Mijn alerts Direct regelen
Menu

Misverstanden over drukte bij horecamakelaars

Gisteren bereikte ons een bericht via de media waarin een horecamakelaarskantoor zegt dat “de horecamakelaars” het druk hebben, omdat horecaondernemers massaal van hun zaken af zouden willen. Dat versterkt een misverstand dat er volgens ons leeft. Wij vinden het van belang om onze visie op de huidige markt met u te delen en daarmee te proberen een aantal hardnekkige misverstanden uit de wereld te helpen.

Jullie zullen wel heel veel aanbod hebben….
Wij hebben momenteel minder aanbod dan in andere jaren in deze periode en dat geldt ook voor veel van onze collega horecamakelaars, horen wij van hen.

Wordt zeker niks verkocht of verhuurd nu?
De objecten die we wel in portefeuille hebben worden juist wel verkocht en verhuurd. Maar niet tegen de hoofdprijs.
Mensen die in deze uitdagende tijden zaken doen willen dit beloond zien in aantrekkelijkere voorwaarden. Maar er worden absoluut wel zaken gedaan.

Ik kan vermoedelijk beter wachten met het verkopen van mijn zaak?
Indien u er lang mee kan wachten dan heeft het zin, anders raden wij aan juist nu de knoop door te hakken. Het aanbod is laag, dus uw zaak of pand krijgt meer aandacht van zoekers. De kans is groter dat uw object wordt gekocht of gehuurd dan in een tijd met heel veel aanbod. Wij verwachten een toename van het aanbod eerste kwartaal 2021.

Er zullen wel geen kopers zijn….
Ja die zijn er nog wel. Enerzijds zijn dat de horecaformules en ketens die “over de coronacrisis heen kunnen kijken” en nu dus doorgaan met expansie zodat ze na de crisis klaar staan. Anderzijds zijn er nu veel starters (met (spaar)geld) die deze periode zien als een goed moment om te starten en geen last hebben van opgelopen schade in het afgelopen half jaar.

 

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts