Mijn alerts Direct regelen
Menu

Nederland favoriet uitwijkland onder Britse Amerikanen

Nieuwsitem

Nederland is het favoriete land om naar uit te wijken voor Amerikaanse bedrijven die nu in het VK zijn gevestigd, maar die na een eventuele Brexit willen vertrekken.

Dit blijkt uit onderzoek door Buck Consultants International onder in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Europese hoofdkantoren van Amerikaanse bedrijven.

Een derde van de geïnterviewde bedrijven zal bij een Brexit heroverwegen of de coördinatie van de Europese activiteiten vanuit het Verenigd Koninkrijk zal blijven gebeuren. Eén op de 8 bedrijven geeft nu al aan bij een Brexit waarschijnlijk het Europese hoofdkantoor te verplaatsen.

Bij een verplaatsing van het Europese hoofdkantoor is Nederland favoriet (genoemd door 61%), gevolgd door Ierland (45%) en Zwitserland (45%) – bij keuze van top 3 landen.

Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een onderzoek dat Buck Consultants International de afgelopen weken heeft uitgevoerd onder in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Europese hoofdkantoren van Amerikaanse bedrijven. Aan het onderzoek nam een breed scala van zulke Europese hoofdkantoren deel: van farmaceutische bedrijven en zakelijke dienstverleners tot logistieke bedrijven en financiële instellingen.

Buck Consultants International is een economisch, locatie- en vastgoedadviesbureau dat bedrijven wereldwijd adviseert bij locatiekeuzes voor een nieuw (hoofd)kantoor, fabriek, distributiecentrum of R&D centrum. Het bedrijf heeft honderden Amerikaanse, Aziatische en Europese bedrijven ondersteund bij dit soort locatiekeuzeprocessen.

‘De resultaten laten zien dat bedrijven onrustig zijn over de uitslag van het referendum. Het aantal bedrijven dat zegt bij een Brexit haar Europese hoofdkantoor zeker in het Verenigd Koninkrijk te houden, is relatief beperkt. Dat één op de acht bedrijven nu al aangeeft haar Europese hoofdkantoor waarschijnlijk te verplaatsen bij een Brexit geeft aan hoe belangrijk voor bedrijven de uitslag van het referendum is’, aldus René Buck, directeur van Buck Consultants International.

Het onderzoek bevestigt ook dat Nederland een toplocatie is voor Europese hoofdkantoren van multinationals, of de Brexit nu wel of niet doorgaat. ‘De gunstige ligging, Schiphol, de hoogopgeleide en meertalige beroepsbevolking, het aantrekkelijke woon- en leefklimaat voor expats en, last but not least, het gunstige belastingklimaat, zijn de troeven van Nederland’, aldus Buck.

Bron: PropertyNL.com

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts