Na acht jaar heeft Croy de Goffertboerderij haar deuren gesloten aan de Goffertweg 17 te Nijmegen. Op deze locatie zal vanaf begin augustus 2019 Mister Panda, een Aziatisch tapasrestaurant, opengaan. Huurder gaat het restaurant eerst grondig verbouwen alvorens tot opening over te gaan. De locatie omvat in totaal 1.339 m² verhuurbaar vloeroppervlakte aan horecaruimte. De […]
Lees meerIn een oude Philips school aan de Frederiklaan/Kastanjelaan opent Loetje aan het einde van het jaar haar deuren. Het wordt inmiddels de 20e vestiging van de populaire restaurantketen. Adhoc horecamakelaars heeft Loetje geholpen bij het vinden van deze prachtige locatie. Lees ook dit artikel in het Eindhovens Dagblad.
Lees meerHet selfservice foodconcept BackWERK heeft tegen een marktconforme huurprijs circa 200 m2 gehuurd op de Heuvel 29-31 in Tilburg. Het betreft een geheel gerenoveerd hoekpand waarin voorheen een kledingwinkel en een broodjeszaak gevestigd waren. Deze 2 units zijn door de vastgoedeigenaar samengevoegd tot 1 geheel. De bovenverdiepingen worden verbouwd tot appartementen. Verhuurder Livin B.V. werd […]
Lees meerWij verwelkomen Arie-Dirk Roobol en Yannick van der Meer. Beiden in maart 2019 begonnen. Arie-Dirk als vastgoed adviseur en Yannick van der Meer als junior taxateur. Arie Dirk heeft zijn vastgoedopleiding genoten bij de hogeschool Rotterdam en werkte de afgelopen vier jaar bij Ooms Makelaars. Hier was hij commercieel vastgoedadviseur binnen de regio Drechtsteden. Arie […]
Lees meerHet gaat weer goed met McDonald’s in Nederland: de omzet nam vorig jaar 10 procent toe. Daar moest de restaurantketen flink voor veranderen. EEN NIEUW HOOFDSTUK Toen de Brit Steve Easterbrook begin 2015 aantrad als bestuursvoorzitter van McDonald’s, moest hij bijna meteen jaarcijfers presenteren die hij „teleurstellend” noemde. De nettowinst van McDonald’s – wereldwijd meer dan 37.000 […]
Lees meerJeffrey en Marijke van Dijk hebben bijna 12 jaar Hoeve Kromwijk aan de Voorweg in Zoetermeer geëxploiteerd. 1 maart hebben zij het stokje overgedragen aan Marco en Fati Blokland. Hoeve Kromwijk is oorspronkelijk een monumentale boerderij gebouwd in 1871. In de nieuwjaarsnacht van 1998-1999 is de hoeve vrijwel geheel in vlammen opgegaan. Na een grondige […]
Lees meerHet jaarlijkse onderzoek van PropertyNL naar de marktposities van bedrijfsmakelaars- en adviseurs op basis van hun betrokkenheid bij transacties geeft aan dat Adhoc met afstand de grootste horecamakelaar is! https://propertynl.com/Nieuws/Top-1001-Adhoc-de-grootste-in-horeca/ede77dff-f458-481f-991f-6a37a5330822#
Lees meerNa 5 vestigingen in Amsterdam en 2 vestigingen in Utrecht zal binnenkort ook in Rotterdam een vestiging van Pastabar Spaghetteria haar deuren openen. Aan de Nieuwe Binnenweg 77 wordt thans druk verbouwd om de 355 m² tellende ruimte geschikt te maken voor dit mooie concept. Stefan van Popering, geen onbekende in de Rotterdamse horecawereld, haalde […]
Lees meerPer 1 februari is het café in handen van de eigenaren van de bekende Leidse horecabedrijven Stadsbrouwhuis en de Vergulde Kruik. Wij wensen hen veel succes toe en danken onze opdrachtgeefster Kitty Turk voor het in ons gestelde vertrouwen om haar horecabedrijf na al die jaren te verkopen!
Lees meerNamens de familie Stoof verzorgde Bram Stokman de verhuur van het pand aan Arthur van den Nieuwenhof die er een restaurant zal gaan exploiteren. Wij danken onze opdrachtgever voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen de nieuwe exploitant veel succes toe!
Lees meerIn het pand aan de Choorlammersteeg 1D zal in april de wijnbar haar deuren openen. Bram Stokman verzorgde de verkoop van het restaurantbedrijf en de verhuur van het onroerend goed namens onze opdrachtgever de heer Van Rijsbergen. Wij wensen Chrissie van der Plas veel succes toe op deze mooie locatie in studentenstad Leiden!
Lees meerNet als 2017 was 2018 een goed jaar voor Adhoc horecamakelaars, zelfs nog beter! Graag noem ik een aantal mooie transacties uit 2017 en 2018 waar ik zelf actief betrokken bij ben geweest. In 2017 hebben wij bijgedragen aan de ontwikkeling van het Amstelkwartier in Amsterdam door de verhuur aan George Marina en de eerste […]
Lees meerOud-eigenaar Gert-Jan Hageman draagt met trots het stokje over aan chef-koks Wim de Beer en Jos Timmer die al sinds maart 2017 de leiding in de keuken hadden. Restaurant De Kas is gevestigd in een uniek pand op een prachtige locatie en beschikt over een eigen kwekerij. Het bedrijf draait al een hele lange periode […]
Lees meerAmsterdam heeft nog een lange weg te gaan. In steden als Londen, Hamburg en Bilbao behoort tussen de 20 en 32 procent van de restaurants inmiddels tot een keten, in Manchester zelfs bijna de helft. In de Nederlandse hoofdstad is dat maar 3 procent. Volgens volgens horeca-analist Sonny Duijn van ABN Amro is de markt […]
Lees meerGwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelin-gidsen, bevestigt de positieve evolutie. ‘Dit jaar is een uitstekende editie voor Nederland met de nieuwe Michelinsterren 2019.’ ‘Onze inspecteurs zijn onder de indruk van het hoge niveau dat gehaald wordt door ervaren chefs die al eerder zijn onderscheiden. Ze hebben eveneens heel wat nieuwe namen gevonden om […]
Lees meerRestaurants, hotels en cafés zullen ook volgend jaar goede zaken doen, maar de horeca groeit naar verwachting minder hard dan dit jaar. Vooral het tekort aan personeel speelt de branche parten, schrijft het Economisch Bureau van ING in een nieuw rapport. Lees verder Bron: nu.nl
Lees meerOnlangs verschenen onderstaande artikelen in het Algemeen Dagblad. Tapas en bistro op Defensie-eiland in Woerden Met de komst van tapasrestaurant ‘t Zusje naar Woerden is de horeca op het Defensie-eiland eindelijk compleet. Begin februari opent bistro Gare Pompidou en medio maart volgt ‘t Zusje. ‘Een verrijking voor Woerden’, vindt retaildeskundige Gerard Kremers. lees verder Adhoc […]
Lees meerAdhoc horecamakelaars verzorgde de verkoop van de Lindenhof Delft in combinatie met de verhuur van het onroerend goed. Het monumentale pand (circa 800 m² BVO) in het Agnetapark deed jaren dienst als exclusieve partylocatie. Vanaf maart 2019 kunnen gasten aan de Zocherweg 9 Delft terecht voor “grenzeloos genieten van heerlijke gerechtjes en drankjes voor een […]
Lees meerAdhoc horecamakelaars is al 40 jaar actief in de horecamakelaardij. De laatste jaren begeleidde Adhoc vele horecabedrijven en -ketens bij hun expansie. Om de service nog beter uit te kunnen voeren heeft Adhoc nu een expansie-afdeling opgericht om haar opdrachtgevers nog gerichter en efficiënter te kunnen begeleiden bij hun zoekvraag. Bart Klaasboer is aangetrokken om […]
Lees meerWij zijn al 40 jaar actief in Food & Beverage en willen graag altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de branche. Aangezien de Verenigde Staten (met name New York en de West Coast) op het gebied van foodtrends altijd een aantal jaar voorloopt op de rest van de wereld, leek het […]
Lees meerSUGO opent in Eindhoven aan de Nieuwstraat 20 haar 4e vestiging. SUGO staat bekend om haar kwaliteitspizza’s al taglio. SUGO heeft vestigingen in Rotterdam en in Amsterdam. In ruimte aan de Nieuwstraat zat tot voor kort lunchroom RAV. De ruimte meet circa 140 m² begane grond en 154 m² kelder. SUGO werd bij deze transactie […]
Lees meerRestaurant Brands Internationa, het Amerikaanse moederbedrijf van onder andere fastfoodketen Burger King, heeft flinke winst geboekt in het derde kwartaal. Dat is met name te danken aan het succes van Tim Hortons, een populaire koffieketen in Canada. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal. Restaurant Brands International realiseerde een winstgroei van 49% op jaarbasis, tot […]
Lees meerHet themapark WitchWorld, dat in de kolossale nieuwbouwruïne ‘kasteel van Almere’ en het omliggende grondgebied langs de A6 in de provincie Flevoland moest komen, is definitief van de baan. Dat heeft initiatiefnemer Ton Theunis dinsdag gemeld. Theunis sloot onder voorbehoud van financiering in oktober 2015 een koopovereenkomst met eigenaar Gravin bv, maar is er niet in geslaagd […]
Lees meerRestaurants van de fastfoodketen McDonald’s hebben wereldwijd meer menu’s, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken. In totaal zette McDonald’s over de drie maanden tot en met september een omzet van 5,4 miljard euro in de boeken. Dat is […]
Lees meerBaristacafé heeft in Rotterdam aan het Stadhuisplein in het project Lucia haar 22e vestiging geopend. Deze dynamische plek is getransformeerd tot een all day and night horecaplein met een grote diversiteit aan horecabedrijven, waaronder, naast de reeds bekende uitgaansgelegenheden als de ApresSkihut en Cornelis, nu ook formules zoals Five Guys, Satebar, Subway, Chocoladebar Quetzal en […]
Lees meerDe hoogconjunctuur en het groeiende toerisme leggen de Nederlandse hotellerie geen windeieren. Hotels boeken de hoogste bezettingsgraad in twintig jaar en de winsten stijgen naar een niet eerder bereikt peil. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van hoteladviesbureau Horwath HTL. De gemiddelde bezettingsgraad van de hotels in Nederland is vorig jaar gestegen tot 77,2%, vergeleken […]
Lees meerIn de Bredase binnenstad aan de Karnemelkstraat 6 A3 zal Shabu To Go binnenkort haar deuren openen. De ruimte meet circa 120 m2 en bevindt zich nabij o.a. McDonald’s, COOP vandaag, Delifrance en binnenkort opent ook Subway aan deze straat een vestiging. Adhoc horecamakelaars trad op voor Shabu To Go. De verhuurder werd bijgestaan door […]
Lees meerToeristen gaven het afgelopen jaar meer geld uit dan de voorgaande jaren. Daardoor wordt toerisme steeds belangrijker voor de Nederlandse economie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS komt de groei grotendeels doordat meer buitenlanders ons land weten te vinden. In totaal kwamen de toeristische bestedingen in […]
Lees meerIn het oude Raadhuis in IJsselstein is collega Mark Roos op 13 augustus 2018 beëdigd als NVM-makelaar, nadat hij sinds vorig jaar al de titel Register-Makelaar kon voeren. Adhoc horecamakelaars telt hierdoor inmiddels 6 NVM-leden. Mark runt samen met Bram Stokman met veel succes ons kantoor in Amsterdam!
Lees meerHet nieuwste horecaplein van het Stadshart van Zoetermeer wordt gevormd door Cadenza. Het nieuwe plein sluit perfect aan op de bestaande horeca, bioscoop Kinepolis en het Stadstheater. Het casino van Hommerson is ook naar Cadenza verplaatst. In opdracht van Hommerson verhuurde Adhoc horecamakelaars circa 153 m² horecaruimte aan Barista Café.
Lees meerDe provincie Limburg heeft onderzoek gedaan naar de hotelbranche. Daaruit bleek dat zo’n twintig procent van de hotels in het Limburgse Heuvelland in het ‘rode segment’ zit. Wethouder Claudia Bisschops, verantwoordelijk voor onder andere toerisme en economie in Valkenburg aan de Geul, legt uit hoe dit zit. “Hotels die in het ‘rode segment’ zitten, worden […]
Lees meerAmsterdam blijft de meest interessante stad voor hotelinvesteerders. De subtop wordt gevormd door Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Horwath HTL heeft in samenwerking met ABN Amro de Dutch City Hotel Index 2018 opgesteld, een ranking van Nederlandse steden die het meest interessant zijn voor hotelinvesteerders. Deze is gepresenteerd tijdens de Provada. Amsterdam staat duidelijk bovenaan […]
Lees meerKoffieketen Starbucks gaat versneld vestigingen in de Verenigde Staten sluiten om de financiële resultaten een zetje in de goede richting te geven. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf dinsdagavond bekend na een tegenvallende groeiverwachting. De Amerikaanse koffiereus, die last heeft van chiquere koffietentjes en goedkopere concurrenten als McDonald’s en Dunkin’ Donuts, verwacht het derde kwartaal op […]
Lees meerOsteria Francescana in Modena is opnieuw uitverkoren tot het beste restaurant in de wereld. Het restaurant van de flamboyante chef-kok Massumo Bottura was dit twee jaar geleden ook al. Het toprestaurant in de Italiaanse regio Emilia-Romagna heroverde de eerste plaats op de wereldranglijst die de The World’s 50 Best Restaurants heet. De rangorde wordt bepaald […]
Lees meerDe Bilderberg-keten heeft zijn vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag verkocht aan de stichting FB Oranjewoud. Dat hebben beide partijen maandag bekendgemaakt. De verkoop is de eerste na de overname in juli 2017 van Bilderberg door de Aziatische vastgoedinvesteerder First Sponsor en het Duitse Event Hotels. Queens Bilderberg Nederland (QBN), zoals de keten van […]
Lees meerBrasserie L’Anders, gevestigd in een van de mooiste panden aan de Grote Markt te Haarlem, is recent door ons verkocht. Wij danken onze opdrachtgever voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen de nieuwe exploitant veel succes toe!
Lees meerHoreca. Geen enkel zichzelf respecterend winkelcentrum noch hippe winkelstraat kan zonder. Dat inzicht is nog niet zo oud. Behalve bij Adhoc. Daar weten ze al veertig jaar alles van horecavastgoed. ‘Horecamakelaardij is echt een vak. Niet iets wat je er zomaar bij doet.’ Klik hier voor het hele artikel
Lees meerDe Nederlandse economie kent momenteel een bloeiperiode. Dat merken ook de kleine en middelgrote ondernemingen. De omzet van deze bedrijven groeide vorig jaar met 8% sneller dan voorgaande jaren, zo blijkt uit onderzoek van accountantsorganisatie SRA. SRA voerde dit onderzoek naar de jaarrekeningen van bijna zevenduizend vooral kleinere bedrijven voor het vierde achtereenvolgende jaar uit. […]
Lees meerUtrecht krijgt er bijna 6.000 vierkante meter aan speelplezier bij. Een klimarena, trampolinehal en binnenspeeltuin komen binnenkort in The Wall samen onder één dak bij speelhal Play-in. De speelhal wordt één van de grootste speelparadijzen van Nederland en gaat in juni open. Er komen ook twee horecagelegenheden in de hal. ,,Daarbij moet je niet denken […]
Lees meerHet voormalige Roast Chicken Bar/Restaurant was hier tot voor kort gevestigd. De ruimte van 225 m² aan de drukke Voldersgracht wordt thans verbouwd tot kinderkledingwinkel met horecafaciliteiten. Adhoc horecamakelaars trad op als adviseur voor vertrekkend huurder. Van Daal makelaardij trad op als adviseur voor de huurder.
Lees meerHoreca rukt op als vastgoedcategorie. In de PropertyNL-ranglijsten voor de gebruikers- en beleggingsmarkt is Adhoc horecamakelaars een prominente partij. Partner en commercieel directeur Henk Sluiter vertelt dat horeca traditioneel een minder interessante categorie was in het vastgoed, maar dat deze tak zich vooral de afgelopen tien jaar sterk heeft ontwikkeld. Hij voorziet op korte termijn […]
Lees meerFirma Pickles komt naar Den Bosch. Naast de Markthal in Rotterdam, de pier in Scheveningen, Centraal Station Den Haag en thuisbasis Utrecht komt Pickles nu naar Den Bosch. Firma Pickles is in 2013 opgericht door Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser in de Drieharingstraat te Utrecht. Binnenkort openen Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser samen […]
Lees meerDe gemeente Amsterdam is op dit moment een verandering van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan het voorbereiden. Deze verandering zal het voor de burgemeester mogelijk gaan maken om (individuele) gebouwen, straten, gebieden en branches aan te wijzen waarvoor een vergunningplicht gaat gelden. Op dit moment geldt voor horecabedrijven een exploitatievergunningplicht. Een dergelijke exploitatievergunning maakt […]
Lees meerHet investeringsvolume in Nederlandse hotels heeft een record bereikt van € 1,8 miljard in 2017, aldus Savills. Volgens het rapport “Spotlight Hotels – De Nederlandse hotelmarkt trekt meer aan dan alleen toeristen” van Savills kan de enorme stijging van het investeringsvolume worden verklaard door een aantal belangrijke factoren, zoals het snel toenemende aantal toeristen dat […]
Lees meerOp het nieuwe Stationsplein tussen Utrecht Centraal Station en de kersverse entree van Hoog Catharijne openen de komende weken in het Paviljoen 9 nieuwe restaurantformules. De bekende patatzaak Manneken Pis beet het spits af, met de vierde Utrechtse vestiging. Sinds afgelopen weekend kunnen gasten daar Vlaamse frieten krijgen. Maar er zijn ook nieuwkomers: begin maart opent het […]
Lees meerHet aantal fastfoodzaken in Nederland neemt toe omdat bestaande winkels uitbreiden en internationale ketens zoals Five Guys en Dunkin’ Donuts zich met meerdere locaties in ons land vestigen. Dat schrijft ABN Amro in een onderzoek. Volgens de bank daalde het aantal fastfoodzaken tussen 2005 en 2012 maar was daarna sprake van een groei met 7 […]
Lees meerWinkelcentrum Het Rond is volop in ontwikkeling. Zo opende 22 februari Boca Bar & Kitchen haar deuren op het plein aan Het Rond. De ruimte is circa 235 m2 bvo groot. Boca is een gastrobar met een Mediteraanse menukaart. Men kan hier de hele dag terecht voor koffie, lunch, borrel of diner in een trendy, […]
Lees meerDe nieuwe horeca hotspot van Zoetermeer, ‘Cadenza’, is gesitueerd tussen het Stadhuisplein, Bioscoop Kinepolis en het Stadstheater. Door de realisatie van ‘Cadenza’ is het oostelijk deel van het Stadshart voltooid. Het project sluit naadloos aan op de reeds aanwezige horeca en leisure. Met Hommerson Casino’s, supermarkt Hoogvliet en circa 70 jongerenwoningen als directe ‘buren’, is […]
Lees meerWat te boeken voor een stedentrip: een hotelkamer of een appartement? De keuze van reizigers valt steeds vaker op een via websites zoals Airbnb geboekte particuliere woning. Een huiselijke sfeer en het gemak van een eigen keuken spelen een rol, maar vaak zijn de lagere kosten de hoofdreden. In alle wereldsteden gaat dit verhaal op, […]
Lees meerAmsterdam gaat niet alleen vakantieverhuur via Airbnb aan banden leggen, ook komt er een maximum aan het aantal bed and breakfasts (B&B’s). Vanaf 1 januari 2019 mogen in bestaande woningen alleen nog met een vergunning B&B’s worden gevestigd. ”Met deze vergunningplicht maken we het mogelijk om een wildgroei aan B&B’s te voorkomen in wijken waar […]
Lees meerHet aantal winkelpassanten in Nederland is in 2017 met vijf procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Op alle dagen was het drukker, behalve op de maandagen. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Locatus, op basis van twaalfhonderd wifisensoren. De winkelstraten waren vooral aan het begin van het jaar drukker dan in 2016. In […]
Lees meerRestaurant ML (één Michelinster) verhuist binnen Haarlem. Medio maart 2018 heropenen compagnons Liane en Mark Gratama en Kevin Kion hun vernieuwde ML aan het Klokhuisplein op de locatie waar nu nog hotel-restaurant Stempels zit. Adhoc horecamakelaars heeft hierbij de verkoper geadviseerd. Op de nieuwe locatie krijgt restaurant ML de beschikking over 17 hotelkamers, een bistro, […]
Lees meerOp 26 januari opent Ribsfactory haar 10e vestiging, in Arnhem. Wij wensen de Ribsfactory veel succes voor de toekomst!
Lees meerLekker eten voor een vaste prijs en daarbij genieten van het prachtige uitzicht over het strand; dat kan vanaf het voorjaar aan de Zeeweg in Bloemendaal aan Zee. Dit wordt de 22e Bregje vestiging. Adhoc horecamakelaars begeleidde deze transactie namens de eigenaar van het onroerend goed.
Lees meerUit onvrede over de hoge kosten en macht van reserveringssite Iens komt de restaurantbranche met een eigen, concurrerende site. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert ‘Bookdinners’ vandaag op de Horecava-beurs. De site is al een tijdje in de lucht en er zijn zo’n 2000 restaurants bij aangesloten. >> Lees meer Bron: NOS.nl
Lees meerHorecabedrijven zullen komend jaar profiteren van de hoge consumptiegroei. De omzet van Nederlandse horecazaken is sinds 2011 elk jaar toegenomen, zowel van logiesverstrekking als van eet en drinkgelegenheden. De eerste jaren was deze omzetstijging nog gedreven door een stijging van de afzetprijzen, maar dat is de laatste jaren niet meer het geval. We verwachten dat […]
Lees meerNa Rotterdam en Den Haag krijgt ook Tilburg een Jamie’s Italian, een Italiaans restaurant van de bekende Britse tv-kok Jamie Oliver. De zaak opent volgend jaar de deuren aan het Pieter Vreedeplein. Jamie Oliver (42) begon als chef-kok en programmamaker en schreef een flink aantal succesvolle kookboeken. Ook ontwikkelde hij vier restaurantformules. De bekendste is […]
Lees meerDinsdag 21 november mocht Lianne haar diploma in ontvangst nemen op het kantoor van de NVM in Nieuwegein. Na een intensieve studie mag zij zich nu Assistent Makelaar noemen. Het team van Adhoc feliciteert haar van harte hiermee!
Lees meerHet Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) heeft voor KHN een jaarrapport 2016 gemaakt over de omzet en baankenmerken van onze leden. Dit rapport is vandaag gepubliceerd op de site van het CBS. Lees meer Bron: KHN.nl
Lees meerNaast 3 bestaande vestigingen in Amsterdam en 1 in Utrecht kan men vanaf deze week terecht bij Spaghetteria Amsterdam Olympiaplein. Spaghetteria werd in deze transactie bijgestaan door Adhoc horecamakelaars en wij wensen hen veel succes toe!
Lees meerIn Nederland is plaats voor honderd Pizza Hut-fastfoodrestaurants. Dat heeft ondernemer Soeniel Sewnarain gezegd, meldt het ANP. Sewnarain probeerde met zijn broer Rakesh eerder via crowdfunding geld bijeen te brengen voor de wederopstanding van de Pizza Hut-keten in Nederland. Hij verklaarde een jaar geleden ruimte te zien voor een keten met een landelijke dekking. In […]
Lees meerDe lonen van horecamedewerkers gaan volgend jaar met 2,3 procent omhoog en in 2019 met 1 procent plus de inflatie. Dat is afgesproken in een cao-akkoord tussen vakbond CNV Vakmensen en Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Lees meer Bron: NOS.nl
Lees meerHet is alweer 40 jaar geleden dat oprichter en voormalig algemeen directeur van Adhoc horecamakelaars Fred Grem werd beëdigd als makelaar. Hij kreeg uit handen van Marcel de Boer, voorzitter van de NVM, een prachtig kunstwerk met makelaarsstaf. Fred is van zeer grote betekenis geweest voor de makelaardij in het algemeen en de horecamakelaardij in het […]
Lees meer‘We krijgen vaak gladde jongens die nog geen citroen kunnen snijden’ Nederland zit economisch in de lift en gaat weer graag uit eten. Overal openen aardige restaurants en die hebben koks nodig met een beetje niveau. We hebben het dus niet over goedbedoelende schnitzelbakkers. Chef-kok Nico van der Drift is een geschenk uit de hemel. […]
Lees meerEr is een nieuwe horecabestemming voor het voormalig Hotel Hanenburg! Dat maakt Albert Hendriks ( van www.friesnieuws.nl ) uit Wolvega vanavond bekend op z’n Facebookpagina: Sneek verloor in een jaar tijd 350 hotelbedden na sluiting van Stay Okay, De Wijnberg, De Daaldersplaats en Klein Genot, van origine hotel Hanenburg. Laatstgenoemd horecabedrijf in het centrum van […]
Lees meerDe Nedstede Groep verhuurt aan Ribsfactory de locatie aan de Jansplaats 13a te Arnhem. Het pand met drie bouwlagen bevindt zich op de hoek van de Jansplaats en het Jansplein; twee in Arnhem bekende pleinen met vele levendige terrassen en horecaconcepten. Adhoc horecamakelaars b.v. begeleidde deze transactie namens verhuurder. .
Lees meerDe ranglijst Cafetaria Top 100 2017, inclusief de juryrapporten is bekend. Eetwinkel Polly in Bemmel staat op nummer één, de plaatsen twee en drie zijn er voor Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort en Eetwinkel De Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom. Lees meer Bron: Misset Horeca
Lees meerSectorbrede groei zet door Horecabedrijven zullen komend jaar profiteren van de hoge consumptiegroei. De omzet van Nederlandse horecazaken is sinds 2011 elk jaar toegenomen, zowel van logiesverstrekking als van eet en drinkgelegenheden. De eerste jaren was deze omzetstijging nog gedreven door een stijging van de afzetprijzen, maar dat is de laatste jaren niet meer het […]
Lees meerLekker 2018 is bekend gemaakt. De Librije staat dit jaar weer op één, nieuw in de top 10: Tribeca en Librije’s Zusje. De Librije staat dit jaar weer op 1 in de Lekker 2018. Inter Scaldes zakt van 1 naar 2 en Ciel Bleu stijgt van plaats 7 naar plaats 3. Lees meer Bron: Misset Horeca
Lees meerOp 3 november vindt de officiële opening plaats van de BINK. Het nieuwe horecaconcept, dat gevestigd is op de bovenste etage van BINK36 aan de Binckhorstlaan in Den Haag, biedt met 2 dakterrassen een panoramisch uitzicht over de Haagse skyline. De horecagelegenheid van ruim 1.200 m2 beschikt over een cocktailbareiland, een restaurant met ruim 500 zitplaatsen […]
Lees meerDe Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, heeft boetes uitgedeeld aan 26 eigenaren met gebouwen zonder energielabel De hoogste boete bedroeg € 10.000. Er gaat de komende tijd meer gehandhaafd worden, vertelde Ed Blankestijn (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) gisteren bij het congres Groene vs Bruine Kantoren dat […]
Lees meerKentucky Fried Chicken (KFC) gaat zich vestigen in winkelcentrum ‘In de Bogaard’ aan Bogaardplein 5 in Rijswijk. Bogaardplein 5 is onderdeel van het beleggingsfonds Crystalveste van Annexum. Met de komst van de nieuwe huurder is alle winkel- en horecaruimte in het fonds verhuurd. De begane grond van het pand is 410 m2 groot en is […]
Lees meerUitgaansplek voltreffer Liefst 800 gasten wurmden zich tijdens de feestelijke opening van Amsterdams nieuwste restaurant door de grote ruimtes. Het was de eerste vestiging van het internationaal populaire restaurant Sushisamba op het Europese vasteland. De eerste zes weken zit het etablissement al volgeboekt! FOTO AB BLAUW V.l.n.r. dj Sunnery James, horecatycoon Won Yip met zijn […]
Lees meerHet Duitse Deka Immobilien heeft het W-Hotel in Amsterdam gekocht. Dit heeft EuroProperty, een zusterpublicatie van PropertyNL en PropertyEU, vernomen op de Expo in München. Deka kocht het hotel voor € 260 mln. Het hotel is verspreid over twee tegenover elkaar gelegen locaties aan de Spuistraat. Verkoper is Stag Europe, gelieerd aan Fentonir Trading & […]
Lees meerDe Beren Restaurants openen in Alphen aan den Rijn Aan de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn in het monumentale “Nutsgebouw” opent de Beren Restaurants binnenkort haar 33e vestiging. De Beren gaat 300 m² huren in het recent herontwikkelde gebouw. Inmiddels zijn reeds geopend Maggie Blue Bar&Kitchen en Woodstone Pizza and Wine. De horecagelegenheden hebben […]
Lees meerSinds half september is Edwin de Beukelaar de nieuwe eigenaar van het paviljoen aan de Boulevard Zeezijde 49 (voorheen Zuid Boulevard 175a). Lees hier het artikel dat 4 oktober jl. verscheen in het Leidsch Dagblad over zijn plannen. Wij wensen hem veel succes toe op deze prachtige locatie aan het strand en danken onze opdrachtgever […]
Lees meerHet Nutsgebouw in Alphen aan den Rijn verwelkomt binnenkort restaurantketen De Beren. Het laatste plekje in het monumentale pand zou eigenlijk door horecaconcept Van Maanen worden ingevuld, maar Van Maanen ziet toch af van de vestiging. Henk-Jan Van Maanen liet eind augustus weten dat de vestiging in Alphen pas na het uitrollen van het concept […]
Lees meerDe Nederlandse hotelmarkt behaalt betere resultaten dan ooit. Dit blijkt uit het HOSTA 2017 rapport van adviesbureau Horwath HTL dat vanmiddag wordt gepresenteerd. Zowel de bezettingsgraad van de Nederlandse hotels als de gemiddelde kamerprijs zijn gestegen. Hierdoor steeg de totale omzet per hotelkamer met 7%. Doordat het winstpercentage toenam van 35% naar 40%, steeg de […]
Lees meerHet aantal cafés in Nederland is de afgelopen vijf jaar met 4 procent gedaald naar 8.950. Dat heeft horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners becijferd. De daling is wel minder sterk dan in de vijf jaar ervoor. In 2007 waren er nog ruim tienduizend cafés. Drie steden weerstonden de afgelopen tien jaar de dalende trend. In Leeuwarden steeg […]
Lees meerKroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met Simitci Dünyasi voor een langjarige huurovereenkomst aan het Osdorpplein in Amsterdam. De winkel is gelegen naast de entree van Westmarket, en heeft een oppervlakte van 114 m² verdeeld over de begane grond en entresol. Ook krijgt de Turkse bakkerij en bistro Simitçi Dünyasi een terras op het Osdorpplein. De […]
Lees meerHet aantal hotelovernachtingen is opnieuw toegenomen. Ondanks de populariteit van Airbnb en soortgelijke sites lag het aantal overnachtingen in ‘gewone’ hotels de eerste helft van 2017 9 procent hoger dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei komt vooral van buitenlanders. Hotels verwelkomden de eerste zes maanden van dit […]
Lees meerBen je op zoek of kent u iemand die op zoek is naar een stageplaats binnen de horecamakelaardij? Dan heeft Adhoc horecamakelaars uitstekende mogelijkheden! Per half november 2017 hebben wij weer een stageplaats beschikbaar. Lees verder
Lees meerDe omzet van hotels, restaurants en cafés is in het tweede kwartaal van het jaar gestegen met bijna 2 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de horeca neemt al ruim vier jaar onafgebroken toe. Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen, is volgens […]
Lees meerBoekingssites zoals Booking.com en Expedia.nl hebben het recht om deelnemende hotels prijsrestricties op te leggen. De veelgebruikte platforms mogen van de hoteliers eisen dat deze niet zelf gaan adverteren met een lagere prijs dan op de grote websites staan vermeld. Dit stelt demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken in antwoord op schriftelijke vragen van […]
Lees meerToeristen gaven in 2016 in Nederland 4% meer uit dan een jaar eerder. Dit blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek van het CBS, in opdracht van het ministerie van Economische zaken. Buitenlandse toeristen besteedden € 1,3 mrd meer dan in 2015, een toename van 7%. Nederlanders spendeerden € 45 mrd meer (+3%) aan vakantie, uitjes […]
Lees meerOnlangs verkochten wij de in een prachtig monumentaal pand gevestigde Bistro Bree56 in het sfeervolle oude centrum van Leiden aan Chef-kok Jeroen van der Holst. Hij is samen met zijn team vol enthousiasme aan de slag gegaan. Wij wensen hem veel succes toe op deze prachtige locatie en danken onze opdrachtgever voor het in ons […]
Lees meerDe positie van de beker heet water gevuld met theebladeren, is niet meer onbetwist in China. Vooral jonge Chinezen vinden een alternatief in koffie. ‘Waarom ik koffie bereid in een theeland? Dit is de beste koffie van China, en er komt een moment dat iedereen dat erkent.’ Hu Ying, de eigenaresse van Outman Coffee, lacht. […]
Lees meer“Chandra Bowling” aan de Prinses Beatrixlaan 6 in Schiedam is verkocht aan een groep horecaondernemers die er na een grootschalige verbouwing een Wereldkeuken-restaurant zullen gaan exploiteren. Een bestemmingsplanwijziging heeft inmiddels plaatsgevonden. Het voormalige 16 banen tellende bowlingcentrum heeft een oppervlakte van circa 1.750 m² BVO verdeeld over bowlingbanen, restaurant en grand café. Adhoc horecamakelaars begeleidde […]
Lees meerAttractieparken moeten vanwege groeiende concurrentie blijven investeren in de beleving van de bezoekers, terwijl de terugverdientijd van die investeringen steeds korter wordt. Dat concludeert ABN AMRO in zijn sectorrapport attractieparken en dierentuinen. Om de investeringen te financieren, ligt een goudmijn aan digitale diensten voor het grijpen. In plaats van meer omzet genereren door entreeprijzen te […]
Lees meerDe Nederlandse economie groeit lekker door, al bijna vier jaar op rij. De groei is de laatste paar kwartalen zelfs uitzonderlijk sterk. De afgelopen twaalf maanden bedroeg de groei volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zelfs 3,3 procent. Zo’n groeisprong is sinds 2000 nog maar twee keer eerder voorgekomen. Alle cijfers en ontwikkelingen […]
Lees meerRobacher’s Watermolen in Hauwert is in andere handen. De markante horecaondernemer Arthur Runkehl (67) zat vrijdag 11 augustus bij de notaris voor de overdracht van zijn superromantische trouwpaleis. Het ondernemerspaar Monique en Michel Nijman-Slikker zwaait er vanaf nu de scepter. Voor Monique en Michel Nijman is Robacher’s Watermolen al de vierde tak van hun bedrijf. […]
Lees meerMcDonald’s gaat de komende vijf jaar snel uitbreiden in China. De fastfoodketen verwacht in 2022 te zijn gegroeid tot 4500 filialen, ten opzicht van de huidige 2500. De expansiedrang is een onderdeel van een strategisch partnerschap met Citic en Carlyle Group, zo meldt de keten. De doelstelling is om de komende vijf jaar dubbelcijferige groei […]
Lees meerNa de vestiging in De Pijp en in de Westerfabriek opent Brouwerij Troost in september een derde brewpub in Amsterdam-Oost. Voormalig restaurant “Zoeys Food and Drinks” aan de Linnaeusstraat, onderdeel van Oostpoort, is hiertoe overgenomen. Deze ruimte, van oudsher het politiebureau, is voorzien van 2 serres aan de Linnaeusstraat en aan het centrale plein in […]
Lees meerFirst Sponsor Group heeft overeenstemming bereikt met Klépierre over de aankoop van de derde tot en met negende verdieping van het Poortgebouw, onderdeel van Hoog Catharijne in Utrecht. First Sponsor realiseert hier volgens The Business Times samen met Borealis Hotel Group twee hotels met in totaal 320 kamers. De vastgoedinvesteerder uit Singapore betaalt voor de […]
Lees meerAan de Noordelijke IJ-oevers in Amsterdam is maandag begonnen aan de bouw van twee nieuw hoge torens, goed voor een marktwaarde van €360 mln. In de ene toren komt een congreshotel met zo’n 600 kamers, in de andere toren komen 250 appartementen. Met een hoogte van zo’n 110 en 100 meter zullen ze een stuk […]
Lees meerUtrecht krijgt in februari 2018 de eerste vestiging van TGI Fridays van Nederland. Het eerste filiaal van het grillrestaurant komt in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne. Een eerdere poging om in Nederland te starten met een vestiging in Rotterdam mislukte twintig jaar geleden. In september 2016 werd al bekendgemaakt dat TGI Fridays naar Nederland zou […]
Lees meerHet aantal bierbrouwerijen in Nederland is de afgelopen tien jaar verviervoudigd. Bierbrouwers zijn voornamelijk eenmansbedrijven. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag gemeld. Het aantal brouwerijen steeg van 90 in 2007 tot 370 in 2017, meldt het CBS, dat zich baseert op recente cijfers over het aantal bedrijfsvestigingen in Nederland. Daarmee is het […]
Lees meerHet aantal hotels, restaurants en cafetaria’s neemt toe, maar er zijn minder cafés. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Economisch Bureau van de ING. In vijf jaar tijd steeg het aantal restaurants met 15 procent en nam het aantal hotels met een kwart toe. Er zijn nu bijna vijfduizend hotels en tegen de vijftienduizend restaurants […]
Lees meerWij feliciteren collega Marc Steunenberg met het behalen van zijn REV-titel! Na geslaagd te zijn voor zijn assessment die afsluitend volgde op de REV-opleiding, ontving Marc -op de foto 4e van links- vorige week tijdens de Provada het REV-certificaat. Recognised European Valuer (REV) is een internationaal erkende en beschermde titel die onder voorwaarden wordt toegekend […]
Lees meerHet gaat over de hele linie goed met de Nederlandse horeca. De omzet neemt al vier jaar toe en in het eerste kwartaal van dit jaar kwam de groei uit op 3 procent. Niet alleen de omzet steeg, ook het volume – het aantal overnachtingen en consumpties – nam toe. Vooral hotels hebben de wind […]
Lees meerStel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.
Alerts