Mijn alerts Direct regelen
Menu

Omzetgroei in de horecasector neemt af

Nieuwsitem

De Nederlandse economie kent momenteel een bloeiperiode. Dat merken ook de kleine en middelgrote ondernemingen. De omzet van deze bedrijven groeide vorig jaar met 8% sneller dan voorgaande jaren, zo blijkt uit onderzoek van accountantsorganisatie SRA. SRA voerde dit onderzoek naar de jaarrekeningen van bijna zevenduizend vooral kleinere bedrijven voor het vierde achtereenvolgende jaar uit. Elk jaar blijkt de omzetgroei hoger uit te komen dan het jaar ervoor. Maar voor de winstgroei geldt het omgekeerde, die is de afgelopen jaren juist elk jaar afgenomen.

De omzetgroei in de horecasector neemt voor het derde jaar op rij af en kwam vorig jaar met een plus van 8% op hetzelfde niveau uit als het totale mkb. Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) komt dit doordat na de crisis de omzetgroei in de horeca eerder is begonnen dan bij veel andere mkb-bedrijven in Nederland. De omzetgroei vlakt naar verwachting verder af en valt voor dit jaar nog wat lager uit.

Volgens de branchevereniging gaat het in alle onderdelen van de horeca goed, al blijft het traditionele caf├ębedrijf het moeilijk hebben. Er zijn grote verschillen tussen de grote steden en de rest van het land en tussen toeristische en niet-toeristische gebieden. Horecawerkgevers hebben verder veel last van de krapte op de arbeidsmarkt. Vooral goed opgeleide medewerkers in de bediening en koks zijn schaars.

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts