In Den Haag opent in 2017 een nieuwe foodhall, Minglemush. De hal – voor retail en horeca – zoekt nog ondernemers. De hal komt vlakbij het Centraal Station van Den Haag. Minglemush omschrijft zichzelf als een ‘food & mood hall’ en zoekt foodtruck ondernemers tot ondernemers met hippe concepten op vaste locaties, van groenten tot […]
Lees meerRotterdam – In het pand van sushirestaurant Shabu Shabu aan het Cor Kieboomplein komt een amusement- en speelautomatenhal. Met videogames, simulatoren, behendigheidspellen en andere bewegingsgames. Wanneer de Limburgse onderneming Gamestate de ruimte betrekt is nog niet bekend. Het bedrijf dat in Sittard zijn hoofdkantoor heeft, levert ‘amusementconcepten voor de hele familie’. Dat doet Gamestate voornamelijk in vakantieparken […]
Lees meerKwartaalcijfers McDonald’s stellen teleur McDonald’s, de grootste restaurantketen van de wereld, heeft een teleurstellend tweede kwartaal achter de rug. De omzet steeg minder dan verwacht, volgens analisten een signaal dat de hele fastfoodsector lijkt aan te koersen op slechtere tijden. Vooral op de Amerikaanse thuismarkt, waar het bedrijf 14.200 verkooppunten heeft, viel de verkoop van […]
Lees meerAls team zijn wij enorm trots op de knappe prestatie van onze collega Gert-Jan Hendriks, die vorige week de Nijmeegse vierdaagse heeft (uit)gelopen, en wij feliciteren hem van harte met deze (persoonlijke) overwinning!
Lees meerDe omzet van de Nederlandse hotels, restaurants en cafés is de laatste jaren sterker gestegen dan gemiddeld in de Europese Unie. Inmiddels ligt de omzet zelfs op recordhoogte. In het eerste kwartaal van 2016 lag de omzet van de horeca in Nederland 24% boven het dieptepunt van de crisis eind 2009, meldt het Centraal Bureau […]
Lees meerGROEI NEDERLANDSE HORECA ZWAKT AF ING Economisch Bureau voorziet voor de horeca ‘een meer dan gematigd groeipad’. Maakte deze sector in 2015 en 2016 nog een omzetgroei door van 4% en 3%, in 2017 neemt deze af tot 1,5%. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd ING-rapport. Volgens het rapport is de horeca ‘gevoelig voor internationale […]
Lees meerGisteravond is onze toegewijde collega Marc Steunenberg in het Oude Raadhuis in IJsselstein beëdigd als NVM-taxateur, waarmee wij hem van harte feliciteren en waar wij trots op zijn! Hij is inmiddels het 7e lid van ons kantoor bij de NVM. Vervolgstap van Marc is het Recognised European Valuer (REV) traject. Hij zal hier in oktober […]
Lees meerPer 18 juli treedt Mark Roos in dienst bij Adhoc. Mark zal samen met Bram Stokman verantwoordelijk zijn voor de nog te openen vestiging aan de Nassaukade 387/ hoek Eerste Helmersstraat in Amsterdam. Mark Roos keert terug op het oude nest na werkzaam te zijn geweest voor respectievelijk Duijn Horecamakelaars in Amsterdam en Woonstichting de […]
Lees meerHet is een trend: de winkelier sluit zijn deuren en de horecaondernemer neemt zijn plekje over. En dat is niet alleen leuk voor de fervente koffiedrinker, het is ook nog eens harde noodzaak. “Als je als gemeente de binnenstad niet heel snel aantrekkelijker maakt, slaat de verpaupering toe.” Misschien valt het je wel eens op: […]
Lees meerZWOLLE – Wijn verkopen mag boekhandel Waanders volgens de rechtbank niet, maar misschien wel als de winkel een warenhuis of supermarkt wordt, in de stijl van Hema bijvoorbeeld, denkt ondernemer Wim Waanders. Een flesje wijn bij een thriller, lp of tijdschrift, dat was het idee. Oneerlijke concurrentie volgens de Slijtersunie, die de verkoop juridisch aanvocht […]
Lees meerGrand Café de Heineken Hoek wordt -als het aan eigenaar Caransa en brouwer Heineken ligt- een grand café en hotel van zes verdiepingen. Het oude pand wordt gesloopt en daar komt een nieuw gebouw met een glazen gevel voor terug. Daartoe heeft de eigenaar Caransa een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente. In het ontwerp van […]
Lees meerWelke concepten zijn trendy en innovatief? FSIN-voorzitter en La Place oprichter Paul Bringmann speurde ze op en presenteerde ze op het FSIN Zomercongres bij Sligro in Veghel. Bringmann signaleert drie belangrijke overkoepelende ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. Ten eerste is het meer prijsgedreven dan ooit, zijn all-you-can-eat-concepten absoluut in opkomst en ligt de toekomst bij […]
Lees meerBron: Misset horeca Het Amsterdamse uitkijkpunt A’DAM Lookout in A’DAM Toren, dat in mei de deuren opende, heeft de 50.000e bezoeker verwelkomd. Het observatiedek, in de oude Shell-toren, bevindt zich op bijna 100 meter hoogte. Bij mooi weer is de Dom in Utrecht te zien. Zakenmannen Sander Groet en Duncan Stutterheim gaven het gebouw, een […]
Lees meerDe vierde Gastrobar van Ron Blaauw gaat Gastrobar Paris heten. De zaak opent de deuren op het Kleine Garmanplantsoen waar nu brasserie Nacional zit van horecatycoon Casper Reinders. Wie de scepter gaat zwaaien in de klassieke Franse bistro is nog niet bekend. De top-kok is in gesprek met kandidaten. De Gastrobar gaat naar verwachting na […]
Lees meerDe schokkende uitkomst van het Britse referendum over het lidmaatschap van de EU heeft grote implicaties voor de Nederlandse vastgoedsector. Maar er zijn ook lichtpunten. Exclusief voor PropertyNL geeft Jeppe de Boer zijn eerste analyse van de vannacht ontstane situatie. Jeppe de Boer is Founding Partner van Masterdam, een onafhankelijke Real Estate Corporate Finance Firma. […]
Lees meerNederland is het favoriete land om naar uit te wijken voor Amerikaanse bedrijven die nu in het VK zijn gevestigd, maar die na een eventuele Brexit willen vertrekken. Dit blijkt uit onderzoek door Buck Consultants International onder in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Europese hoofdkantoren van Amerikaanse bedrijven. Een derde van de geïnterviewde bedrijven zal bij […]
Lees meerDe gemeente Almere trekt de knip om een wokrestaurant dat in het Floriadegebied ligt, te laten verhuizen. De polderstad heeft maar liefst vier miljoen euro betaald aan het restaurant Atlantis. Het bedrag moet voldoende zijn voor het restaurant om een nieuw gebouw te kopen, dat in te richten en te verhuizen. De gesprekken over de […]
Lees meerHet sinds jaar en dag bekende horecabedrijf gelegen aan de Kerkweg Oost 226 bestaat uit 17 hotelkamers, een appartement, een grand café-restaurant, 2 vergader/part-zalen en een terras. De totale oppervlakte meet circa 1.045 m². Het vastgoed is gekocht door een beleggingsmaatschappij die het vervolgens heeft verhuurd aan de koper van de horecaexploitatie die het bedrijf […]
Lees meerHet Italiaanse restaurant Osteria Francescana staat dit jaar op de eerste plek in de Britse lijst The World’s 50 Best Restaurants. Daarmee stoot het restaurant uit Modena, dat vorig jaar op de tweede plek stond, het Spaanse El Celler de Can Roca van de Troon. Het Deense Noma, dat van 2010 tot 2014 op nummer […]
Lees meerAan de Gevers Deynootweg 660 opent binnenkort een nieuw KFC restaurant. Deze is gesitueerd op de locatie van de vroegere Burger King. KFC huurt de gehele ruimte en heeft een deel à 185 m² onderverhuurd aan EAZIE die er zijn 14e restaurant zal openen. Voor KFC is dit de 52e vestiging in Nederland. Adhoc horecamakelaars […]
Lees meerPer begin juni 2016 heeft Rory Bertram, na 12,5 jaar, het stokje overgedragen aan Tim Emmelot. Tim is onder andere bekend van horecabedrijf Ottenhome in Kortenhoef. Finley ‘Het Witte Huis’ zal na de overname volledig zelfstandig worden voortgezet. Dit betekend voor Finley geen directe veranderingen. Het huidige concept zal blijven bestaan met het vaste team […]
Lees meerDe afgelopen tijd hebben in de Sterpassage van winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk verschillende winkels een uitbreiding of verplaatsing ondergaan. De Sterpassage is eigendom van NSI. Zo heeft de Action op de 1e etage met ongeveer de helft van de bestaande ruimte kunnen uitbreiden. Blokker is verhuisd naar de begane grond en heeft een […]
Lees meerBoekingswebsite Airbnb laat een ‘duizelingwekkende’ groei zien. In januari 2016 werden maar liefst 475% meer overnachtingen geboekt in Amsterdam dan een jaar eerder. Dat blijkt uit onderzoek dat vastgoedadviseur Colliers en Hotelschool Den Haag woensdag publiceren. Ondanks de enorme populariteit onder toeristen is de Amerikaanse boekingswebsite omstreden. Hotels klagen over oneerlijke concurrentie en Amsterdammers over […]
Lees meerNamens opdrachtgever bemiddelde Adhoc horecamakelaars bij de verkoop van het onroerend goed aan de Frederik Hendrikplantsoen 36 te Amsterdam en de daarin aanwezige inrichting. Koper is Oud Amsterdam Ontwikkeling. Koper werd geadviseerd door Duijn horecamakelaars die na aankoop heeft bemiddeld bij de verhuur aan een nieuwe horecaexploitant. Het betreft een hoeklocatie (hoek Frederik Hendrikplantsoen-Lodewijk Tripstraat) […]
Lees meerAdhoc horecamakelaars gaat medio juli 2016 ook vanuit Amsterdam opereren. De nieuwe vestiging bevindt zich aan de Nassaukade 387/hoek Eerste Helmersstraat; hierdoor kan de Amsterdamse regio nog beter bediend worden. Makelaars Bram Stokman en Mark Roos zijn beschikbaar voor de aan- en verkoop/verhuur van horecavastgoed alsmede de aan- en verkoop van horecabedrijven. Commercieel directeur Henk […]
Lees meerNew York Pizza Restaurant heeft per 1 juni 2016 winkelruimte aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam gehuurd van belegger Prowinko. De winkel bevindt zich aan Ferdinand Bolstraat 53 op de hoek met de Albert Cuypstraat. New York Pizza huurt er 130 m2 bvo (118 m2 vvo). In de directe omgeving bevinden zich onder andere Starbucks, […]
Lees meerPer 1 juni is franchiseneemster Barbara Wapenaar de nieuwe eigenaar van de Beren Restaurants aan de Lange Boonestraat 12 in Maassluis. Voorheen was hier gevestigd het bekende Eetcafé De Hofnar, welke de exploitatie heeft verkocht en het onroerend goed heeft verhuurd. De Beren zullen na een korte “turn around” op 8 juni 2016 de deuren […]
Lees meerChef Arjan Kuipers en Mark van den Berg openden onlangs hun nieuwe restaurant De Ertepeller in Papendrecht. De horecazaak bestaat uit een bistro, restaurant en een wijnbar. Doel van de ondernemers was om Papendrecht culinair op de kaart te zetten. “We zijn beide in Papendrecht geboren en getogen en droomden altijd van een eigen horecabedrijf […]
Lees meerNa de Korte Lijnbaan Rotterdam (geopend najaar 2015) is recent aan de Spuistraat 69A te Den Haag de tweede Nederlandse vestiging van de Canadese formule (meer dan 100 vestigingen) geopend. Freshii wil op weg naar een betere wereld, door het aanbieden van bewuste en verantwoorde ingrediënten. Men kan er terecht voor ontbijt, lunch en diner. […]
Lees meerRotterdam – Op maandag 23 mei is, tijdens het evenement van de Top 100 Grootste Bedrijven en Merken in de horeca, bekend gemaakt dat De Beren het meest sympathieke horecamerk van Nederland is. Tijdens de uitreiking, georganiseerd in The College Hotel in Amsterdam door Misset Horeca, zijn de onderzoeksresultaten van het Horeca Merkenonderzoek 2016 bekend […]
Lees meerDe Utrechtse Jaarbeurs heeft in 2015 een nettowinst van € 300.000,– behaald. In 2014 leed de beurzenexploitant nog een verlies van € 2,8 mln.
Lees meerOp het Centraal Station van Den Haag, op de eerste verdieping (circa 435 m², met een glasgevel van 35 strekkende meter!) opent binnenkort de Grand Central Foodmarket, een verzameling van drie verschillende foodconcepten onder één dak. Op deze toplocatie in de nabijheid van het centrum en dicht bij zowel trein, bus en tram kan men […]
Lees meerNa een jarenlange exploitatie besloten de huidige eigenaren om hun sfeervolle restaurant in het historische centrum van Leiden te verkopen. Koper is de eigenaar van Mediterraans Restaurant El Gusto gevestigd in Den Haag. Adhoc horecamakelaars heeft bemiddeld bij deze transactie.
Lees meerVanwege zijn jarenlange speciale en grote inzet is Fred Grem in de NVM voorjaarsledenveradering van dinsdag 17 mei jl. benoemd als erelid. Hij komt daarmee in een rijtje van prominente NVM leden. Fred Grem is de oprichter van Adhoc in 1978 en tot oktober 2008 algemeen directeur van het bedrijf. Vervolgens droeg hij de directietaken […]
Lees meerConsumenten hebben in maart meer besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. De stijging, van 0,9 procent, is ook groter dan in februari, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Er werd in maart vooral meer besteed aan diensten. Ze gaven vooral meer uit in de horeca en aan recreatie en cultuur. […]
Lees meerOprichter Chris Luken heeft zijn hotelketen Fletcher Hotels verkocht aan het zittend management Rob Hermans en Edwin van Heteren en aan investeerders NIBC Bank en de Luxemburgse hotelinvesteerder Xead Group. Dit heeft de onderneming bekendgemaakt. Alle hotels alsmede het onroerend goed maken onderdeel uit van de transactie. Financiële details zijn niet meegedeeld. De transactie betekent […]
Lees meerAPELDOORN – Steeds meer horecazaken worden geleid door franchisers. In 2015 steeg het aantal franchisevestigingen in de branche met 5 procent tot in totaal 2509 locaties. Verdeeld over 87 formules beslaat het aantal franchisevestigingen in horeca zo’n 9% van het totaal aantal franchisevestigingen in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van De Nationale Franchise Gids . De […]
Lees meerNa de oprichting van de taxatieafdeling van Adhoc horecamakelaars staat nu ook de nieuwe website live! Hiermee is de taxatieafdeling klaar voor de toekomst. Met de oprichting van de taxatieafdeling speelt Adhoc horecamakelaars in op de gescheiden disciplines van het taxeren en bemiddelen. De website biedt u naast inhoudelijke taxatie informatie ook de mogelijkheid om […]
Lees meerHet betreft een ruimte van 650 m² op de begane grond aan het Bogaardplein 11 te Rijswijk. Huurder zal op deze locatie een Italiaans café-restaurant exploiteren. De transactie kwam tot stand door bemiddeling van Adhoc horecamakelaars in collegiale samenwerking met KroesePaternotte.
Lees meerOvernachtingen in Amsterdam en Utrecht zijn de afgelopen twaalf maanden duurder geworden, terwijl de kamerprijzen in Rotterdam juist zijn verlaagd. Dit blijkt uit een analyse van de internationale boekingssite Hotel Info, die maandag is gepubliceerd. Ten opzichte van maart vorig jaar zijn de kamerprijzen in Amsterdam met 7,6% gestegen tot gemiddeld € 122,45. Daarmee is […]
Lees meerAdhoc horecamakelaars bemiddelde voor NS Stations. Kijk op bijgaande link naar een spectaculaire nieuwe horecaformule in het centraal Station Den Haag http://firmapickles.nl/nieuw/den-haag-cs/
Lees meerNederlandse horecabedrijven hebben dit jaar gemiddeld een omzetstijging van 3% in het vooruitzicht. Consumenten en toeristen besteden meer, vooral aan restaurantbezoeken en hotelovernachtingen. Dat meldde ING Economisch Bureau donderdag. De omzetstijging in de horeca volgt op “een zeer succesvol 2015”. Toen nam de omzet toe met 4,6%. Voor cafetaria’s en fastfoodrestaurants blijft de gemiddelde omzetgroei […]
Lees meerHeereweg 234, 2161 BR Lisse (Voorheen bekend als Het Lisser Spijshuis). Per. 1 april jl. is de inventaris/goodwill overgedragen aan Marco Vrij en Annemieke Muileman (ook eigenaren van Het Café in Lisse). Binnenkort openen zij Eetcafé Lef. Het restaurantgedeelte heeft een oppervlakte van 95 m². De achtergelegen zaal/lounge/kookstudio meet circa 90 m². Op de eerste […]
Lees meerAdhoc horecamakelaars verkocht voor Eric en Astrid van Dal Lunchroom ’t Zonneke aan de Prins Hendrikstraat 1 te Boxtel. Gelegen in het centrum van Boxtel, met een schitterend terras aan de winkelstraat EN aan de rivier de Dommel. Nieuwe exploitant is Mark van de Moosdijk. De totale oppervlakte meet circa 130 m². Adhoc horecamakelaars begeleidde […]
Lees meerGert-Jan Hospers signaleert een hype rond foodhallen. Markthalmania, noemt hij het. De hoogleraar citymarketing denkt dat Nederland helemaal niet zit te wachten op zoveel versmarkten. In veel middelgrote steden laait de discussie op nu de V&D-panden leegstaan. Geograaf Gert-Jan Hospers merkt dat in veel steden initiatieven van de grond komen om een versmarkt of foodhal […]
Lees meerBrasserie ’t Zusje Doetinchem heeft een huurovereenkomst gesloten voor de duur van 5+5 jaar voor het pand van 900 m² aan het Simonsplein 10 & 10a te Doetinchem. Met deze transactie komt de teller van ’t Zusje Tapas inmiddels op 16 vestigingen. ’t Zusje Tapas brengt avondvullend bourgondisch genieten. Gasten kunnen voor een vaste prijs […]
Lees meerDe horeca is één van de sectoren die het meest profiteren van het economisch herstel in 2016. De Rabobank verwacht een groei van zo’n 3 procent. Eric Saris, directeur Bedrijven bij de Rabobank zet de groeiverwachting in perspectief: ‘De groei in vrijwel alle bedrijvensectoren zet gelukkig door, maar in vergelijking met onze verwachtingen een half […]
Lees meerGezelligheid kent geen tijd’ is waar De Beren (bezorg)restaurants voor staan. Hoewel de horecaonderneming in haar gehele bestaan trouw is gebleven aan haar identiteit en ambiance, gaat het uiterlijk van De Beren na 30 jaar veranderen om mee te gaan met de tijd. De Beren Eetcafés en De Bezorgbeer ondergaan de komende periode een eigentijdse […]
Lees meerHet college van B&W neemt maatregelen om de groei van hotels gecontroleerd af te remmen. In het nieuwe beleid geldt voor de hele stad het principe “nee, tenzij”. Alleen bij uitzondering is het straks nog mogelijk om een nieuw hotel in Amsterdam te ontwikkelen. De eisen aan nieuwe hotels worden strenger met als gevolg dat […]
Lees meerDelft – Van Herk Groep sluit huurovereenkomst met The Hash Eatery specialist in Indiase gerechten voor de horecaruimte aan Rijksweg A-13 te Delft. De locatie betreft een uniek wegrestaurant waar Foodcourt A-13 gerealiseerd is, gelegen op een zeer prominente zichtlocatie langs de Rijksweg A-13 ter hoogte van Delft. Inmiddels zijn de Délifrance, Subway, Has Döner en […]
Lees meerHet zijn goede tijden voor de eigenaren van snackbars, lunchrooms en ijssalons. Ze zagen hun omzet voor het derde jaar op rij stijgen, vorig jaar met 5,1 procent. Vooral de laatste drie maanden van 2015 waren goed, toen lagen de inkomsten ruim 8 procent hoger dan aan het eind van 2014. De omzetstijging komt vooral […]
Lees meerWij hebben een nieuw object in portefeuille; Sleepboxx Basic Mobile Hotel Een slaaptrailer in zeer goede staat. De trailer is gedurende 2013/2014 geheel nieuw, zeer hoogwaardig professioneel opgebouwd. Overal waar er behoefte is om te kunnen overnachten en er ter plekke onvoldoende mogelijkheden zijn biedt de slaaptrailer uitkomst. De Slaaptrailer vergt relatief weinig ruimte op […]
Lees meerDe jaaromzet van Nederlandse cafés, snackbars, restaurants en hotels is in 2015 gestegen met 5,7 procent. Dat is de sterkste groei in vijftien jaar, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. De omzet van de horeca stijgt nu bijna drie jaar op rij. Snackbars, waar lunchrooms en ijssalons ook onder vallen, noteerden met […]
Lees meerRestaurant Partycentrum De Tender te Valkenburg is verkocht aan De Brasserie Groep. De overdracht heeft kort geleden plaatsgevonden. Brasserie Buitenhuis zal dit voorjaar haar deuren openen.
Lees meerVoor het eerst in haar historie gaat hotelketen Van der Valk een vestiging openen in Amsterdam. Het bijna tachtig jaar oude familiebedrijf gaat € 25 mln investeren in een hotel met 206 kamers, die bedoeld is voor zakelijke gasten én toeristen. Het project is een initiatief van Van Luiten-Van der Valk Beheer in Waalre, onderdeel van […]
Lees meerBen je op zoek naar een stageplaats binnen de horecamakelaardij? Dan heeft Adhoc horecamakelaars uitstekende mogelijkheden! Adhoc biedt jou de mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren makelaars stage-ervaring op te doen en daarnaast ook je afstudeeropdracht uit te voeren. Het is dé manier om praktijkervaring op te doen en Adhoc goed te leren kennen. Meeloopstage […]
Lees meerWe starten ons suf. In Amsterdam startten afgelopen maand ruim 2400 bedrijven, een vijfde meer dan in januari 2015. Dat blijkt uit een inventarisatie van het handelsregister van de kamer van koophandel op verzoek van Het Parool. De meeste nieuwe bedrijven, ook deze maand weer, richten zich op de zakelijke dienstverlening. Maar opvallend veel nieuwkomers […]
Lees meerDe internationale concepten Salad Bar en McCafé zijn in Nederland geopend. De McDonald’s-vestiging in Hoorn heeft de primeur. Sinds een paar dagen staat daar een groot bord met ‘McCafé’ op de buitenkant van de vestiging. In het restaurant is een aparte balie gebouwd, waar klanten koffie kunnen bestellen en kunnen kiezen uit een divers aanbod […]
Lees meerDe winst van het Franse hotelconcern Accor is vorig jaar gestegen. De vraag naar hotelkamers in Europa ging omhoog en daarnaast profiteerde Accor van de eigen reorganisatie. De winst van het bedrijf van de ketens Ibis, Mercure, Novotel en Sofitel steeg met 8,6% naar 244 miljoen euro, de omzet met 2,3% naar 5,6 miljard. Accor […]
Lees meerOndernemers hebben een veel te rooskleurig beeld van de verkoopwaarde van hun bedrijf. Vier van de tien ondernemers schatten de verkoopwaarde van hun bedrijf veel te hoog in. Dat schrijft bemiddelingsplatform Brookz dinsdag naar aanleiding van een eigen onderzoek naar cijfers en trends in de Nederlandse overnamemarkt. Het onderzoek vond plaats onder 178 fusie- en […]
Lees meerDe gemeente Amsterdam heeft in 2015 maar liefst 167 illegale hotels gesloten. Daarnaast zijn er meer dan 1200 woningen vrijgemaakt van woonfraude vorig jaar. De gemeente trekt in 2016 1 miljoen euro extra uit voor de aanpak van illegale hotels en bewoning. Wethouder Wonen Laurens Ivens: ‘Afgelopen jaar hebben we 167 illegale hotels gesloten, dat […]
Lees meerDEN HAAG – Strandtent de Waterreus op Scheveningen is vanaf zondag 7 februari jaarrond geopend. Daarmee komt een droom uit voor ondernemer Kim Ludovici. Voordat de vergunningen rond waren om het hele jaar open te mogen moest er flink wat tijd overheen, schrijft RTV West. De vorige eigenaar zette de procedure al in gang, maar […]
Lees meerAmsterdam ontpopt zich steeds meer als dé winkelstad van Nederland. De detailhandelsomzet van de kleine en middelgrote bedrijven groeit er zelfs harder dan die van horecabedrijven, zo berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek. De omzet van de detailhandel in de hoofdstad groeide vorig jaar met ruim 7 procent. In de horeca (zonder hotels) was […]
Lees meerAls het consumentenvertrouwen stijgt, gaan consumenten meer buiten de deur consumeren. Die wetmatigheid bestaat al decennialang. In 2015 steeg het consumentenvertrouwen, dat vanaf april boven de nul bleef. Dat leidde tot een stijging van de buitenshuisconsumptie met €643 miljoen. De totale foodomzet steeg vorig jaar met €703 miljoen tot €57,3 miljard. Vooral fine dining en […]
Lees meerAfgelopen november heeft Marc Steunenberg zijn praktijkexamens Bedrijfsmatig Vastgoed afgelegd. Beide zijn succesvol afgerond en inmiddels heeft de inschrijving als Register Taxateur in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs plaatsgevonden.
Lees meerHet Deense toprestaurant Noma opent een tijdelijk restaurant in het Australië. Noma Australië opent in januari 2016 voor tien weken de deuren in de wijk Barangaroo in Sydney. Dat maakte het restaurant maandag bekend. Het eigen restaurant wordt tijdelijk leeg gemaakt. Het gehele team verhuist voor tien weken richting Australië. “Van vaatwasmachine tot algemeen directeur”, […]
Lees meerYoghurt Barn heeft een huurovereenkomst gesloten voor de duur van 10 jaar voor het pand aan de Plaats 25 in Den Haag. Met deze transactie komt de teller van Yoghurt Barn inmiddels op 6 vestigingen. Yoghurt Barn brengt yoghurt eten op een bijzondere manier buitenshuis. Wouter Staal van Yoghurt Barn kijkt ernaar uit om de […]
Lees meerSnackketen Febo verlaat het geel in zijn huisstijl. Bij de opening van de 67ste vestiging donderdag maakt de onderneming bekend over te stappen op “verfijnd wit met een rode rand”. De nieuwe vestiging is te vinden in de Amsterdamse PC Hooftstraat. Het is een pop-upautomatiek “waar alle voetbalvrouwen en sterren hun kroketten komen halen om […]
Lees meerOvervast B.V. heeft een huurovereenkomst gesloten met Kiro Beheer B.V. voor het Max Euweplein 60 in Amsterdam. Huurder zal op deze locatie een Ice Bakery Restaurant Café exploiteren. Adhoc horecamakelaars bemiddelde bij deze transactie namens verhuurder en KroesePaternotte namens huurder.
Lees meerSteakhouse Terroir zal zich binnenkort vestigen in dit pand met indrukwekkende monumentale en industriële uitstraling. De totaal verhuurbare vloeroppervlakte bedraagt circa 350 m². Adhoc horecamakelaars trad op voor de eigenaar van het pand.
Lees meerDoor het grote succes van de formule was La Cubanita op deze locatie uit haar jasje gegroeid en is inmiddels verhuisd naar Verdronkenoord 102, een grotere locatie. Adhoc horecamakelaars werd gevraagd om een koper te zoeken voor de huurrechten en inventaris. In de heer Stefanos Tzampazis en zijn echtgenote mevrouw Christina Dimitriou vond Bram Stokman […]
Lees meerAmersfoort krijgt een eigen indoor foodmarket. Amicitia Food Village, een soortgelijk concept als de Foodhallen in Amsterdam, opent op 10 december de deuren. Op het menu staan veelal biologische gerechten van over de hele wereld. Er was veel interesse voor deelname, de reacties waren enthousiast’, vertelt de initiatiefnemer Nursel van Oene. ‘Soms worden geheime familierecepten […]
Lees meerCityHub opent vrijdag in Amsterdam Oud-West een bijzonder hotel voor de generatie Y, die digitaal comfort als hoogste eis stelt. Met app en een eigen mobiel dataplan. Met vijftig futuristische slaapunits, een digital first-lobby én een app die reizigers wegwijs maakt in de stad, haakt CityHub naar eigen zeggen in op de behoeftes van jongeren […]
Lees meerLekker 2016 is zojuist bekendgemaakt. Jonnie en Thérèse Boer zijn met De Librije de nieuwe lijstaanvoerder in de gids Lekker 2016. Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet, de laatste twee jaar op nummer 1, staat nu op twee. De derde positie op de ranglijst wordt ingenomen door De Leest van Jacob-Jan Boerma. Boerma stond […]
Lees meerIn 2016 zullen alle Nederlandse bedrijfssectoren groeien, maar dat betekent niet dat ondernemers het gemakkelijk hebben. Dat staat in de Rabobank Sectorprognoses 2016, die vandaag zijn verschenen. Doordat zowel export als private investeringen en particuliere consumptie toenemen, ligt het herstel van de Nederlandse economie goed op koers. Blikvangers zijn de zakelijke dienstverlening, de bouw en […]
Lees meerDe Nederlandse Spoorwegen zouden zich niet bezig moeten houden met horeca. Dit valt buiten de taken van het spoorbedrijf. Dat zegt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën vandaag in gesprek met NRC Handelsblad. Dijsselbloem laat weten in gesprek te zijn met NS over het afstoten van grote activiteiten van het spoorbedrijf. Voor het einde van dit […]
Lees meerDe befaamde New Yorkse horecaondernemer Danny Meyer wil af van het geven van fooien door klanten. Zijn belangrijkste argument is dat de extra’s voor de bediening de rest van het personeel, zoals de koks, niet bereiken. Dit wordt namelijk verboden door de Amerikaanse wet. Daardoor zijn de inkomensverschillen tussen bedienend en keukenpersoneel te groot geworden […]
Lees meerDe toeristische sector in havenstad Rotterdam zit in de lift. Het aantal overnachtingen in hotels is in de eerste helft van dit jaar met 13,8 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, dat volgens de stichting Rotterdam Partners al gold als een “succesjaar”. Uit cijfers die de stichting dinsdag bekendmaakte blijkt dat de […]
Lees meerAlle onderdelen van de horeca & recreatie groeien dit jaar én volgend jaar met 2,5 procent. Dit zegt de Rabobank in haar sectorprognose die op dinsdag 13 oktober naar buiten is gebracht. Volgens de bank zit de groei in hogere consumentenbestedingen, een toenemende vraag van zakelijke gasten en meer inkomend toerisme. ‘De Horeca & Recreatie […]
Lees meerHet Italiaanse lunchcafé Scaccomatto heeft een overeenkomst gesloten met a.s.r. vastgoed ontwikkeling voor de huur van circa 115 m² aan het Gouweplein 3 in het Winkelcentrum Gouweplein te Waddinxveen. Naar verwachting opent de lunchroom begin november haar deuren. De lunchroom is qua eten en sfeer geschoeid op Italiaanse leest. Bewoners en bezoekers van het winkelcentrum […]
Lees meerThe Jane, het restaurant van Sergio Herman dat zich bevindt in Antwerpen, is tijdens de Restaurant and Bar Design Awards in Londen uitgeroepen tot mooiste restaurant ter wereld. De Nederlandse topkok laat op Instagram weten heel blij te zijn. Hij ging naar huis met drie awards. “Fantastisch nieuws”, aldus Sergio. The Jane werd verkozen tot […]
Lees meerDe Hallen in Amsterdam is de winnaar van de WPM Groep/Vastgoedmarkt StiB Award 2015. Dat is op 28 september bekendgemaakt in Rotterdam. Na de bezoeken van de jury aan de vijf genomineerden ‘werd het al snel duidelijk dat er sprake was van een nek-aan-nek race tussen twee potentiële winnaars, de Markthal in Rotterdam en De […]
Lees meerDeze zomer boekten bijna zeventien miljoen mensen via Airbnb een overnachting. Een record in de acht jaar dat het bedrijf bestaat. Dat meldt Airbnb in haar zomerrapport. In de zomer van 2010 was het aantal overnachtingen nog maar 47.000. Dat cijfer is in vijf jaar met meer dan 350 vermenigvuldigd tot 17 miljoen. De populairste nacht […]
Lees meerDe Jamie Oliver-koorts stijgt in Rotterdam. Zo’n drie weken voor de opening van restaurant Jamie’s Italian in de Markthal is het een drukte van belang voor de deur van het nu al veelbesproken etablissement, waar dozen met keukengerei, pallets met serveerplanken en meubels staan opgestapeld. “We hebben er zin in en kunnen haast niet wachten […]
Lees meerDe Unie is sinds jaar en dag een bekend horecabedrijf en is gelegen op een goede zichtlocatie in Waddinxveen. Hier kan men terecht voor een kopje koffie met gebak, een lekkere lunch (ook op het terras) een uitgebreid diner of een sfeervolle feestavond. De zalen worden veelvuldig en door een gevarieerd publiek gebruikt. Het hotel […]
Lees meerEen overnachting in een Nederlandse hotelkamer kostte in het eerste halfjaar van 2015 gemiddeld €131 en is daarmee 6% duurder dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een jaarlijkse hotelprijsvergelijking van Hotels.com. Zoals altijd zijn Amsterdamse hotelkamers het duurst. In de hoofdstad kost een kamer inclusief belasting en toeslagen gemiddeld €154 per nacht, een stijging […]
Lees meerOp maandag 24 augustus 2015 heeft NEXT Real Estate een 10-jarige overeenkomst afgesloten voor 630 m² b.v.o. horecaruimte aan de Slobbengorsweg 149 te Papendrecht. Adhoc horecamakelaars adviseerde NEXT bij deze transactie. Het pand met horecabestemming is gelegen op een unieke locatie nabij het kruispunt van de rivieren Oude Maas, Beneden-Merwede en Noord. Deze locatie is […]
Lees meerDe omzet van hotels, restaurants, snackbars en cafés steeg in het tweede kwartaal van 2015 met twee procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat is de sterkste stijging sinds medio 2010 volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal consumpties en overnachtingen in de horeca steeg met 1,6 procent. Hotels […]
Lees meerEen aantal Amerikaanse fastfoodketens heeft plannen om in Nederland restaurants te openen. Dat meldt Nieuwe Revu. Het weekblad zocht contact met zeventien bekende fastfoodmerken die nog niet in Nederland zitten. Onder andere Dairy Queen vertelde uit te willen breiden in Nederland. “Binnen nu en vijf jaar komen we naar Nederland. Jullie staan al lange tijd […]
Lees meerLa Place opent in Alphen aan den Rijn een nieuwe zelfbedieningsrestaurant, een wijnbar, pizzeria, bakkerij en een kookwinkel. La Place wordt de nieuwe hoofdgebruiker van het Nutsgebouw in Alphen. ‘We gaan een stapje verder,’ zegt topman Bart van den Nieuwenhof. La Place onderzoekt nog de mogelijkheden om op de eerste etage vergaderruimtes te openen en […]
Lees meerHet plan omvat verschillende onderdelen, waaronder het centraliseren van alle voorzieningen binnen het WTC, het toevoegen van nieuwe voorzieningen zoals een AH-to-Go, een trendy bar/restaurant ‘Mondano’ van Vermaat, een vernieuwde sportvoorziening van Njoy met wellness, grote NH-conferencezalen, een facility point en een gebedsruimte. Met deze vernieuwingen wil WTC The Hague haar serviceniveau verhogen en zich […]
Lees meerZANDVOORT – Strandtenthouders zijn blij met het lekkere weer van de laatste dagen. Hierdoor is het bij de vele paviljoens langs de Nederlandse kust aardig druk. De vereniging van strandtentexploitanten NVSN spreekt vooralsnog van een goed seizoen. “De temperatuur is goed. De zon is er regelmatig. Alleen het waait soms erg hard. Maar daar zijn […]
Lees meerDe Nederlandse economie groeit volgend jaar iets harder dan eerder werd verwacht. Dat voorspelt het Centraal Planbureau (CPB) in zijn nieuwe ramingen, die dinsdag werden gepubliceerd. Het CPB verwacht een economische groei van 2,4 procent in 2016 na een vooruitgang met 2 procent dit jaar. In juni rekende het planbureau nog op een plus van […]
Lees meerDe horeca laat in vergelijking met andere sectoren in Nederland de laagste volumeontwikkeling zien. Met een nulgroei is er sprake van stabilisatie. Het aantal hotelkamers in Amsterdam neemt fors toe, de omzet van cafés blijft structureel achter. De bouw is dit jaar de snelst groeiende sector in Nederland. De groei van 5% wordt vooral gestuwd […]
Lees meerDe buurman, Rozee B.V. is o.a. bekend van Cloos en Millers aan het Plein. Rozee B.V. is een samenwerking tussen Mocee en Ropeni. Beide partijen beschikken over talloze horecabedrijven aan het Plein in Den Haag. Verhuurder van de horecabedrijfsruimte aan Plein 11 is Vastned. Adhoc horecamakelaars bemiddelde succesvol namens verkoper U.M.H. Group uit Amsterdam.
Lees meerDe verruimde termijn van 36 maanden bij doorverkoop van een huis, kantoor of ander vastgoed is sinds januari 2015 weer teruggebracht naar 6 maanden. De oude regeling is echter nog wel van belang. Als er een huis, kantoor of ander vastgoed is aangekocht in de periode van 1 september 2012 t/m 31 december 2014, dan […]
Lees meerIn een kwart van de cafés in België wordt ondanks het in 2011 ingevoerde algehele rookverbod nog steeds gerookt. De overheid heeft er nu genoeg van en kondigt keiharde maatregelen aan. “Ondanks alle campagnes blijft een kwart van de ondernemers de regels hardleers aan hun laars lappen”, aldus een woordvoerder van de Federale Dienst voor […]
Lees meerFred Grem van Adhoc horecamakelaars te Gouda slaagde er weer in om succesvol een hoteltransactie af te sluiten en verkocht het bekende 4* Hotel Jan van Scorel te Schoorl aan Fletcher Hotels. Het hotel beschikt over 86 kamers, een fraai restaurant, bar-biljart/loungeruimte, 8 vergaderzalen en een recent vernieuwde wellness-afdeling. Het complex is gelegen aan Nationaal […]
Lees meerNa 11 jaar en ontelbare prijswinnende kopjes koffie heeft horecakoppel Ron van Beek en Ank van der Waal lunchroom Cappucino Rotterdam verkocht. Het stel gaat zich volledig richten op hun restaurant Antichic in Rotterdam. Lunchroom Cappucino wordt vanaf 7 juli geëxploiteerd door de nieuwe eigenaar Haipeng Dong. Door de verkoop hebben Ron en Ank de […]
Lees meerBij verkoop, verhuur en/of oplevering van een gebouw, woon- of bedrijfsruimte, moet volgens het Besluit energieprestatie een energielabel ter beschikking gesteld worden. Op dit moment kan de overheid (meer specifiek: de ‘Inspectie Leefomgeving en Transport’) nog geen bestuurlijke boete opleggen bij het niet naleven van de energielabelplicht. Het opleggen van een last onder dwangsom is […]
Lees meerStel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.
Alerts