Het zijn goede tijden voor de eigenaren van snackbars, lunchrooms en ijssalons. Ze zagen hun omzet voor het derde jaar op rij stijgen, vorig jaar met 5,1 procent. Vooral de laatste drie maanden van 2015 waren goed, toen lagen de inkomsten ruim 8 procent hoger dan aan het eind van 2014. De omzetstijging komt vooral […]
Lees meerWij hebben een nieuw object in portefeuille; Sleepboxx Basic Mobile Hotel Een slaaptrailer in zeer goede staat. De trailer is gedurende 2013/2014 geheel nieuw, zeer hoogwaardig professioneel opgebouwd. Overal waar er behoefte is om te kunnen overnachten en er ter plekke onvoldoende mogelijkheden zijn biedt de slaaptrailer uitkomst. De Slaaptrailer vergt relatief weinig ruimte op […]
Lees meerDe jaaromzet van Nederlandse cafés, snackbars, restaurants en hotels is in 2015 gestegen met 5,7 procent. Dat is de sterkste groei in vijftien jaar, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. De omzet van de horeca stijgt nu bijna drie jaar op rij. Snackbars, waar lunchrooms en ijssalons ook onder vallen, noteerden met […]
Lees meerRestaurant Partycentrum De Tender te Valkenburg is verkocht aan De Brasserie Groep. De overdracht heeft kort geleden plaatsgevonden. Brasserie Buitenhuis zal dit voorjaar haar deuren openen.
Lees meerVoor het eerst in haar historie gaat hotelketen Van der Valk een vestiging openen in Amsterdam. Het bijna tachtig jaar oude familiebedrijf gaat € 25 mln investeren in een hotel met 206 kamers, die bedoeld is voor zakelijke gasten én toeristen. Het project is een initiatief van Van Luiten-Van der Valk Beheer in Waalre, onderdeel van […]
Lees meerBen je op zoek naar een stageplaats binnen de horecamakelaardij? Dan heeft Adhoc horecamakelaars uitstekende mogelijkheden! Adhoc biedt jou de mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren makelaars stage-ervaring op te doen en daarnaast ook je afstudeeropdracht uit te voeren. Het is dé manier om praktijkervaring op te doen en Adhoc goed te leren kennen. Meeloopstage […]
Lees meerWe starten ons suf. In Amsterdam startten afgelopen maand ruim 2400 bedrijven, een vijfde meer dan in januari 2015. Dat blijkt uit een inventarisatie van het handelsregister van de kamer van koophandel op verzoek van Het Parool. De meeste nieuwe bedrijven, ook deze maand weer, richten zich op de zakelijke dienstverlening. Maar opvallend veel nieuwkomers […]
Lees meerDe internationale concepten Salad Bar en McCafé zijn in Nederland geopend. De McDonald’s-vestiging in Hoorn heeft de primeur. Sinds een paar dagen staat daar een groot bord met ‘McCafé’ op de buitenkant van de vestiging. In het restaurant is een aparte balie gebouwd, waar klanten koffie kunnen bestellen en kunnen kiezen uit een divers aanbod […]
Lees meerDe winst van het Franse hotelconcern Accor is vorig jaar gestegen. De vraag naar hotelkamers in Europa ging omhoog en daarnaast profiteerde Accor van de eigen reorganisatie. De winst van het bedrijf van de ketens Ibis, Mercure, Novotel en Sofitel steeg met 8,6% naar 244 miljoen euro, de omzet met 2,3% naar 5,6 miljard. Accor […]
Lees meerOndernemers hebben een veel te rooskleurig beeld van de verkoopwaarde van hun bedrijf. Vier van de tien ondernemers schatten de verkoopwaarde van hun bedrijf veel te hoog in. Dat schrijft bemiddelingsplatform Brookz dinsdag naar aanleiding van een eigen onderzoek naar cijfers en trends in de Nederlandse overnamemarkt. Het onderzoek vond plaats onder 178 fusie- en […]
Lees meerDe gemeente Amsterdam heeft in 2015 maar liefst 167 illegale hotels gesloten. Daarnaast zijn er meer dan 1200 woningen vrijgemaakt van woonfraude vorig jaar. De gemeente trekt in 2016 1 miljoen euro extra uit voor de aanpak van illegale hotels en bewoning. Wethouder Wonen Laurens Ivens: ‘Afgelopen jaar hebben we 167 illegale hotels gesloten, dat […]
Lees meerDEN HAAG – Strandtent de Waterreus op Scheveningen is vanaf zondag 7 februari jaarrond geopend. Daarmee komt een droom uit voor ondernemer Kim Ludovici. Voordat de vergunningen rond waren om het hele jaar open te mogen moest er flink wat tijd overheen, schrijft RTV West. De vorige eigenaar zette de procedure al in gang, maar […]
Lees meerAmsterdam ontpopt zich steeds meer als dé winkelstad van Nederland. De detailhandelsomzet van de kleine en middelgrote bedrijven groeit er zelfs harder dan die van horecabedrijven, zo berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek. De omzet van de detailhandel in de hoofdstad groeide vorig jaar met ruim 7 procent. In de horeca (zonder hotels) was […]
Lees meerAls het consumentenvertrouwen stijgt, gaan consumenten meer buiten de deur consumeren. Die wetmatigheid bestaat al decennialang. In 2015 steeg het consumentenvertrouwen, dat vanaf april boven de nul bleef. Dat leidde tot een stijging van de buitenshuisconsumptie met €643 miljoen. De totale foodomzet steeg vorig jaar met €703 miljoen tot €57,3 miljard. Vooral fine dining en […]
Lees meerAfgelopen november heeft Marc Steunenberg zijn praktijkexamens Bedrijfsmatig Vastgoed afgelegd. Beide zijn succesvol afgerond en inmiddels heeft de inschrijving als Register Taxateur in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs plaatsgevonden.
Lees meerHet Deense toprestaurant Noma opent een tijdelijk restaurant in het Australië. Noma Australië opent in januari 2016 voor tien weken de deuren in de wijk Barangaroo in Sydney. Dat maakte het restaurant maandag bekend. Het eigen restaurant wordt tijdelijk leeg gemaakt. Het gehele team verhuist voor tien weken richting Australië. “Van vaatwasmachine tot algemeen directeur”, […]
Lees meerYoghurt Barn heeft een huurovereenkomst gesloten voor de duur van 10 jaar voor het pand aan de Plaats 25 in Den Haag. Met deze transactie komt de teller van Yoghurt Barn inmiddels op 6 vestigingen. Yoghurt Barn brengt yoghurt eten op een bijzondere manier buitenshuis. Wouter Staal van Yoghurt Barn kijkt ernaar uit om de […]
Lees meerSnackketen Febo verlaat het geel in zijn huisstijl. Bij de opening van de 67ste vestiging donderdag maakt de onderneming bekend over te stappen op “verfijnd wit met een rode rand”. De nieuwe vestiging is te vinden in de Amsterdamse PC Hooftstraat. Het is een pop-upautomatiek “waar alle voetbalvrouwen en sterren hun kroketten komen halen om […]
Lees meerOvervast B.V. heeft een huurovereenkomst gesloten met Kiro Beheer B.V. voor het Max Euweplein 60 in Amsterdam. Huurder zal op deze locatie een Ice Bakery Restaurant Café exploiteren. Adhoc horecamakelaars bemiddelde bij deze transactie namens verhuurder en KroesePaternotte namens huurder.
Lees meerSteakhouse Terroir zal zich binnenkort vestigen in dit pand met indrukwekkende monumentale en industriële uitstraling. De totaal verhuurbare vloeroppervlakte bedraagt circa 350 m². Adhoc horecamakelaars trad op voor de eigenaar van het pand.
Lees meerDoor het grote succes van de formule was La Cubanita op deze locatie uit haar jasje gegroeid en is inmiddels verhuisd naar Verdronkenoord 102, een grotere locatie. Adhoc horecamakelaars werd gevraagd om een koper te zoeken voor de huurrechten en inventaris. In de heer Stefanos Tzampazis en zijn echtgenote mevrouw Christina Dimitriou vond Bram Stokman […]
Lees meerAmersfoort krijgt een eigen indoor foodmarket. Amicitia Food Village, een soortgelijk concept als de Foodhallen in Amsterdam, opent op 10 december de deuren. Op het menu staan veelal biologische gerechten van over de hele wereld. Er was veel interesse voor deelname, de reacties waren enthousiast’, vertelt de initiatiefnemer Nursel van Oene. ‘Soms worden geheime familierecepten […]
Lees meerCityHub opent vrijdag in Amsterdam Oud-West een bijzonder hotel voor de generatie Y, die digitaal comfort als hoogste eis stelt. Met app en een eigen mobiel dataplan. Met vijftig futuristische slaapunits, een digital first-lobby én een app die reizigers wegwijs maakt in de stad, haakt CityHub naar eigen zeggen in op de behoeftes van jongeren […]
Lees meerLekker 2016 is zojuist bekendgemaakt. Jonnie en Thérèse Boer zijn met De Librije de nieuwe lijstaanvoerder in de gids Lekker 2016. Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet, de laatste twee jaar op nummer 1, staat nu op twee. De derde positie op de ranglijst wordt ingenomen door De Leest van Jacob-Jan Boerma. Boerma stond […]
Lees meerIn 2016 zullen alle Nederlandse bedrijfssectoren groeien, maar dat betekent niet dat ondernemers het gemakkelijk hebben. Dat staat in de Rabobank Sectorprognoses 2016, die vandaag zijn verschenen. Doordat zowel export als private investeringen en particuliere consumptie toenemen, ligt het herstel van de Nederlandse economie goed op koers. Blikvangers zijn de zakelijke dienstverlening, de bouw en […]
Lees meerDe Nederlandse Spoorwegen zouden zich niet bezig moeten houden met horeca. Dit valt buiten de taken van het spoorbedrijf. Dat zegt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën vandaag in gesprek met NRC Handelsblad. Dijsselbloem laat weten in gesprek te zijn met NS over het afstoten van grote activiteiten van het spoorbedrijf. Voor het einde van dit […]
Lees meerDe befaamde New Yorkse horecaondernemer Danny Meyer wil af van het geven van fooien door klanten. Zijn belangrijkste argument is dat de extra’s voor de bediening de rest van het personeel, zoals de koks, niet bereiken. Dit wordt namelijk verboden door de Amerikaanse wet. Daardoor zijn de inkomensverschillen tussen bedienend en keukenpersoneel te groot geworden […]
Lees meerDe toeristische sector in havenstad Rotterdam zit in de lift. Het aantal overnachtingen in hotels is in de eerste helft van dit jaar met 13,8 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, dat volgens de stichting Rotterdam Partners al gold als een “succesjaar”. Uit cijfers die de stichting dinsdag bekendmaakte blijkt dat de […]
Lees meerAlle onderdelen van de horeca & recreatie groeien dit jaar én volgend jaar met 2,5 procent. Dit zegt de Rabobank in haar sectorprognose die op dinsdag 13 oktober naar buiten is gebracht. Volgens de bank zit de groei in hogere consumentenbestedingen, een toenemende vraag van zakelijke gasten en meer inkomend toerisme. ‘De Horeca & Recreatie […]
Lees meerHet Italiaanse lunchcafé Scaccomatto heeft een overeenkomst gesloten met a.s.r. vastgoed ontwikkeling voor de huur van circa 115 m² aan het Gouweplein 3 in het Winkelcentrum Gouweplein te Waddinxveen. Naar verwachting opent de lunchroom begin november haar deuren. De lunchroom is qua eten en sfeer geschoeid op Italiaanse leest. Bewoners en bezoekers van het winkelcentrum […]
Lees meerThe Jane, het restaurant van Sergio Herman dat zich bevindt in Antwerpen, is tijdens de Restaurant and Bar Design Awards in Londen uitgeroepen tot mooiste restaurant ter wereld. De Nederlandse topkok laat op Instagram weten heel blij te zijn. Hij ging naar huis met drie awards. “Fantastisch nieuws”, aldus Sergio. The Jane werd verkozen tot […]
Lees meerDe Hallen in Amsterdam is de winnaar van de WPM Groep/Vastgoedmarkt StiB Award 2015. Dat is op 28 september bekendgemaakt in Rotterdam. Na de bezoeken van de jury aan de vijf genomineerden ‘werd het al snel duidelijk dat er sprake was van een nek-aan-nek race tussen twee potentiële winnaars, de Markthal in Rotterdam en De […]
Lees meerDeze zomer boekten bijna zeventien miljoen mensen via Airbnb een overnachting. Een record in de acht jaar dat het bedrijf bestaat. Dat meldt Airbnb in haar zomerrapport. In de zomer van 2010 was het aantal overnachtingen nog maar 47.000. Dat cijfer is in vijf jaar met meer dan 350 vermenigvuldigd tot 17 miljoen. De populairste nacht […]
Lees meerDe Jamie Oliver-koorts stijgt in Rotterdam. Zo’n drie weken voor de opening van restaurant Jamie’s Italian in de Markthal is het een drukte van belang voor de deur van het nu al veelbesproken etablissement, waar dozen met keukengerei, pallets met serveerplanken en meubels staan opgestapeld. “We hebben er zin in en kunnen haast niet wachten […]
Lees meerDe Unie is sinds jaar en dag een bekend horecabedrijf en is gelegen op een goede zichtlocatie in Waddinxveen. Hier kan men terecht voor een kopje koffie met gebak, een lekkere lunch (ook op het terras) een uitgebreid diner of een sfeervolle feestavond. De zalen worden veelvuldig en door een gevarieerd publiek gebruikt. Het hotel […]
Lees meerEen overnachting in een Nederlandse hotelkamer kostte in het eerste halfjaar van 2015 gemiddeld €131 en is daarmee 6% duurder dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een jaarlijkse hotelprijsvergelijking van Hotels.com. Zoals altijd zijn Amsterdamse hotelkamers het duurst. In de hoofdstad kost een kamer inclusief belasting en toeslagen gemiddeld €154 per nacht, een stijging […]
Lees meerOp maandag 24 augustus 2015 heeft NEXT Real Estate een 10-jarige overeenkomst afgesloten voor 630 m² b.v.o. horecaruimte aan de Slobbengorsweg 149 te Papendrecht. Adhoc horecamakelaars adviseerde NEXT bij deze transactie. Het pand met horecabestemming is gelegen op een unieke locatie nabij het kruispunt van de rivieren Oude Maas, Beneden-Merwede en Noord. Deze locatie is […]
Lees meerDe omzet van hotels, restaurants, snackbars en cafés steeg in het tweede kwartaal van 2015 met twee procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat is de sterkste stijging sinds medio 2010 volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal consumpties en overnachtingen in de horeca steeg met 1,6 procent. Hotels […]
Lees meerEen aantal Amerikaanse fastfoodketens heeft plannen om in Nederland restaurants te openen. Dat meldt Nieuwe Revu. Het weekblad zocht contact met zeventien bekende fastfoodmerken die nog niet in Nederland zitten. Onder andere Dairy Queen vertelde uit te willen breiden in Nederland. “Binnen nu en vijf jaar komen we naar Nederland. Jullie staan al lange tijd […]
Lees meerLa Place opent in Alphen aan den Rijn een nieuwe zelfbedieningsrestaurant, een wijnbar, pizzeria, bakkerij en een kookwinkel. La Place wordt de nieuwe hoofdgebruiker van het Nutsgebouw in Alphen. ‘We gaan een stapje verder,’ zegt topman Bart van den Nieuwenhof. La Place onderzoekt nog de mogelijkheden om op de eerste etage vergaderruimtes te openen en […]
Lees meerHet plan omvat verschillende onderdelen, waaronder het centraliseren van alle voorzieningen binnen het WTC, het toevoegen van nieuwe voorzieningen zoals een AH-to-Go, een trendy bar/restaurant ‘Mondano’ van Vermaat, een vernieuwde sportvoorziening van Njoy met wellness, grote NH-conferencezalen, een facility point en een gebedsruimte. Met deze vernieuwingen wil WTC The Hague haar serviceniveau verhogen en zich […]
Lees meerZANDVOORT – Strandtenthouders zijn blij met het lekkere weer van de laatste dagen. Hierdoor is het bij de vele paviljoens langs de Nederlandse kust aardig druk. De vereniging van strandtentexploitanten NVSN spreekt vooralsnog van een goed seizoen. “De temperatuur is goed. De zon is er regelmatig. Alleen het waait soms erg hard. Maar daar zijn […]
Lees meerDe Nederlandse economie groeit volgend jaar iets harder dan eerder werd verwacht. Dat voorspelt het Centraal Planbureau (CPB) in zijn nieuwe ramingen, die dinsdag werden gepubliceerd. Het CPB verwacht een economische groei van 2,4 procent in 2016 na een vooruitgang met 2 procent dit jaar. In juni rekende het planbureau nog op een plus van […]
Lees meerDe horeca laat in vergelijking met andere sectoren in Nederland de laagste volumeontwikkeling zien. Met een nulgroei is er sprake van stabilisatie. Het aantal hotelkamers in Amsterdam neemt fors toe, de omzet van cafés blijft structureel achter. De bouw is dit jaar de snelst groeiende sector in Nederland. De groei van 5% wordt vooral gestuwd […]
Lees meerDe buurman, Rozee B.V. is o.a. bekend van Cloos en Millers aan het Plein. Rozee B.V. is een samenwerking tussen Mocee en Ropeni. Beide partijen beschikken over talloze horecabedrijven aan het Plein in Den Haag. Verhuurder van de horecabedrijfsruimte aan Plein 11 is Vastned. Adhoc horecamakelaars bemiddelde succesvol namens verkoper U.M.H. Group uit Amsterdam.
Lees meerDe verruimde termijn van 36 maanden bij doorverkoop van een huis, kantoor of ander vastgoed is sinds januari 2015 weer teruggebracht naar 6 maanden. De oude regeling is echter nog wel van belang. Als er een huis, kantoor of ander vastgoed is aangekocht in de periode van 1 september 2012 t/m 31 december 2014, dan […]
Lees meerIn een kwart van de cafés in België wordt ondanks het in 2011 ingevoerde algehele rookverbod nog steeds gerookt. De overheid heeft er nu genoeg van en kondigt keiharde maatregelen aan. “Ondanks alle campagnes blijft een kwart van de ondernemers de regels hardleers aan hun laars lappen”, aldus een woordvoerder van de Federale Dienst voor […]
Lees meerFred Grem van Adhoc horecamakelaars te Gouda slaagde er weer in om succesvol een hoteltransactie af te sluiten en verkocht het bekende 4* Hotel Jan van Scorel te Schoorl aan Fletcher Hotels. Het hotel beschikt over 86 kamers, een fraai restaurant, bar-biljart/loungeruimte, 8 vergaderzalen en een recent vernieuwde wellness-afdeling. Het complex is gelegen aan Nationaal […]
Lees meerNa 11 jaar en ontelbare prijswinnende kopjes koffie heeft horecakoppel Ron van Beek en Ank van der Waal lunchroom Cappucino Rotterdam verkocht. Het stel gaat zich volledig richten op hun restaurant Antichic in Rotterdam. Lunchroom Cappucino wordt vanaf 7 juli geëxploiteerd door de nieuwe eigenaar Haipeng Dong. Door de verkoop hebben Ron en Ank de […]
Lees meerBij verkoop, verhuur en/of oplevering van een gebouw, woon- of bedrijfsruimte, moet volgens het Besluit energieprestatie een energielabel ter beschikking gesteld worden. Op dit moment kan de overheid (meer specifiek: de ‘Inspectie Leefomgeving en Transport’) nog geen bestuurlijke boete opleggen bij het niet naleven van de energielabelplicht. Het opleggen van een last onder dwangsom is […]
Lees meerVIANEN (AFN) – Fletcher Hotels groeit met de overnames per 1 juli van Hampshire Hotel Jan van Scorel en Mercure Hotel Utrecht Nieuwegein uit tot de grootste hotelketen van Nederland. De keten zag haar aantal hotels in zeventien jaar groeien van 1 naar 67, meldde Fletcher Hotels maandag. Met de twee overnames passeert Fletchers Hotels […]
Lees meerEet- en horecatrefpunt Word of Food in Amsterdam Zuidoost opent begin juli de deuren voor het publiek. In de voormalige parkeergarage Develstein gaan 25 koks met diverse achtergronden hun eigen toko runnen. Aanvankelijk was de geplande openingsdatum 29 mei, maar dat bleek niet haalbaar. Maar nu is het bijna zo ver. In samenwerking met Stadsdeel […]
Lees meerElf van de veertien speelautomatenhallen van het Amersfoortse Krijco komen in handen van branchegenoot JVH Gaming, eigendom van private-equityhuis Waterland. Dit meldt website Meneer Casino. Een overnamesom is niet bekend gemaakt. In de branche was al langer bekend dat de gokhallen van Krijco te koop stonden. Volgens het laatst gedeponeerde jaarverslag bedroeg de omzet over […]
Lees meerNIEUWVEEN – De foodretail en -service ondervinden bij hun innovatie hinder van de achterblijvende regelgeving. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van advocatenkantoor Lexence en Bureau Stedelijke Planning. Verschillende sectoren vervagen in toenemende mate en supermarkten halen een steeds groter deel van de omzet uit deze nieuwe grensvervagende markten. Dat vraagt om flexibele regels rondom […]
Lees meerTijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 11 juni is de motie van de VVD Den Haag om meer horeca in winkelstraten toe te staan met brede steun aangenomen. Momenteel geldt de regel dat er in een winkelstraat slechts twintig procent van de panden uit horeca mag bestaan. De VVD Den Haag vindt het vreemd dat er […]
Lees meerIn het eerste kwartaal van 2015 is de omzet van de horeca met 3,9 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die dinsdag 8 juni bekend zijn gemaakt. Dit is het 7e kwartaal op rij met groei en 2015 begint hiermee positief voor de horeca. […]
Lees meerBierbrouwers en horecaondernemers hebben samen een lijst opgesteld om onderlinge contracten transparanter te maken. Dat blijkt maandag uit een brief van minister Henk Kamp van Economische Zaken. De afspraken zijn het resultaat van gesprekken tussen branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en bierbrouwers bij het ministerie van Economische Zaken. Aanleiding was ontevredenheid over hoe afhankelijk horecaondernemers […]
Lees meerDe groei van de Nederlandse economie versnelt in 2015 met ruim een procentpunt naar 2 procent, tegenover 0,9 procent in 2014. In 2016 zal het bruto binnenlands product (bbp) met 1,8 procent toenemen, om in 2017 verder aan te trekken naar 2,2 procent, het hoogste groeicijfer in tien jaar. Die verwachtingen maakt De Nederlandsche Bank […]
Lees meerAttractiepark Speelstad Oranje sluit in oktober, na het zomerseizoen, definitief zijn deuren. De 25 personeelsleden zijn vrijdag ingelicht over de sluiting, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Het attractiepark in het Drentse dorp Oranje heeft al langer last van teruglopende bezoekersaantallen. Vorig jaar moest eigenaar Van der Most om die reden al tientallen werknemers […]
Lees meerDe vijf franchisenemers van Talamini ijssallons verkeren in onzekerheid over hun voortbestaan sinds de zelfmoord van eigenaar Riccardo Talamini. De franchisenemers hebben namelijk een brief ontvangen waarin staat dat per 1 augustus de naam Talamini van de gevels moet. De brief is afkomstig van de Ital Group, de vereniging van Italiaanse ijsmakers in Nederland. Volgens […]
Lees meerCaransa Groep B.V. heeft de horecaruimte gelegen aan de Tafelbergweg 4B te Amsterdam Zuidoost verhuurd. De bedrijfsruimte van totaal circa 472 m² maakt deel uit van de Foodstrip waar ook Burger King, KFC en Sizzling Wok zijn gevestigd. De huurder, een Italiaanse ondernemersfamilie, exploiteert in Milaan reeds twee succesvolle vestigingen met het restaurantconcept “Pizza & […]
Lees meerBudgethotelketen Easyhotel gaat uitbreiden in de Benelux. Tot 2017 moeten er minimaal zeven nieuwe hotels komen in het centra van grote steden. Dat meldt de keten maandag 1 juni. Danzep Hotels, de Nederlandse franchise-houder van Easyhotel, opende eerder Easyhotels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Met een investering van 25 miljoen euro hoopt het bedrijf […]
Lees meerOp 1 maart 2015 is de Opiumwet gewijzigd. Vanaf die datum treden het Openbaar Ministerie, de politie, FIOD, Belastingdienst, gemeenten, provincies en het Rijk gezamenlijk op tegen facilitators van illegale hennepteelt. De wijziging van de Opiumwet heeft daarmee ook gevolgen voor verhuurders. Een verhuurder dient namelijk te voldoen aan zijn zorgplicht. Zo wil de overheid […]
Lees meerDe Rijksdienst voor Ondernemend Nederland erkent in een brief aan woningeigenaren ‘tekort te schieten in de dienstverlening’ rond het energielabel. Het blijft onduidelijk of en wanneer problemen worden verholpen. Sinds de invoering van het energielabel nieuwe stijl per 1 januari jl. regent het klachten over de webapplicatie waarmee woningeigenaren hun voorlopige energielabel ‘definitief’ kunnen maken. […]
Lees meerHorecaondernemer Sico de Moel (44) heeft grootse plannen tijdens Sail in augustus: hij wil een restaurant met 400 zitplaatsen bouwen op de Jan Schaeferbrug. ‘De eerste reserveringen zijn al binnen.’ De vergunning voor het restaurant is afgelopen vrijdag aangevraagd. Het is dus nog wachten op groen licht van de gemeente, maar De Moel heeft er […]
Lees meerDe online omzet van de detailhandel is in het eerste kwartaal van 2015 harder gegroeid dan de totale omzet van de detailhandelssector. Vooral de omzet van de winkels waarvan de online verkopen een nevenactiviteit zijn naast de ‘fysieke’ verkoop groeit snel. Dat maakt het CBS vandaag bekend. In het eerste kwartaal van 2015 is de […]
Lees meerMaak maar een plan en doe een bod op een pand dat het Rijk niet meer nodig heeft, nog voordat het officieel te koop staat. Als het bod reëel is en niemand biedt hoger, kan de lege kazerne, gevangenis of kantoortoren van jou zijn. Zo’n ‘marktinitiatief’ is één van de nieuwe instrumenten die het Rijksvastgoedbedrijf […]
Lees meerHet is een trend die – zoals zo vaak – overwaait vanuit de VS. Daar liet de fast casual sector vier jaar geleden een forse groei zien, waar middensegment formules het moeilijk hadden. Precies die beweging ziet Food Service Instituut Nederland (FSIN) nu hier. Tijdens de bekendmaking van de Misset Horeca Top 100 ging Inga […]
Lees meerAmsterdam timmert steeds meer aan de weg als congresstad. Vorig jaar hadden in de hoofdstad 820 congressen plaats, 71 meer dan het jaar ervoor. Dat maakte Amsterdam Marketing donderdag bekend. Congresbezoekers zijn van groot economisch belang voor de stad, aangezien ze gemiddeld tijdens hun verblijf 350 euro per dag uitgeven. Dat is bijna 50 procent […]
Lees meerNederlandse hotels schudden de crisis van zich af. De bezettingsgraad is vorig jaar gestegen en de gemiddelde kamerprijs is hoger uitgekomen. Dit blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau Horwath HTL. Hotels zagen de bezettingsgraad oplopen van 67,5% in 2013 tot 69% vorig jaar. Dat betekent dat de capaciteitsbenutting voor het eerst boven het niveau van […]
Lees meerDe opbrengsten van vastgoedfonds Unibail Rodamco zijn in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen met 6.3% tot €492,3 mln. Unibail Rodamco is gespecialiseerd in grote Europese winkelcentra. De omzetgroei in het eerste kwartaal was echter grotendeels te danken aan andere activiteiten waaronder de stijgende huurinkomsten van conferentiecentra en hotels. Dat maakte het bedrijf bekend […]
Lees meerShabu Shabu Rotterdam-Zuid gaat verhuizen naar Cor Kieboomplein 90. Dit is onder de Veranda garage, 200 meter vanaf de huidige locatie. Naar verwachting gaat de nieuwe locatie op vrijdag 22 mei open. Van maandag 18 tot en met donderdag 21 mei is de vestiging gesloten vanwege de verhuizing. U kunt op deze dagen reserveren bij […]
Lees meerCalorieën hoeven niet vermeld te worden op de etiketten van wijnen. Dat is het oordeel van Europese wijnboeren. Ze komen in actie tegen een voornemen van het Europees Parlement, zo meldt het AD. Het Europees Parlement gaat binnenkort stemmen over het voorstel om de calorieën op de etiket te vermelden. Wijnboeren in heel Europa vinden […]
Lees meerHet leven neemt soms rare wendingen. Twee jaar geleden was de één nog opvoedkundig gezinsbegeleider en de ander online marketeer. In augustus vorig jaar beginnen Roderick Heijning (27) en Siem van Bruggen (28) hun Frietwinkel in Utrecht. En dan komt de eerste plaats in de AD Friettest 2015 wel heel snel. Maar niet toevallig. ,,Dit […]
Lees meerInvesteerders hebben tegen de $ 1,5 miljard over voor het Canadese circusbedrijf Cirque du Soleil. Volgens Amerikaanse en Canadese media staat huidig eigenaar, Guy Laliberté op het punt 80% van de aandelen te verkopen aan een consortium met onder andere private equityhuis TPG en een Chinese partij. Laliberté, ooit straatartiest, zou 10% houden en 10% […]
Lees meerPer 1 april jl. is het bekende Restaurant Puur, gelegen aan de haven van Hellevoetsluis overgedragen aan de nieuwe eigenaren “Puur Hollands BV”. De nieuwe eigenaren zullen het bedrijf voortzetten en op korte termijn uitbreiden met een deel van het naastgelegen voormalige VVV kantoor. Het fantastische terras aan het water wordt ook uitgebreid met meer […]
Lees meerSinds 1 april is de exploitatie van Hotel-Restaurant ‘De Uitkijk’ te Hellendoorn in goede handen gekomen van Lars en Helen Kijftenbelt. Daarmee is hun droom om een eigen hotel te runnen uitgekomen, voor Lars in het bijzonder daar het hotel vlakbij zijn geboortegrond is gelegen. ‘De Uitkijk’ is gelegen in het gebied van de Sallandse […]
Lees meerNS stopt per 1 december met de franchise-exploitatie van de 17 Burger King-restaurants op zijn stations, meldt De Financiële Telegraaf. NS had sinds 15 jaar een franchiselicentie van Burger King. NS gaat een nieuwe aanbesteding doen onder aanbieders van fastfood. “Of Burger King op stations blijft of dat een andere partij een vergelijkbaar assortiment gaat […]
Lees meerAmsterdam Centrum heeft bekend gemaakt op welke wijze zij de komende periode de horeca zal handhaven. Letterlijk worden de prioriteiten als volgt verwoord: A. We registreren klachten en handelen deze af volgens de juiste procedure. B. We voeren controles uit bij horecaondernemingen. Zie ook de gebiedsjaarplannen. C. We intensiveren en verbeteren het toezicht in de […]
Lees meerAltera Vastgoed heeft Het Rond 38 te Houten verhuurd aan Barista Café. De ruimte meet circa 104 m² BVO. De transactie kwam tot stand door bemiddeling van Adhoc horecamakelaars in samenwerking met DTZ Property Management.
Lees meerHet object heeft een oppervlakte van circa 105 m² BVO. De eigenaar is een particuliere belegger die werd bijgestaan door Adhoc horecamakelaars.
Lees meerDe horecaruimte van circa 180 m² BVO is verhuurd aan Proeflokaal Bregje. Adhoc horecamakelaars bemiddelde bij de verhuur in collegiale samenwerking met Vlieg Makelaars namens eigenaar Oberon Vastgoed.
Lees meerHet aantal faillissementen is in het eerste kwartaal van 2015 met 19 procent gedaald. Er gingen vooral minder zzp’ers onderuit. In de horeca daalde het aantal faillissementen met ruim een derde. In totaal gingen in de periode januari tot en met maart 2179 bedrijven en instellingen bankroet tegen 2701 in de overeenkomstige periode vorig jaar. […]
Lees meerEen hightechtrailer waarmee je op iedere gewenste locatie snel een evenementenlocatie kan creëren, dat is het unieke object dat Adhoc horecamakelaars aanbiedt. De truck, voorheen in het bezit van Illy, is voorzien van alle luxe en comfort, van stijlvol designmeubilair tot de nieuwste technologie op het gebied van licht en geluid. Via de laadklep wordt […]
Lees meerShabu Shabu Megastore heeft een meerjarige huurovereenkomst getekend voor 1256 m² horecaruimte in Alexandrium Megastores op de Watermanweg 309 in Rotterdam. Shabu Shabu Megastore zal hier een nieuw filiaal van zijn sushirestaurants exploiteren. De opening zal naar verwachting in de tweede helft van 2015 plaatsvinden. Verhuurder van de horecaruimte is CBRE Global Investors. Alexandrium Megastores […]
Lees meerDe Nederlandse Raad Winkelcentra (NRW) en de 32 grootste gemeenten in ons land verzameld in de G32 zijn toegetreden tot het bestuur van het Platform de Nieuwe Winkelstraat. Dit platform is het centrale kennis- en netwerkcentrum voor de versterking van Nederlandse winkelstraten. Eind vorig jaar werd het opgericht door INretail en andere retailbranches, het Platform […]
Lees meerIn de weken voorafgaand aan Koningsdag, maandag 27 april, stijgt de vraag naar hotelovernachtingen in Dordrecht gigantisch. In de stad die Koning Willem-Alexander dit jaar op Koningsdag met zijn familie bezoekt, is er liefst 204 procent meer vraag naar kamers ten opzichte van vorig jaar. Op Koningsdag staat dit jaar Dordrecht. De Koninklijke Familie bezoekt […]
Lees meerHet economisch herstel zet door. Dit jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting verder en daar profiteren alle sectoren van. De bedrijvigheid is echter in veel sectoren nog niet terug op het niveau van voor de crisis. Tegelijkertijd is de dynamiek in de markt ongekend. Meer dan ooit is strategisch management nodig om hierop in […]
Lees meerDe Nederlandse economie groeit in 2015 en 2016 met 1,75 procent per jaar. Als verdere internationale onrust uitblijft en het vertrouwen herstelt, kan de groei zelfs hoger uitvallen. Dat schrijven economen van de Rabobank in een vandaag verschenen rapport. De export, private investeringen en particuliere consumptie nemen allemaal toe, voorspellen zij. ‘In 2015 en 2016 […]
Lees meerHotels, bungalowparken, campings en andere accommodaties in Nederland hebben vorig jaar aanzienlijk meer gasten ontvangen dan het jaar ervoor. Er kwamen vooral meer buitenlanders. Iets meer dan de helft van hen kwam uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of België. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt. In totaal verbleven er vorig […]
Lees meerAmsterdam, 25/03/15 – CBRE Global Investors heeft twee nieuwe huurovereenkomsten afgesloten voor de Passage Corridor te Veenendaal. De eerste overeenkomst is afgesloten voor 101 m² met Yes! Salons, welke haar deuren zal openen per 1 april 2015. Door het creëren van deze unit voor Yes!, kan de naastgelegen, winkelunit van de bestaande huurder Koningsoptiek haar […]
Lees meerAmsterdam Royal Delft Group heeft in 2014 een fors hogere nettowinst geboekt, dankzij een toenemende populariteit onder toeristen en groei in China. De omzet steeg in 2014 met 7% naar €24,5 mln, onder meer dankzij betere prestaties van de bedrijfsonderdelen Royal Delft en BK Cookware. Het brutobedrijfsresultaat (ebitda) steeg van €1,4 mln naar €1,6 mln. […]
Lees meerMinister Kamp van Economische Zaken stuurt vandaag de zogenaamde Retailagenda naar de Tweede Kamer. In deze agenda staan afspraken tussen marktpartijen en overheden om winkelgebieden aantrekkelijker te maken. Eén van de concrete afspraken is meer ruimte voor winkels om horeca ‘erbij te doen’. Koninklijke Horeca Nederland vindt dit geen goede zaak: ‘hiermee wordt het retailprobleem […]
Lees meerNu de private dining locatie is verkocht kunnen Marcel en Irene van Teijlingen van de Knip in Voorschoten zich weer volledig concentreren op hun fantastisch restaurant aan de Vliet, de plek voor een heerlijk diner of een fantastische bruiloft of feest. Cuisine 100 zal voort worden gezet als “huiskamer restaurant”. Adhoc wenst Cor Stempher en […]
Lees meerSushi-keten Shabu Shabu heeft op 1 maart 2015 de deuren geopend van haar flagshiprestaurant in het monumentale gebouw The Bank op het Rembrandtplein in Amsterdam. Hiermee schaart de populaire keten zich naast internationale formules als Vapiano en Starbucks, die samen met onder meer biologische supermarkt Marqt gevestigd zijn in dit gebouw. Het restaurant bestaat uit […]
Lees meerDe buitenruimte van Scheveningen Bad krijgt een investering van € 20 mln in de komende collegeperiode. De badplaats moet aantrekkelijker worden voor bewoners en bezoekers. Onder de noemer ‘De Kust Gezond’ worden de noordelijke boulevard, de strandopgangen en belangrijke straten opgeknapt. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. Het geheel moet uitnodigend en gastvrij zijn […]
Lees meerDe oehoe die Purmerend al geruime tijd bezighoudt, wordt steeds populairder. Bakker Harry de Groot maakte speciale oehoe-gebakjes. Café Barista heeft sinds kort ‘capoehoecciono’ op de kaart staan. De aanleiding voor deze gekte is een agressieve oehoe. Hij heeft al verscheidene slachtoffers gemaakt. Vooral patiënten van De Prinsenstichting, een zorghuis voor verstandelijk gehandicapten. Oehoe […]
Lees meerDe Nederlandse horeca heeft vorig jaar het beste jaar beleefd sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008. Over heel 2014 lag de omzet van de horeca 5,6 procent hoger dan een jaar eerder. Daarmee werd een recordgroei in de boeken gezet, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag […]
Lees meerDe hamburger begint pas net te leven in Nederland, denkt medeoprichter van Firma Pickles Burgers & Wine Joris Visser. Restaurants die gefocust zijn op één gerecht of product zullen de komende jaren volgens hem blijven groeien. De overal opduikende hamburgerrestaurants en –formules, zoals Ellis Gourmet Burger met zijn tweede in Amsterdam, de Burger Club in […]
Lees meerStel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.
Alerts