Mijn alerts Direct regelen
Menu

NS stopt met franchiselicentie Burger King

Nieuwsitem

NS stopt per 1 december met de franchise-exploitatie van de 17 Burger King-restaurants op zijn stations, meldt De Financiële Telegraaf. NS had sinds 15 jaar een franchiselicentie van Burger King.

NS gaat een nieuwe aanbesteding doen onder aanbieders van fastfood. “Of Burger King op stations blijft of dat een andere partij een vergelijkbaar assortiment gaat aanbieden, is iets wat NS nu met verschillende marktpartijen aan het verkennen is”, aldus een woordvoerder. Het NS-personeel gaat over naar de andere aanbieder.

De vervoersmaatschappij kondigde in februari al aan een deel van zijn vastgoed af te stoten en de activiteiten op stations meer aan de markt over te laten. “Waarom moet NS hamburgers bakken?”, aldus directievoorzitter Timo Huges destijds. Zo’n veertig procent van de werkzaamheden in stationswinkels wordt door het personeel van NS gedaan.

Burger King

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts