Restaurants van de fastfoodketen McDonald’s hebben wereldwijd meer menu’s, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken. In totaal zette McDonald’s over de drie maanden tot en met september een omzet van 5,4 miljard euro in de boeken. Dat is […]
Lees meerBaristacafé heeft in Rotterdam aan het Stadhuisplein in het project Lucia haar 22e vestiging geopend. Deze dynamische plek is getransformeerd tot een all day and night horecaplein met een grote diversiteit aan horecabedrijven, waaronder, naast de reeds bekende uitgaansgelegenheden als de ApresSkihut en Cornelis, nu ook formules zoals Five Guys, Satebar, Subway, Chocoladebar Quetzal en […]
Lees meerDe hoogconjunctuur en het groeiende toerisme leggen de Nederlandse hotellerie geen windeieren. Hotels boeken de hoogste bezettingsgraad in twintig jaar en de winsten stijgen naar een niet eerder bereikt peil. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van hoteladviesbureau Horwath HTL. De gemiddelde bezettingsgraad van de hotels in Nederland is vorig jaar gestegen tot 77,2%, vergeleken […]
Lees meerIn de Bredase binnenstad aan de Karnemelkstraat 6 A3 zal Shabu To Go binnenkort haar deuren openen. De ruimte meet circa 120 m2 en bevindt zich nabij o.a. McDonald’s, COOP vandaag, Delifrance en binnenkort opent ook Subway aan deze straat een vestiging. Adhoc horecamakelaars trad op voor Shabu To Go. De verhuurder werd bijgestaan door […]
Lees meerToeristen gaven het afgelopen jaar meer geld uit dan de voorgaande jaren. Daardoor wordt toerisme steeds belangrijker voor de Nederlandse economie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS komt de groei grotendeels doordat meer buitenlanders ons land weten te vinden. In totaal kwamen de toeristische bestedingen in […]
Lees meerIn het oude Raadhuis in IJsselstein is collega Mark Roos op 13 augustus 2018 beëdigd als NVM-makelaar, nadat hij sinds vorig jaar al de titel Register-Makelaar kon voeren. Adhoc horecamakelaars telt hierdoor inmiddels 6 NVM-leden. Mark runt samen met Bram Stokman met veel succes ons kantoor in Amsterdam!
Lees meerHet nieuwste horecaplein van het Stadshart van Zoetermeer wordt gevormd door Cadenza. Het nieuwe plein sluit perfect aan op de bestaande horeca, bioscoop Kinepolis en het Stadstheater. Het casino van Hommerson is ook naar Cadenza verplaatst. In opdracht van Hommerson verhuurde Adhoc horecamakelaars circa 153 m² horecaruimte aan Barista Café.
Lees meerDe provincie Limburg heeft onderzoek gedaan naar de hotelbranche. Daaruit bleek dat zo’n twintig procent van de hotels in het Limburgse Heuvelland in het ‘rode segment’ zit. Wethouder Claudia Bisschops, verantwoordelijk voor onder andere toerisme en economie in Valkenburg aan de Geul, legt uit hoe dit zit. “Hotels die in het ‘rode segment’ zitten, worden […]
Lees meerAmsterdam blijft de meest interessante stad voor hotelinvesteerders. De subtop wordt gevormd door Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Horwath HTL heeft in samenwerking met ABN Amro de Dutch City Hotel Index 2018 opgesteld, een ranking van Nederlandse steden die het meest interessant zijn voor hotelinvesteerders. Deze is gepresenteerd tijdens de Provada. Amsterdam staat duidelijk bovenaan […]
Lees meerKoffieketen Starbucks gaat versneld vestigingen in de Verenigde Staten sluiten om de financiële resultaten een zetje in de goede richting te geven. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf dinsdagavond bekend na een tegenvallende groeiverwachting. De Amerikaanse koffiereus, die last heeft van chiquere koffietentjes en goedkopere concurrenten als McDonald’s en Dunkin’ Donuts, verwacht het derde kwartaal op […]
Lees meerOsteria Francescana in Modena is opnieuw uitverkoren tot het beste restaurant in de wereld. Het restaurant van de flamboyante chef-kok Massumo Bottura was dit twee jaar geleden ook al. Het toprestaurant in de Italiaanse regio Emilia-Romagna heroverde de eerste plaats op de wereldranglijst die de The World’s 50 Best Restaurants heet. De rangorde wordt bepaald […]
Lees meerDe Bilderberg-keten heeft zijn vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag verkocht aan de stichting FB Oranjewoud. Dat hebben beide partijen maandag bekendgemaakt. De verkoop is de eerste na de overname in juli 2017 van Bilderberg door de Aziatische vastgoedinvesteerder First Sponsor en het Duitse Event Hotels. Queens Bilderberg Nederland (QBN), zoals de keten van […]
Lees meerBrasserie L’Anders, gevestigd in een van de mooiste panden aan de Grote Markt te Haarlem, is recent door ons verkocht. Wij danken onze opdrachtgever voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen de nieuwe exploitant veel succes toe!
Lees meerHoreca. Geen enkel zichzelf respecterend winkelcentrum noch hippe winkelstraat kan zonder. Dat inzicht is nog niet zo oud. Behalve bij Adhoc. Daar weten ze al veertig jaar alles van horecavastgoed. ‘Horecamakelaardij is echt een vak. Niet iets wat je er zomaar bij doet.’ Klik hier voor het hele artikel
Lees meerDe Nederlandse economie kent momenteel een bloeiperiode. Dat merken ook de kleine en middelgrote ondernemingen. De omzet van deze bedrijven groeide vorig jaar met 8% sneller dan voorgaande jaren, zo blijkt uit onderzoek van accountantsorganisatie SRA. SRA voerde dit onderzoek naar de jaarrekeningen van bijna zevenduizend vooral kleinere bedrijven voor het vierde achtereenvolgende jaar uit. […]
Lees meerUtrecht krijgt er bijna 6.000 vierkante meter aan speelplezier bij. Een klimarena, trampolinehal en binnenspeeltuin komen binnenkort in The Wall samen onder één dak bij speelhal Play-in. De speelhal wordt één van de grootste speelparadijzen van Nederland en gaat in juni open. Er komen ook twee horecagelegenheden in de hal. ,,Daarbij moet je niet denken […]
Lees meerHet voormalige Roast Chicken Bar/Restaurant was hier tot voor kort gevestigd. De ruimte van 225 m² aan de drukke Voldersgracht wordt thans verbouwd tot kinderkledingwinkel met horecafaciliteiten. Adhoc horecamakelaars trad op als adviseur voor vertrekkend huurder. Van Daal makelaardij trad op als adviseur voor de huurder.
Lees meerHoreca rukt op als vastgoedcategorie. In de PropertyNL-ranglijsten voor de gebruikers- en beleggingsmarkt is Adhoc horecamakelaars een prominente partij. Partner en commercieel directeur Henk Sluiter vertelt dat horeca traditioneel een minder interessante categorie was in het vastgoed, maar dat deze tak zich vooral de afgelopen tien jaar sterk heeft ontwikkeld. Hij voorziet op korte termijn […]
Lees meerFirma Pickles komt naar Den Bosch. Naast de Markthal in Rotterdam, de pier in Scheveningen, Centraal Station Den Haag en thuisbasis Utrecht komt Pickles nu naar Den Bosch. Firma Pickles is in 2013 opgericht door Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser in de Drieharingstraat te Utrecht. Binnenkort openen Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser samen […]
Lees meerDe gemeente Amsterdam is op dit moment een verandering van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan het voorbereiden. Deze verandering zal het voor de burgemeester mogelijk gaan maken om (individuele) gebouwen, straten, gebieden en branches aan te wijzen waarvoor een vergunningplicht gaat gelden. Op dit moment geldt voor horecabedrijven een exploitatievergunningplicht. Een dergelijke exploitatievergunning maakt […]
Lees meerHet investeringsvolume in Nederlandse hotels heeft een record bereikt van € 1,8 miljard in 2017, aldus Savills. Volgens het rapport “Spotlight Hotels – De Nederlandse hotelmarkt trekt meer aan dan alleen toeristen” van Savills kan de enorme stijging van het investeringsvolume worden verklaard door een aantal belangrijke factoren, zoals het snel toenemende aantal toeristen dat […]
Lees meerOp het nieuwe Stationsplein tussen Utrecht Centraal Station en de kersverse entree van Hoog Catharijne openen de komende weken in het Paviljoen 9 nieuwe restaurantformules. De bekende patatzaak Manneken Pis beet het spits af, met de vierde Utrechtse vestiging. Sinds afgelopen weekend kunnen gasten daar Vlaamse frieten krijgen. Maar er zijn ook nieuwkomers: begin maart opent het […]
Lees meerHet aantal fastfoodzaken in Nederland neemt toe omdat bestaande winkels uitbreiden en internationale ketens zoals Five Guys en Dunkin’ Donuts zich met meerdere locaties in ons land vestigen. Dat schrijft ABN Amro in een onderzoek. Volgens de bank daalde het aantal fastfoodzaken tussen 2005 en 2012 maar was daarna sprake van een groei met 7 […]
Lees meerWinkelcentrum Het Rond is volop in ontwikkeling. Zo opende 22 februari Boca Bar & Kitchen haar deuren op het plein aan Het Rond. De ruimte is circa 235 m2 bvo groot. Boca is een gastrobar met een Mediteraanse menukaart. Men kan hier de hele dag terecht voor koffie, lunch, borrel of diner in een trendy, […]
Lees meerDe nieuwe horeca hotspot van Zoetermeer, ‘Cadenza’, is gesitueerd tussen het Stadhuisplein, Bioscoop Kinepolis en het Stadstheater. Door de realisatie van ‘Cadenza’ is het oostelijk deel van het Stadshart voltooid. Het project sluit naadloos aan op de reeds aanwezige horeca en leisure. Met Hommerson Casino’s, supermarkt Hoogvliet en circa 70 jongerenwoningen als directe ‘buren’, is […]
Lees meerWat te boeken voor een stedentrip: een hotelkamer of een appartement? De keuze van reizigers valt steeds vaker op een via websites zoals Airbnb geboekte particuliere woning. Een huiselijke sfeer en het gemak van een eigen keuken spelen een rol, maar vaak zijn de lagere kosten de hoofdreden. In alle wereldsteden gaat dit verhaal op, […]
Lees meerAmsterdam gaat niet alleen vakantieverhuur via Airbnb aan banden leggen, ook komt er een maximum aan het aantal bed and breakfasts (B&B’s). Vanaf 1 januari 2019 mogen in bestaande woningen alleen nog met een vergunning B&B’s worden gevestigd. ”Met deze vergunningplicht maken we het mogelijk om een wildgroei aan B&B’s te voorkomen in wijken waar […]
Lees meerHet aantal winkelpassanten in Nederland is in 2017 met vijf procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Op alle dagen was het drukker, behalve op de maandagen. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Locatus, op basis van twaalfhonderd wifisensoren. De winkelstraten waren vooral aan het begin van het jaar drukker dan in 2016. In […]
Lees meerRestaurant ML (één Michelinster) verhuist binnen Haarlem. Medio maart 2018 heropenen compagnons Liane en Mark Gratama en Kevin Kion hun vernieuwde ML aan het Klokhuisplein op de locatie waar nu nog hotel-restaurant Stempels zit. Adhoc horecamakelaars heeft hierbij de verkoper geadviseerd. Op de nieuwe locatie krijgt restaurant ML de beschikking over 17 hotelkamers, een bistro, […]
Lees meerOp 26 januari opent Ribsfactory haar 10e vestiging, in Arnhem. Wij wensen de Ribsfactory veel succes voor de toekomst!
Lees meerLekker eten voor een vaste prijs en daarbij genieten van het prachtige uitzicht over het strand; dat kan vanaf het voorjaar aan de Zeeweg in Bloemendaal aan Zee. Dit wordt de 22e Bregje vestiging. Adhoc horecamakelaars begeleidde deze transactie namens de eigenaar van het onroerend goed.
Lees meerUit onvrede over de hoge kosten en macht van reserveringssite Iens komt de restaurantbranche met een eigen, concurrerende site. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert ‘Bookdinners’ vandaag op de Horecava-beurs. De site is al een tijdje in de lucht en er zijn zo’n 2000 restaurants bij aangesloten. >> Lees meer Bron: NOS.nl
Lees meerHorecabedrijven zullen komend jaar profiteren van de hoge consumptiegroei. De omzet van Nederlandse horecazaken is sinds 2011 elk jaar toegenomen, zowel van logiesverstrekking als van eet en drinkgelegenheden. De eerste jaren was deze omzetstijging nog gedreven door een stijging van de afzetprijzen, maar dat is de laatste jaren niet meer het geval. We verwachten dat […]
Lees meerNa Rotterdam en Den Haag krijgt ook Tilburg een Jamie’s Italian, een Italiaans restaurant van de bekende Britse tv-kok Jamie Oliver. De zaak opent volgend jaar de deuren aan het Pieter Vreedeplein. Jamie Oliver (42) begon als chef-kok en programmamaker en schreef een flink aantal succesvolle kookboeken. Ook ontwikkelde hij vier restaurantformules. De bekendste is […]
Lees meerDinsdag 21 november mocht Lianne haar diploma in ontvangst nemen op het kantoor van de NVM in Nieuwegein. Na een intensieve studie mag zij zich nu Assistent Makelaar noemen. Het team van Adhoc feliciteert haar van harte hiermee!
Lees meerHet Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) heeft voor KHN een jaarrapport 2016 gemaakt over de omzet en baankenmerken van onze leden. Dit rapport is vandaag gepubliceerd op de site van het CBS. Lees meer Bron: KHN.nl
Lees meerNaast 3 bestaande vestigingen in Amsterdam en 1 in Utrecht kan men vanaf deze week terecht bij Spaghetteria Amsterdam Olympiaplein. Spaghetteria werd in deze transactie bijgestaan door Adhoc horecamakelaars en wij wensen hen veel succes toe!
Lees meerIn Nederland is plaats voor honderd Pizza Hut-fastfoodrestaurants. Dat heeft ondernemer Soeniel Sewnarain gezegd, meldt het ANP. Sewnarain probeerde met zijn broer Rakesh eerder via crowdfunding geld bijeen te brengen voor de wederopstanding van de Pizza Hut-keten in Nederland. Hij verklaarde een jaar geleden ruimte te zien voor een keten met een landelijke dekking. In […]
Lees meerDe lonen van horecamedewerkers gaan volgend jaar met 2,3 procent omhoog en in 2019 met 1 procent plus de inflatie. Dat is afgesproken in een cao-akkoord tussen vakbond CNV Vakmensen en Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Lees meer Bron: NOS.nl
Lees meerHet is alweer 40 jaar geleden dat oprichter en voormalig algemeen directeur van Adhoc horecamakelaars Fred Grem werd beëdigd als makelaar. Hij kreeg uit handen van Marcel de Boer, voorzitter van de NVM, een prachtig kunstwerk met makelaarsstaf. Fred is van zeer grote betekenis geweest voor de makelaardij in het algemeen en de horecamakelaardij in het […]
Lees meer‘We krijgen vaak gladde jongens die nog geen citroen kunnen snijden’ Nederland zit economisch in de lift en gaat weer graag uit eten. Overal openen aardige restaurants en die hebben koks nodig met een beetje niveau. We hebben het dus niet over goedbedoelende schnitzelbakkers. Chef-kok Nico van der Drift is een geschenk uit de hemel. […]
Lees meerEr is een nieuwe horecabestemming voor het voormalig Hotel Hanenburg! Dat maakt Albert Hendriks ( van www.friesnieuws.nl ) uit Wolvega vanavond bekend op z’n Facebookpagina: Sneek verloor in een jaar tijd 350 hotelbedden na sluiting van Stay Okay, De Wijnberg, De Daaldersplaats en Klein Genot, van origine hotel Hanenburg. Laatstgenoemd horecabedrijf in het centrum van […]
Lees meerDe Nedstede Groep verhuurt aan Ribsfactory de locatie aan de Jansplaats 13a te Arnhem. Het pand met drie bouwlagen bevindt zich op de hoek van de Jansplaats en het Jansplein; twee in Arnhem bekende pleinen met vele levendige terrassen en horecaconcepten. Adhoc horecamakelaars b.v. begeleidde deze transactie namens verhuurder. .
Lees meerDe ranglijst Cafetaria Top 100 2017, inclusief de juryrapporten is bekend. Eetwinkel Polly in Bemmel staat op nummer één, de plaatsen twee en drie zijn er voor Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort en Eetwinkel De Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom. Lees meer Bron: Misset Horeca
Lees meerSectorbrede groei zet door Horecabedrijven zullen komend jaar profiteren van de hoge consumptiegroei. De omzet van Nederlandse horecazaken is sinds 2011 elk jaar toegenomen, zowel van logiesverstrekking als van eet en drinkgelegenheden. De eerste jaren was deze omzetstijging nog gedreven door een stijging van de afzetprijzen, maar dat is de laatste jaren niet meer het […]
Lees meerLekker 2018 is bekend gemaakt. De Librije staat dit jaar weer op één, nieuw in de top 10: Tribeca en Librije’s Zusje. De Librije staat dit jaar weer op 1 in de Lekker 2018. Inter Scaldes zakt van 1 naar 2 en Ciel Bleu stijgt van plaats 7 naar plaats 3. Lees meer Bron: Misset Horeca
Lees meerOp 3 november vindt de officiële opening plaats van de BINK. Het nieuwe horecaconcept, dat gevestigd is op de bovenste etage van BINK36 aan de Binckhorstlaan in Den Haag, biedt met 2 dakterrassen een panoramisch uitzicht over de Haagse skyline. De horecagelegenheid van ruim 1.200 m2 beschikt over een cocktailbareiland, een restaurant met ruim 500 zitplaatsen […]
Lees meerDe Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, heeft boetes uitgedeeld aan 26 eigenaren met gebouwen zonder energielabel De hoogste boete bedroeg € 10.000. Er gaat de komende tijd meer gehandhaafd worden, vertelde Ed Blankestijn (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) gisteren bij het congres Groene vs Bruine Kantoren dat […]
Lees meerKentucky Fried Chicken (KFC) gaat zich vestigen in winkelcentrum ‘In de Bogaard’ aan Bogaardplein 5 in Rijswijk. Bogaardplein 5 is onderdeel van het beleggingsfonds Crystalveste van Annexum. Met de komst van de nieuwe huurder is alle winkel- en horecaruimte in het fonds verhuurd. De begane grond van het pand is 410 m2 groot en is […]
Lees meerUitgaansplek voltreffer Liefst 800 gasten wurmden zich tijdens de feestelijke opening van Amsterdams nieuwste restaurant door de grote ruimtes. Het was de eerste vestiging van het internationaal populaire restaurant Sushisamba op het Europese vasteland. De eerste zes weken zit het etablissement al volgeboekt! FOTO AB BLAUW V.l.n.r. dj Sunnery James, horecatycoon Won Yip met zijn […]
Lees meerHet Duitse Deka Immobilien heeft het W-Hotel in Amsterdam gekocht. Dit heeft EuroProperty, een zusterpublicatie van PropertyNL en PropertyEU, vernomen op de Expo in München. Deka kocht het hotel voor € 260 mln. Het hotel is verspreid over twee tegenover elkaar gelegen locaties aan de Spuistraat. Verkoper is Stag Europe, gelieerd aan Fentonir Trading & […]
Lees meerDe Beren Restaurants openen in Alphen aan den Rijn Aan de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn in het monumentale “Nutsgebouw” opent de Beren Restaurants binnenkort haar 33e vestiging. De Beren gaat 300 m² huren in het recent herontwikkelde gebouw. Inmiddels zijn reeds geopend Maggie Blue Bar&Kitchen en Woodstone Pizza and Wine. De horecagelegenheden hebben […]
Lees meerSinds half september is Edwin de Beukelaar de nieuwe eigenaar van het paviljoen aan de Boulevard Zeezijde 49 (voorheen Zuid Boulevard 175a). Lees hier het artikel dat 4 oktober jl. verscheen in het Leidsch Dagblad over zijn plannen. Wij wensen hem veel succes toe op deze prachtige locatie aan het strand en danken onze opdrachtgever […]
Lees meerHet Nutsgebouw in Alphen aan den Rijn verwelkomt binnenkort restaurantketen De Beren. Het laatste plekje in het monumentale pand zou eigenlijk door horecaconcept Van Maanen worden ingevuld, maar Van Maanen ziet toch af van de vestiging. Henk-Jan Van Maanen liet eind augustus weten dat de vestiging in Alphen pas na het uitrollen van het concept […]
Lees meerDe Nederlandse hotelmarkt behaalt betere resultaten dan ooit. Dit blijkt uit het HOSTA 2017 rapport van adviesbureau Horwath HTL dat vanmiddag wordt gepresenteerd. Zowel de bezettingsgraad van de Nederlandse hotels als de gemiddelde kamerprijs zijn gestegen. Hierdoor steeg de totale omzet per hotelkamer met 7%. Doordat het winstpercentage toenam van 35% naar 40%, steeg de […]
Lees meerHet aantal cafés in Nederland is de afgelopen vijf jaar met 4 procent gedaald naar 8.950. Dat heeft horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners becijferd. De daling is wel minder sterk dan in de vijf jaar ervoor. In 2007 waren er nog ruim tienduizend cafés. Drie steden weerstonden de afgelopen tien jaar de dalende trend. In Leeuwarden steeg […]
Lees meerKroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met Simitci Dünyasi voor een langjarige huurovereenkomst aan het Osdorpplein in Amsterdam. De winkel is gelegen naast de entree van Westmarket, en heeft een oppervlakte van 114 m² verdeeld over de begane grond en entresol. Ook krijgt de Turkse bakkerij en bistro Simitçi Dünyasi een terras op het Osdorpplein. De […]
Lees meerHet aantal hotelovernachtingen is opnieuw toegenomen. Ondanks de populariteit van Airbnb en soortgelijke sites lag het aantal overnachtingen in ‘gewone’ hotels de eerste helft van 2017 9 procent hoger dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei komt vooral van buitenlanders. Hotels verwelkomden de eerste zes maanden van dit […]
Lees meerBen je op zoek of kent u iemand die op zoek is naar een stageplaats binnen de horecamakelaardij? Dan heeft Adhoc horecamakelaars uitstekende mogelijkheden! Per half november 2017 hebben wij weer een stageplaats beschikbaar. Lees verder
Lees meerDe omzet van hotels, restaurants en cafés is in het tweede kwartaal van het jaar gestegen met bijna 2 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de horeca neemt al ruim vier jaar onafgebroken toe. Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen, is volgens […]
Lees meerBoekingssites zoals Booking.com en Expedia.nl hebben het recht om deelnemende hotels prijsrestricties op te leggen. De veelgebruikte platforms mogen van de hoteliers eisen dat deze niet zelf gaan adverteren met een lagere prijs dan op de grote websites staan vermeld. Dit stelt demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken in antwoord op schriftelijke vragen van […]
Lees meerToeristen gaven in 2016 in Nederland 4% meer uit dan een jaar eerder. Dit blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek van het CBS, in opdracht van het ministerie van Economische zaken. Buitenlandse toeristen besteedden € 1,3 mrd meer dan in 2015, een toename van 7%. Nederlanders spendeerden € 45 mrd meer (+3%) aan vakantie, uitjes […]
Lees meerOnlangs verkochten wij de in een prachtig monumentaal pand gevestigde Bistro Bree56 in het sfeervolle oude centrum van Leiden aan Chef-kok Jeroen van der Holst. Hij is samen met zijn team vol enthousiasme aan de slag gegaan. Wij wensen hem veel succes toe op deze prachtige locatie en danken onze opdrachtgever voor het in ons […]
Lees meerDe positie van de beker heet water gevuld met theebladeren, is niet meer onbetwist in China. Vooral jonge Chinezen vinden een alternatief in koffie. ‘Waarom ik koffie bereid in een theeland? Dit is de beste koffie van China, en er komt een moment dat iedereen dat erkent.’ Hu Ying, de eigenaresse van Outman Coffee, lacht. […]
Lees meer“Chandra Bowling” aan de Prinses Beatrixlaan 6 in Schiedam is verkocht aan een groep horecaondernemers die er na een grootschalige verbouwing een Wereldkeuken-restaurant zullen gaan exploiteren. Een bestemmingsplanwijziging heeft inmiddels plaatsgevonden. Het voormalige 16 banen tellende bowlingcentrum heeft een oppervlakte van circa 1.750 m² BVO verdeeld over bowlingbanen, restaurant en grand café. Adhoc horecamakelaars begeleidde […]
Lees meerAttractieparken moeten vanwege groeiende concurrentie blijven investeren in de beleving van de bezoekers, terwijl de terugverdientijd van die investeringen steeds korter wordt. Dat concludeert ABN AMRO in zijn sectorrapport attractieparken en dierentuinen. Om de investeringen te financieren, ligt een goudmijn aan digitale diensten voor het grijpen. In plaats van meer omzet genereren door entreeprijzen te […]
Lees meerDe Nederlandse economie groeit lekker door, al bijna vier jaar op rij. De groei is de laatste paar kwartalen zelfs uitzonderlijk sterk. De afgelopen twaalf maanden bedroeg de groei volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zelfs 3,3 procent. Zo’n groeisprong is sinds 2000 nog maar twee keer eerder voorgekomen. Alle cijfers en ontwikkelingen […]
Lees meerRobacher’s Watermolen in Hauwert is in andere handen. De markante horecaondernemer Arthur Runkehl (67) zat vrijdag 11 augustus bij de notaris voor de overdracht van zijn superromantische trouwpaleis. Het ondernemerspaar Monique en Michel Nijman-Slikker zwaait er vanaf nu de scepter. Voor Monique en Michel Nijman is Robacher’s Watermolen al de vierde tak van hun bedrijf. […]
Lees meerMcDonald’s gaat de komende vijf jaar snel uitbreiden in China. De fastfoodketen verwacht in 2022 te zijn gegroeid tot 4500 filialen, ten opzicht van de huidige 2500. De expansiedrang is een onderdeel van een strategisch partnerschap met Citic en Carlyle Group, zo meldt de keten. De doelstelling is om de komende vijf jaar dubbelcijferige groei […]
Lees meerNa de vestiging in De Pijp en in de Westerfabriek opent Brouwerij Troost in september een derde brewpub in Amsterdam-Oost. Voormalig restaurant “Zoeys Food and Drinks” aan de Linnaeusstraat, onderdeel van Oostpoort, is hiertoe overgenomen. Deze ruimte, van oudsher het politiebureau, is voorzien van 2 serres aan de Linnaeusstraat en aan het centrale plein in […]
Lees meerFirst Sponsor Group heeft overeenstemming bereikt met Klépierre over de aankoop van de derde tot en met negende verdieping van het Poortgebouw, onderdeel van Hoog Catharijne in Utrecht. First Sponsor realiseert hier volgens The Business Times samen met Borealis Hotel Group twee hotels met in totaal 320 kamers. De vastgoedinvesteerder uit Singapore betaalt voor de […]
Lees meerAan de Noordelijke IJ-oevers in Amsterdam is maandag begonnen aan de bouw van twee nieuw hoge torens, goed voor een marktwaarde van €360 mln. In de ene toren komt een congreshotel met zo’n 600 kamers, in de andere toren komen 250 appartementen. Met een hoogte van zo’n 110 en 100 meter zullen ze een stuk […]
Lees meerUtrecht krijgt in februari 2018 de eerste vestiging van TGI Fridays van Nederland. Het eerste filiaal van het grillrestaurant komt in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne. Een eerdere poging om in Nederland te starten met een vestiging in Rotterdam mislukte twintig jaar geleden. In september 2016 werd al bekendgemaakt dat TGI Fridays naar Nederland zou […]
Lees meerHet aantal bierbrouwerijen in Nederland is de afgelopen tien jaar verviervoudigd. Bierbrouwers zijn voornamelijk eenmansbedrijven. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag gemeld. Het aantal brouwerijen steeg van 90 in 2007 tot 370 in 2017, meldt het CBS, dat zich baseert op recente cijfers over het aantal bedrijfsvestigingen in Nederland. Daarmee is het […]
Lees meerHet aantal hotels, restaurants en cafetaria’s neemt toe, maar er zijn minder cafés. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Economisch Bureau van de ING. In vijf jaar tijd steeg het aantal restaurants met 15 procent en nam het aantal hotels met een kwart toe. Er zijn nu bijna vijfduizend hotels en tegen de vijftienduizend restaurants […]
Lees meerWij feliciteren collega Marc Steunenberg met het behalen van zijn REV-titel! Na geslaagd te zijn voor zijn assessment die afsluitend volgde op de REV-opleiding, ontving Marc -op de foto 4e van links- vorige week tijdens de Provada het REV-certificaat. Recognised European Valuer (REV) is een internationaal erkende en beschermde titel die onder voorwaarden wordt toegekend […]
Lees meerHet gaat over de hele linie goed met de Nederlandse horeca. De omzet neemt al vier jaar toe en in het eerste kwartaal van dit jaar kwam de groei uit op 3 procent. Niet alleen de omzet steeg, ook het volume – het aantal overnachtingen en consumpties – nam toe. Vooral hotels hebben de wind […]
Lees meerDe bouw van restaurant Bij Hen in het Zegerslootgebied kan binnenkort echt van start. Vivienne Winkelaar, eigenaresse van pannenkoekenboerderij De Schaapskooi heeft vorige week de bouwvergunning gekregen voor het nieuwe restaurant, dat naast de pannenkoekenboerderij komt te liggen. Restaurant Bij Hen wordt gebouwd op de locatie van voormalig Paviljoen Amigo. In het nieuwe familierestaurant zal […]
Lees meerIn het complex 52° Noord, gelegen aan de Spaklerweg 10A, nabij de kruising met de Korte Oudekerkerdijk te Amsterdam heeft de Amsterdamse UMH Group een bedrijfsruimte gehuurd ten behoeve van een nieuw café-restaurant “George Marina”. Het gehuurde bestaat o.a. uit circa 500 m² b.v.o., verdeeld over de begane grond en eerste etage alsmede het terras […]
Lees meerDe kans dat een crimineel een bar, hotel of restaurant in handen krijgt, neemt af. Dat valt te concluderen uit cijfers van de Dienst Justis, de screeningsautoriteit van het ministerie van Veiligheid & Justitie. Wie een bar, bordeel of busbedrijf wil beginnen of reeds heeft, loopt de kans op een onderzoek door de Dienst Justis. […]
Lees meerVergeleken met 2015 is vorig jaar het aantal internationale congressen in Amsterdam met 20% gestegen tot 144 bijeenkomsten. Dat meldt maandag de International Congress and Convention Association. Op de ranglijst van populaire congresbestemmingen stijgt Amsterdam daarmee van de twaalfde naar de vijfde plek. Stichting Amsterdam Marketing, de citymarketingorganisatie voor de Metropool Amsterdam, noemt de vijfde […]
Lees meerLiefhebbers van McDonald’s kunnen hun Big Mac, Happy Meal en Franse frietjes vanaf komende zomer ook gebracht krijgen. De fastfoodgigant gaat mee met de thuisbezorgtrend, te beginnen in Amsterdam. Bedoeling is dat er meer grote steden volgen. De service gaat volgende maand van start, zeggen bronnen aan het AD. McDonald’s Nederland erkent dat er plannen […]
Lees meerAirbnb maakt een onstuimige groei door in Nederland, met name in Amsterdam. De online-aanbieder van logeeradressen was vorig jaar goed voor 1,7 miljoen overnachtingen in de hoofdstad, een stijging van 125% ten opzichte van 2015. Het marktaandeel ten opzichte van hotels schoot omhoog van 5,4% naar 10,7%. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van vastgoedadviseur Colliers […]
Lees meerIeder jaar maakt PropertyNL een ranglijst van makelaars commercieel vastgoed op basis van gebruikstransacties kantoor-, bedrijfs- en winkelruimte. Wij zijn van 90 gestegen naar een mooie 78e plaats. Daar wij alleen horecatransacties begeleiden, waar het veelal om substantieel kleinere metrages dan bijvoorbeeld bij kantoren en bedrijfsruimtes gaat, zijn wij terecht trots op dit mooie resultaat. […]
Lees meerDe omzet van McDonald’s daalde in het eerste kwartaal met 4% naar $ 5,7 mrd. Operationeel verdiende de hamburgerketen 14% meer, namelijk $ 2,0 mrd. Bron: FD
Lees meer“Horeca qua verhuur beslist een specialisme” Onlangs spraken Henk Sluiter en Bram Stokman met Shopping Centre NEWS. Dit artikel is onlangs verschenen in de SCN NRW Marketing Special 2017, uitgekomen op 13 april bij het NRW Marketing congres. Lees hier het hele artikel.
Lees meerDe wereldwijde recette is in 2016 wederom gestegen en bereikte met 38,6 miljard dollar een nieuwe recordomzet, zo blijkt uit het jaarlijkse Theatrical Market Statistics Report van de MPAA (Motion Picture Association of America). Onlangs plaatsten we al een artikel over de continuering van de groei van het bioscoopbezoek in 2016 in Nederland. Ook op globaal niveau was na […]
Lees meerGreen heeft onlangs een overeenkomst getekend voor de horeca op het Anna van Buerenplein in Den Haag met MingleMush. MingleMush heeft voor de periode van 10 jaar een overeenkomst gesloten. Zij huren daarmee de volledige plint van het Anna van Buerenplein, waar Universiteit Leiden is gehuisvest, achter het centraal station van Den Haag. MingleMush is […]
Lees meerMet het mooie weer lonkt een uitje naar een pretpark. Bezoekers moeten wel flink de portemonnee trekken. De standaardticketprijs van een buitenlands attractiepark is dit seizoen aan de kassa met 4,5% gestegen tot gemiddeld €48,84. Daarmee loopt het verschil met Nederlandse pretparken verder op, waar de kassaprijs van een ticket met 2,5% toenam tot €26,50. […]
Lees meerDe al eerder aangekondigde komst van Amerikaanse foodketens naar Nederland begint steeds meer vorm te krijgen. Vandaag opent Taco Bell de eerste zaak in Eindhoven, vorige week had Amsterdam de primeur van de eerste Dunkin’ Donuts en later deze week volgt al de tweede vestiging. Ook grillketen TGI Friday’s, Five Guys (naar verluidt de favoriete […]
Lees meerSinds het begin van de economische crisis is een lange rij aan huurders failliet gegaan. Van enorme faillissementen zoals het faillissement van V&D tot kleine eenmanszaken. De crisis eist nog steeds slachtoffers onder retailers, zo zijn recent The Phone House en Charles Vögele nog failliet gegaan. Een faillissement van een huurder leidt vaak tot schade […]
Lees meerIn mei opent aan het Anna van Buerenplein, ingeklemd tussen Den Haag Centraal en de Koninklijke Bibliotheek, de nieuwe uitgaansgelegenheid ‘MingleMush’. MingleMush wordt een mengelmoes van horeca, ‘ouderwetse’ speelautomaten als flipperkasten en digitale videospelletjes, optredens van bands, dichters en singer-songwriters én een zitkuil om in te ontspannen. Alles bij elkaar goed voor 1.600 vierkante meter. […]
Lees meerLege plekken in winkelgebieden worden steeds vaker opgevuld door horecazaken. Dat constateert het Economisch Bureau van ABN AMRO vandaag in een sectorrapport over de retail. De leegstand in winkelstraten is het afgelopen jaar licht gedaald en dat is vooral te danken aan de opmars van onder meer lunchrooms, ijssalons en (fastfood)restaurants, aldus de bank. Naast […]
Lees meerDunkin’ Donuts ziet in Nederland een gat in de markt. De Amerikaanse bakkerij- en koffieketen opende gisteren in Amsterdam zijn eerste vestiging op de Nieuwendijk. Op termijn voorziet het zelfs ruimte voor ongeveer 160 filialen in ons land. Bron: AD.nl http://www.ad.nl/binnenland/dunkin-donuts-opent-eerste-nederlandse-filiaal~ad77a936/
Lees meerBarista Café begint de lente goed met de opening van de 17e vestiging in Alkmaar! Lees hier het verhaal van de trotse eigenaren Wij wensen hen veel succes toe!
Lees meerLangere openingstijden, versbereide ontbijtjes en luxe hamburgers hebben McDonald’s vorig jaar aan een recordomzet geholpen. Klanten gaven een recordbedrag van €732 mln uit in de 246 Nederlandse restaurants. De keten trok 4,1 miljoen extra gasten. De vernieuwingen die McDonald’s de afgelopen jaren heeft doorgevoerd, werpen steeds meer vruchten af. Na een lichte daling in 2014, […]
Lees meerHeineken opent zaterdag als promotiestunt een eigen bakkerij in Amsterdam. De bierbrouwer gaat in de tijdelijke bakkerswinkel broden verkopen die worden gebakken met gist dat ook in Heineken-pils zit. The Heineken Bakery, zoals de pop-upwinkel gaat heten, is gevestigd aan de Brouwersgracht. De broden die over de toonbank gaan, kosten € 2,–. De volledig opbrengst […]
Lees meerDuinrell, met 1,4 miljoen bezoekers per jaar een van de grotere pretparken in Nederland, gaat vele miljoenen investeren in uitbreiding van het bekende Tikibad en in de bouw van bungalows. De eigenaren van het landgoed en het pretpark in Wassenaar, de familie Van Zuylen van Nijevelt, hebben de bouwplannen dinsdag bekendgemaakt. Zij vinden dat Duinrell […]
Lees meerGisteren gaf wethouder Laudy het startschot voor de bouw van De Lorentz. Een flinke woon, werk en horecatoren in het Stationsgebied. De woontoren is nodig om het Stationsgebied een impuls te geven. Het Stationsgebied is nog lang niet af, de komende jaren wordt er nog flink gebouwd. Bron: Unity.nu Ons kantoor verzorgt de verhuur van […]
Lees meerHotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het vierder kwartaal 0,9% meer omgezet dan in het derde kwartaal van vorig jaar. Op cafés na steeg de omzet in alle branches, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. De snackbars behaalden afgelopen jaar, met bijna 10%, de hoogste omzetgroei in de horeca. In 2016 […]
Lees meerStel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.
Alerts