Valkenburg krijgt het eerste wijnhotel van Nederland, hetgeen betekent dat wijn het hele concept van het hotel en restaurant zal bepalen. De familie Tummers heeft het gelijknamige hotel tegenover het historische station na 99 jaar verkocht aan Dormio Resorts & Hotels. Eigenaresse Inez Tummers gaat genieten van haar pensioen en is blij met de nieuwe […]
Lees meerVoor het AD en regionale kranten werden wij en o.a. Swinkels Family Brewers gevraagd naar de situatie in de horecamarkt. Verder kwamen Job Oosting, voor wie wij zijn horecabedrijf in Amsterdam verkochten en Beau Artist aan wie wij een horecabedrijf in Leiden verkochten aan het woord. Het is een interessant en prettig leesbaar artikel geworden. […]
Lees meerDit succesvolle bedrijf is gelegen in het prachtige historische centrum van Leiden. Na 20 jaar vonden Hadi en Claudine het een mooi moment om andere dingen te gaan doen. Adhoc horecamakelaars kreeg de eer om op zoek te gaan naar de meest geschikte opvolger(s). Dat is gelukt! Beau Artist en Jean-Paul Dersjant van Bar Lokaal […]
Lees meerHet horecabedrijf in de oude Ford garage in Den Bosch is per 1 november overgenomen door de 4 ondernemers Jacques Van Geffen | Prive , Frank Reinders , Peter Derks en Roland van Balen. In dit prachtige monumentale pand is ook de bekende design woonwinkel MisterDesign gevestigd. De ruimte heeft een oppervlakte van circa 160 […]
Lees meerNa de succesvolle openingen in Arnhem en Hengelo breidt de opkomende sushiformule zich verder uit in het oosten van Nederland. De onlangs geopende vestiging (afhalen en bezorgen) bij winkelcentrum Op De Brouwerij in Enschede heeft een oppervlakte van 155 m² begane grond en is gelegen tegenover de Hema en aan de ruime parkeerplaats. In Zwolle is Monster […]
Lees meerBinnensteden en winkelcentra die voorheen prima functioneerden vanwege de aanwezigheid van modewinkels zullen meer moeten doen om de consument te verleiden. Het toevoegen van horeca is natuurlijk inmiddels bekend en ook veel toegepast. Het zorgt voor beleving, het verlengt de verblijfsduur en het maakt het bezoek in zijn algemeenheid aangenamer. Maar ook leisure wordt steeds […]
Lees meerHet is alweer 5 jaar geleden dat Adhoc een tweede kantoor opende. Wij vonden een geschikte ruimte in Amsterdam aan de Nassaukade 387. Ondanks dat wij al actief waren in de hoofdstad, hebben wij door deze stap in 2016 onze focus op Amsterdam en omgeving een extra boost kunnen geven. In 5 jaar tijd hebben […]
Lees meerAANBOD Het aanbod van ons kantoor is nog niet de helft van ons normale aanbod en voor het aanbod dat er wel is, bestaat veel interesse. DISCRETIE In het verleden werd het gros van de horecabedrijven in onze portefeuille op discrete/vertrouwelijke wijze aangeboden in de markt. Sinds een jaar of 5 zagen wij een duidelijke […]
Lees meerIn 2020 startte Rick zijn 10 maanden durende afstudeerstageperiode ook bij Adhoc. Rick heeft inmiddels zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool Leeuwarden succesvol afgerond en start in de functie van assistent-makelaar op de kantoren in Amsterdam en Bodegraven. Wij zijn blij dat Rick weer terug is en wensen hem veel succes en werkplezier in zijn […]
Lees meerOp 2 juli jl. heeft restaurantketen ’t Zusje een vestiging geopend aan de historische Markt in Gouda. Het prachtige pand heeft een oppervlakte van ca. 710 m2 met een schitterend terras. Deze locatie ligt nabij toeristische trekkers zoals het oude stadhuis, de antiekmarkt en de kaasbeurs. Het is de 31e vestging van de populaire formule. […]
Lees meerAan Het Rond in Houten opent na de afbouw en inrichting Brother Louie Bar & Pizza. Deze invulling sluit aan bij de wens om van het plein een sfeervolle en levendige plek te maken. Adhoc horecamakelaars heeft namens Altera Vastgoed al meerdere succesvolle horecabedrijven gehuisvest aan het plein. Na Barista Café en Boca is het […]
Lees meerHet Italiaans restaurant nabij het Spui in Amsterdam is 1 juni jl. overgedragen aan L’Entrecote et les Garcons. Het restaurant is gelegen op een prachtige locatie in het mooie centrum van Amsterdam. In de directe omgeving van het restaurant zijn veel horecabedrijven gevestigd aan het Spui en de Spuistraat. Via de Rozenboomsteeg komt men in […]
Lees meerDe Baarnse horecabroers Guido Demmers, Elgar Demmers en Rogier Demmers, bekend van Dorsthuys Demmers en Eemlust in Baarn hebben het pand (ruim 1100 m²) van het failliet gegane restaurant Greenfield’s gekocht. Guido Demmers heeft er alle vertrouwen in dat de zaak een succes wordt. ,,Je zit daar op een schitterende locatie. Prachtige natuur aan de […]
Lees meerAfgelopen vrijdag is de eerste video van de serie NVM New Business live gegaan. Henk Sluiter, NVM Business-lid en eigenaar van Adhoc horecamakelaars, deed de aftrap van een serie van vijf die Roelof Hemmen heeft met commercieel vastgoedmakelaars uit het hele land. Inhoudelijk sprak hij over het leed in de sector, om vervolgens vooral in […]
Lees meerNaast de locatie aan de Aalmarkt is Mano Bowls nu ook te vinden aan het Stationsplein in Leiden. Het is de vijfde vestiging van de formule, die ook in steden als Amsterdam, Den Haag en Utrecht te vinden is. De ruimte tegenover het Centraal Station meet circa 78 m² vvo en bevindt zich naast Bagels […]
Lees meerWij feliciteren collega Marc Steunenberg met het behalen van zijn titel meester Register-Taxateur! Marc is door het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) voor 3 jaar gecertificeerd als meester Register-Taxateur. Deskundigheid, onafhankelijkheid, objectiviteit en integriteit zijn belangrijke kernwaarden voor de Register-Taxateur en daardoor ook kernwaarden voor de taxateurs van Adhoc horecamakelaars.
Lees meerDe vijver waar wij al jaren in vissen om talent aan te trekken zijn hotelscholen, en dan met name de Hotelschool Leeuwarden. Wij bieden al tientallen jaren een stageplaats van 10 maanden voor studenten van de Hotelschool. Dat is goed voor de Hotelschool omdat ze daarmee een breder aanbod kunnen bieden qua stageplaatsen, leuk voor […]
Lees meerIn de voormalige Zeeman komt een vestiging van Domino’s Pizza. Het gaat om een ruimte van circa 150 m² b.v.o. in winkelcentrum De Markthof te Hoofddorp. Naast deze ruimte is nog een winkel-/horecaruimte beschikbaar van circa 175 m² b.v.o. Domino’s Pizza werd begeleid door haar aanhuurmakelaar PDJ Vastgoed. Adhoc horecamakelaars bracht collegiaal met Gofield & […]
Lees meerNamens verhuurder Segesta Groep uit Alkmaar verhuurden wij deze op zeer goede centrumlocatie gelegen horecaruimte. De ruimte bestaat uit circa 93 m² b.v.o. op de begane grond en circa 78 m² b.v.o. in het souterrain. Familie Zhang zal hier een uniek Live Noodle Making concept gaan exploiteren. In Den Haag zijn ze al erg succesvol […]
Lees meerHet appartementencomplex met commerciële plint “De Monarch” bevindt zich aan de Prinses Beatrixlaan in het Beatrixkwartier. Aan de overkant van de straat bevindt zich het WTC; het internationale zakencentrum van Den Haag. De Monarch is te vinden nabij het station van de Randstadrail en bestaat uit 248 moderne appartementen verdeeld over twee torens van 72 […]
Lees meerAan de Boulevard 2 in Egmond aan Zee opent na de lockdown “Brasserie De Bourgondiër”. De eigenaren van het populaire restaurant “De Bourgondiër” in Hoorn speelden al langer met de gedachten van een 2e zaak en met de aanhuur van de locatie in Egmond komt hun wens in vervulling. De bedrijfsruimte heeft een oppervlakte van […]
Lees meerMet veel respect en dankbaarheid gedenken wij Fred Grem (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau). Op 24 december is onze oprichter en oud-directeur van Adhoc horecamakelaars b.v. – slechts enkele jaren na zijn pensionering – overleden. Zijn ondernemerschap, vakkennis, gedrevenheid, teamspirit en innemende persoonlijkheid zullen wij allen zeer missen. Wij wensen Gera en naasten veel kracht toe […]
Lees meerAfgelopen dinsdag heeft Taco Bell een nieuwe vestiging geopend aan de Varkensmarkt 9 te Amersfoort. Hiermee opent Taco Bell haar eerste locatie in de Randstad. Taco Bell heeft zich gevestigd in een horecaruimte van ca. 390 m² verdeeld over de begane grond, kelder en eerste verdieping. Door de huidige maatregelen gaat Taco Bell zich eerst […]
Lees meerHet restaurant is verkocht aan Jaap en Liesbeth Keus. LKKR met haar schitterende terras aan het water is gelegen in het centrum van Nieuwkoop en zal na een korte opfrisbeurt medio januari (als het is toegestaan door de overheid) haar deuren openen. Adhoc horecamakelaars heeft bemiddeld bij deze transactie. Wij wensen Jaap en Liesbeth veel […]
Lees meerHenk Sluiter schrikt niet zo gauw. Hij heeft al heel wat ups en downs in de horeca meegemaakt en kent de veerkracht van de sector. Dus hield hij vanaf dag 1 van de coronacrisis lijsten bij van wie er nog wel in de markt waren voor horecavastgoed of horecalocaties. Na de eerste schok kwamen er […]
Lees meerEen gastblog van Adhoc horecamakelaars in de nieuwsbrief van Fort Advocaten 2020 Leek hét jaar te worden voor de hotelbranche, met grote evenementen op stapel, een bloeiende economie, met volop toeristen en zakelijke reizigers. Maar toen kwam corona voorbij, werden congressen gecanceld, op afstand vergaderd en bleven de binnen- en buitenlandse toeristen weg. Met name in […]
Lees meerEen gastblog van Adhoc horecamakelaars in de nieuwsbrief van Fort Advocaten Taxeren in de huidige markt blijkt een grote uitdaging. Taxateurs Frank Merk en Marc Steunenberg van Adhoc Horecamakelaars merken dat er een grote onzekerheid aanwezig is in de markt, zowel bij financieringsinstellingen en beleggers als bij de horecaondernemer(s) zelf. Voor de horecaondernemers zijn het […]
Lees meerVrijdag 30 oktober jl. vond de notariële overdracht plaats. Adhoc horecamakelaars bemiddelde bij deze transactie namens verkopers. Het complex aan de Kapelstraat 48 te Heeze herbergt een hotel met 14 luxe kamers en een groot restaurant met zalen.
Lees meerGisteren bereikte ons een bericht via de media waarin een horecamakelaarskantoor zegt dat “de horecamakelaars” het druk hebben, omdat horecaondernemers massaal van hun zaken af zouden willen. Dat versterkt een misverstand dat er volgens ons leeft. Wij vinden het van belang om onze visie op de huidige markt met u te delen en daarmee te […]
Lees meerNa vijf jaar De Koekop te hebben gerund, gaan Michiel en Jenny een andere weg bewandelen. Het restaurant is overgedragen aan TEDS; een all day brunch concept. TEDS is ook te vinden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Haarlem. Bram Stokman van Adhoc horecamakelaars bemiddelde bij de transactie.
Lees meerVoor diverse opdrachtgevers zijn wij op zoek naar hotels inclusief vastgoed ter overname. Het betreft hier zowel binnenstedelijke hotels alsmede “landelijk gelegen” hotels. Hotels vanaf 10 kamers tot 100 kamers passen binnen de zoekvraag. Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld. U kunt contact opnemen met Henk Sluiter (henk@adhoc-hm.nl).
Lees meerPer 7 oktober 2020 is Mark Roos toegetreden als partner bij Adhoc horecamakelaars, daarnaast vergroot per die datum Marc Steunenberg zijn aandeel in het bedrijf. Mark was eerder van 2007 tot 2013 werkzaam voor Adhoc en kwam medio 2016 terug in dienst om mee te helpen de vestiging in Amsterdam op te starten. Mark is […]
Lees meerJubilarissen Frank Merk en Henk Sluiter zijn al respectievelijk 30 en 25 jaar verbonden aan Adhoc horecamakelaars. Een zeer bijzondere aangelegenheid, wat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend is. Beiden zijn van grote betekenis voor ons horecamakelaarskantoor door hun schat aan ervaring op taxatie- en bemiddelingsgebied. Taxateur Frank Merk begon in 1990 bij Adhoc. In 1998 werd […]
Lees meerDe oppervlakte van de horecaruimte bedraagt circa 300 m² met een terras aan de voorzijde van het pand, prachtig uitzicht op de Hofvijfer en het Torentje. Adhoc horecamakelaars heeft bemiddeld voor vertrekkend huurder Instock. De inventaris en de huurrechten zijn verkocht aan een enthousiaste ondernemer.
Lees meerOp 31 augustus jl. is Thomas Berkhout gestart. Hij zal het taxatieteam gaan versterken en is reeds aangevangen met de opleiding tot Register Taxateur. Thomas en Adhoc zijn geen onbekenden voor elkaar. Eind 2018 startte Thomas zijn 10 maanden durende afstudeerstageperiode ook bij Adhoc. Thomas heeft inmiddels zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool Leeuwarden succesvol […]
Lees meerInstock zet sinds 2014 voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart. De oprichters en eigenaren Bart, Selma en Freke geven met hun restaurants, producten en catering opnieuw waarde aan onverkochte producten. Bovendien wil Instock mensen bewuster maken van het probleem en hoe ze hier zelf aan bij kunnen dragen. Instock is een ‘social enterprise’ waarbij […]
Lees meerTEGoVA heeft het doorlopend toezicht over 2019 uitgevoerd. Hiertoe zijn de taxatiedossiers van taxateur Marc Steunenberg MRICS RRV RT REV gecontroleerd op kwaliteit, inhoud en het werken conform de Europese richtlijnen. Het kwaliteitskeurmerk Recognised European Valuer (REV) is daarmee ook voor 2020 gewaarborgd.
Lees meerHorecaondernemers moeten aan de bel trekken bij Adhoc horecamakelaars als de nood hoog is, adviseert directeur Henk Sluiter. Zo kan een sale-and-lease-backtransactie uitkomst bieden in deze coronacrisis. Een faillissementsgolf in de horecasector lijkt na de zomer niettemin onvermijdelijk, vreest hij. Begin 2020 telde Nederland een recordaantal van 68.700 horecavestigingen, waaronder bijna 33.000 restaurants, 10.500 hotels, […]
Lees meerIn tijden van crisis is cash king. Op inkomsten/omzet sturen is lastig dus probeert u om kosten te beperken. Als inkomsten langer uitblijven kan er, ondanks het goed beperken van kosten, een situatie ontstaan waarin u in liquiditeitsproblemen komt. Indien u een pand in eigendom heeft met een substantiële overwaarde zou u er op dat […]
Lees meerHet jaarlijkse onderzoek van PropertyNL naar de marktposities van bedrijfsmakelaars- en adviseurs geeft aan dat Adhoc wederom met afstand de grootste horecamakelaar is in Nederland. https://propertynl.com/Nieuws/06ee823b-6905-4799-b944-4cc1ad096719/Top-1001-Adviseurs-2020-Opmars-van-horeca-naar-de-winkelstraat-stokt Wij danken onze opdrachtgevers nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.
Lees meerAls horecaondernemer heb je in de huidige markt een goede sparringpartner nodig. Dus toen het Zalmhuis een nieuwe uitbater zocht, wist Herman Hell direct wie hij moest bellen voor de biedingenstrijd: Henk Sluiter van Adhoc, de horecamakelaar van Nederland. Met succes, want inmiddels is Hell de trotse eigenaar van het Zalmhuis. Klik hier voor het […]
Lees meerIn het pand aan Kleine Berg 12 (voormalig Restaurant Le Connaisseur) kunnen gasten vanaf medio maart eten, boulen en borrelen. Jeu de boules is hip tegenwoordig. Het unieke aan Mooie Boules is dat het een speeltuin voor vrienden van vrienden is, met 8 jeu de boules banen, karaoke, spellen en een foodcourt met diner van […]
Lees meerGrand Café/Brasserie “Moeke” vestigt zich dit voorjaar in het gebouw “de Pettelaar” aan de Pettelaarseschans 1 in Den Bosch. Dit schitterende gebouw gelegen in een parkachtige omgeving aan de rand van Den Bosch doet al tientallen jaren dienst als restaurant. Het gebouw meet ruim 650 m² en zal na een verbouwing huisvesting bieden aan de […]
Lees meerRics verwelkomt 26 nieuwe leden. Zij slaagden voor het assessment en mogen de titel MRICS (Member of RICS) voeren. Het aantal professionele leden komt hiermee op 1.126 en Rics is hiermee het afgelopen jaar opnieuw gegroeid. De kandidaten die in november slaagden voor hun assessment ontvingen hun RICS-diploma op de nieuwjaarsbijeenkomst in Slot Zeist. Dit […]
Lees meerHet voormalige bankfiliaal is inmiddels gesplitst in 2 units van elk 150 m². In het hoekpand tegenover het station komt Snackbistro, een combinatie van een snackbar, bistro en lunchroom. Daarnaast komt een wok- en sushirestaurant van Yami-Yami. Beide zaken hebben al filialen in Almere. Adhoc horecamakelaars trad, samen met Barton Developments & Assetmanagement, op als […]
Lees meerHet Zalmhuis aan de Rotterdamse Maas (officieel Capelle aan den IJsel, aan Schaardijk 396) ,is per 6 januari 2020 gesloten voor een veelbelovende metamorfose. ‘We kijken ernaar uit om deze legendarische locatie terug op de kaart te zetten.’ Zegt eigenaar Herman Hell. Het Zalmhuis zal een maand lang dicht gaan terwijl er gewerkt wordt aan […]
Lees meerOp de hoek van de Zwanestraat en de Oude Boteringestraat in het centrum van Groningen opent in januari een nieuwe vestiging van Salsa Shop. Salsa Shop heeft zich gevestigd in een prachtig monumentaal pand van ruim 200 m2. Het wordt inmiddels de 11e vestiging van de populaire Mexicaanse restaurantketen. Adhoc horecamakelaars heeft Salsa Shop begeleid bij […]
Lees meerUnibail-Rodamco-Westfield is al jaren een goede en vaste opdrachtgever van ons kantoor. Wij hebben door de jaren heen tientallen transacties begeleid op het gebied van horeca in hun winkelcentra. Dit keer hebben wij de eer om te bemiddelen bij de verhuur in het op dit moment meest prestigieuze en spraakmakende retail-project van Nederland, Westfield Mall of […]
Lees meerIn aanwezigheid van pers en meer dan 700 professionals uit de restaurantsector kwam maandagmiddag de GaultMillau gids 2020 uit. De vernieuwde GaultMillau restaurantgids bevat meer dan 800 aanbevolen adressen in Nederland. Een bijzondere editie met dit jaar – meer dan voorgaande jaren – de nadruk op laagdrempelige restaurants die snel en prijsvriendelijk een lekker product […]
Lees meerMet gepaste trots kan worden gemeld dat onze collega Marc Steunenberg is toegelaten bij RICS als Chartered Surveyor in het register Valuation. Marc heeft met goed gevolg zijn assessment afgerond. Om toegelaten te worden tot RICS en meer specifiek het register Valuation, dient kennis en kunde van het taxatievak (waaronder de uitgangspunten die zijn vastgelegd […]
Lees meerWoW Burgers huurt circa 163 m² b.v.o. begane grond en 44 m² b.v.o. kelder aan het Pieter Vreedeplein 170 te Tilburg. WoW Burgers combineert pure en verse Nederlandse producten met halal bereidingen. De vestging in Tilburg is inmiddels de derde vestiging van deze keten na twee in Rotterdam op winkelcentrum Zuidplein en de Lijnbaan. GREEN […]
Lees meerHollandse hotels draaien als een tierelier ‘De gemiddelde bezettingsgraad van de Nederlandse hotels is gestegen van 77,2% in 2017 naar 77,7% in 2018. Daarmee evenaren de hotels het record van 1998’, aldus adviesbureau Horwath HTL. Nog maar wat leuke cijfers. De gemiddelde kamerprijs is met €8 gestegen naar €120! Over de hele linie bekeken is de […]
Lees meerNamens verhuurder bemiddelde Adhoc horecamakelaars bij de verhuur van dit unieke monumentale pand in centrum Haarlem. De Utrechtse én Arnhemse hotspot Miyagi and Jones komt naar Haarlem. Het restaurant gaat ook in Haarlem Asian streetfood en sushi serveren, met hier en daar een westerse twist. Het pand is zo’n 925 m² groot en heeft een […]
Lees meerBinnenkort opent Heinde & Ver een vestiging aan het nieuwe Ringersplein in Alkmaar. Het betreft een horecaruimte van ca. 440 m² aan het winkelcentrum. Heinde & Ver opent hiermee haar zesde vestiging. Bram Stokman van Adhoc horecamakelaars bracht deze verhuurtransactie namens ontwikkelaar AM tot stand.
Lees meerDe restaurants in Amsterdam behoren tot de duurste ter wereld, zo is uit onderzoek van Taxi2Airport gebleken. Ten opzichte van andere hoofdsteden is uit eten gaan in Amsterdam geen goedkope aangelegenheid. Met een gemiddelde prijs van € 58,28 voor twee hoofdgerechten staat Amsterdam wereldwijd in de top 4 hoofdsteden met duurste restaurants. Dit blijkt uit […]
Lees meerDe horecaruimte maakt onderdeel uit van Het Hof van Noortwijck in Noordwijk en heeft een oppervlakte van circa 670 m². Medio oktober zal ’t Zusje het restaurant openen. Adhoc horecamakelaars bemiddelde bij de verhuur namens verhuurder Brookland.
Lees meerDe Beren gaat restaurant openen in het Postkantoor te Enschede De afgelopen weken is er weer een belangrijke stap gezet in de transformatie van het voormalige postkantoor in Enschede. De invulling van de bioscoop door Vue Cinemas was al bekend, maar onlangs heeft ook Restaurant De Beren de komst naar Enschede bevestigd. De Beren In […]
Lees meerHet voormalige postkantoor aan de Meent 57 in Leerdam huisvest al jaren “Het Oude Posthuys” Restaurant en Hotel. Het gebouw met een oppervlakte van circa 850 m² omvat een restaurant, zaal en 9 luxe hotelkamers en een fraai terras. De exploitatie is per 1 juli jl. overgenomen door “Het Oude Posthuis B.V.”. Met de verhuurder, […]
Lees meerOp 1 juli jl. heeft weer een aantal overdrachten plaatsgevonden. De volgende horecabedrijven hebben een nieuwe eigenaar gekregen: Eethuis Nurks in de Hout – Haarlem ‘t Oostpoortje – Amsterdam Oost Hotel Restaurant Gasterij Het Oude Posthuys – Leerdam Verhuurd (collegiaal met Frans Heideman van B.O.B horecamakelaars): Veilinghavenkade 117-125 – Utrecht (stad) En de horecabelegging aan […]
Lees meerDe lange en zeer warme zomer van 2018 heeft ervoor gezorgd dat de bestedingen in de horeca tot recordhoogten stegen. En dat geldt zeker ook voor een heel groot deel van de bedrijven in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken 2019. De totale omzet van die Top 100 doorbrak de grens van […]
Lees meerDe bestedingen in de Nederlandse horeca zijn in 2018 tot recordhoogte gestegen. De totale omzet van de honderd grootste bedrijven kwam in 2018 uit op 8,2 miljard euro, meldt vakblad Misset Horeca, dat de omzetstijging toeschrijft aan de lange en erg warme zomer. Dat is krap een half miljard meer dan het jaar ervoor, blijkt […]
Lees meerHoreca neemt een steeds belangrijker plek in binnen (winkel)centra. Terecht, want goede horeca is cruciaal voor de verblijfsduur en de beleving van de bezoekers. Dat vergt specifieke marktkennis. Adhoc horecamakelaars heeft die in huis. ‘iedereen kan horecaruimte verhuren, maar kennis hebben van het plaatje erachter, is iets heel anders. en juist dat maakt het verschil!’ […]
Lees meerHet aantal overnachtingen in logiesaccommodaties is in het eerste kwartaal van dit jaar toegenomen tot 18,3 miljoen, 46 procent meer dan in diezelfde periode in 2012. Dat betekent dat het verschil tussen de seizoenen kleiner wordt, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Het eerste en vierde kwartaal doen het van oudsher slechter […]
Lees meerGisteren werd door Loetje bekend gemaakt dat de keten ook in Enschede een restaurant gaat openen. Toen wij het prachtige pand op deze unieke (park)locatie voor het eerst zagen dachten wij direct dat dit een zeer geschikte locatie zou zijn voor een vestiging van Loetje. En het bleek inderdaad een schot in de roos te […]
Lees meerNa acht jaar heeft Croy de Goffertboerderij haar deuren gesloten aan de Goffertweg 17 te Nijmegen. Op deze locatie zal vanaf begin augustus 2019 Mister Panda, een Aziatisch tapasrestaurant, opengaan. Huurder gaat het restaurant eerst grondig verbouwen alvorens tot opening over te gaan. De locatie omvat in totaal 1.339 m² verhuurbaar vloeroppervlakte aan horecaruimte. De […]
Lees meerIn een oude Philips school aan de Frederiklaan/Kastanjelaan opent Loetje aan het einde van het jaar haar deuren. Het wordt inmiddels de 20e vestiging van de populaire restaurantketen. Adhoc horecamakelaars heeft Loetje geholpen bij het vinden van deze prachtige locatie. Lees ook dit artikel in het Eindhovens Dagblad.
Lees meerHet selfservice foodconcept BackWERK heeft tegen een marktconforme huurprijs circa 200 m2 gehuurd op de Heuvel 29-31 in Tilburg. Het betreft een geheel gerenoveerd hoekpand waarin voorheen een kledingwinkel en een broodjeszaak gevestigd waren. Deze 2 units zijn door de vastgoedeigenaar samengevoegd tot 1 geheel. De bovenverdiepingen worden verbouwd tot appartementen. Verhuurder Livin B.V. werd […]
Lees meerWij verwelkomen Arie-Dirk Roobol en Yannick van der Meer. Beiden in maart 2019 begonnen. Arie-Dirk als vastgoed adviseur en Yannick van der Meer als junior taxateur. Arie Dirk heeft zijn vastgoedopleiding genoten bij de hogeschool Rotterdam en werkte de afgelopen vier jaar bij Ooms Makelaars. Hier was hij commercieel vastgoedadviseur binnen de regio Drechtsteden. Arie […]
Lees meerHet gaat weer goed met McDonald’s in Nederland: de omzet nam vorig jaar 10 procent toe. Daar moest de restaurantketen flink voor veranderen. EEN NIEUW HOOFDSTUK Toen de Brit Steve Easterbrook begin 2015 aantrad als bestuursvoorzitter van McDonald’s, moest hij bijna meteen jaarcijfers presenteren die hij „teleurstellend” noemde. De nettowinst van McDonald’s – wereldwijd meer dan 37.000 […]
Lees meerJeffrey en Marijke van Dijk hebben bijna 12 jaar Hoeve Kromwijk aan de Voorweg in Zoetermeer geëxploiteerd. 1 maart hebben zij het stokje overgedragen aan Marco en Fati Blokland. Hoeve Kromwijk is oorspronkelijk een monumentale boerderij gebouwd in 1871. In de nieuwjaarsnacht van 1998-1999 is de hoeve vrijwel geheel in vlammen opgegaan. Na een grondige […]
Lees meerHet jaarlijkse onderzoek van PropertyNL naar de marktposities van bedrijfsmakelaars- en adviseurs op basis van hun betrokkenheid bij transacties geeft aan dat Adhoc met afstand de grootste horecamakelaar is! https://propertynl.com/Nieuws/Top-1001-Adhoc-de-grootste-in-horeca/ede77dff-f458-481f-991f-6a37a5330822#
Lees meerNa 5 vestigingen in Amsterdam en 2 vestigingen in Utrecht zal binnenkort ook in Rotterdam een vestiging van Pastabar Spaghetteria haar deuren openen. Aan de Nieuwe Binnenweg 77 wordt thans druk verbouwd om de 355 m² tellende ruimte geschikt te maken voor dit mooie concept. Stefan van Popering, geen onbekende in de Rotterdamse horecawereld, haalde […]
Lees meerPer 1 februari is het café in handen van de eigenaren van de bekende Leidse horecabedrijven Stadsbrouwhuis en de Vergulde Kruik. Wij wensen hen veel succes toe en danken onze opdrachtgeefster Kitty Turk voor het in ons gestelde vertrouwen om haar horecabedrijf na al die jaren te verkopen!
Lees meerNamens de familie Stoof verzorgde Bram Stokman de verhuur van het pand aan Arthur van den Nieuwenhof die er een restaurant zal gaan exploiteren. Wij danken onze opdrachtgever voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen de nieuwe exploitant veel succes toe!
Lees meerIn het pand aan de Choorlammersteeg 1D zal in april de wijnbar haar deuren openen. Bram Stokman verzorgde de verkoop van het restaurantbedrijf en de verhuur van het onroerend goed namens onze opdrachtgever de heer Van Rijsbergen. Wij wensen Chrissie van der Plas veel succes toe op deze mooie locatie in studentenstad Leiden!
Lees meerNet als 2017 was 2018 een goed jaar voor Adhoc horecamakelaars, zelfs nog beter! Graag noem ik een aantal mooie transacties uit 2017 en 2018 waar ik zelf actief betrokken bij ben geweest. In 2017 hebben wij bijgedragen aan de ontwikkeling van het Amstelkwartier in Amsterdam door de verhuur aan George Marina en de eerste […]
Lees meerOud-eigenaar Gert-Jan Hageman draagt met trots het stokje over aan chef-koks Wim de Beer en Jos Timmer die al sinds maart 2017 de leiding in de keuken hadden. Restaurant De Kas is gevestigd in een uniek pand op een prachtige locatie en beschikt over een eigen kwekerij. Het bedrijf draait al een hele lange periode […]
Lees meerAmsterdam heeft nog een lange weg te gaan. In steden als Londen, Hamburg en Bilbao behoort tussen de 20 en 32 procent van de restaurants inmiddels tot een keten, in Manchester zelfs bijna de helft. In de Nederlandse hoofdstad is dat maar 3 procent. Volgens volgens horeca-analist Sonny Duijn van ABN Amro is de markt […]
Lees meerGwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelin-gidsen, bevestigt de positieve evolutie. ‘Dit jaar is een uitstekende editie voor Nederland met de nieuwe Michelinsterren 2019.’ ‘Onze inspecteurs zijn onder de indruk van het hoge niveau dat gehaald wordt door ervaren chefs die al eerder zijn onderscheiden. Ze hebben eveneens heel wat nieuwe namen gevonden om […]
Lees meerRestaurants, hotels en cafés zullen ook volgend jaar goede zaken doen, maar de horeca groeit naar verwachting minder hard dan dit jaar. Vooral het tekort aan personeel speelt de branche parten, schrijft het Economisch Bureau van ING in een nieuw rapport. Lees verder Bron: nu.nl
Lees meerOnlangs verschenen onderstaande artikelen in het Algemeen Dagblad. Tapas en bistro op Defensie-eiland in Woerden Met de komst van tapasrestaurant ‘t Zusje naar Woerden is de horeca op het Defensie-eiland eindelijk compleet. Begin februari opent bistro Gare Pompidou en medio maart volgt ‘t Zusje. ‘Een verrijking voor Woerden’, vindt retaildeskundige Gerard Kremers. lees verder Adhoc […]
Lees meerAdhoc horecamakelaars verzorgde de verkoop van de Lindenhof Delft in combinatie met de verhuur van het onroerend goed. Het monumentale pand (circa 800 m² BVO) in het Agnetapark deed jaren dienst als exclusieve partylocatie. Vanaf maart 2019 kunnen gasten aan de Zocherweg 9 Delft terecht voor “grenzeloos genieten van heerlijke gerechtjes en drankjes voor een […]
Lees meerAdhoc horecamakelaars is al 40 jaar actief in de horecamakelaardij. De laatste jaren begeleidde Adhoc vele horecabedrijven en -ketens bij hun expansie. Om de service nog beter uit te kunnen voeren heeft Adhoc nu een expansie-afdeling opgericht om haar opdrachtgevers nog gerichter en efficiënter te kunnen begeleiden bij hun zoekvraag. Bart Klaasboer is aangetrokken om […]
Lees meerWij zijn al 40 jaar actief in Food & Beverage en willen graag altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de branche. Aangezien de Verenigde Staten (met name New York en de West Coast) op het gebied van foodtrends altijd een aantal jaar voorloopt op de rest van de wereld, leek het […]
Lees meerSUGO opent in Eindhoven aan de Nieuwstraat 20 haar 4e vestiging. SUGO staat bekend om haar kwaliteitspizza’s al taglio. SUGO heeft vestigingen in Rotterdam en in Amsterdam. In ruimte aan de Nieuwstraat zat tot voor kort lunchroom RAV. De ruimte meet circa 140 m² begane grond en 154 m² kelder. SUGO werd bij deze transactie […]
Lees meerRestaurant Brands Internationa, het Amerikaanse moederbedrijf van onder andere fastfoodketen Burger King, heeft flinke winst geboekt in het derde kwartaal. Dat is met name te danken aan het succes van Tim Hortons, een populaire koffieketen in Canada. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal. Restaurant Brands International realiseerde een winstgroei van 49% op jaarbasis, tot […]
Lees meerHet themapark WitchWorld, dat in de kolossale nieuwbouwruïne ‘kasteel van Almere’ en het omliggende grondgebied langs de A6 in de provincie Flevoland moest komen, is definitief van de baan. Dat heeft initiatiefnemer Ton Theunis dinsdag gemeld. Theunis sloot onder voorbehoud van financiering in oktober 2015 een koopovereenkomst met eigenaar Gravin bv, maar is er niet in geslaagd […]
Lees meerRestaurants van de fastfoodketen McDonald’s hebben wereldwijd meer menu’s, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken. In totaal zette McDonald’s over de drie maanden tot en met september een omzet van 5,4 miljard euro in de boeken. Dat is […]
Lees meerBaristacafé heeft in Rotterdam aan het Stadhuisplein in het project Lucia haar 22e vestiging geopend. Deze dynamische plek is getransformeerd tot een all day and night horecaplein met een grote diversiteit aan horecabedrijven, waaronder, naast de reeds bekende uitgaansgelegenheden als de ApresSkihut en Cornelis, nu ook formules zoals Five Guys, Satebar, Subway, Chocoladebar Quetzal en […]
Lees meerDe hoogconjunctuur en het groeiende toerisme leggen de Nederlandse hotellerie geen windeieren. Hotels boeken de hoogste bezettingsgraad in twintig jaar en de winsten stijgen naar een niet eerder bereikt peil. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van hoteladviesbureau Horwath HTL. De gemiddelde bezettingsgraad van de hotels in Nederland is vorig jaar gestegen tot 77,2%, vergeleken […]
Lees meerIn de Bredase binnenstad aan de Karnemelkstraat 6 A3 zal Shabu To Go binnenkort haar deuren openen. De ruimte meet circa 120 m2 en bevindt zich nabij o.a. McDonald’s, COOP vandaag, Delifrance en binnenkort opent ook Subway aan deze straat een vestiging. Adhoc horecamakelaars trad op voor Shabu To Go. De verhuurder werd bijgestaan door […]
Lees meerToeristen gaven het afgelopen jaar meer geld uit dan de voorgaande jaren. Daardoor wordt toerisme steeds belangrijker voor de Nederlandse economie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS komt de groei grotendeels doordat meer buitenlanders ons land weten te vinden. In totaal kwamen de toeristische bestedingen in […]
Lees meerIn het oude Raadhuis in IJsselstein is collega Mark Roos op 13 augustus 2018 beëdigd als NVM-makelaar, nadat hij sinds vorig jaar al de titel Register-Makelaar kon voeren. Adhoc horecamakelaars telt hierdoor inmiddels 6 NVM-leden. Mark runt samen met Bram Stokman met veel succes ons kantoor in Amsterdam!
Lees meerHet nieuwste horecaplein van het Stadshart van Zoetermeer wordt gevormd door Cadenza. Het nieuwe plein sluit perfect aan op de bestaande horeca, bioscoop Kinepolis en het Stadstheater. Het casino van Hommerson is ook naar Cadenza verplaatst. In opdracht van Hommerson verhuurde Adhoc horecamakelaars circa 153 m² horecaruimte aan Barista Café.
Lees meerDe provincie Limburg heeft onderzoek gedaan naar de hotelbranche. Daaruit bleek dat zo’n twintig procent van de hotels in het Limburgse Heuvelland in het ‘rode segment’ zit. Wethouder Claudia Bisschops, verantwoordelijk voor onder andere toerisme en economie in Valkenburg aan de Geul, legt uit hoe dit zit. “Hotels die in het ‘rode segment’ zitten, worden […]
Lees meerAmsterdam blijft de meest interessante stad voor hotelinvesteerders. De subtop wordt gevormd door Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Horwath HTL heeft in samenwerking met ABN Amro de Dutch City Hotel Index 2018 opgesteld, een ranking van Nederlandse steden die het meest interessant zijn voor hotelinvesteerders. Deze is gepresenteerd tijdens de Provada. Amsterdam staat duidelijk bovenaan […]
Lees meerKoffieketen Starbucks gaat versneld vestigingen in de Verenigde Staten sluiten om de financiële resultaten een zetje in de goede richting te geven. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf dinsdagavond bekend na een tegenvallende groeiverwachting. De Amerikaanse koffiereus, die last heeft van chiquere koffietentjes en goedkopere concurrenten als McDonald’s en Dunkin’ Donuts, verwacht het derde kwartaal op […]
Lees meerOsteria Francescana in Modena is opnieuw uitverkoren tot het beste restaurant in de wereld. Het restaurant van de flamboyante chef-kok Massumo Bottura was dit twee jaar geleden ook al. Het toprestaurant in de Italiaanse regio Emilia-Romagna heroverde de eerste plaats op de wereldranglijst die de The World’s 50 Best Restaurants heet. De rangorde wordt bepaald […]
Lees meerDe Bilderberg-keten heeft zijn vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag verkocht aan de stichting FB Oranjewoud. Dat hebben beide partijen maandag bekendgemaakt. De verkoop is de eerste na de overname in juli 2017 van Bilderberg door de Aziatische vastgoedinvesteerder First Sponsor en het Duitse Event Hotels. Queens Bilderberg Nederland (QBN), zoals de keten van […]
Lees meerBrasserie L’Anders, gevestigd in een van de mooiste panden aan de Grote Markt te Haarlem, is recent door ons verkocht. Wij danken onze opdrachtgever voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen de nieuwe exploitant veel succes toe!
Lees meerStel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.
Alerts