De positie van de beker heet water gevuld met theebladeren, is niet meer onbetwist in China. Vooral jonge Chinezen vinden een alternatief in koffie. ‘Waarom ik koffie bereid in een theeland? Dit is de beste koffie van China, en er komt een moment dat iedereen dat erkent.’ Hu Ying, de eigenaresse van Outman Coffee, lacht. […]
Lees meer“Chandra Bowling” aan de Prinses Beatrixlaan 6 in Schiedam is verkocht aan een groep horecaondernemers die er na een grootschalige verbouwing een Wereldkeuken-restaurant zullen gaan exploiteren. Een bestemmingsplanwijziging heeft inmiddels plaatsgevonden. Het voormalige 16 banen tellende bowlingcentrum heeft een oppervlakte van circa 1.750 m² BVO verdeeld over bowlingbanen, restaurant en grand café. Adhoc horecamakelaars begeleidde […]
Lees meerAttractieparken moeten vanwege groeiende concurrentie blijven investeren in de beleving van de bezoekers, terwijl de terugverdientijd van die investeringen steeds korter wordt. Dat concludeert ABN AMRO in zijn sectorrapport attractieparken en dierentuinen. Om de investeringen te financieren, ligt een goudmijn aan digitale diensten voor het grijpen. In plaats van meer omzet genereren door entreeprijzen te […]
Lees meerDe Nederlandse economie groeit lekker door, al bijna vier jaar op rij. De groei is de laatste paar kwartalen zelfs uitzonderlijk sterk. De afgelopen twaalf maanden bedroeg de groei volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zelfs 3,3 procent. Zo’n groeisprong is sinds 2000 nog maar twee keer eerder voorgekomen. Alle cijfers en ontwikkelingen […]
Lees meerRobacher’s Watermolen in Hauwert is in andere handen. De markante horecaondernemer Arthur Runkehl (67) zat vrijdag 11 augustus bij de notaris voor de overdracht van zijn superromantische trouwpaleis. Het ondernemerspaar Monique en Michel Nijman-Slikker zwaait er vanaf nu de scepter. Voor Monique en Michel Nijman is Robacher’s Watermolen al de vierde tak van hun bedrijf. […]
Lees meerMcDonald’s gaat de komende vijf jaar snel uitbreiden in China. De fastfoodketen verwacht in 2022 te zijn gegroeid tot 4500 filialen, ten opzicht van de huidige 2500. De expansiedrang is een onderdeel van een strategisch partnerschap met Citic en Carlyle Group, zo meldt de keten. De doelstelling is om de komende vijf jaar dubbelcijferige groei […]
Lees meerNa de vestiging in De Pijp en in de Westerfabriek opent Brouwerij Troost in september een derde brewpub in Amsterdam-Oost. Voormalig restaurant “Zoeys Food and Drinks” aan de Linnaeusstraat, onderdeel van Oostpoort, is hiertoe overgenomen. Deze ruimte, van oudsher het politiebureau, is voorzien van 2 serres aan de Linnaeusstraat en aan het centrale plein in […]
Lees meerFirst Sponsor Group heeft overeenstemming bereikt met Klépierre over de aankoop van de derde tot en met negende verdieping van het Poortgebouw, onderdeel van Hoog Catharijne in Utrecht. First Sponsor realiseert hier volgens The Business Times samen met Borealis Hotel Group twee hotels met in totaal 320 kamers. De vastgoedinvesteerder uit Singapore betaalt voor de […]
Lees meerAan de Noordelijke IJ-oevers in Amsterdam is maandag begonnen aan de bouw van twee nieuw hoge torens, goed voor een marktwaarde van €360 mln. In de ene toren komt een congreshotel met zo’n 600 kamers, in de andere toren komen 250 appartementen. Met een hoogte van zo’n 110 en 100 meter zullen ze een stuk […]
Lees meerUtrecht krijgt in februari 2018 de eerste vestiging van TGI Fridays van Nederland. Het eerste filiaal van het grillrestaurant komt in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne. Een eerdere poging om in Nederland te starten met een vestiging in Rotterdam mislukte twintig jaar geleden. In september 2016 werd al bekendgemaakt dat TGI Fridays naar Nederland zou […]
Lees meerHet aantal bierbrouwerijen in Nederland is de afgelopen tien jaar verviervoudigd. Bierbrouwers zijn voornamelijk eenmansbedrijven. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag gemeld. Het aantal brouwerijen steeg van 90 in 2007 tot 370 in 2017, meldt het CBS, dat zich baseert op recente cijfers over het aantal bedrijfsvestigingen in Nederland. Daarmee is het […]
Lees meerHet aantal hotels, restaurants en cafetaria’s neemt toe, maar er zijn minder cafés. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Economisch Bureau van de ING. In vijf jaar tijd steeg het aantal restaurants met 15 procent en nam het aantal hotels met een kwart toe. Er zijn nu bijna vijfduizend hotels en tegen de vijftienduizend restaurants […]
Lees meerWij feliciteren collega Marc Steunenberg met het behalen van zijn REV-titel! Na geslaagd te zijn voor zijn assessment die afsluitend volgde op de REV-opleiding, ontving Marc -op de foto 4e van links- vorige week tijdens de Provada het REV-certificaat. Recognised European Valuer (REV) is een internationaal erkende en beschermde titel die onder voorwaarden wordt toegekend […]
Lees meerHet gaat over de hele linie goed met de Nederlandse horeca. De omzet neemt al vier jaar toe en in het eerste kwartaal van dit jaar kwam de groei uit op 3 procent. Niet alleen de omzet steeg, ook het volume – het aantal overnachtingen en consumpties – nam toe. Vooral hotels hebben de wind […]
Lees meerDe bouw van restaurant Bij Hen in het Zegerslootgebied kan binnenkort echt van start. Vivienne Winkelaar, eigenaresse van pannenkoekenboerderij De Schaapskooi heeft vorige week de bouwvergunning gekregen voor het nieuwe restaurant, dat naast de pannenkoekenboerderij komt te liggen. Restaurant Bij Hen wordt gebouwd op de locatie van voormalig Paviljoen Amigo. In het nieuwe familierestaurant zal […]
Lees meerIn het complex 52° Noord, gelegen aan de Spaklerweg 10A, nabij de kruising met de Korte Oudekerkerdijk te Amsterdam heeft de Amsterdamse UMH Group een bedrijfsruimte gehuurd ten behoeve van een nieuw café-restaurant “George Marina”. Het gehuurde bestaat o.a. uit circa 500 m² b.v.o., verdeeld over de begane grond en eerste etage alsmede het terras […]
Lees meerDe kans dat een crimineel een bar, hotel of restaurant in handen krijgt, neemt af. Dat valt te concluderen uit cijfers van de Dienst Justis, de screeningsautoriteit van het ministerie van Veiligheid & Justitie. Wie een bar, bordeel of busbedrijf wil beginnen of reeds heeft, loopt de kans op een onderzoek door de Dienst Justis. […]
Lees meerVergeleken met 2015 is vorig jaar het aantal internationale congressen in Amsterdam met 20% gestegen tot 144 bijeenkomsten. Dat meldt maandag de International Congress and Convention Association. Op de ranglijst van populaire congresbestemmingen stijgt Amsterdam daarmee van de twaalfde naar de vijfde plek. Stichting Amsterdam Marketing, de citymarketingorganisatie voor de Metropool Amsterdam, noemt de vijfde […]
Lees meerLiefhebbers van McDonald’s kunnen hun Big Mac, Happy Meal en Franse frietjes vanaf komende zomer ook gebracht krijgen. De fastfoodgigant gaat mee met de thuisbezorgtrend, te beginnen in Amsterdam. Bedoeling is dat er meer grote steden volgen. De service gaat volgende maand van start, zeggen bronnen aan het AD. McDonald’s Nederland erkent dat er plannen […]
Lees meerAirbnb maakt een onstuimige groei door in Nederland, met name in Amsterdam. De online-aanbieder van logeeradressen was vorig jaar goed voor 1,7 miljoen overnachtingen in de hoofdstad, een stijging van 125% ten opzichte van 2015. Het marktaandeel ten opzichte van hotels schoot omhoog van 5,4% naar 10,7%. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van vastgoedadviseur Colliers […]
Lees meerIeder jaar maakt PropertyNL een ranglijst van makelaars commercieel vastgoed op basis van gebruikstransacties kantoor-, bedrijfs- en winkelruimte. Wij zijn van 90 gestegen naar een mooie 78e plaats. Daar wij alleen horecatransacties begeleiden, waar het veelal om substantieel kleinere metrages dan bijvoorbeeld bij kantoren en bedrijfsruimtes gaat, zijn wij terecht trots op dit mooie resultaat. […]
Lees meerDe omzet van McDonald’s daalde in het eerste kwartaal met 4% naar $ 5,7 mrd. Operationeel verdiende de hamburgerketen 14% meer, namelijk $ 2,0 mrd. Bron: FD
Lees meer“Horeca qua verhuur beslist een specialisme” Onlangs spraken Henk Sluiter en Bram Stokman met Shopping Centre NEWS. Dit artikel is onlangs verschenen in de SCN NRW Marketing Special 2017, uitgekomen op 13 april bij het NRW Marketing congres. Lees hier het hele artikel.
Lees meerDe wereldwijde recette is in 2016 wederom gestegen en bereikte met 38,6 miljard dollar een nieuwe recordomzet, zo blijkt uit het jaarlijkse Theatrical Market Statistics Report van de MPAA (Motion Picture Association of America). Onlangs plaatsten we al een artikel over de continuering van de groei van het bioscoopbezoek in 2016 in Nederland. Ook op globaal niveau was na […]
Lees meerGreen heeft onlangs een overeenkomst getekend voor de horeca op het Anna van Buerenplein in Den Haag met MingleMush. MingleMush heeft voor de periode van 10 jaar een overeenkomst gesloten. Zij huren daarmee de volledige plint van het Anna van Buerenplein, waar Universiteit Leiden is gehuisvest, achter het centraal station van Den Haag. MingleMush is […]
Lees meerMet het mooie weer lonkt een uitje naar een pretpark. Bezoekers moeten wel flink de portemonnee trekken. De standaardticketprijs van een buitenlands attractiepark is dit seizoen aan de kassa met 4,5% gestegen tot gemiddeld €48,84. Daarmee loopt het verschil met Nederlandse pretparken verder op, waar de kassaprijs van een ticket met 2,5% toenam tot €26,50. […]
Lees meerDe al eerder aangekondigde komst van Amerikaanse foodketens naar Nederland begint steeds meer vorm te krijgen. Vandaag opent Taco Bell de eerste zaak in Eindhoven, vorige week had Amsterdam de primeur van de eerste Dunkin’ Donuts en later deze week volgt al de tweede vestiging. Ook grillketen TGI Friday’s, Five Guys (naar verluidt de favoriete […]
Lees meerSinds het begin van de economische crisis is een lange rij aan huurders failliet gegaan. Van enorme faillissementen zoals het faillissement van V&D tot kleine eenmanszaken. De crisis eist nog steeds slachtoffers onder retailers, zo zijn recent The Phone House en Charles Vögele nog failliet gegaan. Een faillissement van een huurder leidt vaak tot schade […]
Lees meerIn mei opent aan het Anna van Buerenplein, ingeklemd tussen Den Haag Centraal en de Koninklijke Bibliotheek, de nieuwe uitgaansgelegenheid ‘MingleMush’. MingleMush wordt een mengelmoes van horeca, ‘ouderwetse’ speelautomaten als flipperkasten en digitale videospelletjes, optredens van bands, dichters en singer-songwriters én een zitkuil om in te ontspannen. Alles bij elkaar goed voor 1.600 vierkante meter. […]
Lees meerLege plekken in winkelgebieden worden steeds vaker opgevuld door horecazaken. Dat constateert het Economisch Bureau van ABN AMRO vandaag in een sectorrapport over de retail. De leegstand in winkelstraten is het afgelopen jaar licht gedaald en dat is vooral te danken aan de opmars van onder meer lunchrooms, ijssalons en (fastfood)restaurants, aldus de bank. Naast […]
Lees meerDunkin’ Donuts ziet in Nederland een gat in de markt. De Amerikaanse bakkerij- en koffieketen opende gisteren in Amsterdam zijn eerste vestiging op de Nieuwendijk. Op termijn voorziet het zelfs ruimte voor ongeveer 160 filialen in ons land. Bron: AD.nl http://www.ad.nl/binnenland/dunkin-donuts-opent-eerste-nederlandse-filiaal~ad77a936/
Lees meerBarista Café begint de lente goed met de opening van de 17e vestiging in Alkmaar! Lees hier het verhaal van de trotse eigenaren Wij wensen hen veel succes toe!
Lees meerLangere openingstijden, versbereide ontbijtjes en luxe hamburgers hebben McDonald’s vorig jaar aan een recordomzet geholpen. Klanten gaven een recordbedrag van €732 mln uit in de 246 Nederlandse restaurants. De keten trok 4,1 miljoen extra gasten. De vernieuwingen die McDonald’s de afgelopen jaren heeft doorgevoerd, werpen steeds meer vruchten af. Na een lichte daling in 2014, […]
Lees meerHeineken opent zaterdag als promotiestunt een eigen bakkerij in Amsterdam. De bierbrouwer gaat in de tijdelijke bakkerswinkel broden verkopen die worden gebakken met gist dat ook in Heineken-pils zit. The Heineken Bakery, zoals de pop-upwinkel gaat heten, is gevestigd aan de Brouwersgracht. De broden die over de toonbank gaan, kosten € 2,–. De volledig opbrengst […]
Lees meerDuinrell, met 1,4 miljoen bezoekers per jaar een van de grotere pretparken in Nederland, gaat vele miljoenen investeren in uitbreiding van het bekende Tikibad en in de bouw van bungalows. De eigenaren van het landgoed en het pretpark in Wassenaar, de familie Van Zuylen van Nijevelt, hebben de bouwplannen dinsdag bekendgemaakt. Zij vinden dat Duinrell […]
Lees meerGisteren gaf wethouder Laudy het startschot voor de bouw van De Lorentz. Een flinke woon, werk en horecatoren in het Stationsgebied. De woontoren is nodig om het Stationsgebied een impuls te geven. Het Stationsgebied is nog lang niet af, de komende jaren wordt er nog flink gebouwd. Bron: Unity.nu Ons kantoor verzorgt de verhuur van […]
Lees meerHotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het vierder kwartaal 0,9% meer omgezet dan in het derde kwartaal van vorig jaar. Op cafés na steeg de omzet in alle branches, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. De snackbars behaalden afgelopen jaar, met bijna 10%, de hoogste omzetgroei in de horeca. In 2016 […]
Lees meerMulti Netherlands heeft samen met Vago Barneveld de commerciële ruimten in het project Katwolderplein in Zwolle verkocht aan Deen Supermarkten. De overige commerciële ruimten heeft Multi verhuurd aan restaurantformule De Beren. Het wordt voor Deen en De Beren de eerste vestiging in Overijssel. Multi heeft deze commerciële ruimten voor rekening en risico van Vago gerealiseerd. […]
Lees meerIn het historische centrum van Leiden tegenover de Hooglandse Kerk, op de hoek van de Hartesteeg 13 en Nieuwstraat 43 verhuurden wij namens de eigenaren van het pand de horecaruimte aan “Bar Lokaal”. De huurders hebben al een ruime horeca ervaring in Leiden met de exploitatie van Café De Uyl, Studio De Veste en Restaurant/Café […]
Lees meerHet in reeds in aanbouw zijnde ‘sporthotel’ te Amsterdam is verkocht aan Chinese investeerders. Het hotel met 309 kamers wordt medio oktober 2018 geopend. Zowel het vastgoed als exploitatie komt in dezelfde handen. Het betreft een investeringscombinatie van managing director Alex Chang, Kunshang en Wenzhou Tonyong Locks, een van de grootste slotenmakers ter wereld, van […]
Lees meerNederlandse Airbnb-verhuurders hebben het afgelopen jaar 1,4 miljoen gasten in hun huis verwelkomd, een forse toename ten opzichte van 2012, toen 75.000 gasten een onderkomen boekten op het huurplatform. Dat blijkt uit cijfers die Airbnb bekend maakte. Samen gaven de bezoekers het afgelopen jaar € 795 mln uit in Nederlandse supermarkten, musea en horeca, zo stelt […]
Lees meerHet onroerend goed waarin jarenlang de Italiaanse delicatessezaak Scala della Pasta in Amsterdam werd geëxploiteerd is verkocht aan Amstelredam. Het betreft een begane grond en kelder. Amstelredam kocht het object en heeft het verhuurd. Café Dinard heeft hier onlangs haar deuren geopend. Adhoc horecamakelaars bemiddelde bij de verkoop namens de verkoper.
Lees meerCoffee Fellows is met 150 vestigingen in Duitsland op Starbucks na de grootste koffieketen van het land. In Nederland timmert men ook aardig aan de weg. Inmiddels zijn er locaties geopend in Eindhoven en sinds 9 februari ook in Utrecht. Voorts staan Breda (eind februari) Den Haag (september), Amsterdam en 2 locaties in België op […]
Lees meerDe Beren heeft een nieuwe locatie in Hoofddorp en in Haarlem gaan de deuren van een nieuw restaurant begin maart open. Later die maand volgt ook het debuut in Overijssel met de eerste vestiging in Zwolle. Gouda, Schiedamse Vest, Alkmaar en Apeldoorn staan nog op de planning. ‘Met deze twee toplocaties beginnen we 2017 met […]
Lees meerDe gemeente Amsterdam heeft een recordboete van in totaal € 297.000 opgelegd aan een woningeigenaar en aan sleutelbedrijf Iamb&b die samen elf appartementen verhuren via Airbnb. Dat heeft het Parool maandag gemeld. De verhuur van de appartementen in het centrum gaat niet volgens de regels, verklaart wethouder Laurens Ivens (Wonen, SP) tegenover de krant. Buurtbewoners […]
Lees meerHet aan een Nederlandse brouwerij verhuurde onroerend goed heeft een oppervlakte van circa 600 m² verdeeld over begane grond (restaurant/bar), eerste verdieping (zaal) en tweede verdieping (opslag). Een koopsom is niet bekend gemaakt. Jacobus Recourt Bedrijfsmakelaars trad op voor de verkoper. De koper werd geadviseerd door Adhoc horecamakelaars.
Lees meerHet vrijstaande restaurant met midgetgolfterrein is gelegen aan de Burgemeester Bruins Slotsingel 9 te Alphen aan den Rijn. De totale perceel oppervlakte meet ruim 5.600 m². De houten opstal (met 240 zitplaatsen op het terras) meet circa 275 m². De koper zal de opstal te zijner tijd vervangen door nieuwbouw. De verkoper werd geadviseerd door […]
Lees meerNederland telt 153 bioscopen en 39 filmtheaters. Dit aantal is sinds 2005 met 8.5% toegenomen. Van de drie grote ketens (Pathé, Vue Bioscopen, Kinepolis) is Pathé de grootste in zowel vestigingen als het aantal stoelen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies. Bron: Van Spronsen en Partners
Lees meerDe Nederlandse hotelmarkt zal ook de komende jaren een stijgende omzet laten zien. Dat trekt in toenemende mate de interesse van hotelketens en investeerders uit Duitsland en het Midden-Oosten. Dat schrijft ABN Amro in een gepubliceerde studie over de vooruitzichten voor de hotelmarkt. Vooral de Amsterdamse hotelmarkt is bij buitenlandse partijen in trek. De bank […]
Lees meerDe Beren opent een vestiging in Hoofddorp. De ruimte is gelegen in het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein 3 te Hoofddorp, dé culturele onderneming in Haarlemmermeer. De ruimte bedraagt circa 370 m². De vestiging in Hoofddorp is de eerste in Noord-Holland. Na de verbouwing opent De Beren binnenkort haar deuren. Adhoc horecamakelaars heeft collegiaal met Cushman & […]
Lees meerDe eigenaren van De Bosrand hebben zowel het onroerend goed als het bedrijf overgedragen. De gebroeders Jansen nemen de exploitatie op zich. Zij hebben thans 2 horecabedrijven in ‘t Gooi, te weten De Open Keuken in Hilversum en Bruis in Blaricum. Een eigen pannenkoekenrestaurant in ’t Gooi is een lang gekoesterde droom van de heren. […]
Lees meerPark 20|20 in Hoofddorp is het eerste kantorenpark geïnspireerd door de Cradle to Cradle® filosofie ter wereld. Het Park combineert op een innovatieve wijze duurzame ontwerpen en een optimaal ecologische aanpak met een grensverleggende blik op zakendoen. Op het Park zijn onder meer gevestigd BSH Huishoudapparaten, ANWB Reizen, FifPro, Bluewater en Plantronics. Centraal op het […]
Lees meerMidden in de oude dorpskern tegenover het gemeentehuis, op een van de mooiste plekjes in Noordwijk-Binnen, heeft Brookland een bijzonder en grootschalig nieuwbouwproject gerealiseerd: “Hof van Noortwijck”. Het project bestaat uit een winkelgebied van ruim 6.600 m² en circa 67 luxueuze koopappartementen, waarvan er reeds vele zijn verkocht. Een ruimte van 250 m² gelegen op […]
Lees meerFamiliehotel De Kroon aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel is eind 2016 overgenomen door GuestHouse Hotel Exploitatie BV, gelieerd aan OOKs Hospitality & Leisure. In 2017 zal het hotel operationeel worden samengevoegd met het nieuwe GuestHouse Hotel dat iets verderop zijn deuren zal openen. Hotel De Kroon met 14 hotelkamers, dat vlakbij de Efteling is gelegen, […]
Lees meerHet echtpaar Kolkman heeft bijna 40 jaar ’t Kolkje in Beinsdorp geëxploiteerd. Half maart opent Proeflokaal Bregje hier haar deuren. Het is de twaalfde vestiging voor Bregje. Adhoc horecamakelaars begeleidde bij de verhuur van de bedrijfsruimte.
Lees meerDe leegstand in vierkante meters winkelruimte is landelijke gezien op hetzelfde peil gebleven. Dat komt vooral door onttrekking en de groei van de horeca. Dat blijkt uit cijfers van Locatus. De leegstand in winkelmeters is licht gestegen. Het faillissement van V&D heeft daar veel invloed op gehad. Door de sluiting van 62 V&D-filialen werd in […]
Lees meerCAPELLE AAN DEN IJSSEL – Het aantal restaurants is afgelopen jaar met 5 procent gegroeid tot ruim 15.750 zaken. Het ligt daarmee weer bijna op het niveau van 2010. Het aantal lunchrooms is verdubbeld naar meer dan duizend vestigingen en ook het aantal bezorgrestaurants blijft groeien. Dat blijkt uit gegevens van Datlinq, een database voor […]
Lees meerHet buiten-de-deur-eten blijft toenemen, wat de conjunctuur ook doet. Vooral jongeren tot 36 jaar hebben weinig trek in zelf koken. Circa 30% van hen at het afgelopen jaar één keer per week buiten de deur, tegen 10% van de vijftigplussers. Dat blijkt uit onderzoek van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Jongeren besteedden gemiddeld € 19,42 […]
Lees meerHAASTRECHT – Fred Grem (68) uit Haastrecht heeft donderdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Roel Cazemier. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Grem is oprichter, voorheen directeur, van Adhoc horecamakelaars en ruim 38 jaar lang van zeer grote betekenis geweest voor de makelaardij in het algemeen en […]
Lees meerDe uitreiking van de Michelinsterren, die gisteren plaatsvond in Delamar in Amsterdam, houdt de gemoederen bezig. Met name de verloren ster van La Rive zorgt voor veel commotie. “Dit is een grote blunder van Michelin.” Een groot schandaal, noemt journalist Cuno van ’t Hoff het verliezen van de ster van La Rive. Met name omdat […]
Lees meerAan het Koningsplein in Ridderkerk heeft Restaurant Bregje 317 m² horecaruimte op de begane grond gehuurd. Deze ruimte maakt deel uit van het project Kuyperhof; een ontwikkeling van Leyten met 56 grondgebonden woningen, 46 appartementen en 550 m² horeca. Naast het verhuurde restaurant is nog een unit van circa 250 m² (met riant terras op […]
Lees meerAan de Veerstoep 1 te Leerdam heeft de Beren Restaurants het pand gehuurd waar voorheen Restaurant “Prikelinge” gevestigd was. Het vrijstaand paviljoen met groot terras op/aan de Linge meet circa 150 m² begane grond en 135 m² op de eerste verdieping. Na een grootschalige verbouwing zal de 29e vestiging van De Beren Restaurants begin december […]
Lees meerMasaal harkten Amsterdamse horecazaken, waaronder Choux, Mr. Porter en De School, maandagavond awards van horecavakblad Entree binnen. Van de 11 Entree Hospitality & Style Awards vielen er 7 in Amsterdamse handen. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het horecavakblad. Van de 55 genomineerden in 11 categorieën kwamen er 27 uit Amsterdam. De School mag zich […]
Lees meerHotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het derde kwartaal 2,6 procent meer omgezet dan in het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Vooral in restaurants, cafés en snackbars stegen de opbrengsten. Ook het aantal consumpties en overnachtingen nam toe. In vergelijking met een jaar eerder realiseerde de horeca […]
Lees meerHet restaurant Instock opent 17 december haar deuren in een pand aan de Vleutenseweg in Utrecht. De oprichters willen voedselverspilling tegengaan. In het restaurant koken ze dan ook hoofdzakelijk met ‘geredde’ producten: producten die anders weggegooid zouden worden. Het is de derde vestiging van Instock.
Lees meerNu Marcel Norbart naar Ibiza is verkast, wil hij ook afscheid nemen van zijn Nederlandse investeringen. Vandaar dat Club ABE in de etalage is gezet, want daar kenden ze Norbart als de belangrijkste aandeelhouder. Wie de inventaris, inrichting en huurrechten over wil nemen moet rekenen op een bonnetje van €1,9 miljoen. Vier jaar na de […]
Lees meerRestaurantketen De Beren opent half december in Leerdam de 28e vestiging in Nederland. Het pand wordt momenteel verbouwd voor de komst van de formule. ‘De locatie van het restaurant is uniek’, zegt eigenaar van de Berenketen Ad Schaap over de ligging aan het water. ‘Dit was voor ons de doorslag om daar een nieuwe vestiging […]
Lees meerECE has published new study on development of food & beverages at shopping centers. Restaurants and food courts have been an important trend at the centers for a while. The study has shown that 40% of visitors base their choice of shopping center primarily on the available dining options – and not on the variety of […]
Lees meerKomende zomer zullen drie horecagelegenheden de deuren openen in het Nutsgebouw aan het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn. Ondernemer John Vermeer, eigenaar van het Nutsgebouw, haalt horecaconcepten Bakker van Maanen, WOODSTONE Pizza & Wine en Maggie Blue – Bar & Kitchen naar de Lage Zijde. “De bestaande horeca in Alphen bevindt zich veel in […]
Lees meerBarista Café heeft er weer een vestiging bij! Ze zijn sinds deze week ook te vinden in de bruisende Europese havenstad, Rotterdam! In de Wilhelminatoren aan het Wilhelminaplein in de Kop van Zuid is de 14e vestiging geopend. Het vrijstaande paviljoen meet circa 115 m². Adhoc horecamakelaars begeleidde deze transactie namens Barista Café.
Lees meerHet is de tweede vestiging voor Koeien en Kaas. Het van origine Goudse concept is gevestigd in het nieuwbouwproject aan het Thorbeckeplein op de hoek van de Hooftstraat en de Van Mandersloostraat. Het concept Koeien en Kaas is in 2010 in Gouda opgericht en is gespecialiseerd in gegrild vlees en kaasgerechten uit de regio. De […]
Lees meerHorecaconcepten die uitsluitend eten, drinken of slapen aanbieden verliezen populariteit. De gast wil nieuwe emoties en ervaringen. Als het voorspelbaar raakt dan zal de belangstelling van korte duur zijn. Hippe koffiezaken en hotels met een goede bar zijn in opkomst. Dit zijn een paar uitslagen van het onderzoek dat Misset Horeca hield onder (inter)nationale designers. […]
Lees meerENSCHEDE – Het Japanse Asahi Group Holdings heeft de overname van biermerken Grolsch, Birra Peroni en Meantime afgerond. Deze bedrijven zullen samen met Miller Brands UK, SABMiller Brands France en Grolsch Canada de nieuwe Europese divisie Asahi Europe Ltd vormen. Door de overname vallen de brouwerijen Koninklijke Grolsch, het Italiaanse Birra Peroni en het Engelse […]
Lees meerBRUSSEL – De overname van SABMiller door AB Inbev is sinds dinsdag 11 oktober een feit. De megabierfusie tussen de grootste brouwers ter wereld is daarmee na een lang proces definitief. In september 2015 kondigde AB InBev aan SABMiller te willen overnemen, waarmee op 13 oktober vorig jaar werd ingestemd. Daarna vond er een lang […]
Lees meerDe Italiaanse delicatessezaak Scala della pasta in Amsterdam Oud-Zuid is inclusief vastgoed verkocht. Bram Stokman bemiddelde bij de verkoop namens de verkoper.
Lees meerDe Euromast is in Rotterdamse handen. De Rotterdamse horecaondernemer Willem Tieleman heeft de uitkijktoren vandaag gekocht. Sinds 2003 verzorgt Tieleman al de exploitatie van de 185 meter hoge toeristische attractie. Over het aankoopbedrag worden geen mededelingen gedaan. De Euromast was in bezit van het vastgoedbedrijf van de veroordeelde Amsterdammer Jan-Dirk Paarlberg. Tieleman was al langer […]
Lees meerDe horeca en recreatie profiteren momenteel maximaal van de gunstige economische ontwikkelingen. Toenemende particuliere consumptie heeft een positieve impact op de vraag in de markt en de verwachting is dan ook dat de groei in 2017 verder doorzet met 2,4%. Naast een toename van de binnenlandse bestedingen speelt ook de structurele groei van buitenlandse toeristen […]
Lees meerDe Nederlandse economie is de meest concurrerende van de hele EU. Op de prestigieuze, jaarlijkse ranglijst van het World Economic Forum, die vandaag is uitgelekt, stijgt ons land van de vijfde naar de vierde plek, de hoogste positie ooit. Van de 138 onderzochte landen hebben alleen Zwitserland, Singapore en de VS een geavanceerdere economie dan […]
Lees meerDRESDEN – Al meer dan 200 Duitse restaurants bieden mega-porties aan. ‘Meer krijgen dan je op kan eten’, lijkt daarmee een stevige trend te worden bij onze oosterburen. Dat schrijft het AD maandag. De krant ging uit eten bij MaxiMahl in Dresden en zag klanten van heinde en verre langskomen voor mega-burgers, schnitzels en curryworsten. […]
Lees meerDe Amerikaanse franchiseketen TGI Fridays komt naar Nederland. De keten sloot onlangs een overeenkomst met Beijk Catering voor de uitrol van het casual dining-concept in Nederland. TGI Fridays combineert een grillrestaurant met een (cocktail)bar. De nadruk ligt op kwaliteitsburgers, – steaks en –ribs. Daarnaast biedt het concept ook pasta’s, salades en eten om te delen. […]
Lees meerOp Den Haag Centraal Station werd dit voorjaar een nieuw horecaconcept geopend: Grand Central Food Market. Drie verschillende horecazaken samen onder één dak in het hart van de stationshal. Een visbar, een burgerbar en een wijnbar. Drie verschillende restaurants in één grote ruimte met een totale vloeroppervlakte van 450 m² bieden ruimte aan ruim 200 […]
Lees meerHotels in Nederland krijgen de laatste tijd steeds meer gasten over de vloer. Vooral in Amsterdam is sprake van een flinke toename in het aantal geboekte overnachtingen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Alles bij elkaar werd er in de eerste zes maanden van dit jaar ruim 20,9 […]
Lees meerBarista Café heeft er weer een vestiging bij! Ze zijn sinds deze week ook te vinden in de bruisende Europese havenstad, Rotterdam! In de Wilhelminatoren aan het Wilhelminaplein in de Kop van Zuid is de 14e vestiging geopend onder leiding van Thijs en Dylan. Adhoc horecamakelaars begeleidde deze transactie namens Barista Café Samen gaan ze het […]
Lees meerMet bijna 20% meer omzet was de omzettoename van de horeca in de 36 grootste steden tussen 2011 en 2015 twee keer zo groot als daarbuiten. Horecabedrijven in (middel)grote steden presteerden tussen 2011 en 2015 aanzienlijk beter dan horecagelegenheden buiten de stad. Met bijna 20% meer omzet in deze periode was de omzettoename van de […]
Lees meerFastfoodketen McDonald’s is mogelijk de volgende Amerikaanse multinational die wordt aangepakt door de Europese Commissie vanwege belastingontwijking. Volgens een berekening door de Britse zakenkrant Financial Times (FT) wacht McDonald’s een naheffing van bijna 500 miljoen dollar. Brussel eiste onlangs dat Ierland 13 miljard euro terugvordert van Apple aan belastingen vanwege illegale belastingvoordelen die het bedrijf […]
Lees meerSinds kort wordt nog strikter gecontroleerd op het bezitten van een energielabel bij verhuur van een woning of utiliteitsgebouw. Voorheen was een strenge controle al van toepassing, maar werden er zelden boetes uitgedeeld. Hier komt dus nu verandering in. Leefomgeving en Transport (ILT) heeft sinds 1 augustus 2016 een formulier op de website staan getiteld […]
Lees meerOp de Prinsengracht is vandaag een bijzondere vestiging van snackbar Febo geopend. Ter ere van het 75-jarige bestaan is er voor één dag een drijvende Febo. Uit de drijvende automatiek, toepasselijk Drijf In genoemd, zijn tot vanavond 21.00 uur gratis ‘feestkroketten’ te halen. Volgens de Febo hebben al honderden mensen vanaf hun boot een gratis […]
Lees meerDe hotellerie in België heeft sterk te lijden onder de terreuraanslagen in Brussel en op luchthaven Zaventem in maart van dit jaar. Gasten blijven weg en de bezettingsgraad van de hotels is dramatisch gedaald. De gevolgen zijn veel groter dan in Parijs waar in november vorig jaar een reeks bommen voor een bloedbad zorgde. Dit […]
Lees meerIn 111 van de 390 Nederlandse gemeenten is sprake van een structureel overaanbod aan winkels. Het gaat daarbij vooral om gemeenten met een krimpende bevolking of gemeenten waar in het verleden een winkelvoorraad is opgebouwd om te voorzien in een regionale behoefte. Dat constateert makelaarsorganisatie Dynamis. Deze gemeenten hebben onder meer, ingegeven door de opkomst […]
Lees meerDe Italiaanse koffiebrander illy heeft een tweede eigen espressobar in Nederland geopend, in Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad. De eerste vestiging zit in Amsterdam. illy Caffè Bataviastad zit midden tussen de outletstores en heeft een groot terras, waar door heaters ook in de winter gebruik van kan worden gemaakt. Naast koffie staan ook Italiaanse […]
Lees meerAdhoc horecamakelaars heeft In opdracht van NS Stations een ruimte verhuurd aan Kyoto Sushi. Ook is er een huurovereenkomsten gesloten met Fishbar Saltzer, Satébar, en café Little Delirium Amsterdam. Deze restaurants en het café komen in het nieuwe deel van de IJ-hal, dat afgelopen juli is geopend. Binnenkort wordt gestart met de afbouw van deze […]
Lees meerEr zijn 38.000 hotelkamers in de metropool Amsterdam, waarvan 7.000 rondom Schiphol. Bijna een verdubbeling ten opzichte van 10 jaar geleden.
Lees meerHet gaat best goed met de Nederlandse horeca. De omzet is het afgelopen jaar met bijna 5 procent gegroeid. Klanten betalen wel steeds meer voor hun biertje of overnachting, de prijzen stijgen al langere tijd harder dan de inflatie. Er is veel vraag naar producten en diensten van bedrijven als restaurants, hotels en cafés. We […]
Lees meerInvesteringsmaatschappij Gr8 Investments van Bas van den Nieuwenhuijzen, zoon van zakenman Joep van den Nieuwenhuijzen, heeft een overnamebod gedaan op het Nederlandse onderdeel van branchegenoot Autogrill, bekend van AC Restaurants en verschillende hotels langs de snelwegen. Van den Nieuwenhuijzen bevestigt telefonisch dat bij het overnamebod ‘een paar leden van de Van der Valk-familie’ zijn betrokken. […]
Lees meerHotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het tweede kwartaal bijna 5 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend. Snackbars, lunchrooms, fastfoodrestaurants, maaltijdbezorgers en ijssalons boekten samen de sterkste groei, met een plus van bijna 7 procent. Hotels, restaurants en cafés zagen de omzet elk […]
Lees meerIn de winkelstraten zijn steeds meer daghorecazaken te vinden. Cafés of tentjes waar mensen tijdens het shoppen terechtkunnen voor een hapje of drankje vullen de gaten die zijn ontstaan door het verdwijnen van winkels, zo blijkt uit een vastgoedonderzoek van makelaarsorganisatie NVM in tien grote winkelsteden. ,,In bijvoorbeeld Groningen en Rotterdam, maar ook in Arnhem […]
Lees meerRestaurantketen La Place, door supermarktbedrijf Jumbo begin dit jaar overgenomen van het failliete moederbedrijf V&D, krabbelt weer op. Het afgelopen halfjaar groeide de omzet van bestaande vestigingen, openden alweer zes nieuwe restaurants in Nederland de deuren en hebben twee Duitse restaurants een doorstart gemaakt. De Brabantse supermarktketen betaalde in januari €48 mln voor de restaurants, […]
Lees meerToerisme wordt een steeds belangrijker onderdeel van de Nederlandse economie. Vooral de bestedingen van buitenlandse toeristen in Nederland groeien hard. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toeristische bestedingen zijn in 2015 met 5 procent toegenomen. De groei werd vooral veroorzaakt door de komst van meer buitenlandse toeristen. Het aantal buitenlandse toeristen […]
Lees meerHong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle en de Hill Street Tai Hwa Pork Noodle in Singapore zijn door Michelin beloond met een ster. Michelin publiceerde voor het eerst een Singapore-gids en in totaal werden 29 restaurants onderscheiden. Met de toekenning van een Michelinster aan twee marktkraampjes heeft Michelin de lancering van de eerste […]
Lees meerStel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.
Alerts