Mijn alerts Direct regelen
Menu

Luken verkoopt Fletcher Hotels aan management

Nieuwsitem

Oprichter Chris Luken heeft zijn hotelketen Fletcher Hotels verkocht aan het zittend management Rob Hermans en Edwin van Heteren en aan investeerders NIBC Bank en de Luxemburgse hotelinvesteerder Xead Group. Dit heeft de onderneming bekendgemaakt.

Alle hotels alsmede het onroerend goed maken onderdeel uit van de transactie. Financiële details zijn niet meegedeeld.

FletcherDe transactie betekent dat Chris Luken afscheid neemt van zijn bedrijf. Fletcher Hotels is met 73 hotels de grootste hotelketen van Nederland. Het bedrijf realiseert een omzet van € 125 mln en er werken 2600 personeelsleden. De doelstelling is de keten de komende jaren te laten groeien tot 100 hotels. Vorig jaar werd JLL Hospitality Worldwide te Londen ingeschakeld om Fletcher te begeleiden bij de verkoop. Tijdens een uitgebreid proces is veel interesse getoond door diverse buitenlandse private equity spelers en strategische kopers, uiteindelijk is er toch gekozen om het bedrijf te verkopen aan het zittende management.

Alle betrokkenen zijn verheugd dat het bedrijf in Nederlandse handen blijft en haar groeipad kan vasthouden. ‘Dit was voor ons een mooie kans om dit unieke bedrijf te kopen en daarmee de continuïteit te waarborgen. Voor het personeel, de gasten en het bedrijf verandert er dus weinig, omdat het management zeer bekend is met het bedrijf en door de overname de huidige strategie kan blijven volgen,’ aldus CEO Rob Hermans. Hermans is al 15 jaar topman van het hotelbedrijf. ‘Wij zien Fletcher als een prachtig, ondernemend bedrijf met zijn wortels in Nederland met bovendien veel groeipotentie. We zijn blij om Fletcher samen met onze co-investeerder Xead Group te kunnen ondersteunen met kapitaal om deze overname mogelijk te maken,’ aldus Robert Ian Oei van NIBC Mezzanine & Equity Partners.

Oprichter Chris Luken neemt afscheid van zijn bedrijf. De voormalig Van der Valk-ober bedacht in 1994 ‘De Hotelbon’ en kocht drie jaar later zijn eerste eigen hotel op Texel wat hij vernoemde naar zijn hond Fletcher. Inmiddels telt het bedrijf 73 hotels in Nederland met bijna 4000 kamers. ‘Ik sluit een mooie fase van mijn leven af en heb ervan genoten dit bedrijf op te bouwen. Dat het zittende management Fletcher Hotels verder voortzet, is een kroon op mijn werk’, aldus Luken.

Fletcher Hotels is gegroeid door overnames en nieuwbouw en ziet de komende jaren groot groeipotentieel binnen de Nederlandse –en buitenlandse markt. De populariteit van het hotelbedrijf is groot. Voor het zesde achtereenvolgende jaar is het bedrijf verkozen tot ‘Populairste Hotelketen van Nederland’ door Zoover waar honderdduizenden mensen hun stem uitbrachten.

Bron: PropertyNL

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts