Mijn alerts Direct regelen
Menu

Oostpoort opent officieel haar deuren

Nieuwsitem

AMSTERDAM – Op 26 maart wordt het nieuwe winkel- en woongebied Oostpoort officieel geopend.

Oostpoort vormt samen met de bestaande winkels in de Linnaeusstraat en de Middenweg het nieuwe centrumgebied van Amsterdam-Oost met 200 winkels en horecazaken. Ook zijn er in Oostpoort ruim 350 huur- en koopwoningen en stedelijke, maatschappelijke en culturele voorzieningen. Naast Albert Heijn en Vomar heeft Oostpoort een biologische verswinkel, Biolicious. In het winkelcentrum zijn onder meer filialen van C&A, H&M, Xenos, Big Bazar, BCC, Cool Cat, La Ligna, Bruna, Miss Etam, La Chica, Douglas, Vera Moda, Jack & Jones, Eye Wish Opticiens, Pets Place, Hunkemöller, Van Haren, Kruidvat, Intertoys, De Tuinen, Rituals, en Quick Shoe Service. Ook zijn er speciaalzaken zoals koffie- en theewinkel Simon Levelt, Bakker Balvert, bloemist Bloem, de Vitaminstore en Het Zwarte Fietsenplan. De HEMA aan de Linnaeusstraat is uitgebreid en heeft een nieuw modern winkelconcept gekregen.

Oostpoort biedt ook veel horecagelegenheden: Bagels & Beans, B&B lunchroom, pannenkoekenrestaurant ’t Oostpoortje, sushirestaurant Yatta, café Leuten, wijnbar Blend, Thai Café en grand café Roezemoes.

Daarnaast zijn in Oostpoort ook gevestigd het stadsdeelhuis, muziekmakerscentrum muzyQ, CBK Amsterdam, het Sportfondsenbad Oost, sportschool Sports World en sporthal Wethouder Verheij. Onder het gebied ligt een tweelaagse parkeergarage van Q-Park met 874 parkeerplaatsen.

Fred Langeslag, directeur van ontwikkelaar OCP over Oostpoort: ‘Door het brede aanbod van kwalitatief goede winkels is Oostpoort een aantrekkelijk winkelgebied voor de bewoners van Oost en daarbuiten. De vele en diverse horecazaken, sommigen met een terras aan het water, maken het gebied helemaal af. De openbare ruimte is met veel zorg ingericht en sluit perfect aan op de afwisselende architectuur met de ronde vormen en verrassende doorkijkjes.’

Oostpoort is gerealiseerd door Ontwikkelingscombinatie Polderweggebied (een samenwerking tussen Bouwfonds Ontwikkeling/MAB, Ymere en Stadgenoot) samen met de gemeente Amsterdam en stadsdeel Oost. De belegger van het nieuwe winkelcentrum is SPF/Syntrus Achmea.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts