De eigenaren van De Bosrand hebben zowel het onroerend goed als het bedrijf overgedragen. De gebroeders Jansen nemen de exploitatie op zich. Zij hebben thans 2 horecabedrijven in ‘t Gooi, te weten De Open Keuken in Hilversum en Bruis in Blaricum. Een eigen pannenkoekenrestaurant in ’t Gooi is een lang gekoesterde droom van de heren. […]
Lees meerPark 20|20 in Hoofddorp is het eerste kantorenpark geïnspireerd door de Cradle to Cradle® filosofie ter wereld. Het Park combineert op een innovatieve wijze duurzame ontwerpen en een optimaal ecologische aanpak met een grensverleggende blik op zakendoen. Op het Park zijn onder meer gevestigd BSH Huishoudapparaten, ANWB Reizen, FifPro, Bluewater en Plantronics. Centraal op het […]
Lees meerMidden in de oude dorpskern tegenover het gemeentehuis, op een van de mooiste plekjes in Noordwijk-Binnen, heeft Brookland een bijzonder en grootschalig nieuwbouwproject gerealiseerd: “Hof van Noortwijck”. Het project bestaat uit een winkelgebied van ruim 6.600 m² en circa 67 luxueuze koopappartementen, waarvan er reeds vele zijn verkocht. Een ruimte van 250 m² gelegen op […]
Lees meerFamiliehotel De Kroon aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel is eind 2016 overgenomen door GuestHouse Hotel Exploitatie BV, gelieerd aan OOKs Hospitality & Leisure. In 2017 zal het hotel operationeel worden samengevoegd met het nieuwe GuestHouse Hotel dat iets verderop zijn deuren zal openen. Hotel De Kroon met 14 hotelkamers, dat vlakbij de Efteling is gelegen, […]
Lees meerHet echtpaar Kolkman heeft bijna 40 jaar ’t Kolkje in Beinsdorp geëxploiteerd. Half maart opent Proeflokaal Bregje hier haar deuren. Het is de twaalfde vestiging voor Bregje. Adhoc horecamakelaars begeleidde bij de verhuur van de bedrijfsruimte.
Lees meerDe leegstand in vierkante meters winkelruimte is landelijke gezien op hetzelfde peil gebleven. Dat komt vooral door onttrekking en de groei van de horeca. Dat blijkt uit cijfers van Locatus. De leegstand in winkelmeters is licht gestegen. Het faillissement van V&D heeft daar veel invloed op gehad. Door de sluiting van 62 V&D-filialen werd in […]
Lees meerCAPELLE AAN DEN IJSSEL – Het aantal restaurants is afgelopen jaar met 5 procent gegroeid tot ruim 15.750 zaken. Het ligt daarmee weer bijna op het niveau van 2010. Het aantal lunchrooms is verdubbeld naar meer dan duizend vestigingen en ook het aantal bezorgrestaurants blijft groeien. Dat blijkt uit gegevens van Datlinq, een database voor […]
Lees meerHet buiten-de-deur-eten blijft toenemen, wat de conjunctuur ook doet. Vooral jongeren tot 36 jaar hebben weinig trek in zelf koken. Circa 30% van hen at het afgelopen jaar één keer per week buiten de deur, tegen 10% van de vijftigplussers. Dat blijkt uit onderzoek van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Jongeren besteedden gemiddeld € 19,42 […]
Lees meerHAASTRECHT – Fred Grem (68) uit Haastrecht heeft donderdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Roel Cazemier. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Grem is oprichter, voorheen directeur, van Adhoc horecamakelaars en ruim 38 jaar lang van zeer grote betekenis geweest voor de makelaardij in het algemeen en […]
Lees meerDe uitreiking van de Michelinsterren, die gisteren plaatsvond in Delamar in Amsterdam, houdt de gemoederen bezig. Met name de verloren ster van La Rive zorgt voor veel commotie. “Dit is een grote blunder van Michelin.” Een groot schandaal, noemt journalist Cuno van ’t Hoff het verliezen van de ster van La Rive. Met name omdat […]
Lees meerAan het Koningsplein in Ridderkerk heeft Restaurant Bregje 317 m² horecaruimte op de begane grond gehuurd. Deze ruimte maakt deel uit van het project Kuyperhof; een ontwikkeling van Leyten met 56 grondgebonden woningen, 46 appartementen en 550 m² horeca. Naast het verhuurde restaurant is nog een unit van circa 250 m² (met riant terras op […]
Lees meerAan de Veerstoep 1 te Leerdam heeft de Beren Restaurants het pand gehuurd waar voorheen Restaurant “Prikelinge” gevestigd was. Het vrijstaand paviljoen met groot terras op/aan de Linge meet circa 150 m² begane grond en 135 m² op de eerste verdieping. Na een grootschalige verbouwing zal de 29e vestiging van De Beren Restaurants begin december […]
Lees meerMasaal harkten Amsterdamse horecazaken, waaronder Choux, Mr. Porter en De School, maandagavond awards van horecavakblad Entree binnen. Van de 11 Entree Hospitality & Style Awards vielen er 7 in Amsterdamse handen. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het horecavakblad. Van de 55 genomineerden in 11 categorieën kwamen er 27 uit Amsterdam. De School mag zich […]
Lees meerHotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het derde kwartaal 2,6 procent meer omgezet dan in het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Vooral in restaurants, cafés en snackbars stegen de opbrengsten. Ook het aantal consumpties en overnachtingen nam toe. In vergelijking met een jaar eerder realiseerde de horeca […]
Lees meerHet restaurant Instock opent 17 december haar deuren in een pand aan de Vleutenseweg in Utrecht. De oprichters willen voedselverspilling tegengaan. In het restaurant koken ze dan ook hoofdzakelijk met ‘geredde’ producten: producten die anders weggegooid zouden worden. Het is de derde vestiging van Instock.
Lees meerNu Marcel Norbart naar Ibiza is verkast, wil hij ook afscheid nemen van zijn Nederlandse investeringen. Vandaar dat Club ABE in de etalage is gezet, want daar kenden ze Norbart als de belangrijkste aandeelhouder. Wie de inventaris, inrichting en huurrechten over wil nemen moet rekenen op een bonnetje van €1,9 miljoen. Vier jaar na de […]
Lees meerRestaurantketen De Beren opent half december in Leerdam de 28e vestiging in Nederland. Het pand wordt momenteel verbouwd voor de komst van de formule. ‘De locatie van het restaurant is uniek’, zegt eigenaar van de Berenketen Ad Schaap over de ligging aan het water. ‘Dit was voor ons de doorslag om daar een nieuwe vestiging […]
Lees meerECE has published new study on development of food & beverages at shopping centers. Restaurants and food courts have been an important trend at the centers for a while. The study has shown that 40% of visitors base their choice of shopping center primarily on the available dining options – and not on the variety of […]
Lees meerKomende zomer zullen drie horecagelegenheden de deuren openen in het Nutsgebouw aan het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn. Ondernemer John Vermeer, eigenaar van het Nutsgebouw, haalt horecaconcepten Bakker van Maanen, WOODSTONE Pizza & Wine en Maggie Blue – Bar & Kitchen naar de Lage Zijde. “De bestaande horeca in Alphen bevindt zich veel in […]
Lees meerBarista Café heeft er weer een vestiging bij! Ze zijn sinds deze week ook te vinden in de bruisende Europese havenstad, Rotterdam! In de Wilhelminatoren aan het Wilhelminaplein in de Kop van Zuid is de 14e vestiging geopend. Het vrijstaande paviljoen meet circa 115 m². Adhoc horecamakelaars begeleidde deze transactie namens Barista Café.
Lees meerHet is de tweede vestiging voor Koeien en Kaas. Het van origine Goudse concept is gevestigd in het nieuwbouwproject aan het Thorbeckeplein op de hoek van de Hooftstraat en de Van Mandersloostraat. Het concept Koeien en Kaas is in 2010 in Gouda opgericht en is gespecialiseerd in gegrild vlees en kaasgerechten uit de regio. De […]
Lees meerHorecaconcepten die uitsluitend eten, drinken of slapen aanbieden verliezen populariteit. De gast wil nieuwe emoties en ervaringen. Als het voorspelbaar raakt dan zal de belangstelling van korte duur zijn. Hippe koffiezaken en hotels met een goede bar zijn in opkomst. Dit zijn een paar uitslagen van het onderzoek dat Misset Horeca hield onder (inter)nationale designers. […]
Lees meerENSCHEDE – Het Japanse Asahi Group Holdings heeft de overname van biermerken Grolsch, Birra Peroni en Meantime afgerond. Deze bedrijven zullen samen met Miller Brands UK, SABMiller Brands France en Grolsch Canada de nieuwe Europese divisie Asahi Europe Ltd vormen. Door de overname vallen de brouwerijen Koninklijke Grolsch, het Italiaanse Birra Peroni en het Engelse […]
Lees meerBRUSSEL – De overname van SABMiller door AB Inbev is sinds dinsdag 11 oktober een feit. De megabierfusie tussen de grootste brouwers ter wereld is daarmee na een lang proces definitief. In september 2015 kondigde AB InBev aan SABMiller te willen overnemen, waarmee op 13 oktober vorig jaar werd ingestemd. Daarna vond er een lang […]
Lees meerDe Italiaanse delicatessezaak Scala della pasta in Amsterdam Oud-Zuid is inclusief vastgoed verkocht. Bram Stokman bemiddelde bij de verkoop namens de verkoper.
Lees meerDe Euromast is in Rotterdamse handen. De Rotterdamse horecaondernemer Willem Tieleman heeft de uitkijktoren vandaag gekocht. Sinds 2003 verzorgt Tieleman al de exploitatie van de 185 meter hoge toeristische attractie. Over het aankoopbedrag worden geen mededelingen gedaan. De Euromast was in bezit van het vastgoedbedrijf van de veroordeelde Amsterdammer Jan-Dirk Paarlberg. Tieleman was al langer […]
Lees meerDe horeca en recreatie profiteren momenteel maximaal van de gunstige economische ontwikkelingen. Toenemende particuliere consumptie heeft een positieve impact op de vraag in de markt en de verwachting is dan ook dat de groei in 2017 verder doorzet met 2,4%. Naast een toename van de binnenlandse bestedingen speelt ook de structurele groei van buitenlandse toeristen […]
Lees meerDe Nederlandse economie is de meest concurrerende van de hele EU. Op de prestigieuze, jaarlijkse ranglijst van het World Economic Forum, die vandaag is uitgelekt, stijgt ons land van de vijfde naar de vierde plek, de hoogste positie ooit. Van de 138 onderzochte landen hebben alleen Zwitserland, Singapore en de VS een geavanceerdere economie dan […]
Lees meerDRESDEN – Al meer dan 200 Duitse restaurants bieden mega-porties aan. ‘Meer krijgen dan je op kan eten’, lijkt daarmee een stevige trend te worden bij onze oosterburen. Dat schrijft het AD maandag. De krant ging uit eten bij MaxiMahl in Dresden en zag klanten van heinde en verre langskomen voor mega-burgers, schnitzels en curryworsten. […]
Lees meerDe Amerikaanse franchiseketen TGI Fridays komt naar Nederland. De keten sloot onlangs een overeenkomst met Beijk Catering voor de uitrol van het casual dining-concept in Nederland. TGI Fridays combineert een grillrestaurant met een (cocktail)bar. De nadruk ligt op kwaliteitsburgers, – steaks en –ribs. Daarnaast biedt het concept ook pasta’s, salades en eten om te delen. […]
Lees meerOp Den Haag Centraal Station werd dit voorjaar een nieuw horecaconcept geopend: Grand Central Food Market. Drie verschillende horecazaken samen onder één dak in het hart van de stationshal. Een visbar, een burgerbar en een wijnbar. Drie verschillende restaurants in één grote ruimte met een totale vloeroppervlakte van 450 m² bieden ruimte aan ruim 200 […]
Lees meerHotels in Nederland krijgen de laatste tijd steeds meer gasten over de vloer. Vooral in Amsterdam is sprake van een flinke toename in het aantal geboekte overnachtingen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Alles bij elkaar werd er in de eerste zes maanden van dit jaar ruim 20,9 […]
Lees meerBarista Café heeft er weer een vestiging bij! Ze zijn sinds deze week ook te vinden in de bruisende Europese havenstad, Rotterdam! In de Wilhelminatoren aan het Wilhelminaplein in de Kop van Zuid is de 14e vestiging geopend onder leiding van Thijs en Dylan. Adhoc horecamakelaars begeleidde deze transactie namens Barista Café Samen gaan ze het […]
Lees meerMet bijna 20% meer omzet was de omzettoename van de horeca in de 36 grootste steden tussen 2011 en 2015 twee keer zo groot als daarbuiten. Horecabedrijven in (middel)grote steden presteerden tussen 2011 en 2015 aanzienlijk beter dan horecagelegenheden buiten de stad. Met bijna 20% meer omzet in deze periode was de omzettoename van de […]
Lees meerFastfoodketen McDonald’s is mogelijk de volgende Amerikaanse multinational die wordt aangepakt door de Europese Commissie vanwege belastingontwijking. Volgens een berekening door de Britse zakenkrant Financial Times (FT) wacht McDonald’s een naheffing van bijna 500 miljoen dollar. Brussel eiste onlangs dat Ierland 13 miljard euro terugvordert van Apple aan belastingen vanwege illegale belastingvoordelen die het bedrijf […]
Lees meerSinds kort wordt nog strikter gecontroleerd op het bezitten van een energielabel bij verhuur van een woning of utiliteitsgebouw. Voorheen was een strenge controle al van toepassing, maar werden er zelden boetes uitgedeeld. Hier komt dus nu verandering in. Leefomgeving en Transport (ILT) heeft sinds 1 augustus 2016 een formulier op de website staan getiteld […]
Lees meerOp de Prinsengracht is vandaag een bijzondere vestiging van snackbar Febo geopend. Ter ere van het 75-jarige bestaan is er voor één dag een drijvende Febo. Uit de drijvende automatiek, toepasselijk Drijf In genoemd, zijn tot vanavond 21.00 uur gratis ‘feestkroketten’ te halen. Volgens de Febo hebben al honderden mensen vanaf hun boot een gratis […]
Lees meerDe hotellerie in België heeft sterk te lijden onder de terreuraanslagen in Brussel en op luchthaven Zaventem in maart van dit jaar. Gasten blijven weg en de bezettingsgraad van de hotels is dramatisch gedaald. De gevolgen zijn veel groter dan in Parijs waar in november vorig jaar een reeks bommen voor een bloedbad zorgde. Dit […]
Lees meerIn 111 van de 390 Nederlandse gemeenten is sprake van een structureel overaanbod aan winkels. Het gaat daarbij vooral om gemeenten met een krimpende bevolking of gemeenten waar in het verleden een winkelvoorraad is opgebouwd om te voorzien in een regionale behoefte. Dat constateert makelaarsorganisatie Dynamis. Deze gemeenten hebben onder meer, ingegeven door de opkomst […]
Lees meerDe Italiaanse koffiebrander illy heeft een tweede eigen espressobar in Nederland geopend, in Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad. De eerste vestiging zit in Amsterdam. illy Caffè Bataviastad zit midden tussen de outletstores en heeft een groot terras, waar door heaters ook in de winter gebruik van kan worden gemaakt. Naast koffie staan ook Italiaanse […]
Lees meerAdhoc horecamakelaars heeft In opdracht van NS Stations een ruimte verhuurd aan Kyoto Sushi. Ook is er een huurovereenkomsten gesloten met Fishbar Saltzer, Satébar, en café Little Delirium Amsterdam. Deze restaurants en het café komen in het nieuwe deel van de IJ-hal, dat afgelopen juli is geopend. Binnenkort wordt gestart met de afbouw van deze […]
Lees meerEr zijn 38.000 hotelkamers in de metropool Amsterdam, waarvan 7.000 rondom Schiphol. Bijna een verdubbeling ten opzichte van 10 jaar geleden.
Lees meerHet gaat best goed met de Nederlandse horeca. De omzet is het afgelopen jaar met bijna 5 procent gegroeid. Klanten betalen wel steeds meer voor hun biertje of overnachting, de prijzen stijgen al langere tijd harder dan de inflatie. Er is veel vraag naar producten en diensten van bedrijven als restaurants, hotels en cafés. We […]
Lees meerInvesteringsmaatschappij Gr8 Investments van Bas van den Nieuwenhuijzen, zoon van zakenman Joep van den Nieuwenhuijzen, heeft een overnamebod gedaan op het Nederlandse onderdeel van branchegenoot Autogrill, bekend van AC Restaurants en verschillende hotels langs de snelwegen. Van den Nieuwenhuijzen bevestigt telefonisch dat bij het overnamebod ‘een paar leden van de Van der Valk-familie’ zijn betrokken. […]
Lees meerHotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het tweede kwartaal bijna 5 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend. Snackbars, lunchrooms, fastfoodrestaurants, maaltijdbezorgers en ijssalons boekten samen de sterkste groei, met een plus van bijna 7 procent. Hotels, restaurants en cafés zagen de omzet elk […]
Lees meerIn de winkelstraten zijn steeds meer daghorecazaken te vinden. Cafés of tentjes waar mensen tijdens het shoppen terechtkunnen voor een hapje of drankje vullen de gaten die zijn ontstaan door het verdwijnen van winkels, zo blijkt uit een vastgoedonderzoek van makelaarsorganisatie NVM in tien grote winkelsteden. ,,In bijvoorbeeld Groningen en Rotterdam, maar ook in Arnhem […]
Lees meerRestaurantketen La Place, door supermarktbedrijf Jumbo begin dit jaar overgenomen van het failliete moederbedrijf V&D, krabbelt weer op. Het afgelopen halfjaar groeide de omzet van bestaande vestigingen, openden alweer zes nieuwe restaurants in Nederland de deuren en hebben twee Duitse restaurants een doorstart gemaakt. De Brabantse supermarktketen betaalde in januari €48 mln voor de restaurants, […]
Lees meerToerisme wordt een steeds belangrijker onderdeel van de Nederlandse economie. Vooral de bestedingen van buitenlandse toeristen in Nederland groeien hard. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toeristische bestedingen zijn in 2015 met 5 procent toegenomen. De groei werd vooral veroorzaakt door de komst van meer buitenlandse toeristen. Het aantal buitenlandse toeristen […]
Lees meerHong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle en de Hill Street Tai Hwa Pork Noodle in Singapore zijn door Michelin beloond met een ster. Michelin publiceerde voor het eerst een Singapore-gids en in totaal werden 29 restaurants onderscheiden. Met de toekenning van een Michelinster aan twee marktkraampjes heeft Michelin de lancering van de eerste […]
Lees meerIn Den Haag opent in 2017 een nieuwe foodhall, Minglemush. De hal – voor retail en horeca – zoekt nog ondernemers. De hal komt vlakbij het Centraal Station van Den Haag. Minglemush omschrijft zichzelf als een ‘food & mood hall’ en zoekt foodtruck ondernemers tot ondernemers met hippe concepten op vaste locaties, van groenten tot […]
Lees meerRotterdam – In het pand van sushirestaurant Shabu Shabu aan het Cor Kieboomplein komt een amusement- en speelautomatenhal. Met videogames, simulatoren, behendigheidspellen en andere bewegingsgames. Wanneer de Limburgse onderneming Gamestate de ruimte betrekt is nog niet bekend. Het bedrijf dat in Sittard zijn hoofdkantoor heeft, levert ‘amusementconcepten voor de hele familie’. Dat doet Gamestate voornamelijk in vakantieparken […]
Lees meerKwartaalcijfers McDonald’s stellen teleur McDonald’s, de grootste restaurantketen van de wereld, heeft een teleurstellend tweede kwartaal achter de rug. De omzet steeg minder dan verwacht, volgens analisten een signaal dat de hele fastfoodsector lijkt aan te koersen op slechtere tijden. Vooral op de Amerikaanse thuismarkt, waar het bedrijf 14.200 verkooppunten heeft, viel de verkoop van […]
Lees meerAls team zijn wij enorm trots op de knappe prestatie van onze collega Gert-Jan Hendriks, die vorige week de Nijmeegse vierdaagse heeft (uit)gelopen, en wij feliciteren hem van harte met deze (persoonlijke) overwinning!
Lees meerDe omzet van de Nederlandse hotels, restaurants en cafés is de laatste jaren sterker gestegen dan gemiddeld in de Europese Unie. Inmiddels ligt de omzet zelfs op recordhoogte. In het eerste kwartaal van 2016 lag de omzet van de horeca in Nederland 24% boven het dieptepunt van de crisis eind 2009, meldt het Centraal Bureau […]
Lees meerGROEI NEDERLANDSE HORECA ZWAKT AF ING Economisch Bureau voorziet voor de horeca ‘een meer dan gematigd groeipad’. Maakte deze sector in 2015 en 2016 nog een omzetgroei door van 4% en 3%, in 2017 neemt deze af tot 1,5%. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd ING-rapport. Volgens het rapport is de horeca ‘gevoelig voor internationale […]
Lees meerGisteravond is onze toegewijde collega Marc Steunenberg in het Oude Raadhuis in IJsselstein beëdigd als NVM-taxateur, waarmee wij hem van harte feliciteren en waar wij trots op zijn! Hij is inmiddels het 7e lid van ons kantoor bij de NVM. Vervolgstap van Marc is het Recognised European Valuer (REV) traject. Hij zal hier in oktober […]
Lees meerPer 18 juli treedt Mark Roos in dienst bij Adhoc. Mark zal samen met Bram Stokman verantwoordelijk zijn voor de nog te openen vestiging aan de Nassaukade 387/ hoek Eerste Helmersstraat in Amsterdam. Mark Roos keert terug op het oude nest na werkzaam te zijn geweest voor respectievelijk Duijn Horecamakelaars in Amsterdam en Woonstichting de […]
Lees meerHet is een trend: de winkelier sluit zijn deuren en de horecaondernemer neemt zijn plekje over. En dat is niet alleen leuk voor de fervente koffiedrinker, het is ook nog eens harde noodzaak. “Als je als gemeente de binnenstad niet heel snel aantrekkelijker maakt, slaat de verpaupering toe.” Misschien valt het je wel eens op: […]
Lees meerZWOLLE – Wijn verkopen mag boekhandel Waanders volgens de rechtbank niet, maar misschien wel als de winkel een warenhuis of supermarkt wordt, in de stijl van Hema bijvoorbeeld, denkt ondernemer Wim Waanders. Een flesje wijn bij een thriller, lp of tijdschrift, dat was het idee. Oneerlijke concurrentie volgens de Slijtersunie, die de verkoop juridisch aanvocht […]
Lees meerGrand Café de Heineken Hoek wordt -als het aan eigenaar Caransa en brouwer Heineken ligt- een grand café en hotel van zes verdiepingen. Het oude pand wordt gesloopt en daar komt een nieuw gebouw met een glazen gevel voor terug. Daartoe heeft de eigenaar Caransa een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente. In het ontwerp van […]
Lees meerWelke concepten zijn trendy en innovatief? FSIN-voorzitter en La Place oprichter Paul Bringmann speurde ze op en presenteerde ze op het FSIN Zomercongres bij Sligro in Veghel. Bringmann signaleert drie belangrijke overkoepelende ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. Ten eerste is het meer prijsgedreven dan ooit, zijn all-you-can-eat-concepten absoluut in opkomst en ligt de toekomst bij […]
Lees meerBron: Misset horeca Het Amsterdamse uitkijkpunt A’DAM Lookout in A’DAM Toren, dat in mei de deuren opende, heeft de 50.000e bezoeker verwelkomd. Het observatiedek, in de oude Shell-toren, bevindt zich op bijna 100 meter hoogte. Bij mooi weer is de Dom in Utrecht te zien. Zakenmannen Sander Groet en Duncan Stutterheim gaven het gebouw, een […]
Lees meerDe vierde Gastrobar van Ron Blaauw gaat Gastrobar Paris heten. De zaak opent de deuren op het Kleine Garmanplantsoen waar nu brasserie Nacional zit van horecatycoon Casper Reinders. Wie de scepter gaat zwaaien in de klassieke Franse bistro is nog niet bekend. De top-kok is in gesprek met kandidaten. De Gastrobar gaat naar verwachting na […]
Lees meerDe schokkende uitkomst van het Britse referendum over het lidmaatschap van de EU heeft grote implicaties voor de Nederlandse vastgoedsector. Maar er zijn ook lichtpunten. Exclusief voor PropertyNL geeft Jeppe de Boer zijn eerste analyse van de vannacht ontstane situatie. Jeppe de Boer is Founding Partner van Masterdam, een onafhankelijke Real Estate Corporate Finance Firma. […]
Lees meerNederland is het favoriete land om naar uit te wijken voor Amerikaanse bedrijven die nu in het VK zijn gevestigd, maar die na een eventuele Brexit willen vertrekken. Dit blijkt uit onderzoek door Buck Consultants International onder in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Europese hoofdkantoren van Amerikaanse bedrijven. Een derde van de geïnterviewde bedrijven zal bij […]
Lees meerDe gemeente Almere trekt de knip om een wokrestaurant dat in het Floriadegebied ligt, te laten verhuizen. De polderstad heeft maar liefst vier miljoen euro betaald aan het restaurant Atlantis. Het bedrag moet voldoende zijn voor het restaurant om een nieuw gebouw te kopen, dat in te richten en te verhuizen. De gesprekken over de […]
Lees meerHet sinds jaar en dag bekende horecabedrijf gelegen aan de Kerkweg Oost 226 bestaat uit 17 hotelkamers, een appartement, een grand café-restaurant, 2 vergader/part-zalen en een terras. De totale oppervlakte meet circa 1.045 m². Het vastgoed is gekocht door een beleggingsmaatschappij die het vervolgens heeft verhuurd aan de koper van de horecaexploitatie die het bedrijf […]
Lees meerHet Italiaanse restaurant Osteria Francescana staat dit jaar op de eerste plek in de Britse lijst The World’s 50 Best Restaurants. Daarmee stoot het restaurant uit Modena, dat vorig jaar op de tweede plek stond, het Spaanse El Celler de Can Roca van de Troon. Het Deense Noma, dat van 2010 tot 2014 op nummer […]
Lees meerAan de Gevers Deynootweg 660 opent binnenkort een nieuw KFC restaurant. Deze is gesitueerd op de locatie van de vroegere Burger King. KFC huurt de gehele ruimte en heeft een deel à 185 m² onderverhuurd aan EAZIE die er zijn 14e restaurant zal openen. Voor KFC is dit de 52e vestiging in Nederland. Adhoc horecamakelaars […]
Lees meerPer begin juni 2016 heeft Rory Bertram, na 12,5 jaar, het stokje overgedragen aan Tim Emmelot. Tim is onder andere bekend van horecabedrijf Ottenhome in Kortenhoef. Finley ‘Het Witte Huis’ zal na de overname volledig zelfstandig worden voortgezet. Dit betekend voor Finley geen directe veranderingen. Het huidige concept zal blijven bestaan met het vaste team […]
Lees meerDe afgelopen tijd hebben in de Sterpassage van winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk verschillende winkels een uitbreiding of verplaatsing ondergaan. De Sterpassage is eigendom van NSI. Zo heeft de Action op de 1e etage met ongeveer de helft van de bestaande ruimte kunnen uitbreiden. Blokker is verhuisd naar de begane grond en heeft een […]
Lees meerBoekingswebsite Airbnb laat een ‘duizelingwekkende’ groei zien. In januari 2016 werden maar liefst 475% meer overnachtingen geboekt in Amsterdam dan een jaar eerder. Dat blijkt uit onderzoek dat vastgoedadviseur Colliers en Hotelschool Den Haag woensdag publiceren. Ondanks de enorme populariteit onder toeristen is de Amerikaanse boekingswebsite omstreden. Hotels klagen over oneerlijke concurrentie en Amsterdammers over […]
Lees meerNamens opdrachtgever bemiddelde Adhoc horecamakelaars bij de verkoop van het onroerend goed aan de Frederik Hendrikplantsoen 36 te Amsterdam en de daarin aanwezige inrichting. Koper is Oud Amsterdam Ontwikkeling. Koper werd geadviseerd door Duijn horecamakelaars die na aankoop heeft bemiddeld bij de verhuur aan een nieuwe horecaexploitant. Het betreft een hoeklocatie (hoek Frederik Hendrikplantsoen-Lodewijk Tripstraat) […]
Lees meerAdhoc horecamakelaars gaat medio juli 2016 ook vanuit Amsterdam opereren. De nieuwe vestiging bevindt zich aan de Nassaukade 387/hoek Eerste Helmersstraat; hierdoor kan de Amsterdamse regio nog beter bediend worden. Makelaars Bram Stokman en Mark Roos zijn beschikbaar voor de aan- en verkoop/verhuur van horecavastgoed alsmede de aan- en verkoop van horecabedrijven. Commercieel directeur Henk […]
Lees meerNew York Pizza Restaurant heeft per 1 juni 2016 winkelruimte aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam gehuurd van belegger Prowinko. De winkel bevindt zich aan Ferdinand Bolstraat 53 op de hoek met de Albert Cuypstraat. New York Pizza huurt er 130 m2 bvo (118 m2 vvo). In de directe omgeving bevinden zich onder andere Starbucks, […]
Lees meerPer 1 juni is franchiseneemster Barbara Wapenaar de nieuwe eigenaar van de Beren Restaurants aan de Lange Boonestraat 12 in Maassluis. Voorheen was hier gevestigd het bekende Eetcafé De Hofnar, welke de exploitatie heeft verkocht en het onroerend goed heeft verhuurd. De Beren zullen na een korte “turn around” op 8 juni 2016 de deuren […]
Lees meerChef Arjan Kuipers en Mark van den Berg openden onlangs hun nieuwe restaurant De Ertepeller in Papendrecht. De horecazaak bestaat uit een bistro, restaurant en een wijnbar. Doel van de ondernemers was om Papendrecht culinair op de kaart te zetten. “We zijn beide in Papendrecht geboren en getogen en droomden altijd van een eigen horecabedrijf […]
Lees meerNa de Korte Lijnbaan Rotterdam (geopend najaar 2015) is recent aan de Spuistraat 69A te Den Haag de tweede Nederlandse vestiging van de Canadese formule (meer dan 100 vestigingen) geopend. Freshii wil op weg naar een betere wereld, door het aanbieden van bewuste en verantwoorde ingrediënten. Men kan er terecht voor ontbijt, lunch en diner. […]
Lees meerRotterdam – Op maandag 23 mei is, tijdens het evenement van de Top 100 Grootste Bedrijven en Merken in de horeca, bekend gemaakt dat De Beren het meest sympathieke horecamerk van Nederland is. Tijdens de uitreiking, georganiseerd in The College Hotel in Amsterdam door Misset Horeca, zijn de onderzoeksresultaten van het Horeca Merkenonderzoek 2016 bekend […]
Lees meerDe Utrechtse Jaarbeurs heeft in 2015 een nettowinst van € 300.000,– behaald. In 2014 leed de beurzenexploitant nog een verlies van € 2,8 mln.
Lees meerOp het Centraal Station van Den Haag, op de eerste verdieping (circa 435 m², met een glasgevel van 35 strekkende meter!) opent binnenkort de Grand Central Foodmarket, een verzameling van drie verschillende foodconcepten onder één dak. Op deze toplocatie in de nabijheid van het centrum en dicht bij zowel trein, bus en tram kan men […]
Lees meerNa een jarenlange exploitatie besloten de huidige eigenaren om hun sfeervolle restaurant in het historische centrum van Leiden te verkopen. Koper is de eigenaar van Mediterraans Restaurant El Gusto gevestigd in Den Haag. Adhoc horecamakelaars heeft bemiddeld bij deze transactie.
Lees meerVanwege zijn jarenlange speciale en grote inzet is Fred Grem in de NVM voorjaarsledenveradering van dinsdag 17 mei jl. benoemd als erelid. Hij komt daarmee in een rijtje van prominente NVM leden. Fred Grem is de oprichter van Adhoc in 1978 en tot oktober 2008 algemeen directeur van het bedrijf. Vervolgens droeg hij de directietaken […]
Lees meerConsumenten hebben in maart meer besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. De stijging, van 0,9 procent, is ook groter dan in februari, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Er werd in maart vooral meer besteed aan diensten. Ze gaven vooral meer uit in de horeca en aan recreatie en cultuur. […]
Lees meerOprichter Chris Luken heeft zijn hotelketen Fletcher Hotels verkocht aan het zittend management Rob Hermans en Edwin van Heteren en aan investeerders NIBC Bank en de Luxemburgse hotelinvesteerder Xead Group. Dit heeft de onderneming bekendgemaakt. Alle hotels alsmede het onroerend goed maken onderdeel uit van de transactie. Financiële details zijn niet meegedeeld. De transactie betekent […]
Lees meerAPELDOORN – Steeds meer horecazaken worden geleid door franchisers. In 2015 steeg het aantal franchisevestigingen in de branche met 5 procent tot in totaal 2509 locaties. Verdeeld over 87 formules beslaat het aantal franchisevestigingen in horeca zo’n 9% van het totaal aantal franchisevestigingen in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van De Nationale Franchise Gids . De […]
Lees meerNa de oprichting van de taxatieafdeling van Adhoc horecamakelaars staat nu ook de nieuwe website live! Hiermee is de taxatieafdeling klaar voor de toekomst. Met de oprichting van de taxatieafdeling speelt Adhoc horecamakelaars in op de gescheiden disciplines van het taxeren en bemiddelen. De website biedt u naast inhoudelijke taxatie informatie ook de mogelijkheid om […]
Lees meerHet betreft een ruimte van 650 m² op de begane grond aan het Bogaardplein 11 te Rijswijk. Huurder zal op deze locatie een Italiaans café-restaurant exploiteren. De transactie kwam tot stand door bemiddeling van Adhoc horecamakelaars in collegiale samenwerking met KroesePaternotte.
Lees meerOvernachtingen in Amsterdam en Utrecht zijn de afgelopen twaalf maanden duurder geworden, terwijl de kamerprijzen in Rotterdam juist zijn verlaagd. Dit blijkt uit een analyse van de internationale boekingssite Hotel Info, die maandag is gepubliceerd. Ten opzichte van maart vorig jaar zijn de kamerprijzen in Amsterdam met 7,6% gestegen tot gemiddeld € 122,45. Daarmee is […]
Lees meerAdhoc horecamakelaars bemiddelde voor NS Stations. Kijk op bijgaande link naar een spectaculaire nieuwe horecaformule in het centraal Station Den Haag http://firmapickles.nl/nieuw/den-haag-cs/
Lees meerNederlandse horecabedrijven hebben dit jaar gemiddeld een omzetstijging van 3% in het vooruitzicht. Consumenten en toeristen besteden meer, vooral aan restaurantbezoeken en hotelovernachtingen. Dat meldde ING Economisch Bureau donderdag. De omzetstijging in de horeca volgt op “een zeer succesvol 2015”. Toen nam de omzet toe met 4,6%. Voor cafetaria’s en fastfoodrestaurants blijft de gemiddelde omzetgroei […]
Lees meerHeereweg 234, 2161 BR Lisse (Voorheen bekend als Het Lisser Spijshuis). Per. 1 april jl. is de inventaris/goodwill overgedragen aan Marco Vrij en Annemieke Muileman (ook eigenaren van Het Café in Lisse). Binnenkort openen zij Eetcafé Lef. Het restaurantgedeelte heeft een oppervlakte van 95 m². De achtergelegen zaal/lounge/kookstudio meet circa 90 m². Op de eerste […]
Lees meerAdhoc horecamakelaars verkocht voor Eric en Astrid van Dal Lunchroom ’t Zonneke aan de Prins Hendrikstraat 1 te Boxtel. Gelegen in het centrum van Boxtel, met een schitterend terras aan de winkelstraat EN aan de rivier de Dommel. Nieuwe exploitant is Mark van de Moosdijk. De totale oppervlakte meet circa 130 m². Adhoc horecamakelaars begeleidde […]
Lees meerGert-Jan Hospers signaleert een hype rond foodhallen. Markthalmania, noemt hij het. De hoogleraar citymarketing denkt dat Nederland helemaal niet zit te wachten op zoveel versmarkten. In veel middelgrote steden laait de discussie op nu de V&D-panden leegstaan. Geograaf Gert-Jan Hospers merkt dat in veel steden initiatieven van de grond komen om een versmarkt of foodhal […]
Lees meerBrasserie ’t Zusje Doetinchem heeft een huurovereenkomst gesloten voor de duur van 5+5 jaar voor het pand van 900 m² aan het Simonsplein 10 & 10a te Doetinchem. Met deze transactie komt de teller van ’t Zusje Tapas inmiddels op 16 vestigingen. ’t Zusje Tapas brengt avondvullend bourgondisch genieten. Gasten kunnen voor een vaste prijs […]
Lees meerDe horeca is één van de sectoren die het meest profiteren van het economisch herstel in 2016. De Rabobank verwacht een groei van zo’n 3 procent. Eric Saris, directeur Bedrijven bij de Rabobank zet de groeiverwachting in perspectief: ‘De groei in vrijwel alle bedrijvensectoren zet gelukkig door, maar in vergelijking met onze verwachtingen een half […]
Lees meerGezelligheid kent geen tijd’ is waar De Beren (bezorg)restaurants voor staan. Hoewel de horecaonderneming in haar gehele bestaan trouw is gebleven aan haar identiteit en ambiance, gaat het uiterlijk van De Beren na 30 jaar veranderen om mee te gaan met de tijd. De Beren Eetcafés en De Bezorgbeer ondergaan de komende periode een eigentijdse […]
Lees meerHet college van B&W neemt maatregelen om de groei van hotels gecontroleerd af te remmen. In het nieuwe beleid geldt voor de hele stad het principe “nee, tenzij”. Alleen bij uitzondering is het straks nog mogelijk om een nieuw hotel in Amsterdam te ontwikkelen. De eisen aan nieuwe hotels worden strenger met als gevolg dat […]
Lees meerDelft – Van Herk Groep sluit huurovereenkomst met The Hash Eatery specialist in Indiase gerechten voor de horecaruimte aan Rijksweg A-13 te Delft. De locatie betreft een uniek wegrestaurant waar Foodcourt A-13 gerealiseerd is, gelegen op een zeer prominente zichtlocatie langs de Rijksweg A-13 ter hoogte van Delft. Inmiddels zijn de Délifrance, Subway, Has Döner en […]
Lees meerStel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.
Alerts