Mijn alerts Direct regelen
Menu

Osteria Francescana in Modena opnieuw ’s werelds beste restaurant

Nieuwsitem

Osteria Francescana in Modena is opnieuw uitverkoren tot het beste restaurant in de wereld. Het restaurant van de flamboyante chef-kok Massumo Bottura was dit twee jaar geleden ook al.

Het toprestaurant in de Italiaanse regio Emilia-Romagna heroverde de eerste plaats op de wereldranglijst die de The World’s 50 Best Restaurants heet. De rangorde wordt bepaald door ruim duizend culinaire professionals, onder wie recensenten en chef-koks. De volgorde werd dinsdagavond tijdens een ceremonie in de Spaanse stad Bilbao bekendgemaakt.

De top drie bestaat dit keer alleen uit Europese restaurants, met op twee El Celler de Can Roca in het Catalaanse Girona en op drie Mirazur in het Zuid-Franse Menton. De winnaar van 2017, Eleven Madison Park in New York, zakte naar de vierde plaats. Op de 51ste plaats staat restaurant De Librije in Zwolle. De Librije is de enige Nederlandse keuken op de ranglijst. Verder prijken er twee Belgische en vijf Duitse restaurant op.

Chef-kok Bottura van Osteria Francescana mengt zich zo nu en dan ook in het politieke debat in Italiƫ. In 2016 zei Bottura te zullen emigreren als premier Matteo Renzi niet de steun van de kiezers zou krijgen bij de omzetting van de hervormingsplannen van de regering.

Bron: FD

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts