Mijn alerts Direct regelen
Menu

Nieuws

Marc Steunenberg beëdigd als NVM-lid12 juli 2016

Gisteravond is onze toegewijde collega Marc Steunenberg in het Oude Raadhuis in IJsselstein beëdigd als NVM-taxateur, waarmee wij hem van harte feliciteren en waar wij trots op zijn! Hij is inmiddels het 7e lid van ons kantoor bij de NVM. Vervolgstap van Marc is het Recognised European Valuer (REV) traject. Hij zal hier in oktober […]

Lees meer
Mark Roos naar Adhoc horecamakelaars Amsterdam11 juli 2016

Per 18 juli treedt Mark Roos in dienst bij Adhoc. Mark zal samen met Bram Stokman verantwoordelijk zijn voor de nog te openen vestiging aan de Nassaukade 387/ hoek Eerste Helmersstraat in Amsterdam. Mark Roos keert terug op het oude nest na werkzaam te zijn geweest voor respectievelijk Duijn Horecamakelaars in Amsterdam en Woonstichting de […]

Lees meer
Hoe de winkelstraat langzaam verandert in een horecastraat11 juli 2016

Het is een trend: de winkelier sluit zijn deuren en de horecaondernemer neemt zijn plekje over. En dat is niet alleen leuk voor de fervente koffiedrinker, het is ook nog eens harde noodzaak. “Als je als gemeente de binnenstad niet heel snel aantrekkelijker maakt, slaat de verpaupering toe.” Misschien valt het je wel eens op: […]

Lees meer
Blurrende boekwinkel Waanders wordt wellicht super08 juli 2016

ZWOLLE – Wijn verkopen mag boekhandel Waanders volgens de rechtbank niet, maar misschien wel als de winkel een warenhuis of supermarkt wordt, in de stijl van Hema bijvoorbeeld, denkt ondernemer Wim Waanders. Een flesje wijn bij een thriller, lp of tijdschrift, dat was het idee. Oneerlijke concurrentie volgens de Slijtersunie, die de verkoop juridisch aanvocht […]

Lees meer
Café Heineken Hoek op Leidseplein wordt hotel met glazen gevel06 juli 2016

Grand Café de Heineken Hoek wordt -als het aan eigenaar Caransa en brouwer Heineken ligt- een grand café en hotel van zes verdiepingen. Het oude pand wordt gesloopt en daar komt een nieuw gebouw met een glazen gevel voor terug. Daartoe heeft de eigenaar Caransa een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente. In het ontwerp van […]

Lees meer
Paul Bringmann presenteert de top-10 Nederlandse restaurants01 juli 2016

Welke concepten zijn trendy en innovatief? FSIN-voorzitter en La Place oprichter Paul Bringmann speurde ze op en presenteerde ze op het FSIN Zomercongres bij Sligro in Veghel. Bringmann signaleert drie belangrijke overkoepelende ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. Ten eerste is het meer prijsgedreven dan ooit, zijn all-you-can-eat-concepten absoluut in opkomst en ligt de toekomst bij […]

Lees meer
Al 50.000 mensen naar uitzichtdek A’DAM Toren01 juli 2016

Bron: Misset horeca Het Amsterdamse uitkijkpunt A’DAM Lookout in A’DAM Toren, dat in mei de deuren opende, heeft de 50.000e bezoeker verwelkomd. Het observatiedek, in de oude Shell-toren, bevindt zich op bijna 100 meter hoogte. Bij mooi weer is de Dom in Utrecht te zien. Zakenmannen Sander Groet en Duncan Stutterheim gaven het gebouw, een […]

Lees meer
Ron Blaauw opent Gastrobar Paris01 juli 2016

De vierde Gastrobar van Ron Blaauw gaat Gastrobar Paris heten. De zaak opent de deuren op het Kleine Garmanplantsoen waar nu brasserie Nacional zit van horecatycoon Casper Reinders. Wie de scepter gaat zwaaien in de klassieke Franse bistro is nog niet bekend. De top-kok is in gesprek met kandidaten. De Gastrobar gaat naar verwachting na […]

Lees meer
Brexit biedt ook kansen voor vastgoedsector24 juni 2016

De schokkende uitkomst van het Britse referendum over het lidmaatschap van de EU heeft grote implicaties voor de Nederlandse vastgoedsector. Maar er zijn ook lichtpunten. Exclusief voor PropertyNL geeft Jeppe de Boer zijn eerste analyse van de vannacht ontstane situatie. Jeppe de Boer is Founding Partner van Masterdam, een onafhankelijke Real Estate Corporate Finance Firma. […]

Lees meer
Nederland favoriet uitwijkland onder Britse Amerikanen24 juni 2016

Nederland is het favoriete land om naar uit te wijken voor Amerikaanse bedrijven die nu in het VK zijn gevestigd, maar die na een eventuele Brexit willen vertrekken. Dit blijkt uit onderzoek door Buck Consultants International onder in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Europese hoofdkantoren van Amerikaanse bedrijven. Een derde van de geïnterviewde bedrijven zal bij […]

Lees meer
Almere betaalt wokker22 juni 2016

De gemeente Almere trekt de knip om een wokrestaurant dat in het Floriadegebied ligt, te laten verhuizen. De polderstad heeft maar liefst vier miljoen euro betaald aan het restaurant Atlantis. Het bedrag moet voldoende zijn voor het restaurant om een nieuw gebouw te kopen, dat in te richten en te verhuizen. De gesprekken over de […]

Lees meer
Hotel de Unie Waddinxveen verkocht15 juni 2016

Het sinds jaar en dag bekende horecabedrijf gelegen aan de Kerkweg Oost 226 bestaat uit 17 hotelkamers, een appartement, een grand café-restaurant, 2 vergader/part-zalen en een terras. De totale oppervlakte meet circa 1.045 m². Het vastgoed is gekocht door een beleggingsmaatschappij die het vervolgens heeft verhuurd aan de koper van de horecaexploitatie die het bedrijf […]

Lees meer
Italiaans restaurant verkozen tot het beste van de wereld15 juni 2016

Het Italiaanse restaurant Osteria Francescana staat dit jaar op de eerste plek in de Britse lijst The World’s 50 Best Restaurants. Daarmee stoot het restaurant uit Modena, dat vorig jaar op de tweede plek stond, het Spaanse El Celler de Can Roca van de Troon. Het Deense Noma, dat van 2010 tot 2014 op nummer […]

Lees meer
EAZIE opent nieuwe vestiging in Scheveningen13 juni 2016

Aan de Gevers Deynootweg 660 opent binnenkort een nieuw KFC restaurant. Deze is gesitueerd op de locatie van de vroegere Burger King. KFC huurt de gehele ruimte en heeft een deel à 185 m² onderverhuurd aan EAZIE die er zijn 14e restaurant zal openen. Voor KFC is dit de 52e vestiging in Nederland. Adhoc horecamakelaars […]

Lees meer
Finley ‘Het Witte Huis’ te Loosdrecht verkocht10 juni 2016

Per begin juni 2016 heeft Rory Bertram, na 12,5 jaar, het stokje overgedragen aan Tim Emmelot. Tim is onder andere bekend van horecabedrijf Ottenhome in Kortenhoef. Finley ‘Het Witte Huis’ zal na de overname volledig zelfstandig worden voortgezet. Dit betekend voor Finley geen directe veranderingen. Het huidige concept zal blijven bestaan met het vaste team […]

Lees meer
In de Bogaard verrijkt met extra winkelruimte en een koffiebar08 juni 2016

De afgelopen tijd hebben in de Sterpassage van winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk verschillende winkels een uitbreiding of verplaatsing ondergaan. De Sterpassage is eigendom van NSI. Zo heeft de Action op de 1e etage met ongeveer de helft van de bestaande ruimte kunnen uitbreiden. Blokker is verhuisd naar de begane grond en heeft een […]

Lees meer
Duizelingwekkende groei Airbnb in Amsterdam08 juni 2016

Boekingswebsite Airbnb laat een ‘duizelingwekkende’ groei zien. In januari 2016 werden maar liefst 475% meer overnachtingen geboekt in Amsterdam dan een jaar eerder. Dat blijkt uit onderzoek dat vastgoedadviseur Colliers en Hotelschool Den Haag woensdag publiceren. Ondanks de enorme populariteit onder toeristen is de Amerikaanse boekingswebsite omstreden. Hotels klagen over oneerlijke concurrentie en Amsterdammers over […]

Lees meer
FREDERIK HENDRIKPLANTSOEN 36 VERKOCHT06 juni 2016

Namens opdrachtgever bemiddelde Adhoc horecamakelaars bij de verkoop van het onroerend goed aan de Frederik Hendrikplantsoen 36 te Amsterdam en de daarin aanwezige inrichting. Koper is Oud Amsterdam Ontwikkeling. Koper werd geadviseerd door Duijn horecamakelaars die na aankoop heeft bemiddeld bij de verhuur aan een nieuwe horecaexploitant. Het betreft een hoeklocatie (hoek Frederik Hendrikplantsoen-Lodewijk Tripstraat) […]

Lees meer
Adhoc horecamakelaars opent nieuwe vestiging in Amsterdam03 juni 2016

Adhoc horecamakelaars gaat medio juli 2016 ook vanuit Amsterdam opereren. De nieuwe vestiging bevindt zich aan de Nassaukade 387/hoek Eerste Helmersstraat; hierdoor kan de Amsterdamse regio nog beter bediend worden. Makelaars Bram Stokman en Mark Roos zijn beschikbaar voor de aan- en verkoop/verhuur van horecavastgoed alsmede de aan- en verkoop van horecabedrijven. Commercieel directeur Henk […]

Lees meer
New York Pizza naar Ferdinand Bolstraat Amsterdam02 juni 2016

New York Pizza Restaurant heeft per 1 juni 2016 winkelruimte aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam gehuurd van belegger Prowinko. De winkel bevindt zich aan Ferdinand Bolstraat 53 op de hoek met de Albert Cuypstraat. New York Pizza huurt er 130 m2 bvo (118 m2 vvo). In de directe omgeving bevinden zich onder andere Starbucks, […]

Lees meer
De Beren Restaurants openen in Maassluis01 juni 2016

Per 1 juni is franchiseneemster Barbara Wapenaar de nieuwe eigenaar van de Beren Restaurants aan de Lange Boonestraat 12 in Maassluis. Voorheen was hier gevestigd het bekende Eetcafé De Hofnar, welke de exploitatie heeft verkocht en het onroerend goed heeft verhuurd. De Beren zullen na een korte “turn around” op 8 juni 2016 de deuren […]

Lees meer
De Ertepeller in Papendrecht01 juni 2016

Chef Arjan Kuipers en Mark van den Berg openden onlangs hun nieuwe restaurant De Ertepeller in Papendrecht. De horecazaak bestaat uit een bistro, restaurant en een wijnbar. Doel van de ondernemers was om Papendrecht culinair op de kaart te zetten. “We zijn beide in Papendrecht geboren en getogen en droomden altijd van een eigen horecabedrijf […]

Lees meer
Freshii opent 2e vestiging in Nederland01 juni 2016

Na de Korte Lijnbaan Rotterdam (geopend najaar 2015) is recent aan de Spuistraat 69A te Den Haag de tweede Nederlandse vestiging van de Canadese formule (meer dan 100 vestigingen) geopend. Freshii wil op weg naar een betere wereld, door het aanbieden van bewuste en verantwoorde ingrediënten. Men kan er terecht voor ontbijt, lunch en diner. […]

Lees meer
De Beren sympathiekste horecamerk van Nederland27 mei 2016

Rotterdam – Op maandag 23 mei is, tijdens het evenement van de Top 100 Grootste Bedrijven en Merken in de horeca, bekend gemaakt dat De Beren het meest sympathieke horecamerk van Nederland is. Tijdens de uitreiking, georganiseerd in The College Hotel in Amsterdam door Misset Horeca, zijn de onderzoeksresultaten van het Horeca Merkenonderzoek 2016 bekend […]

Lees meer
Winst voor Utrechtse Jaarbeurs27 mei 2016

De Utrechtse Jaarbeurs heeft in 2015 een nettowinst van € 300.000,– behaald. In 2014 leed de beurzenexploitant nog een verlies van € 2,8 mln.  

Lees meer
Grand Central Foodmarket Den Haag CS27 mei 2016

Op het Centraal Station van Den Haag, op de eerste verdieping (circa 435 m², met een glasgevel van 35 strekkende meter!) opent binnenkort de Grand Central Foodmarket, een verzameling van drie verschillende foodconcepten onder één dak. Op deze toplocatie in de nabijheid van het centrum en dicht bij zowel trein, bus en tram kan men […]

Lees meer
Tapasrestaurant Tapas & Zo te Leiden verkocht26 mei 2016

Na een jarenlange exploitatie besloten de huidige eigenaren om hun sfeervolle restaurant in het historische centrum van Leiden te verkopen. Koper is de eigenaar van Mediterraans Restaurant El Gusto gevestigd in Den Haag. Adhoc horecamakelaars heeft bemiddeld bij deze transactie.

Lees meer
Fred Grem benoemd tot honorair lid NVM vakgroep Business24 mei 2016

Vanwege zijn jarenlange speciale en grote inzet is Fred Grem in de NVM voorjaarsledenveradering van dinsdag 17 mei jl. benoemd als erelid. Hij komt daarmee in een rijtje van prominente NVM leden. Fred Grem is de oprichter van Adhoc in 1978 en tot oktober 2008 algemeen directeur van het bedrijf. Vervolgens droeg hij de directietaken […]

Lees meer
Consument laat geld rollen in horeca23 mei 2016

Consumenten hebben in maart meer besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. De stijging, van 0,9 procent, is ook groter dan in februari, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Er werd in maart vooral meer besteed aan diensten. Ze gaven vooral meer uit in de horeca en aan recreatie en cultuur. […]

Lees meer
Luken verkoopt Fletcher Hotels aan management23 mei 2016

Oprichter Chris Luken heeft zijn hotelketen Fletcher Hotels verkocht aan het zittend management Rob Hermans en Edwin van Heteren en aan investeerders NIBC Bank en de Luxemburgse hotelinvesteerder Xead Group. Dit heeft de onderneming bekendgemaakt. Alle hotels alsmede het onroerend goed maken onderdeel uit van de transactie. Financiële details zijn niet meegedeeld. De transactie betekent […]

Lees meer
Franchise in horeca groeit met 5%20 mei 2016

APELDOORN – Steeds meer horecazaken worden geleid door franchisers. In 2015 steeg het aantal franchisevestigingen in de branche met 5 procent tot in totaal 2509 locaties. Verdeeld over 87 formules beslaat het aantal franchisevestigingen in horeca zo’n 9% van het totaal aantal franchisevestigingen in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van De Nationale Franchise Gids . De […]

Lees meer
Adhoc lanceert nieuwe website voor taxatieafdeling09 mei 2016

Na de oprichting van de taxatieafdeling van Adhoc horecamakelaars staat nu ook de nieuwe website live! Hiermee is de taxatieafdeling klaar voor de toekomst. Met de oprichting van de taxatieafdeling speelt Adhoc horecamakelaars in op de gescheiden disciplines van het taxeren en bemiddelen. De website biedt u naast inhoudelijke taxatie informatie ook de mogelijkheid om […]

Lees meer
Bogaardplein 11 in Rijswijk verhuurd09 mei 2016

Het betreft een ruimte van 650 m² op de begane grond aan het Bogaardplein 11 te Rijswijk. Huurder zal op deze locatie een Italiaans café-restaurant exploiteren. De transactie kwam tot stand door bemiddeling van Adhoc horecamakelaars in collegiale samenwerking met KroesePaternotte.  

Lees meer
Hotels in Amsterdam nog duurder04 mei 2016

Overnachtingen in Amsterdam en Utrecht zijn de afgelopen twaalf maanden duurder geworden, terwijl de kamerprijzen in Rotterdam juist zijn verlaagd. Dit blijkt uit een analyse van de internationale boekingssite Hotel Info, die maandag is gepubliceerd. Ten opzichte van maart vorig jaar zijn de kamerprijzen in Amsterdam met 7,6% gestegen tot gemiddeld € 122,45. Daarmee is […]

Lees meer
Spectaculaire nieuwe horecaformule op het station van Den Haag18 april 2016

Adhoc horecamakelaars bemiddelde voor NS Stations. Kijk op bijgaande link naar een spectaculaire nieuwe horecaformule in het centraal Station Den Haag  http://firmapickles.nl/nieuw/den-haag-cs/  

Lees meer
Omzet in Nederlandse horeca neemt dit jaar gemiddeld 3% toe08 april 2016

Nederlandse horecabedrijven hebben dit jaar gemiddeld een omzetstijging van 3% in het vooruitzicht. Consumenten en toeristen besteden meer, vooral aan restaurantbezoeken en hotelovernachtingen. Dat meldde ING Economisch Bureau donderdag. De omzetstijging in de horeca volgt op “een zeer succesvol 2015”. Toen nam de omzet toe met 4,6%. Voor cafetaria’s en fastfoodrestaurants blijft de gemiddelde omzetgroei […]

Lees meer
Restaurant Het Verschil te Lisse verkocht06 april 2016

Heereweg 234, 2161 BR Lisse  (Voorheen bekend als Het Lisser Spijshuis). Per. 1 april jl. is de inventaris/goodwill overgedragen aan Marco Vrij en Annemieke Muileman (ook eigenaren van Het Café in Lisse). Binnenkort openen zij Eetcafé Lef. Het restaurantgedeelte heeft een oppervlakte van 95 m². De achtergelegen  zaal/lounge/kookstudio meet circa 90 m². Op de eerste […]

Lees meer
Lunchroom ’t Zonneke te Boxtel verkocht06 april 2016

Adhoc horecamakelaars verkocht voor Eric en Astrid van Dal Lunchroom ’t Zonneke aan de Prins Hendrikstraat 1 te Boxtel. Gelegen in het centrum van Boxtel, met een schitterend terras aan de winkelstraat EN aan de rivier de Dommel. Nieuwe exploitant is Mark van de Moosdijk. De totale oppervlakte meet circa 130 m². Adhoc horecamakelaars begeleidde […]

Lees meer
Hoogleraar waarschuwt voor markthalmania04 april 2016

Gert-Jan Hospers signaleert een hype rond foodhallen. Markthalmania, noemt hij het. De hoogleraar citymarketing denkt dat Nederland helemaal niet zit te wachten op zoveel versmarkten. In veel middelgrote steden laait de discussie op nu de V&D-panden leegstaan. Geograaf Gert-Jan Hospers merkt dat in veel steden initiatieven van de grond komen om een versmarkt of foodhal […]

Lees meer
’t Zusje Tapas opent eind april een filiaal in Doetinchem25 maart 2016

Brasserie ’t Zusje Doetinchem heeft een huurovereenkomst gesloten voor de duur van 5+5 jaar voor het pand van 900 m² aan het Simonsplein 10 & 10a te Doetinchem. Met deze transactie komt de teller van ’t Zusje Tapas inmiddels op 16 vestigingen. ’t Zusje Tapas brengt avondvullend bourgondisch genieten. Gasten kunnen voor een vaste prijs […]

Lees meer
Horeca profiteert flink van economisch herstel 201624 maart 2016

De horeca is één van de sectoren die het meest profiteren van het economisch herstel in 2016. De Rabobank verwacht een groei van zo’n 3 procent. Eric Saris, directeur Bedrijven bij de Rabobank zet de groeiverwachting in perspectief: ‘De groei in vrijwel alle bedrijvensectoren zet gelukkig door, maar in vergelijking met onze verwachtingen een half […]

Lees meer
Beren Eetcafés en Bezorgbeer gaan verder als De Beren23 maart 2016

Gezelligheid kent geen tijd’ is waar De Beren (bezorg)restaurants voor staan. Hoewel de horecaonderneming in haar gehele bestaan trouw is gebleven aan haar identiteit en ambiance, gaat het uiterlijk van De Beren na 30 jaar veranderen om mee te gaan met de tijd. De Beren Eetcafés en De Bezorgbeer ondergaan de komende periode een eigentijdse […]

Lees meer
Amsterdam zet rem op groei hotels21 maart 2016

Het college van B&W neemt maatregelen om de groei van hotels gecontroleerd af te remmen. In het nieuwe beleid geldt voor de hele stad het principe “nee, tenzij”. Alleen bij uitzondering is het straks nog mogelijk om een nieuw hotel in Amsterdam te ontwikkelen. De eisen aan nieuwe hotels worden strenger met als gevolg dat […]

Lees meer
The Hash Eatery huurt ruimte in Foodcourt Rijksweg A-13 te Delft14 maart 2016

Delft  –  Van Herk Groep sluit huurovereenkomst met The Hash Eatery specialist in Indiase gerechten voor de horecaruimte aan Rijksweg A-13 te Delft. De locatie betreft een uniek wegrestaurant waar Foodcourt A-13 gerealiseerd is, gelegen op een zeer prominente zichtlocatie langs de Rijksweg A-13 ter hoogte van Delft. Inmiddels zijn de Délifrance, Subway, Has Döner en […]

Lees meer
We eten meer patatjes oorlog en ijs: cashen voor horeca07 maart 2016

Het zijn goede tijden voor de eigenaren van snackbars, lunchrooms en ijssalons. Ze zagen hun omzet voor het derde jaar op rij stijgen, vorig jaar met 5,1 procent. Vooral de laatste drie maanden van 2015 waren goed, toen lagen de inkomsten ruim 8 procent hoger dan aan het eind van 2014. De omzetstijging komt vooral […]

Lees meer
Bijzonder object; Sleepboxx02 maart 2016

Wij hebben een nieuw object in portefeuille;  Sleepboxx Basic Mobile Hotel Een slaaptrailer in zeer goede staat. De trailer is gedurende 2013/2014 geheel nieuw, zeer hoogwaardig professioneel opgebouwd. Overal waar er behoefte is om te kunnen overnachten en er ter plekke onvoldoende mogelijkheden zijn biedt de slaaptrailer uitkomst. De Slaaptrailer vergt relatief weinig ruimte op […]

Lees meer
Flinke omzetstijging in de horeca – grootste in vijftien jaar01 maart 2016

De jaaromzet van Nederlandse cafés, snackbars, restaurants en hotels is in 2015 gestegen met 5,7 procent. Dat is de sterkste groei in vijftien jaar, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. De omzet van de horeca stijgt nu bijna drie jaar op rij. Snackbars, waar lunchrooms en ijssalons ook onder vallen, noteerden met […]

Lees meer
Restaurant Partycentrum De Tender verkocht23 februari 2016

Restaurant Partycentrum De Tender te Valkenburg is verkocht aan De Brasserie Groep. De overdracht heeft kort geleden plaatsgevonden. Brasserie Buitenhuis zal dit voorjaar haar deuren openen.

Lees meer
Van der Valk steekt € 25 mln in bouw van hotel in Amsterdam23 februari 2016

Voor het eerst in haar historie gaat hotelketen Van der Valk een vestiging openen in Amsterdam. Het bijna tachtig jaar oude familiebedrijf gaat € 25 mln investeren in een hotel met 206 kamers, die bedoeld is voor zakelijke gasten én toeristen. Het project is een initiatief van Van Luiten-Van der Valk Beheer in Waalre, onderdeel van […]

Lees meer
Vacature afstudeerstage23 februari 2016

Ben je op zoek naar een stageplaats binnen de horecamakelaardij? Dan heeft Adhoc horecamakelaars uitstekende mogelijkheden! Adhoc biedt jou de mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren makelaars stage-ervaring op te doen en daarnaast ook je afstudeeropdracht uit te voeren. Het is dé manier om praktijkervaring op te doen en Adhoc goed te leren kennen. Meeloopstage […]

Lees meer
Steeds meer starters in Amsterdamse horeca- en winkelbranche23 februari 2016

We starten ons suf. In Amsterdam startten afgelopen maand ruim 2400 bedrijven, een vijfde meer dan in januari 2015. Dat blijkt uit een inventarisatie van het handelsregister van de kamer van koophandel op verzoek van Het Parool. De meeste nieuwe bedrijven, ook deze maand weer, richten zich op de zakelijke dienstverlening. Maar opvallend veel nieuwkomers […]

Lees meer
McCafé en Salad Bar open in McDonald’s Hoorn22 februari 2016

De internationale concepten Salad Bar en McCafé zijn in Nederland geopend. De McDonald’s-vestiging in Hoorn heeft de primeur. Sinds een paar dagen staat daar een groot bord met ‘McCafé’ op de buitenkant van de vestiging. In het restaurant is een aparte balie gebouwd, waar klanten koffie kunnen bestellen en kunnen kiezen uit een divers aanbod […]

Lees meer
Accor profiteert van groeiende vraag naar kamers in Europa19 februari 2016

De winst van het Franse hotelconcern Accor is vorig jaar gestegen. De vraag naar hotelkamers in Europa ging omhoog en daarnaast profiteerde Accor van de eigen reorganisatie. De winst van het bedrijf van de ketens Ibis, Mercure, Novotel en Sofitel steeg met 8,6% naar 244 miljoen euro, de omzet met 2,3% naar 5,6 miljard. Accor […]

Lees meer
Ondernemer overschat waarde eigen bedrijf18 februari 2016

Ondernemers hebben een veel te rooskleurig beeld van de verkoopwaarde van hun bedrijf. Vier van de tien ondernemers schatten de verkoopwaarde van hun bedrijf veel te hoog in. Dat schrijft bemiddelingsplatform Brookz dinsdag naar aanleiding van een eigen onderzoek naar cijfers en trends in de Nederlandse overnamemarkt. Het onderzoek vond plaats onder 178 fusie- en […]

Lees meer
Amsterdam sloot 167 illegale hotels in 201510 februari 2016

De gemeente Amsterdam heeft in 2015 maar liefst 167 illegale hotels gesloten. Daarnaast zijn er meer dan 1200 woningen vrijgemaakt van woonfraude vorig jaar. De gemeente trekt in 2016 1 miljoen euro extra uit voor de aanpak van illegale hotels en bewoning. Wethouder Wonen Laurens Ivens: ‘Afgelopen jaar hebben we 167 illegale hotels gesloten, dat […]

Lees meer
Scheveningse strandtent jaarrond open10 februari 2016

DEN HAAG – Strandtent de Waterreus op Scheveningen is vanaf zondag 7 februari jaarrond geopend. Daarmee komt een droom uit voor ondernemer Kim Ludovici. Voordat de vergunningen rond waren om het hele jaar open te mogen moest er flink wat tijd overheen, schrijft RTV West. De vorige eigenaar zette de procedure al in gang, maar […]

Lees meer
Winkels Amsterdam sterk in de lift01 februari 2016

Amsterdam ontpopt zich steeds meer als dé winkelstad van Nederland. De detailhandelsomzet van de kleine en middelgrote bedrijven groeit er zelfs harder dan die van horecabedrijven, zo berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek. De omzet van de detailhandel in de hoofdstad groeide vorig jaar met ruim 7 procent. In de horeca (zonder hotels) was […]

Lees meer
Vooral fine dining en discount dining in de lift01 februari 2016

Als het consumentenvertrouwen stijgt, gaan consumenten meer buiten de deur consumeren. Die wetmatigheid bestaat al decennialang. In 2015 steeg het consumentenvertrouwen, dat vanaf april boven de nul bleef. Dat leidde tot een stijging van de buitenshuisconsumptie met €643 miljoen. De totale foodomzet steeg vorig jaar met €703 miljoen tot €57,3 miljard. Vooral fine dining en […]

Lees meer
Marc Steunenberg ingeschreven bij Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT)28 januari 2016

Afgelopen november heeft Marc Steunenberg zijn praktijkexamens Bedrijfsmatig Vastgoed afgelegd. Beide zijn succesvol afgerond en inmiddels heeft de inschrijving als Register Taxateur in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs plaatsgevonden.

Lees meer
Toprestaurant Noma opent tijdelijke zaak in Sydney28 januari 2016

Het Deense toprestaurant Noma opent een tijdelijk restaurant in het Australië. Noma Australië opent in januari 2016 voor tien weken de deuren in de wijk Barangaroo in Sydney. Dat maakte het restaurant maandag bekend. Het eigen restaurant wordt tijdelijk leeg gemaakt. Het gehele team verhuist voor tien weken richting Australië. “Van vaatwasmachine tot algemeen directeur”, […]

Lees meer
Yoghurt Barn huurt Plaats 25 Den Haag08 december 2015

Yoghurt Barn heeft een huurovereenkomst gesloten voor de duur van 10 jaar voor het pand aan de Plaats 25 in Den Haag. Met deze transactie komt de teller van Yoghurt Barn inmiddels op 6 vestigingen. Yoghurt Barn brengt yoghurt eten op een bijzondere manier buitenshuis. Wouter Staal van Yoghurt Barn kijkt ernaar uit om de […]

Lees meer
Snackketen Febo verruilt geel in huisstijl voor wit met rode rand26 november 2015

Snackketen Febo verlaat het geel in zijn huisstijl. Bij de opening van de 67ste vestiging donderdag maakt de onderneming bekend over te stappen op “verfijnd wit met een rode rand”. De nieuwe vestiging is te vinden in de Amsterdamse PC Hooftstraat. Het is een pop-upautomatiek “waar alle voetbalvrouwen en sterren hun kroketten komen halen om […]

Lees meer
Max Euweplein 60 Amsterdam verhuurd16 november 2015

Overvast B.V. heeft een huurovereenkomst gesloten met Kiro Beheer B.V. voor het Max Euweplein 60 in Amsterdam. Huurder zal op deze locatie een Ice Bakery Restaurant Café exploiteren. Adhoc horecamakelaars bemiddelde bij deze transactie namens verhuurder en KroesePaternotte namens huurder.

Lees meer
Nieuwe huurder voor Slachthuislaan 31 Leiden (voorheen Brasserie Faassen)16 november 2015

Steakhouse Terroir zal zich binnenkort vestigen in dit pand met indrukwekkende monumentale en industriële uitstraling. De totaal verhuurbare vloeroppervlakte bedraagt circa 350 m². Adhoc horecamakelaars trad op voor de eigenaar van het pand.

Lees meer
Nieuwe horecaformule in pand aan Mient 22 te Alkmaar (voormalig La Cubanita)09 november 2015

Door het grote succes van de formule was La Cubanita op deze locatie uit haar jasje gegroeid en is inmiddels verhuisd naar Verdronkenoord 102, een grotere locatie. Adhoc horecamakelaars werd gevraagd om een koper te zoeken voor de huurrechten en inventaris. In de heer Stefanos Tzampazis en zijn echtgenote mevrouw Christina Dimitriou vond Bram Stokman […]

Lees meer
Amicitia Food Village: veertien restaurants onder een dak in Amersfoort05 november 2015

Amersfoort krijgt een eigen indoor foodmarket. Amicitia Food Village, een soortgelijk concept als de Foodhallen in Amsterdam, opent op 10 december de deuren. Op het menu staan veelal biologische gerechten van over de hele wereld. Er was veel interesse voor deelname, de reacties waren enthousiast’, vertelt de initiatiefnemer Nursel van Oene. ‘Soms worden geheime familierecepten […]

Lees meer
Eindelijk een digitaal hotel voor Generatie Y29 oktober 2015

CityHub opent vrijdag in Amsterdam Oud-West een bijzonder hotel voor de generatie Y, die digitaal comfort als hoogste eis stelt.  Met app en een eigen mobiel dataplan. Met vijftig futuristische slaapunits, een digital first-lobby én een app die reizigers wegwijs maakt in de stad, haakt CityHub naar eigen zeggen in op de behoeftes van jongeren […]

Lees meer
Ranglijst Lekker 201626 oktober 2015

Lekker 2016 is zojuist bekendgemaakt. Jonnie en Thérèse Boer zijn met De Librije de nieuwe lijstaanvoerder in de gids Lekker 2016. Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet, de laatste twee jaar op nummer 1, staat nu op twee. De derde positie op de ranglijst wordt ingenomen door De Leest van Jacob-Jan Boerma. Boerma stond […]

Lees meer
Rabobank Sectorprognoses 2016: breed herstel, maar niet iedere ondernemer profiteert19 oktober 2015

In 2016 zullen alle Nederlandse bedrijfssectoren groeien, maar dat betekent niet dat ondernemers het gemakkelijk hebben. Dat staat in de Rabobank Sectorprognoses 2016, die vandaag zijn verschenen. Doordat zowel export als private investeringen en particuliere consumptie toenemen, ligt het herstel van de Nederlandse economie goed op koers. Blikvangers zijn de zakelijke dienstverlening, de bouw en […]

Lees meer
Dijsselbloem: ‘NS moet geen horeca doen’19 oktober 2015

De Nederlandse Spoorwegen zouden zich niet bezig moeten houden met horeca. Dit valt buiten de taken van het spoorbedrijf. Dat zegt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën vandaag in gesprek met NRC Handelsblad. Dijsselbloem laat weten in gesprek te zijn met NS over het afstoten van grote activiteiten van het spoorbedrijf. Voor het einde van dit […]

Lees meer
Amerikaanse horecareus weigert fooien in zijn restaurants19 oktober 2015

De befaamde New Yorkse horecaondernemer Danny Meyer wil af van het geven van fooien door klanten. Zijn belangrijkste argument is dat de extra’s voor de bediening de rest van het personeel, zoals de koks, niet bereiken. Dit wordt namelijk verboden door de Amerikaanse wet. Daardoor zijn de inkomensverschillen tussen bedienend en keukenpersoneel te groot geworden […]

Lees meer
Toerisme Rotterdam in de lift13 oktober 2015

De toeristische sector in havenstad Rotterdam zit in de lift. Het aantal overnachtingen in hotels is in de eerste helft van dit jaar met 13,8 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, dat volgens de stichting Rotterdam Partners al gold als een “succesjaar”. Uit cijfers die de stichting dinsdag bekendmaakte blijkt dat de […]

Lees meer
Horeca groeit 2,5 procent in 2015 en 201613 oktober 2015

Alle onderdelen van de horeca & recreatie groeien dit jaar én volgend jaar met 2,5 procent. Dit zegt de Rabobank in haar sectorprognose die op dinsdag 13 oktober naar buiten is gebracht. Volgens de bank zit de groei in hogere consumentenbestedingen, een toenemende vraag van zakelijke gasten en meer inkomend toerisme. ‘De Horeca & Recreatie […]

Lees meer
Italiaans lunchcafé huurt in winkelcentrum Gouweplein13 oktober 2015

Het Italiaanse lunchcafé Scaccomatto heeft een overeenkomst gesloten met a.s.r. vastgoed ontwikkeling voor de huur van circa 115 m² aan het Gouweplein 3 in het Winkelcentrum Gouweplein te Waddinxveen. Naar verwachting opent de lunchroom begin november haar deuren. De lunchroom is qua eten en sfeer geschoeid op Italiaanse leest. Bewoners en bezoekers van het winkelcentrum […]

Lees meer
Restaurant Sergio Herman mooiste ter wereld05 oktober 2015

The Jane, het restaurant van Sergio Herman dat zich bevindt in Antwerpen, is tijdens de Restaurant and Bar Design Awards in Londen uitgeroepen tot mooiste restaurant ter wereld. De Nederlandse topkok laat op Instagram weten heel blij te zijn. Hij ging naar huis met drie awards. “Fantastisch nieuws”, aldus Sergio. The Jane werd verkozen tot […]

Lees meer
De Hallen wint StiB Award 201501 oktober 2015

De Hallen in Amsterdam is de winnaar van de WPM Groep/Vastgoedmarkt StiB Award 2015. Dat is op 28 september bekendgemaakt in Rotterdam. Na de bezoeken van de jury aan de vijf genomineerden ‘werd het al snel duidelijk dat er sprake was van een nek-aan-nek race tussen twee potentiële winnaars, de Markthal in Rotterdam en De […]

Lees meer
Zeventien miljoen mensen sliepen deze zomer in Airbnb-locatie14 september 2015

Deze zomer boekten bijna zeventien miljoen mensen via Airbnb een overnachting. Een record in de acht jaar dat het bedrijf bestaat. Dat meldt Airbnb in haar zomerrapport. In de zomer van 2010 was het aantal overnachtingen nog maar 47.000. Dat cijfer is in vijf jaar met meer dan 350 vermenigvuldigd tot 17 miljoen. De populairste nacht […]

Lees meer
Rotterdam nu al in de ban van Jamie Oliver11 september 2015

De Jamie Oliver-koorts stijgt in Rotterdam. Zo’n drie weken voor de opening van restaurant Jamie’s Italian in de Markthal is het een drukte van belang voor de deur van het nu al veelbesproken etablissement, waar dozen met keukengerei, pallets met serveerplanken en meubels staan opgestapeld. “We hebben er zin in en kunnen haast niet wachten […]

Lees meer
TE KOOP: Grand Cafe-Restaurant-Zalen-Hotel De Unie te Waddinxveen10 september 2015

De Unie is sinds jaar en dag een bekend horecabedrijf en is gelegen op een goede zichtlocatie in Waddinxveen. Hier kan men terecht voor een kopje koffie met gebak, een lekkere lunch (ook op het terras) een uitgebreid diner of een sfeervolle feestavond. De zalen worden veelvuldig en door een gevarieerd publiek gebruikt. Het hotel […]

Lees meer
Nederlandse hotelkamer 6% duurder07 september 2015

Een overnachting in een Nederlandse hotelkamer kostte in het eerste halfjaar van 2015 gemiddeld €131 en is daarmee 6% duurder dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een jaarlijkse hotelprijsvergelijking van Hotels.com. Zoals altijd zijn Amsterdamse hotelkamers het duurst. In de hoofdstad kost een kamer inclusief belasting en toeslagen gemiddeld €154 per nacht, een stijging […]

Lees meer
NEXT verhuurt horecaruimte Merwehoofd te Papendrecht31 augustus 2015

Op maandag 24 augustus 2015 heeft NEXT Real Estate een 10-jarige overeenkomst afgesloten voor 630 m² b.v.o. horecaruimte aan de Slobbengorsweg 149 te Papendrecht. Adhoc horecamakelaars adviseerde NEXT bij deze transactie. Het pand met horecabestemming is gelegen op een unieke locatie nabij het kruispunt van de rivieren Oude Maas, Beneden-Merwede en Noord. Deze locatie is […]

Lees meer
Sterkste omzetstijging horeca sinds 201031 augustus 2015

De omzet van hotels, restaurants, snackbars en cafés steeg in het tweede kwartaal van 2015 met twee procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat is de sterkste stijging sinds medio 2010 volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal consumpties en overnachtingen in de horeca steeg met 1,6 procent. Hotels […]

Lees meer
Amerikaanse fastfoodketens komen naar Nederland26 augustus 2015

Een aantal Amerikaanse fastfoodketens heeft plannen om in Nederland restaurants te openen. Dat meldt Nieuwe Revu. Het weekblad zocht contact met zeventien bekende fastfoodmerken die nog niet in Nederland zitten. Onder andere Dairy Queen vertelde uit te willen breiden in Nederland. “Binnen nu en vijf jaar komen we naar Nederland. Jullie staan al lange tijd […]

Lees meer
La Place opent restaurant en wijnbar25 augustus 2015

La Place opent in Alphen aan den Rijn een nieuwe zelfbedieningsrestaurant,  een wijnbar, pizzeria, bakkerij en een kookwinkel. La Place wordt de nieuwe hoofdgebruiker van het Nutsgebouw in Alphen. ‘We gaan een stapje verder,’ zegt topman Bart van den Nieuwenhof. La Place onderzoekt nog de mogelijkheden om op de eerste etage vergaderruimtes te openen en […]

Lees meer
Verbouwing WTC The Hague gestart19 augustus 2015

Het plan omvat verschillende onderdelen, waaronder het centraliseren van alle voorzieningen binnen het WTC, het toevoegen van nieuwe voorzieningen zoals een AH-to-Go, een trendy bar/restaurant ‘Mondano’ van Vermaat, een vernieuwde sportvoorziening van Njoy met wellness, grote NH-conferencezalen, een facility point en een gebedsruimte. Met deze vernieuwingen wil WTC The Hague haar serviceniveau verhogen en zich […]

Lees meer
Strandtenthouders draaien ‘goed seizoen’12 augustus 2015

ZANDVOORT – Strandtenthouders zijn blij met het lekkere weer van de laatste dagen. Hierdoor is het bij de vele paviljoens langs de Nederlandse kust aardig druk. De vereniging van strandtentexploitanten NVSN spreekt vooralsnog van een goed seizoen. “De temperatuur is goed. De zon is er regelmatig. Alleen het waait soms erg hard. Maar daar zijn […]

Lees meer
CPB voorziet sterkere economische groei11 augustus 2015

De Nederlandse economie groeit volgend jaar iets harder dan eerder werd verwacht. Dat voorspelt het Centraal Planbureau (CPB) in zijn nieuwe ramingen, die dinsdag werden gepubliceerd. Het CPB verwacht een economische groei van 2,4 procent in 2016 na een vooruitgang met 2 procent dit jaar. In juni rekende het planbureau nog op een plus van […]

Lees meer
Omzet café blijft achter in stabiele horecasector11 augustus 2015

De horeca laat in vergelijking met andere sectoren in Nederland de laagste volumeontwikkeling zien. Met een nulgroei is er sprake van stabilisatie. Het aantal hotelkamers in Amsterdam neemt fors toe, de omzet van cafés blijft structureel achter. De bouw is dit jaar de snelst groeiende sector in Nederland. De groei van 5% wordt vooral gestuwd […]

Lees meer
U.M.H. Group verkoopt horecabedrijf aan het Plein in Den Haag aan de buurman06 augustus 2015

De buurman, Rozee B.V. is o.a. bekend van Cloos en Millers aan het Plein. Rozee B.V. is een samenwerking tussen Mocee en Ropeni. Beide partijen beschikken over talloze horecabedrijven aan het Plein in Den Haag. Verhuurder van de horecabedrijfsruimte aan Plein 11 is Vastned. Adhoc horecamakelaars bemiddelde succesvol namens verkoper U.M.H. Group uit Amsterdam.

Lees meer
Overdrachtsbelasting bij doorverkoop nog steeds 36 maanden?15 juli 2015

De verruimde termijn van 36 maanden bij doorverkoop van een huis, kantoor of ander vastgoed is sinds januari 2015 weer teruggebracht naar 6 maanden. De oude regeling is echter nog wel van belang. Als er een huis, kantoor of ander vastgoed is aangekocht in de periode van 1 september 2012 t/m 31 december 2014, dan […]

Lees meer
Kwart cafés België negeert rookverbod15 juli 2015

In een kwart van de cafés in België wordt ondanks het in 2011 ingevoerde algehele rookverbod nog steeds gerookt. De overheid heeft er nu genoeg van en kondigt keiharde maatregelen aan. “Ondanks alle campagnes blijft een kwart van de ondernemers de regels hardleers aan hun laars lappen”, aldus een woordvoerder van de Federale Dienst voor […]

Lees meer
Hotel Jan van Scorel wordt Fletcher07 juli 2015

Fred Grem van Adhoc horecamakelaars te Gouda slaagde er weer in om succesvol een hoteltransactie af te sluiten en verkocht het bekende 4* Hotel Jan van Scorel te Schoorl aan Fletcher Hotels. Het hotel beschikt over 86 kamers, een fraai restaurant, bar-biljart/loungeruimte, 8 vergaderzalen en een recent vernieuwde wellness-afdeling. Het complex is gelegen aan Nationaal […]

Lees meer
Rotterdams horecakoppel Ron van Beek en Ank van der Waal verkoopt lunchroom Cappucino07 juli 2015

Na 11 jaar en ontelbare prijswinnende kopjes koffie heeft horecakoppel Ron van Beek en Ank van der Waal lunchroom Cappucino Rotterdam verkocht. Het stel gaat zich volledig richten op hun restaurant Antichic in Rotterdam. Lunchroom Cappucino wordt vanaf 7 juli geëxploiteerd door de nieuwe eigenaar Haipeng Dong. Door de verkoop hebben Ron en Ank de […]

Lees meer
Per 1 juli boete bij ontbreken energielabel01 juli 2015

Bij verkoop, verhuur en/of oplevering van een gebouw, woon- of bedrijfsruimte, moet volgens het Besluit energieprestatie een energielabel ter beschikking gesteld worden. Op dit moment kan de overheid (meer specifiek: de ‘Inspectie Leefomgeving en Transport’) nog geen bestuurlijke boete opleggen bij het niet naleven van de energielabelplicht. Het opleggen van een last onder dwangsom is […]

Lees meer
Fletcher Hotels grootste hotelketen30 juni 2015

VIANEN (AFN) – Fletcher Hotels groeit met de overnames per 1 juli van Hampshire Hotel Jan van Scorel en Mercure Hotel Utrecht Nieuwegein uit tot de grootste hotelketen van Nederland. De keten zag haar aantal hotels in zeventien jaar groeien van 1 naar 67, meldde Fletcher Hotels maandag. Met de twee overnames passeert Fletchers Hotels […]

Lees meer
Amsterdamse foodhal in Zuidoost opent bijna de deuren24 juni 2015

Eet- en horecatrefpunt Word of Food in Amsterdam Zuidoost opent begin juli de deuren voor het publiek. In de voormalige parkeergarage Develstein gaan 25 koks met diverse achtergronden hun eigen toko runnen. Aanvankelijk was de geplande openingsdatum 29 mei, maar dat bleek niet haalbaar. Maar nu is het bijna zo ver. In samenwerking met Stadsdeel […]

Lees meer
Waterland koopt elf casino’s22 juni 2015

Elf van de veertien speelautomatenhallen van het Amersfoortse Krijco komen in handen van branchegenoot JVH Gaming, eigendom van private-equityhuis Waterland. Dit meldt website Meneer Casino. Een overnamesom is niet bekend gemaakt. In de branche was al langer bekend dat de gokhallen van Krijco te koop stonden. Volgens het laatst gedeponeerde jaarverslag bedroeg de omzet over […]

Lees meer
Regelgeving blokkeert ontwikkeling foodretail en out-of-home17 juni 2015

NIEUWVEEN – De foodretail en -service ondervinden bij hun innovatie hinder van de achterblijvende regelgeving. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van advocatenkantoor Lexence en Bureau Stedelijke Planning. Verschillende sectoren vervagen in toenemende mate en supermarkten halen een steeds groter deel van de omzet uit deze nieuwe grensvervagende markten. Dat vraagt om flexibele regels rondom […]

Lees meer
Meer horeca in winkelstraten mogelijk17 juni 2015

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 11 juni is de motie van de VVD Den Haag om meer horeca in winkelstraten toe te staan met brede steun aangenomen. Momenteel geldt de regel dat er in een winkelstraat slechts twintig procent van de panden uit horeca mag bestaan. De VVD Den Haag vindt het vreemd dat er […]

Lees meer
Meer omzet horeca in eerste kwartaal 201509 juni 2015

In het eerste kwartaal van 2015 is de omzet van de horeca met 3,9 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die dinsdag 8 juni bekend zijn gemaakt. Dit is het 7e kwartaal op rij met groei en 2015 begint hiermee positief voor de horeca. […]

Lees meer