De oppervlakte van de horecaruimte bedraagt circa 300 m² met een terras aan de voorzijde van het pand, prachtig uitzicht op de Hofvijfer en het Torentje. Adhoc horecamakelaars heeft bemiddeld voor vertrekkend huurder Instock. De inventaris en de huurrechten zijn verkocht aan een enthousiaste ondernemer.
Lees meerOp 31 augustus jl. is Thomas Berkhout gestart. Hij zal het taxatieteam gaan versterken en is reeds aangevangen met de opleiding tot Register Taxateur. Thomas en Adhoc zijn geen onbekenden voor elkaar. Eind 2018 startte Thomas zijn 10 maanden durende afstudeerstageperiode ook bij Adhoc. Thomas heeft inmiddels zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool Leeuwarden succesvol […]
Lees meerInstock zet sinds 2014 voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart. De oprichters en eigenaren Bart, Selma en Freke geven met hun restaurants, producten en catering opnieuw waarde aan onverkochte producten. Bovendien wil Instock mensen bewuster maken van het probleem en hoe ze hier zelf aan bij kunnen dragen. Instock is een ‘social enterprise’ waarbij […]
Lees meerTEGoVA heeft het doorlopend toezicht over 2019 uitgevoerd. Hiertoe zijn de taxatiedossiers van taxateur Marc Steunenberg MRICS RRV RT REV gecontroleerd op kwaliteit, inhoud en het werken conform de Europese richtlijnen. Het kwaliteitskeurmerk Recognised European Valuer (REV) is daarmee ook voor 2020 gewaarborgd.
Lees meerHorecaondernemers moeten aan de bel trekken bij Adhoc horecamakelaars als de nood hoog is, adviseert directeur Henk Sluiter. Zo kan een sale-and-lease-backtransactie uitkomst bieden in deze coronacrisis. Een faillissementsgolf in de horecasector lijkt na de zomer niettemin onvermijdelijk, vreest hij. Begin 2020 telde Nederland een recordaantal van 68.700 horecavestigingen, waaronder bijna 33.000 restaurants, 10.500 hotels, […]
Lees meerIn tijden van crisis is cash king. Op inkomsten/omzet sturen is lastig dus probeert u om kosten te beperken. Als inkomsten langer uitblijven kan er, ondanks het goed beperken van kosten, een situatie ontstaan waarin u in liquiditeitsproblemen komt. Indien u een pand in eigendom heeft met een substantiële overwaarde zou u er op dat […]
Lees meerHet jaarlijkse onderzoek van PropertyNL naar de marktposities van bedrijfsmakelaars- en adviseurs geeft aan dat Adhoc wederom met afstand de grootste horecamakelaar is in Nederland. https://propertynl.com/Nieuws/06ee823b-6905-4799-b944-4cc1ad096719/Top-1001-Adviseurs-2020-Opmars-van-horeca-naar-de-winkelstraat-stokt Wij danken onze opdrachtgevers nogmaals voor het in ons gestelde vertrouwen.
Lees meerAls horecaondernemer heb je in de huidige markt een goede sparringpartner nodig. Dus toen het Zalmhuis een nieuwe uitbater zocht, wist Herman Hell direct wie hij moest bellen voor de biedingenstrijd: Henk Sluiter van Adhoc, de horecamakelaar van Nederland. Met succes, want inmiddels is Hell de trotse eigenaar van het Zalmhuis. Klik hier voor het […]
Lees meerIn het pand aan Kleine Berg 12 (voormalig Restaurant Le Connaisseur) kunnen gasten vanaf medio maart eten, boulen en borrelen. Jeu de boules is hip tegenwoordig. Het unieke aan Mooie Boules is dat het een speeltuin voor vrienden van vrienden is, met 8 jeu de boules banen, karaoke, spellen en een foodcourt met diner van […]
Lees meerGrand Café/Brasserie “Moeke” vestigt zich dit voorjaar in het gebouw “de Pettelaar” aan de Pettelaarseschans 1 in Den Bosch. Dit schitterende gebouw gelegen in een parkachtige omgeving aan de rand van Den Bosch doet al tientallen jaren dienst als restaurant. Het gebouw meet ruim 650 m² en zal na een verbouwing huisvesting bieden aan de […]
Lees meerRics verwelkomt 26 nieuwe leden. Zij slaagden voor het assessment en mogen de titel MRICS (Member of RICS) voeren. Het aantal professionele leden komt hiermee op 1.126 en Rics is hiermee het afgelopen jaar opnieuw gegroeid. De kandidaten die in november slaagden voor hun assessment ontvingen hun RICS-diploma op de nieuwjaarsbijeenkomst in Slot Zeist. Dit […]
Lees meerHet voormalige bankfiliaal is inmiddels gesplitst in 2 units van elk 150 m². In het hoekpand tegenover het station komt Snackbistro, een combinatie van een snackbar, bistro en lunchroom. Daarnaast komt een wok- en sushirestaurant van Yami-Yami. Beide zaken hebben al filialen in Almere. Adhoc horecamakelaars trad, samen met Barton Developments & Assetmanagement, op als […]
Lees meerHet Zalmhuis aan de Rotterdamse Maas (officieel Capelle aan den IJsel, aan Schaardijk 396) ,is per 6 januari 2020 gesloten voor een veelbelovende metamorfose. ‘We kijken ernaar uit om deze legendarische locatie terug op de kaart te zetten.’ Zegt eigenaar Herman Hell. Het Zalmhuis zal een maand lang dicht gaan terwijl er gewerkt wordt aan […]
Lees meerOp de hoek van de Zwanestraat en de Oude Boteringestraat in het centrum van Groningen opent in januari een nieuwe vestiging van Salsa Shop. Salsa Shop heeft zich gevestigd in een prachtig monumentaal pand van ruim 200 m2. Het wordt inmiddels de 11e vestiging van de populaire Mexicaanse restaurantketen. Adhoc horecamakelaars heeft Salsa Shop begeleid bij […]
Lees meerUnibail-Rodamco-Westfield is al jaren een goede en vaste opdrachtgever van ons kantoor. Wij hebben door de jaren heen tientallen transacties begeleid op het gebied van horeca in hun winkelcentra. Dit keer hebben wij de eer om te bemiddelen bij de verhuur in het op dit moment meest prestigieuze en spraakmakende retail-project van Nederland, Westfield Mall of […]
Lees meerIn aanwezigheid van pers en meer dan 700 professionals uit de restaurantsector kwam maandagmiddag de GaultMillau gids 2020 uit. De vernieuwde GaultMillau restaurantgids bevat meer dan 800 aanbevolen adressen in Nederland. Een bijzondere editie met dit jaar – meer dan voorgaande jaren – de nadruk op laagdrempelige restaurants die snel en prijsvriendelijk een lekker product […]
Lees meerMet gepaste trots kan worden gemeld dat onze collega Marc Steunenberg is toegelaten bij RICS als Chartered Surveyor in het register Valuation. Marc heeft met goed gevolg zijn assessment afgerond. Om toegelaten te worden tot RICS en meer specifiek het register Valuation, dient kennis en kunde van het taxatievak (waaronder de uitgangspunten die zijn vastgelegd […]
Lees meerWoW Burgers huurt circa 163 m² b.v.o. begane grond en 44 m² b.v.o. kelder aan het Pieter Vreedeplein 170 te Tilburg. WoW Burgers combineert pure en verse Nederlandse producten met halal bereidingen. De vestging in Tilburg is inmiddels de derde vestiging van deze keten na twee in Rotterdam op winkelcentrum Zuidplein en de Lijnbaan. GREEN […]
Lees meerHollandse hotels draaien als een tierelier ‘De gemiddelde bezettingsgraad van de Nederlandse hotels is gestegen van 77,2% in 2017 naar 77,7% in 2018. Daarmee evenaren de hotels het record van 1998’, aldus adviesbureau Horwath HTL. Nog maar wat leuke cijfers. De gemiddelde kamerprijs is met €8 gestegen naar €120! Over de hele linie bekeken is de […]
Lees meerNamens verhuurder bemiddelde Adhoc horecamakelaars bij de verhuur van dit unieke monumentale pand in centrum Haarlem. De Utrechtse én Arnhemse hotspot Miyagi and Jones komt naar Haarlem. Het restaurant gaat ook in Haarlem Asian streetfood en sushi serveren, met hier en daar een westerse twist. Het pand is zo’n 925 m² groot en heeft een […]
Lees meerBinnenkort opent Heinde & Ver een vestiging aan het nieuwe Ringersplein in Alkmaar. Het betreft een horecaruimte van ca. 440 m² aan het winkelcentrum. Heinde & Ver opent hiermee haar zesde vestiging. Bram Stokman van Adhoc horecamakelaars bracht deze verhuurtransactie namens ontwikkelaar AM tot stand.
Lees meerDe restaurants in Amsterdam behoren tot de duurste ter wereld, zo is uit onderzoek van Taxi2Airport gebleken. Ten opzichte van andere hoofdsteden is uit eten gaan in Amsterdam geen goedkope aangelegenheid. Met een gemiddelde prijs van € 58,28 voor twee hoofdgerechten staat Amsterdam wereldwijd in de top 4 hoofdsteden met duurste restaurants. Dit blijkt uit […]
Lees meerDe horecaruimte maakt onderdeel uit van Het Hof van Noortwijck in Noordwijk en heeft een oppervlakte van circa 670 m². Medio oktober zal ’t Zusje het restaurant openen. Adhoc horecamakelaars bemiddelde bij de verhuur namens verhuurder Brookland.
Lees meerDe Beren gaat restaurant openen in het Postkantoor te Enschede De afgelopen weken is er weer een belangrijke stap gezet in de transformatie van het voormalige postkantoor in Enschede. De invulling van de bioscoop door Vue Cinemas was al bekend, maar onlangs heeft ook Restaurant De Beren de komst naar Enschede bevestigd. De Beren In […]
Lees meerHet voormalige postkantoor aan de Meent 57 in Leerdam huisvest al jaren “Het Oude Posthuys” Restaurant en Hotel. Het gebouw met een oppervlakte van circa 850 m² omvat een restaurant, zaal en 9 luxe hotelkamers en een fraai terras. De exploitatie is per 1 juli jl. overgenomen door “Het Oude Posthuis B.V.”. Met de verhuurder, […]
Lees meerOp 1 juli jl. heeft weer een aantal overdrachten plaatsgevonden. De volgende horecabedrijven hebben een nieuwe eigenaar gekregen: Eethuis Nurks in de Hout – Haarlem ‘t Oostpoortje – Amsterdam Oost Hotel Restaurant Gasterij Het Oude Posthuys – Leerdam Verhuurd (collegiaal met Frans Heideman van B.O.B horecamakelaars): Veilinghavenkade 117-125 – Utrecht (stad) En de horecabelegging aan […]
Lees meerDe lange en zeer warme zomer van 2018 heeft ervoor gezorgd dat de bestedingen in de horeca tot recordhoogten stegen. En dat geldt zeker ook voor een heel groot deel van de bedrijven in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken 2019. De totale omzet van die Top 100 doorbrak de grens van […]
Lees meerDe bestedingen in de Nederlandse horeca zijn in 2018 tot recordhoogte gestegen. De totale omzet van de honderd grootste bedrijven kwam in 2018 uit op 8,2 miljard euro, meldt vakblad Misset Horeca, dat de omzetstijging toeschrijft aan de lange en erg warme zomer. Dat is krap een half miljard meer dan het jaar ervoor, blijkt […]
Lees meerHoreca neemt een steeds belangrijker plek in binnen (winkel)centra. Terecht, want goede horeca is cruciaal voor de verblijfsduur en de beleving van de bezoekers. Dat vergt specifieke marktkennis. Adhoc horecamakelaars heeft die in huis. ‘iedereen kan horecaruimte verhuren, maar kennis hebben van het plaatje erachter, is iets heel anders. en juist dat maakt het verschil!’ […]
Lees meerHet aantal overnachtingen in logiesaccommodaties is in het eerste kwartaal van dit jaar toegenomen tot 18,3 miljoen, 46 procent meer dan in diezelfde periode in 2012. Dat betekent dat het verschil tussen de seizoenen kleiner wordt, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Het eerste en vierde kwartaal doen het van oudsher slechter […]
Lees meerGisteren werd door Loetje bekend gemaakt dat de keten ook in Enschede een restaurant gaat openen. Toen wij het prachtige pand op deze unieke (park)locatie voor het eerst zagen dachten wij direct dat dit een zeer geschikte locatie zou zijn voor een vestiging van Loetje. En het bleek inderdaad een schot in de roos te […]
Lees meerNa acht jaar heeft Croy de Goffertboerderij haar deuren gesloten aan de Goffertweg 17 te Nijmegen. Op deze locatie zal vanaf begin augustus 2019 Mister Panda, een Aziatisch tapasrestaurant, opengaan. Huurder gaat het restaurant eerst grondig verbouwen alvorens tot opening over te gaan. De locatie omvat in totaal 1.339 m² verhuurbaar vloeroppervlakte aan horecaruimte. De […]
Lees meerIn een oude Philips school aan de Frederiklaan/Kastanjelaan opent Loetje aan het einde van het jaar haar deuren. Het wordt inmiddels de 20e vestiging van de populaire restaurantketen. Adhoc horecamakelaars heeft Loetje geholpen bij het vinden van deze prachtige locatie. Lees ook dit artikel in het Eindhovens Dagblad.
Lees meerHet selfservice foodconcept BackWERK heeft tegen een marktconforme huurprijs circa 200 m2 gehuurd op de Heuvel 29-31 in Tilburg. Het betreft een geheel gerenoveerd hoekpand waarin voorheen een kledingwinkel en een broodjeszaak gevestigd waren. Deze 2 units zijn door de vastgoedeigenaar samengevoegd tot 1 geheel. De bovenverdiepingen worden verbouwd tot appartementen. Verhuurder Livin B.V. werd […]
Lees meerWij verwelkomen Arie-Dirk Roobol en Yannick van der Meer. Beiden in maart 2019 begonnen. Arie-Dirk als vastgoed adviseur en Yannick van der Meer als junior taxateur. Arie Dirk heeft zijn vastgoedopleiding genoten bij de hogeschool Rotterdam en werkte de afgelopen vier jaar bij Ooms Makelaars. Hier was hij commercieel vastgoedadviseur binnen de regio Drechtsteden. Arie […]
Lees meerHet gaat weer goed met McDonald’s in Nederland: de omzet nam vorig jaar 10 procent toe. Daar moest de restaurantketen flink voor veranderen. EEN NIEUW HOOFDSTUK Toen de Brit Steve Easterbrook begin 2015 aantrad als bestuursvoorzitter van McDonald’s, moest hij bijna meteen jaarcijfers presenteren die hij „teleurstellend” noemde. De nettowinst van McDonald’s – wereldwijd meer dan 37.000 […]
Lees meerJeffrey en Marijke van Dijk hebben bijna 12 jaar Hoeve Kromwijk aan de Voorweg in Zoetermeer geëxploiteerd. 1 maart hebben zij het stokje overgedragen aan Marco en Fati Blokland. Hoeve Kromwijk is oorspronkelijk een monumentale boerderij gebouwd in 1871. In de nieuwjaarsnacht van 1998-1999 is de hoeve vrijwel geheel in vlammen opgegaan. Na een grondige […]
Lees meerHet jaarlijkse onderzoek van PropertyNL naar de marktposities van bedrijfsmakelaars- en adviseurs op basis van hun betrokkenheid bij transacties geeft aan dat Adhoc met afstand de grootste horecamakelaar is! https://propertynl.com/Nieuws/Top-1001-Adhoc-de-grootste-in-horeca/ede77dff-f458-481f-991f-6a37a5330822#
Lees meerNa 5 vestigingen in Amsterdam en 2 vestigingen in Utrecht zal binnenkort ook in Rotterdam een vestiging van Pastabar Spaghetteria haar deuren openen. Aan de Nieuwe Binnenweg 77 wordt thans druk verbouwd om de 355 m² tellende ruimte geschikt te maken voor dit mooie concept. Stefan van Popering, geen onbekende in de Rotterdamse horecawereld, haalde […]
Lees meerPer 1 februari is het café in handen van de eigenaren van de bekende Leidse horecabedrijven Stadsbrouwhuis en de Vergulde Kruik. Wij wensen hen veel succes toe en danken onze opdrachtgeefster Kitty Turk voor het in ons gestelde vertrouwen om haar horecabedrijf na al die jaren te verkopen!
Lees meerNamens de familie Stoof verzorgde Bram Stokman de verhuur van het pand aan Arthur van den Nieuwenhof die er een restaurant zal gaan exploiteren. Wij danken onze opdrachtgever voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen de nieuwe exploitant veel succes toe!
Lees meerIn het pand aan de Choorlammersteeg 1D zal in april de wijnbar haar deuren openen. Bram Stokman verzorgde de verkoop van het restaurantbedrijf en de verhuur van het onroerend goed namens onze opdrachtgever de heer Van Rijsbergen. Wij wensen Chrissie van der Plas veel succes toe op deze mooie locatie in studentenstad Leiden!
Lees meerNet als 2017 was 2018 een goed jaar voor Adhoc horecamakelaars, zelfs nog beter! Graag noem ik een aantal mooie transacties uit 2017 en 2018 waar ik zelf actief betrokken bij ben geweest. In 2017 hebben wij bijgedragen aan de ontwikkeling van het Amstelkwartier in Amsterdam door de verhuur aan George Marina en de eerste […]
Lees meerOud-eigenaar Gert-Jan Hageman draagt met trots het stokje over aan chef-koks Wim de Beer en Jos Timmer die al sinds maart 2017 de leiding in de keuken hadden. Restaurant De Kas is gevestigd in een uniek pand op een prachtige locatie en beschikt over een eigen kwekerij. Het bedrijf draait al een hele lange periode […]
Lees meerAmsterdam heeft nog een lange weg te gaan. In steden als Londen, Hamburg en Bilbao behoort tussen de 20 en 32 procent van de restaurants inmiddels tot een keten, in Manchester zelfs bijna de helft. In de Nederlandse hoofdstad is dat maar 3 procent. Volgens volgens horeca-analist Sonny Duijn van ABN Amro is de markt […]
Lees meerGwendal Poullennec, de internationale directeur van de Michelin-gidsen, bevestigt de positieve evolutie. ‘Dit jaar is een uitstekende editie voor Nederland met de nieuwe Michelinsterren 2019.’ ‘Onze inspecteurs zijn onder de indruk van het hoge niveau dat gehaald wordt door ervaren chefs die al eerder zijn onderscheiden. Ze hebben eveneens heel wat nieuwe namen gevonden om […]
Lees meerRestaurants, hotels en cafés zullen ook volgend jaar goede zaken doen, maar de horeca groeit naar verwachting minder hard dan dit jaar. Vooral het tekort aan personeel speelt de branche parten, schrijft het Economisch Bureau van ING in een nieuw rapport. Lees verder Bron: nu.nl
Lees meerOnlangs verschenen onderstaande artikelen in het Algemeen Dagblad. Tapas en bistro op Defensie-eiland in Woerden Met de komst van tapasrestaurant ‘t Zusje naar Woerden is de horeca op het Defensie-eiland eindelijk compleet. Begin februari opent bistro Gare Pompidou en medio maart volgt ‘t Zusje. ‘Een verrijking voor Woerden’, vindt retaildeskundige Gerard Kremers. lees verder Adhoc […]
Lees meerAdhoc horecamakelaars verzorgde de verkoop van de Lindenhof Delft in combinatie met de verhuur van het onroerend goed. Het monumentale pand (circa 800 m² BVO) in het Agnetapark deed jaren dienst als exclusieve partylocatie. Vanaf maart 2019 kunnen gasten aan de Zocherweg 9 Delft terecht voor “grenzeloos genieten van heerlijke gerechtjes en drankjes voor een […]
Lees meerAdhoc horecamakelaars is al 40 jaar actief in de horecamakelaardij. De laatste jaren begeleidde Adhoc vele horecabedrijven en -ketens bij hun expansie. Om de service nog beter uit te kunnen voeren heeft Adhoc nu een expansie-afdeling opgericht om haar opdrachtgevers nog gerichter en efficiënter te kunnen begeleiden bij hun zoekvraag. Bart Klaasboer is aangetrokken om […]
Lees meerWij zijn al 40 jaar actief in Food & Beverage en willen graag altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de branche. Aangezien de Verenigde Staten (met name New York en de West Coast) op het gebied van foodtrends altijd een aantal jaar voorloopt op de rest van de wereld, leek het […]
Lees meerSUGO opent in Eindhoven aan de Nieuwstraat 20 haar 4e vestiging. SUGO staat bekend om haar kwaliteitspizza’s al taglio. SUGO heeft vestigingen in Rotterdam en in Amsterdam. In ruimte aan de Nieuwstraat zat tot voor kort lunchroom RAV. De ruimte meet circa 140 m² begane grond en 154 m² kelder. SUGO werd bij deze transactie […]
Lees meerRestaurant Brands Internationa, het Amerikaanse moederbedrijf van onder andere fastfoodketen Burger King, heeft flinke winst geboekt in het derde kwartaal. Dat is met name te danken aan het succes van Tim Hortons, een populaire koffieketen in Canada. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal. Restaurant Brands International realiseerde een winstgroei van 49% op jaarbasis, tot […]
Lees meerHet themapark WitchWorld, dat in de kolossale nieuwbouwruïne ‘kasteel van Almere’ en het omliggende grondgebied langs de A6 in de provincie Flevoland moest komen, is definitief van de baan. Dat heeft initiatiefnemer Ton Theunis dinsdag gemeld. Theunis sloot onder voorbehoud van financiering in oktober 2015 een koopovereenkomst met eigenaar Gravin bv, maar is er niet in geslaagd […]
Lees meerRestaurants van de fastfoodketen McDonald’s hebben wereldwijd meer menu’s, frietjes en hamburgers verkocht. Bestaande vestigingen van de keten zagen hun verkoopcijfers stijgen. Vooral in groeimarkten als China deed de keten goede zaken. In totaal zette McDonald’s over de drie maanden tot en met september een omzet van 5,4 miljard euro in de boeken. Dat is […]
Lees meerBaristacafé heeft in Rotterdam aan het Stadhuisplein in het project Lucia haar 22e vestiging geopend. Deze dynamische plek is getransformeerd tot een all day and night horecaplein met een grote diversiteit aan horecabedrijven, waaronder, naast de reeds bekende uitgaansgelegenheden als de ApresSkihut en Cornelis, nu ook formules zoals Five Guys, Satebar, Subway, Chocoladebar Quetzal en […]
Lees meerDe hoogconjunctuur en het groeiende toerisme leggen de Nederlandse hotellerie geen windeieren. Hotels boeken de hoogste bezettingsgraad in twintig jaar en de winsten stijgen naar een niet eerder bereikt peil. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van hoteladviesbureau Horwath HTL. De gemiddelde bezettingsgraad van de hotels in Nederland is vorig jaar gestegen tot 77,2%, vergeleken […]
Lees meerIn de Bredase binnenstad aan de Karnemelkstraat 6 A3 zal Shabu To Go binnenkort haar deuren openen. De ruimte meet circa 120 m2 en bevindt zich nabij o.a. McDonald’s, COOP vandaag, Delifrance en binnenkort opent ook Subway aan deze straat een vestiging. Adhoc horecamakelaars trad op voor Shabu To Go. De verhuurder werd bijgestaan door […]
Lees meerToeristen gaven het afgelopen jaar meer geld uit dan de voorgaande jaren. Daardoor wordt toerisme steeds belangrijker voor de Nederlandse economie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS komt de groei grotendeels doordat meer buitenlanders ons land weten te vinden. In totaal kwamen de toeristische bestedingen in […]
Lees meerIn het oude Raadhuis in IJsselstein is collega Mark Roos op 13 augustus 2018 beëdigd als NVM-makelaar, nadat hij sinds vorig jaar al de titel Register-Makelaar kon voeren. Adhoc horecamakelaars telt hierdoor inmiddels 6 NVM-leden. Mark runt samen met Bram Stokman met veel succes ons kantoor in Amsterdam!
Lees meerHet nieuwste horecaplein van het Stadshart van Zoetermeer wordt gevormd door Cadenza. Het nieuwe plein sluit perfect aan op de bestaande horeca, bioscoop Kinepolis en het Stadstheater. Het casino van Hommerson is ook naar Cadenza verplaatst. In opdracht van Hommerson verhuurde Adhoc horecamakelaars circa 153 m² horecaruimte aan Barista Café.
Lees meerDe provincie Limburg heeft onderzoek gedaan naar de hotelbranche. Daaruit bleek dat zo’n twintig procent van de hotels in het Limburgse Heuvelland in het ‘rode segment’ zit. Wethouder Claudia Bisschops, verantwoordelijk voor onder andere toerisme en economie in Valkenburg aan de Geul, legt uit hoe dit zit. “Hotels die in het ‘rode segment’ zitten, worden […]
Lees meerAmsterdam blijft de meest interessante stad voor hotelinvesteerders. De subtop wordt gevormd door Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Horwath HTL heeft in samenwerking met ABN Amro de Dutch City Hotel Index 2018 opgesteld, een ranking van Nederlandse steden die het meest interessant zijn voor hotelinvesteerders. Deze is gepresenteerd tijdens de Provada. Amsterdam staat duidelijk bovenaan […]
Lees meerKoffieketen Starbucks gaat versneld vestigingen in de Verenigde Staten sluiten om de financiële resultaten een zetje in de goede richting te geven. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf dinsdagavond bekend na een tegenvallende groeiverwachting. De Amerikaanse koffiereus, die last heeft van chiquere koffietentjes en goedkopere concurrenten als McDonald’s en Dunkin’ Donuts, verwacht het derde kwartaal op […]
Lees meerOsteria Francescana in Modena is opnieuw uitverkoren tot het beste restaurant in de wereld. Het restaurant van de flamboyante chef-kok Massumo Bottura was dit twee jaar geleden ook al. Het toprestaurant in de Italiaanse regio Emilia-Romagna heroverde de eerste plaats op de wereldranglijst die de The World’s 50 Best Restaurants heet. De rangorde wordt bepaald […]
Lees meerDe Bilderberg-keten heeft zijn vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag verkocht aan de stichting FB Oranjewoud. Dat hebben beide partijen maandag bekendgemaakt. De verkoop is de eerste na de overname in juli 2017 van Bilderberg door de Aziatische vastgoedinvesteerder First Sponsor en het Duitse Event Hotels. Queens Bilderberg Nederland (QBN), zoals de keten van […]
Lees meerBrasserie L’Anders, gevestigd in een van de mooiste panden aan de Grote Markt te Haarlem, is recent door ons verkocht. Wij danken onze opdrachtgever voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen de nieuwe exploitant veel succes toe!
Lees meerHoreca. Geen enkel zichzelf respecterend winkelcentrum noch hippe winkelstraat kan zonder. Dat inzicht is nog niet zo oud. Behalve bij Adhoc. Daar weten ze al veertig jaar alles van horecavastgoed. ‘Horecamakelaardij is echt een vak. Niet iets wat je er zomaar bij doet.’ Klik hier voor het hele artikel
Lees meerDe Nederlandse economie kent momenteel een bloeiperiode. Dat merken ook de kleine en middelgrote ondernemingen. De omzet van deze bedrijven groeide vorig jaar met 8% sneller dan voorgaande jaren, zo blijkt uit onderzoek van accountantsorganisatie SRA. SRA voerde dit onderzoek naar de jaarrekeningen van bijna zevenduizend vooral kleinere bedrijven voor het vierde achtereenvolgende jaar uit. […]
Lees meerUtrecht krijgt er bijna 6.000 vierkante meter aan speelplezier bij. Een klimarena, trampolinehal en binnenspeeltuin komen binnenkort in The Wall samen onder één dak bij speelhal Play-in. De speelhal wordt één van de grootste speelparadijzen van Nederland en gaat in juni open. Er komen ook twee horecagelegenheden in de hal. ,,Daarbij moet je niet denken […]
Lees meerHet voormalige Roast Chicken Bar/Restaurant was hier tot voor kort gevestigd. De ruimte van 225 m² aan de drukke Voldersgracht wordt thans verbouwd tot kinderkledingwinkel met horecafaciliteiten. Adhoc horecamakelaars trad op als adviseur voor vertrekkend huurder. Van Daal makelaardij trad op als adviseur voor de huurder.
Lees meerHoreca rukt op als vastgoedcategorie. In de PropertyNL-ranglijsten voor de gebruikers- en beleggingsmarkt is Adhoc horecamakelaars een prominente partij. Partner en commercieel directeur Henk Sluiter vertelt dat horeca traditioneel een minder interessante categorie was in het vastgoed, maar dat deze tak zich vooral de afgelopen tien jaar sterk heeft ontwikkeld. Hij voorziet op korte termijn […]
Lees meerFirma Pickles komt naar Den Bosch. Naast de Markthal in Rotterdam, de pier in Scheveningen, Centraal Station Den Haag en thuisbasis Utrecht komt Pickles nu naar Den Bosch. Firma Pickles is in 2013 opgericht door Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser in de Drieharingstraat te Utrecht. Binnenkort openen Niels van Nieuwenhuizen en Joris Visser samen […]
Lees meerDe gemeente Amsterdam is op dit moment een verandering van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan het voorbereiden. Deze verandering zal het voor de burgemeester mogelijk gaan maken om (individuele) gebouwen, straten, gebieden en branches aan te wijzen waarvoor een vergunningplicht gaat gelden. Op dit moment geldt voor horecabedrijven een exploitatievergunningplicht. Een dergelijke exploitatievergunning maakt […]
Lees meerHet investeringsvolume in Nederlandse hotels heeft een record bereikt van € 1,8 miljard in 2017, aldus Savills. Volgens het rapport “Spotlight Hotels – De Nederlandse hotelmarkt trekt meer aan dan alleen toeristen” van Savills kan de enorme stijging van het investeringsvolume worden verklaard door een aantal belangrijke factoren, zoals het snel toenemende aantal toeristen dat […]
Lees meerOp het nieuwe Stationsplein tussen Utrecht Centraal Station en de kersverse entree van Hoog Catharijne openen de komende weken in het Paviljoen 9 nieuwe restaurantformules. De bekende patatzaak Manneken Pis beet het spits af, met de vierde Utrechtse vestiging. Sinds afgelopen weekend kunnen gasten daar Vlaamse frieten krijgen. Maar er zijn ook nieuwkomers: begin maart opent het […]
Lees meerHet aantal fastfoodzaken in Nederland neemt toe omdat bestaande winkels uitbreiden en internationale ketens zoals Five Guys en Dunkin’ Donuts zich met meerdere locaties in ons land vestigen. Dat schrijft ABN Amro in een onderzoek. Volgens de bank daalde het aantal fastfoodzaken tussen 2005 en 2012 maar was daarna sprake van een groei met 7 […]
Lees meerWinkelcentrum Het Rond is volop in ontwikkeling. Zo opende 22 februari Boca Bar & Kitchen haar deuren op het plein aan Het Rond. De ruimte is circa 235 m2 bvo groot. Boca is een gastrobar met een Mediteraanse menukaart. Men kan hier de hele dag terecht voor koffie, lunch, borrel of diner in een trendy, […]
Lees meerDe nieuwe horeca hotspot van Zoetermeer, ‘Cadenza’, is gesitueerd tussen het Stadhuisplein, Bioscoop Kinepolis en het Stadstheater. Door de realisatie van ‘Cadenza’ is het oostelijk deel van het Stadshart voltooid. Het project sluit naadloos aan op de reeds aanwezige horeca en leisure. Met Hommerson Casino’s, supermarkt Hoogvliet en circa 70 jongerenwoningen als directe ‘buren’, is […]
Lees meerWat te boeken voor een stedentrip: een hotelkamer of een appartement? De keuze van reizigers valt steeds vaker op een via websites zoals Airbnb geboekte particuliere woning. Een huiselijke sfeer en het gemak van een eigen keuken spelen een rol, maar vaak zijn de lagere kosten de hoofdreden. In alle wereldsteden gaat dit verhaal op, […]
Lees meerAmsterdam gaat niet alleen vakantieverhuur via Airbnb aan banden leggen, ook komt er een maximum aan het aantal bed and breakfasts (B&B’s). Vanaf 1 januari 2019 mogen in bestaande woningen alleen nog met een vergunning B&B’s worden gevestigd. ”Met deze vergunningplicht maken we het mogelijk om een wildgroei aan B&B’s te voorkomen in wijken waar […]
Lees meerHet aantal winkelpassanten in Nederland is in 2017 met vijf procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Op alle dagen was het drukker, behalve op de maandagen. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Locatus, op basis van twaalfhonderd wifisensoren. De winkelstraten waren vooral aan het begin van het jaar drukker dan in 2016. In […]
Lees meerRestaurant ML (één Michelinster) verhuist binnen Haarlem. Medio maart 2018 heropenen compagnons Liane en Mark Gratama en Kevin Kion hun vernieuwde ML aan het Klokhuisplein op de locatie waar nu nog hotel-restaurant Stempels zit. Adhoc horecamakelaars heeft hierbij de verkoper geadviseerd. Op de nieuwe locatie krijgt restaurant ML de beschikking over 17 hotelkamers, een bistro, […]
Lees meerOp 26 januari opent Ribsfactory haar 10e vestiging, in Arnhem. Wij wensen de Ribsfactory veel succes voor de toekomst!
Lees meerLekker eten voor een vaste prijs en daarbij genieten van het prachtige uitzicht over het strand; dat kan vanaf het voorjaar aan de Zeeweg in Bloemendaal aan Zee. Dit wordt de 22e Bregje vestiging. Adhoc horecamakelaars begeleidde deze transactie namens de eigenaar van het onroerend goed.
Lees meerUit onvrede over de hoge kosten en macht van reserveringssite Iens komt de restaurantbranche met een eigen, concurrerende site. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) lanceert ‘Bookdinners’ vandaag op de Horecava-beurs. De site is al een tijdje in de lucht en er zijn zo’n 2000 restaurants bij aangesloten. >> Lees meer Bron: NOS.nl
Lees meerHorecabedrijven zullen komend jaar profiteren van de hoge consumptiegroei. De omzet van Nederlandse horecazaken is sinds 2011 elk jaar toegenomen, zowel van logiesverstrekking als van eet en drinkgelegenheden. De eerste jaren was deze omzetstijging nog gedreven door een stijging van de afzetprijzen, maar dat is de laatste jaren niet meer het geval. We verwachten dat […]
Lees meerNa Rotterdam en Den Haag krijgt ook Tilburg een Jamie’s Italian, een Italiaans restaurant van de bekende Britse tv-kok Jamie Oliver. De zaak opent volgend jaar de deuren aan het Pieter Vreedeplein. Jamie Oliver (42) begon als chef-kok en programmamaker en schreef een flink aantal succesvolle kookboeken. Ook ontwikkelde hij vier restaurantformules. De bekendste is […]
Lees meerDinsdag 21 november mocht Lianne haar diploma in ontvangst nemen op het kantoor van de NVM in Nieuwegein. Na een intensieve studie mag zij zich nu Assistent Makelaar noemen. Het team van Adhoc feliciteert haar van harte hiermee!
Lees meerHet Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) heeft voor KHN een jaarrapport 2016 gemaakt over de omzet en baankenmerken van onze leden. Dit rapport is vandaag gepubliceerd op de site van het CBS. Lees meer Bron: KHN.nl
Lees meerNaast 3 bestaande vestigingen in Amsterdam en 1 in Utrecht kan men vanaf deze week terecht bij Spaghetteria Amsterdam Olympiaplein. Spaghetteria werd in deze transactie bijgestaan door Adhoc horecamakelaars en wij wensen hen veel succes toe!
Lees meerIn Nederland is plaats voor honderd Pizza Hut-fastfoodrestaurants. Dat heeft ondernemer Soeniel Sewnarain gezegd, meldt het ANP. Sewnarain probeerde met zijn broer Rakesh eerder via crowdfunding geld bijeen te brengen voor de wederopstanding van de Pizza Hut-keten in Nederland. Hij verklaarde een jaar geleden ruimte te zien voor een keten met een landelijke dekking. In […]
Lees meerDe lonen van horecamedewerkers gaan volgend jaar met 2,3 procent omhoog en in 2019 met 1 procent plus de inflatie. Dat is afgesproken in een cao-akkoord tussen vakbond CNV Vakmensen en Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Lees meer Bron: NOS.nl
Lees meerHet is alweer 40 jaar geleden dat oprichter en voormalig algemeen directeur van Adhoc horecamakelaars Fred Grem werd beëdigd als makelaar. Hij kreeg uit handen van Marcel de Boer, voorzitter van de NVM, een prachtig kunstwerk met makelaarsstaf. Fred is van zeer grote betekenis geweest voor de makelaardij in het algemeen en de horecamakelaardij in het […]
Lees meer‘We krijgen vaak gladde jongens die nog geen citroen kunnen snijden’ Nederland zit economisch in de lift en gaat weer graag uit eten. Overal openen aardige restaurants en die hebben koks nodig met een beetje niveau. We hebben het dus niet over goedbedoelende schnitzelbakkers. Chef-kok Nico van der Drift is een geschenk uit de hemel. […]
Lees meerEr is een nieuwe horecabestemming voor het voormalig Hotel Hanenburg! Dat maakt Albert Hendriks ( van www.friesnieuws.nl ) uit Wolvega vanavond bekend op z’n Facebookpagina: Sneek verloor in een jaar tijd 350 hotelbedden na sluiting van Stay Okay, De Wijnberg, De Daaldersplaats en Klein Genot, van origine hotel Hanenburg. Laatstgenoemd horecabedrijf in het centrum van […]
Lees meerDe Nedstede Groep verhuurt aan Ribsfactory de locatie aan de Jansplaats 13a te Arnhem. Het pand met drie bouwlagen bevindt zich op de hoek van de Jansplaats en het Jansplein; twee in Arnhem bekende pleinen met vele levendige terrassen en horecaconcepten. Adhoc horecamakelaars b.v. begeleidde deze transactie namens verhuurder. .
Lees meerDe ranglijst Cafetaria Top 100 2017, inclusief de juryrapporten is bekend. Eetwinkel Polly in Bemmel staat op nummer één, de plaatsen twee en drie zijn er voor Kwalitaria Lekkerrr in Amersfoort en Eetwinkel De Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom. Lees meer Bron: Misset Horeca
Lees meerSectorbrede groei zet door Horecabedrijven zullen komend jaar profiteren van de hoge consumptiegroei. De omzet van Nederlandse horecazaken is sinds 2011 elk jaar toegenomen, zowel van logiesverstrekking als van eet en drinkgelegenheden. De eerste jaren was deze omzetstijging nog gedreven door een stijging van de afzetprijzen, maar dat is de laatste jaren niet meer het […]
Lees meerLekker 2018 is bekend gemaakt. De Librije staat dit jaar weer op één, nieuw in de top 10: Tribeca en Librije’s Zusje. De Librije staat dit jaar weer op 1 in de Lekker 2018. Inter Scaldes zakt van 1 naar 2 en Ciel Bleu stijgt van plaats 7 naar plaats 3. Lees meer Bron: Misset Horeca
Lees meerStel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.
Alerts