Mijn alerts Direct regelen
Menu

Omzet van hotels, restaurants en cafés stijgt in tweede kwartaal

Nieuwsitem
De omzet van hotels, restaurants en cafés is in het tweede kwartaal van het jaar gestegen met bijna 2 procent ten opzichte van een kwartaal eerder.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de horeca neemt al ruim vier jaar onafgebroken toe.
Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen, is volgens het statistiekbureau met ruim 0,5 procent toegenomen. Bij alle horeca-onderdelen is meer omgezet. Bij fastfoodrestaurants, waar ook snackbars, lunchrooms, maaltijdbezorgers en ijssalons toe behoren, is met 2,5 procent sprake van de grootste groei.
De omzet van cafés, waar ook eetcafés en koffiebars bij horen, is met 2,2 procent toegenomen. Hotels hebben 1,8 procent meer omgezet dan in het eerste kwartaal. De omzet van restaurants is met 1,2 procent gegroeid. De toename is overigens flink lager dan in het eerste kwartaal, toen de opbrengsten bij restaurants nog met 3,2 procent zijn aangedikt.
Bron: Nu.nl
Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts