Mijn alerts Direct regelen
Menu

Nederlandse hotelkamer 6% duurder

Nieuwsitem

Een overnachting in een Nederlandse hotelkamer kostte in het eerste halfjaar van 2015 gemiddeld €131 en is daarmee 6% duurder dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een jaarlijkse hotelprijsvergelijking van Hotels.com.

Zoals altijd zijn Amsterdamse hotelkamers het duurst. In de hoofdstad kost een kamer inclusief belasting en toeslagen gemiddeld €154 per nacht, een stijging van 8%. Utrechtse hoteliers verhoogden hun kamerprijzen het meest: de gemiddelde prijs steeg van €98 naar €108. Deze toename van ruim 10% bezorgt Utrecht de derde plek wat betreft hotelkamerprijzen. Op plek 2 staat Maastricht (€115, +6%).

Wereldwijd

Wereldwijd werden hotelovernachtingen gemiddeld 1% duurder dan een jaar eerder. Volgens de onderzoekers heeft de stijging te maken met een toename van het aantal reizigers, hogere uitgaven en wisselkoersfluctuaties. Sinds 2010 lopen de tarieven wereldwijd in een vergelijkbaar tempo op.

In Noord-Amerika, de Cariben en Zuid-Amerika liggen de hotelkamerprijzen voor het eerst hoger dan voor de financiële crisis van 2008-’09. In andere regio’s is de gemiddelde kamerprijs nog lager dan destijds.

Bron: Financieel Dagblad

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts