste helft van dit jaar met 2 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Reizigers betaalden gemiddeld 124 euro voor een hotelovernachting in ons land. Dat blijkt uit de dinsdag gepresenteerde Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com.  Amsterdam bleef de duurste bestemming. […]

Lees meer
Opening Eetcafé De Beren aan het Eemplein te Amersfoort29 augustus 2014

Eetcafé De Beren is al 30 jaar een begrip met 23 vestigingen in Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. De Beren staat voor een vriendelijke en ongedwongen sfeer en kwalitatief goed uit eten tegen een schappelijke prijs. In november zal aan het Eemplein 81 te Amersfoort een nieuwe vestiging worden geopend. Aan het Eemplein zijn eveneens gevestigd […]

Lees meer
Eetcafé Het Dijckhuys te Krimpen aan de Lek verkocht31 juli 2014

Anton en Joline de Wilde exploiteerden naast hun Partycentrum en Cateringservice het Koetshuis te Krimpen aan de Lek ook Eetcafé Het Dijckhuys. Het jonge gezin heeft 2 kinderen en de derde is op komst. Reden om afscheid te nemen van het naastgelegen Dijckhuys. Marischka Borgmeijer zet het bedrijf voort als café. Adhoc wenst allen veel […]

Lees meer
Martelaarsgracht 24 Amsterdam verhuurd31 juli 2014

Deze aantrekkelijk gelegen horecaruimte is gelegen direct naast de hoek van de Martelaarsgracht en Nieuwendijk. De ruimte heeft een oppervlakte van totaal circa 65 m² VVO, verdeeld over de begane grond en kelder. De ruimte werd vandaag opgeleverd aan de huurder die er een horecabedrijf begint dat zich met name richt op de verkoop van […]

Lees meer
Banken versoepelen eisen bij krediet30 juli 2014

Europese banken zijn in juli voor het eerst in jaren iets gemakkelijker geworden bij het toekennen van leningen aan bedrijven. Dat meldde de Europese Centrale Bank (ECB) woensdag op basis van eigen onderzoek. Volgens de ECB versoepelden banken hun eisen bij leningen zowel aan bedrijven als aan consumenten. In beide gevallen nam ook de vraag […]

Lees meer
Website Adhoc horecamakelaars aangepast voor mobiele apparaten25 juli 2014

De website van Adhoc horecamakelaars is onlangs vernieuwd. Met de mobiele weergave is de site eenvoudiger te lezen en te navigeren indien u deze via een mobiel apparaat bekijkt. U kunt nu bijvoorbeeld ons aanbod beter bekijken. Graag nodigen wij u uit dit zelf uit te proberen!

Lees meer
‘Pas wokakkoord na garanties’11 juli 2014

De Aziatische horecasector moet garanties geven dat er opleidingen en arbeidsplaatsen voor Nederlandse koks komen. Pas dan wil minister Asscher (Sociale Zaken) een ’wokakkoord’ sluiten. Op z’n vroegst zal dat pas in augustus zijn, aldus Asscher gisteren tegen deze krant. Dat is tegen het zere been van de horecaondernemers, die dachten op een haar na een […]

Lees meer
Stokman partner bij Adhoc horecamakelaars07 juli 2014

Bram Stokman (33) is toegetreden als partner van Adhoc horecamakelaars b.v. Stokman werkt sinds 1 mei 2014 10 jaar bij Adhoc. Hij studeerde af aan de Hoge Hotelschool Leeuwarden en volgde daarna alle relevante vastgoedopleidingen bij NVMSOM. In 2014 is hij door de NVM beëdigd als makelaar-taxateur. Stokman houdt zich uitsluitend bezig met bemiddeling bij […]

Lees meer
Nieuw huurder voor Gustav Mahlerplein 114 in Amsterdam02 juli 2014

De inrichting en huurrechten van Nick & Delano aan de Gustav Mahlerlaan/ het Gustav Mahlerplein 114 in Amsterdam zijn per 17 juni 2014 overgenomen. Adhoc horecamakelaars bv bracht deze transactie tot stand namens de oude huurder.

Lees meer
Zzp’ers vinden Ikea beste vergaderplek23 juni 2014

Zzpers die geen eigen kantoor hebben en veel onderweg zijn, vinden de restaurants van Ikea de beste vergader-, werk- en ontmoetingsplek. Dat blijkt uit een enquête onder de leden van ZZP Netwerk Nederland. De locaties van de meubelketen zijn goed bereikbaar, de koffie is lekker en de prijzen zijn laag, zo vinden de ondervraagden. Ook […]

Lees meer
Voormalig Les Jumeaux te Bennebroek verhuurd20 juni 2014

De horecabedrijfsruimte aan de Bennebroekerlaan werd onlangs verhuurd aan de familie Van Ommen die er een Franse Bistro zal gaan exploiteren. De totale oppervlakte van de horecaruimte bedraagt circa 310 m² inclusief unieke binnentuin met een te openen schuif dak. Bram Stokman van Adhoc horecamakelaars begeleidde de transactie namens verhuurder, een particuliere belegger.

Lees meer
“Restaurant Loodijk” opent dit najaar in Ankeveen20 juni 2014

Het pand aan de Loodijk 27 te Ankeveen is gekocht door een Eastern Asia Trading B.V., een groep van 4 jonge enthousiaste ondernemers. Verkoper is TLC servicestations B.V./ARGOS Oil. Het pand (voormalig restaurant) dat tot nu toe onderdeel uitmaakte van het perceel van het onbemande tankstation van Argos is inmiddels kadastraal afgesplitst. Het stond al […]

Lees meer
Fletcher Hotels koopt Hampshire Hotel Apeldoorn20 juni 2014

APELDOORN – Hampshire Hotel Apeldoorn is verkocht aan Fletcher Hotels. Zowel het onroerend goed als de exploitatie gaan over naar de nieuwe eigenaar. De aandeelhouder van de huidige eigenaar is het inmiddels failliete Eurocommerce. De rechter commissaris in het faillissement heeft inmiddels goedkeuring verleend. Het hotel beschikt over 63 kamers waarvan 28 XL Comfort kamers, […]

Lees meer
Joy Soestdijk heet nu Grand Café SOESTDIJK13 juni 2014

Op steenworp afstand van Paleis Soestdijk en langs diverse fietsroutes, vindt men aan de Vredenhofstraat 6 Grand Café SOESTDIJK, een authentiek Grand Café, schitterend terras en ruime bovenzaal voor feesten en partijen. Na een periode van vele wisselingen van exploitanten  is sinds half april de rust wedergekeerd op dit adres. De nieuwe exploitanten verfristen en […]

Lees meer
’s Gravenweg 178 Capelle aan de IJssel verhuurd (voorheen de Dorsvlegel)13 juni 2014

Het geheel gerenoveerde restaurant à 250 m², het koetshuis à 150 m², de prachtige tuin, terrassen en grote eigen parkeerplaats worden op dit moment afgebouwd en ingericht door de nieuwe exploitant. Over een tijdje zal Bungel’s Pannenkoekenrestaurant haar deuren open. Speciale aandacht zal er zijn voor kinderen. In de tuin zullen diverse speeltoestellen worden geplaatst […]

Lees meer
“Consument en horeca”23 mei 2014

FSIN monitort de krachtenvelden die direct van invloed zijn op de consumentenbestedingen in de horeca en de rest van de foodservice. Top-5 Randvoorwaarden voor groei Real Food (product met authentiek verhaal) Real fair price (prijs-waarde) Real service (positief verrast worden) Really involved (co-creation) Real produced (authentieke productie) (Bron: FSIN expertanalyse groei- en krimpfactoren) Top-5 Bezuinigingen […]

Lees meer
Heineken wil hotel bouwen op Leidseplein16 mei 2014

AMSTERDAM – Bierbrouwer Heineken wil een grand café met daarboven grand café bouwen op de plek van de huidige Heineken Hoek op het Leidseplein. De plannen zijn ingediend bij de gemeente. Amsterdam heeft een stop afgekondigd op de ontwikkeling van hotels in de binnenstad, maar een hotel op de plek van het huidige pand zou […]

Lees meer
Kerkbrink 2 te Hilversum verhuurd09 mei 2014

In opdracht van de eigenaar van Kerkbrink 2 te Hilversum heeft Adhoc horecamakelaars in goede samenwerking met beheerder Compact Real Estate Services B.V. deze goed gelegen horecabedrijfsruimte in korte tijd verhuurd aan Flinders Café. De ruimte meet circa 200 m² v.v.o. verdeeld over begane grond en kelder. Zowel aan de linker- als de rechterzijde is […]

Lees meer
Kleine plus voor horeca in eerste kwartaal 201430 april 2014

De horeca heeft de eerste 3 maanden van dit jaar geprofiteerd van een stijgend consumentenvertrouwen. Dat blijkt uit het kwartaalbericht van ING. De omzet steeg met een half procent. Het goede weer droeg daar zeker aan bij en pakte positief uit voor terrashouders. Het eerste kwartaal van 2014 was bijna 5 graden warmer dan dezelfde […]

Lees meer
NYFA Café in Beurs van Berlage16 april 2014

AMSTERDAM – In de Beurs van Berlage aan het Damrak komt een NYFA Café (New York Film Academy). Hier zullen tal van culturele activiteiten rond de internationale filmwereld plaatsvinden. Vermaat Groep gaat het culturele café exploiteren. De gemeente Amsterdam is eigenaar van de Beurs van Berlage. Het NYFA Café in de Beurs van Berlage gaat […]

Lees meer
Restaurant De Oude Smidse Ouderkerk aan de Amstel overgenomen04 april 2014

Per 1 april zwaaien de heer en mevrouw Roeland de scepter in deze sinds jaar en dag bekende en gerenommeerde zaak aan de Amstel. Na ruim 30 jaar trekt de familie Fritschy zich terug om “het wat rustiger aan te gaan doen”. De heer Roeland zag meteen de kansen toen Adhoc horecamakelaars hem de Oude […]

Lees meer
Oostpoort opent officieel haar deuren24 maart 2014

AMSTERDAM – Op 26 maart wordt het nieuwe winkel- en woongebied Oostpoort officieel geopend. Oostpoort vormt samen met de bestaande winkels in de Linnaeusstraat en de Middenweg het nieuwe centrumgebied van Amsterdam-Oost met 200 winkels en horecazaken. Ook zijn er in Oostpoort ruim 350 huur- en koopwoningen en stedelijke, maatschappelijke en culturele voorzieningen. Naast Albert […]

Lees meer
Enorme verschillen in prijzen vergunningen19 maart 2014

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft onderzoek laten doen naar de steeds stijgende kosten van de gemeentelijke leges voor vergunningen in de horeca. Het onderzoek toont aan dat de verschillen tussen gemeenten bijzonder groot zijn: de te betalen bedragen lopen uiteen van 28 euro tot 1763 euro. KHN heeft de kosten in kaart gebracht voor een […]

Lees meer
Omzet detailhandel iets hoger18 maart 2014

AMSTERDAM – In januari 2014 heeft de detailhandel 0,8% meer omzet geboekt dan in de eerste maand van 2013. Het volume was 0,6% groter, de prijsstijging kwam in januari uit op 0,2%. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. De samenstelling van de koopdagen pakte voor de detailhandel gunstiger uit dan in januari vorig jaar. […]

Lees meer
Q-Park gaat parkeergarage Oostpoort exploiteren11 februari 2014

AMSTERDAM – Q-Park en OCP zijn overeengekomen dat Q-Park de komende 20 jaar de parkeergarage Oostpoort zal exploiteren en het bewonersgedeelte daarvan zal beheren. Naar verwachting wordt de parkeerlocatie in maart 2014 opengesteld voor het publiek. OCP is de ontwikkelingscombinatie van stedelijk centrumgebied Oostpoort (bestaande uit Bouwfonds, Stadgenoot en Ymere). Oostpoort is de naam van […]

Lees meer
Restaurant WOODSTONE Pizza and Wine opent derde vestiging in Citymall Almere07 februari 2014

Op 16 januari hebben, na bemiddeling door Adhoc horecamakelaars, WOODSTONE Pizza and Wine en Unibail-Rodamco een contract getekend voor de nieuw te openen vestiging in Citymall Almere. Dit is de 3e locatie van deze jonge, en populaire restaurantketen. De vestiging wordt medio maart geopend op het Belfort 13, het plein met horecagelegenheden in het winkelcentrum. […]

Lees meer
Restaurant De Goede Gooier Blaricum verkocht06 februari 2014

BLARICUM – Het restaurant De Goede Gooier in Blaricum krijgt na 17 jaar een nieuwe eigenaar. Rogier Sluyter heeft zijn zaak verkocht aan de gerenommeerde chef-kok Fabrice Patay, Sluyter wil zich meer gaan richten op culinair maatschappelijk ondernemen. Lees verder http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/gooivechtstreek/article26537733.ece/Restaurant-De-Goede-Gooier-Blaricum-verkocht De transactie werd namens Rogier Sluyter begeleid door Adhoc horecamakelaars uit Gouda.  

Lees meer
Consumentenvertrouwen stijgt verder21 januari 2014

Het vertrouwen van consumenten is verder toegenomen. De zogenoemde vertrouwensindex steeg in januari ten opzichte van december met 5 punten tot min 12 punten. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend. Na juli 2013 verbeterde de stemming vrijwel onafgebroken. Wel zijn er nog altijd meer pessimisten dan optimisten. Over de economie […]

Lees meer
Eetcafé Cartoons Nieuwerkerk aan den IJssel verkocht18 december 2013

Het pand aan de Kerklaan 13-15 te Nieuwerkerk aan den IJssel evanals het daarin gevestigde Eetcafé Cartoons is na een exploitatieperiode van meer dan 25 jaar verkocht aan een groep investeerders uit de regio.

Lees meer
Oostpoort krijgt primeur13 december 2013

Amsterdam-oost krijgt pannenkoekenrestaurant: ’t Oostpoortje Op 26 maart 2014 opent ’t Oostpoortje haar deuren in het nieuwe winkelgebied Oostpoort. Het is een primeur voor Amsterdam-Oost: een pannenkoekenrestaurant. “Uiteraard staan er nog veel meer gerechten op de menukaart, maar biologische pannenkoeken worden onze specialiteit”, aldus de twee eigenaren Redouan (geboren en getogen in oost) en Yunus. […]

Lees meer
Meer restaurants failliet ondanks hogere omzet04 december 2013

Hoewel restaurants en hotels in het afgelopen kwartaal meer omzet hebben geboekt, gaan er meer horecagelegenheden failliet. Vooral restaurants gingen tussen juli en september veel vaker op de fles dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag weten. In totaal gingen in het derde kwartaal 55 restaurants failliet. […]

Lees meer
Run op MKB-kredieten03 december 2013

Naar het nieuwe MKB-krediet van Qredits is meer vraag dan verwacht. De kredieten van 50.000 tot 150.000 euro zijn op 1 november geïntroduceerd. “We hebben in de eerste maand al driehonderd aanvragen binnengekregen”, vertelt directeur Elwin Groenevelt aan NU.nl. “Dit laat duidelijk de nood van ondernemers zien.” Er komen inmiddels zo’n vijftien tot twintig aanvragen […]

Lees meer
Ruim twaalf miljoen buitenlanders in Nederlandse hotels02 december 2013

De hotels, pensions en andere logiesadressen in Nederland ontvingen vorig jaar 12,2 miljoen buitenlandse gasten. Daarmee vormden die 37 procent van het totale aantal gasten. Dat heeft het CBS maandag meegedeeld. Acht op de tien buitenlanders kwamen uit Europa, de meeste uit Duitsland. Ook Belgen en gasten uit het Verenigd Koninkrijk zorgden voor veel overnachtingen.

Lees meer
Stop op nieuwe hotels in centrum Amsterdam29 november 2013

AMSTERDAM – Het Stadsdeel Centrum stelt een bouwstop in voor nieuwe hotels in het centrum van Amsterdam. De bestaande 22 plannen mogen nog wel doorgaan. Maar als zo’n initiatief toch wordt afgeblazen, verdwijnt de hotelbestemming van het pand. Dat staat in De notitie ‘Grenzen aan het Hotelbeleid’, dat onlangs in vastgesteld. Het is een aanscherping […]

Lees meer
Sushi- en wokeigenaren nemen Etenstijd Tilburg over20 november 2013

TILBURG – 15 november 2013 De eigenaren van vier sushi- en wokrestaurants nemen Restaurant Etenstijd in Tilburg over. Jan Meurs jr. en zijn moeder Anita de Weijer droegen vrijdag alle aandelen over. De formule is ijzersterk, dus we gaan er zeker geen sushi- of wokrestaurant van maken. Beide partijen bevestigen de transactie, waarover geen financiële […]

Lees meer
La Place wint Mapic Award18 november 2013

CANNES – Donderdagavond zijn in Cannes de Mapic Awards uitgereikt. De prijzen werden uitgereikt in verschillende categoriën. La Place was de prijswinnaar in de categorie Best Food & Beverage Retail Concept.

Lees meer
Oostpoort voor 80% verhuurd13 november 2013

AMSTERDAM – Met de komst van Cool Cat, La Ligna, Big Bazar en het Zwarte Fietsenplan is 80% van de winkelmeters in het nieuwe winkelcentrum Oostpoort verhuurd. Het nieuwe hart van Amsterdam Oost wordt eind maart 2014 geopend. Naast de twee supermarkten Albert Heijn en Vomar komt er een biologische verswinkel ‘Biolicious’. Het winkelcentrum kent […]

Lees meer
Horecaruimte aan de Jan Evertsenstraat Amsterdam verhuurd01 november 2013

Adhoc horecamakelaars verhuurt de horecaruimte aan de Jan Evertsenstraat 733-735-745-747 in Amsterdam. Op dit adres was in het verleden Restaurant “The Colour Kitchen” gevestigd. Datum: 1-11-2013 GOUDA – Adhoc horecamakelaars b.v. heeft de horecaruimte  aan de Jan Evertsenstraat 733-747 in Amsterdam verhuurd aan twee ervaren Amsterdamse horecaondernemers. Het betreft de voormalige locatie van restaurant “The […]

Lees meer
Babsou Investments Group koopt unieke horecaruimte langs de Rijksweg A530 oktober 2013

Datum: 30-10-2013   GOUDA – IN.OG Exploitatie van Onroerend Goed B.V heeft een horecaruimte aan Tijnmuiden 53-57 in Amsterdam verkocht aan Babsou Investments Group BV. Deze horecaruimte is gelegen onderaan de afrit 2 (S103) van de nieuwe A5 (Westrandweg).

Lees meer
‘Banken worden soepeler met leningen’30 oktober 2013

Financiële instellingen in de eurozone zijn bereid om soepelere maatstaven te hanteren bij het verstrekken van kredieten. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) in een woensdag gepubliceerd rapport (pdf). Volgens de ECB hebben de banken aangegeven in het vierde kwartaal soepeler te zullen worden met het verlenen van leningen aan bedrijven.

Lees meer
Meer hotelovernachtigingen in Amsterdam29 oktober 2013

In de eerste helft van dit jaar heeft Amsterdam meer hotelovernachtingen geteld dan in die periode in 2012. Er waren 16,8 procent meer Nederlandse hotelovernachtingen, en 5,6 procent meer overnachtingen door buitenlanders. In totaal telden de hotels 7,5 procent meer ‘nachten’ dan in de eerste helft vorig jaar. Dat meldt Amsterdam Marketing dinsdag. Met een […]

Lees meer
Turkse bakkersketen Simit Sarayi opent distributiecentrum16 september 2013

De Turkse bakkersketen Simit Sarayi opent dit najaar in de RAC Hallen in Laakhaven een productie- en distributiecentrum voor de gehele Benelux. Adhoc horecamakelaars verzorgde namens de eigenaar De Gemeente Den Haag de verhuur. .

Lees meer
Monkey Town opent indoorspeeltuin in Bergen op Zoom12 september 2013

Datum: 12-09-2013 GOUDA – Monkey Town zal per medio oktober een indoorspeeltuin openen aan de Langstraat in Halsteren (gemeente Bergen op Zoom). Monkey Town huurt in totaal 3.000 m². Het wordt de 17e vestiging van deze franchiseformule. Naast Bergen op Zoom openen aan het eind van dit jaar nog 2 vestigingen. Adhoc horecamakelaars trad op […]

Lees meer
Ideale markt voor starters met een goed plan20 augustus 2013

Lees hieronder het artikel van Martijn Turenhout dat op 15 augustus is gepubliceerd op de website van het Bedrijfschap Horeca en Catering “Dit is de ideale markt voor starters met een goed plan”. “Op dit moment zie je veel aanbod van horecazaken. Tegelijkertijd is de vraag ook groot. Maar de potentiële koper is kritisch. En in deze […]

Lees meer
Dido huurt in Sportplaza Mercator31 juli 2013

AMSTERDAM – In Sportplaza Mercator aan de Jan van Galenstraat tegen de Ring A10 is de horecaruimte van circa 1000 m² verhuurd aan Dido. Op de begane grond komt een lunchroom-restaurant en de eerste verdieping zal worden gebruikt ten behoeve van onder andere feesten en vergaderingen.

Lees meer
Transvaal, Den Haag , krijgt zijn Multifunctioneel Vrijetijdscentrum – Haags Stadhuis onderhandelt over komst “Medina”24 juli 2013

Al jarenlang is Adhoc horecamakelaars  lid van de netwerkorganisatie Medina Concept Beheer (MCB) die onder leiding staat van de zeer ervaren bouwconsulent ir. Evert  van der Zee  en  waar o.a. in participeren Van Wijnen Bouw, Siemens en LIAG architecten uit Den Haag. De combinatie heeft een voor Nederland totaal nieuw concept ontwikkeld dat zal voorzien […]

Lees meer
Monkey Town opent medio september aan de Kooilaan in Bleiswijk08 juli 2013

Binnenkort kunnen de kinderen van Bleiswijk en omgeving lekker ravotten in sportcomplex “Rottemeren” waar medio september Monkey Town opent. Monkey Town is het leukste en spannendste indoorspeelparadijs van Nederland voor kinderen van 1 tot 12 jaar. Er zijn gigantische klim en klautertoestellen, vol uitdagende tunnels en geheime gangetjes en natuurlijk de bekende ballenbakken, superlego, trampolines […]

Lees meer
Bagels & Beans breidt uit in Den Haag03 april 2013

Den Haag heeft er een Bagels & Beans bij. Aan het Piet Heinplein openen Kia van der Laan en Edward Sellier woensdag 3 april in de Hofstad hun vierde vestiging van de franchiseformule. De nieuwe Bagels & Beans-vestiging van Kia van der Laan en Edward Sellier is gevestigd aan het Piet Heinplein, tegenover de Koninklijke […]

Lees meer
Kookfabriek nu ook in Rotterdam20 maart 2013

De Kookfabriek opent in april een nieuwe vestiging in Rotterdam. Het ondernemerstrio Ronald ten Berg, Marc Klok en Jan Maarten Kruyt, is trots om ook in deze tijden een nieuwe locatie te kunnen openen. De verhuur werd begeleid door Adhoc horecamakelaars. Zij wensen initiatiefnemers Ronald ten Berg, Marc Klok en Jan Maarten Kruyt veel succes […]

Lees meer
Shabu Shabu huurt in Apeldoorn18 februari 2013

APELDOORN – Restaurantketen Shabu Shabu heeft de begane grond van het voormalig pand van de Rabobank op het Marktplein te Apeldoorn aangehuurd. De komende maanden zal gebruikt worden om het gehuurde zo’n 675 m² winkel/horecaruimte te verbouwen tot een Sushi & Grill Restaurant. De huurovereenkomst zal per april ingaan. Het beheer van het object is […]

Lees meer
Nieuwe exploitant voor restaurant Jill’s in Leiden13 februari 2013

LEIDEN – Restaurant Jill’s is verkocht. Het restaurant word nu geëxploiteerd onder de naam Wining & Dining by Jill’s. De nieuwe exploitanten van het restaurant zijn Jeroen Coenen en Niels de Groot. De horecaruimte aan de Morsstraat 6-8 in het centrum van Leiden meet circa 200 m². De verkoop werd begeleid door Adhoc horecamakelaars. http://www.propertynl.com/index-newsletter/nieuwe-exploitant-voor-restaurant-jills-in-leiden/?pid=1

Lees meer
Anne en Max breidt uit in Leiden13 februari 2013

LEIDEN – In Leiden heeft Anne & Max een monumentale horecaruimte gehuurd. De nieuwe vestiging ligt aan het Gangetje te Leiden. De ruimte meet circa 170 m² alsmede 130 m² opslagruimte. De frontbreedte bedraagt circa 15 m. Langs de gehele gevel kan terras worden geëxploiteerd. De huurder werd geadviseerd door Blauwvliet Vastgoedadvies, voor de verhuurder […]

Lees meer
Casco horecaruimten gelegen aan recreatiemeer in Bergen op Zoom24 januari 2013

Locatiebeschrijving: de ruimten zijn gelegen aan recreatiemeer De Binnenschelde bij de nieuwe grote woonwijk De Bergse Plaat en op slechts 800 meter loopafstand van het centrum van Bergen op Zoom. De casco-ruimten zijn onderdeel van een groot modern en representatief gebouw waarin gevestigd zijn een gemeentelijke sporthal met vergader- en cursusruimten en een ballet-/danszaal. Op […]

Lees meer
Oprichter Adhoc en voormalig algemeen directeur Fred Grem al 40 jaar actief in de makelaardij04 januari 2013

Het is op de kop af 40 jaar geleden dat onze oprichter en voormalig algemeen directeur Fred Grem startte in de makelaardij, namelijk per 2 januari 1973. Hij begon als assistent makelaar bij Van ’t Hof makelaardij in Gouda bij welk kantoor hij in 1975 aan de basis stond van de gespecialiseerde afdeling Bedrijfshuisvesting. In 1977 […]

Lees meer
Hotel Flora te Hillegom krijgt nieuwe eigenaar20 november 2012

Na bijna 110 jaar zal door de familie van Dril de scepter van “Flora” per januari 2013 worden overgedragen aan de heer en mevrouw De Mon van De Mon Foods & Events te Hillegom. Het hotel zal na de overdracht worden verbouwd. Henk Sluiter van Adhoc horecamakelaars begeleidde deze succesvolle transactie en wenst de nieuwe eigenaren […]

Lees meer
Moeders Eethuis heeft een nieuwe eigenaar!15 november 2012

Het gezellige, knusse en laagdrempelige eetcafé in Sassenheim heeft sinds 1 november 2012 een nieuwe eigenaar na een succesvolle bemiddeling van Adhoc horecamakelaars. Bij de nieuwe eigenaar, Bert van Ewijk, stroomt de passie voor horeca zijn hele leven al door zijn bloed. Van Ewijk is dan ook een echte horeca man met veel ervaring. Het […]

Lees meer
Shabu Shabu maakt elftal compleet26 oktober 2012

Het meest uitgebreide en lekkerste sushi restaurant, waarbij men voor een vaste prijs onbeperkt kan genieten van verschillende Japanse specialiteiten trekt naar Winkelcentrum De 4 Meren in Hoofddorp. Het bedrijf zet daarmee de teller op 11 vestigingen. Na een succesvolle bemiddeling van Adhoc horecamakelaars namens verhuurder Unibail Rodamco zal de nieuwe Shabu Shabu vanaf eind november te […]

Lees meer
Interview met Guus van Loenen (31), de ondernemer van de nieuw te openen indoorspeeltuin Monkey Town te Gouda19 oktober 2012

Je bent ruim 6 maanden bezig geweest met het realiseren van een indoorspeeltuin? Begin dit jaar hebben inderdaad de eerste gesprekken plaatsgevonden met Monkey Town, Sportcity en de gemeente. Veel tijd is gaan zitten in de aanpassing van het bestemmingsplan. De gemeente heeft hier nu positief een besluit in genomen waardoor we kunnen starten met de […]

Lees meer
Onlangs is Shabu Shabu in Rotterdam Zuid geopend19 oktober 2012

Adhoc horecamakelaars bemiddelde namens Shabu Shabu bij de aanhuur van deze vestiging. Het restaurant is gevestigd aan het Cor Kieboomplein, nabij het Voetbalstadion De Kuip en naast Bioscoop Pathé De Kuip.Vanaf het eerste moment is het restaurant goed bezocht. Voor Shabu Shabu is dit de 9e vestiging. Nummers 10 (Hoofddorp) en 11 (Nijmegen) zullen eind […]

Lees meer
Sushi & Grill Restaurant Goya is geopend!19 oktober 2012

Op de eerste etage van het bijzondere complex P6 aan het Stadsplein in het centrum van Nieuwegein is inmiddels geopend Sushi & Grill Restaurant Goya. De burgemeester van Nieuwegein heeft op   12 oktober 2012 het restaurant officieel en feestelijk geopend. Het bedrijf wordt geëxploiteerd op een oppervlakte van ruim 800 m², hetgeen zorgt voor enkele […]

Lees meer
Nieuwe uitbaters voor Eethoeve De Boogaard te Geijsteren18 oktober 2012

Vanaf eind jaren tachtig heeft Ilona Grothausen de toen in verwaarloosde staat verkerende hoeve omgetoverd tot Eethoeve De Boogaard, een begrip in Noord-Limburg en het Oosten van Noord-Brabant. Sinds 1 oktober 2012 heeft Ilona haar bedrijf overgedragen aan Jan en Anita Cremers. Zij gaan werken onder de naam Hoeve De Boogaard met als slogan: Puur en […]

Lees meer
Opening La Place Wouwse Tol “Proef het Feest” 12-13-14 oktober in Bergen op Zoom!26 september 2012

Op vrijdag 12 oktober openent het nieuwe La Place De Wouwse Tol (A58) in Bergen op Zoom. Adhoc horecamakelaars b.v. bemiddelde succesvol bij de verhuurtransactie tussen Van der Valk en La Place. Bij La Place de Wouwse Tol worden dagelijkse verse gerechten gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten. In het restaurant is een fraaie open keuken […]

Lees meer
La Cubanita in Nieuwegein14 september 2012

La Cubanita komt in Nieuwegein! Wij wensen franchisenemer Lisanne Bommer, die ook de vestigingen in Utrecht en Den Haag heeft, veel succes! Er is nog 1 unit beschikbaar. Deze unit heeft een oppervlakte van 264 m² VVO. In het hart van de binnenstad, tegenover het nieuwe Stadhuis, is het nieuwe stadstheater gerealiseerd. Het stadstheater heeft […]

Lees meer
HMN Magazine12 september 2012

Horecamakelaars Nederland brengt vier keer per jaar een geheel nieuw horecatijdschrift op de markt: HMN Magazine. Hierin leest u alle ins en outs van de horecamakelaardij in deze spraakmakende uitgaven. De eerstvolgende editie verschijnt begin oktober. HMN Magazine, met daarin een eigen column van Fred Grem, is een initiatief van HMN, de samenwerkende horeca- en […]

Lees meer
Gouda Culinair 201212 september 2012

Gouda Culinair 2012 Gouda Culinair is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een evenement waar menig Gouwenaar jaarlijks naar uitkijkt. Fijnproevers en levensgenieters worden dan weer verrast door de specialiteiten van verschillende Goudse restaurants. Adhoc horecamakelaars is een van de sponsoren. 7, 8 en 9 september was het weer zover. Het Houtmansplantsoen werd speciaal voor deze […]

Lees meer
Adhoc en Facebook12 september 2012

Facebook Wist u dat Adhoc horecamakelaars sinds kort ook een facebookpagina bijhoudt? https://www.facebook.com/pages/Adhoc-horecamakelaars/ “Like” de pagina en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes omtrent Adhoc en ander horecanieuws.

Lees meer
Persoonlijke alert instellen

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Mijn alerts