Mijn alerts Direct regelen
Menu

Meer horeca in winkelstraten mogelijk

Nieuwsitem

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 11 juni is de motie van de VVD Den Haag om meer horeca in winkelstraten toe te staan met brede steun aangenomen.
Momenteel geldt de regel dat er in een winkelstraat slechts twintig procent van de panden uit horeca mag bestaan. De VVD Den Haag vindt het vreemd dat er vanaf de tekentafel in het stadhuis wordt besloten wat werkt voor een  winkelstraat. “Zijn het niet de ondernemers die dit het beste kunnen inschatten?” vraagt VVD-fractievoorzitter Martin Wörsdörfer retorisch. “Natuurlijk zijn wij van mening dat er een balans moet zijn, maar met de huidige tachtig/twintig-regel is die er niet. Ondernemers moeten wel de ruimte krijgen eigen keuzes te maken. De VVD Den Haag steunt deze ondernemende mensen.”
In januari 2016 gaat de nieuwe Horecanota in. Deze wordt eind dit jaar vastgesteld. Tot ingang van deze nieuwe nota wordt de huidige regeling versoepeld naar maximaal dertig procent horeca, wel met de kanttekening dat nieuwe aanvragen daghoreca moeten betreffen. “Dat is tien procent winst en een mooie eerste stap naar onze inzet voor de nieuwe Horecanota. Het college heeft met deze tijdelijke versoepeling aangegeven bij initiatieven naar passende mogelijkheden te zoeken. We verwachten dat het college zich hierbij met meer inspanning buigt over de aanvragen voor daghoreca in winkelstraten.”

vvd Den Haag horeca in winkelstraten

 

 

 

Foto: VVD Den Haag

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts