Mijn alerts Direct regelen
Menu

Kwart cafés België negeert rookverbod

Nieuwsitem

In een kwart van de cafés in België wordt ondanks het in 2011 ingevoerde algehele rookverbod nog steeds gerookt. De overheid heeft er nu genoeg van en kondigt keiharde maatregelen aan.

“Ondanks alle campagnes blijft een kwart van de ondernemers de regels hardleers aan hun laars lappen”, aldus een woordvoerder van de Federale Dienst voor de Volksgezondheid. “Dat is natuurlijk volstrekt onacceptabel. Vandaar dat we besloten hebben de boetes drastisch te verhogen en over te gaan op tijdelijke sluiting van cafés bij herhaalde overtreding. We hebben gemerkt dat het voor veel horecabedrijven financieel interessanter is de boetes te betalen dan het rookverbod na te leven. Dat tijdperk is met ingang van heden definitief afgelopen. Daarmee maken we meteen een einde aan het concurrentievoordeel ten opzichte van hun collega’s die zich wel keurig aan het rookverbod houden.”
De boetes in België beginnen nu bij zesduizend euro; bij een tweede overtreding krijgt de ondernemer het dubbele bedrag in rekening gebracht. Hardnekkige overtreders lopen bovendien het risico dat hun zaak voor een periode van zes maanden wordt gesloten.

In Nederland wordt het algehele rookverbod per 1 oktober aanstaande van kracht. Ook in de naar schatting tweeduizend kleine cafés zonder personeel waar nu nog wel gerookt mag worden, moeten de asbakken dan definitief van tafel. Net als in België lijkt nu al lang niet iedere horecaondernemer zich daar zomaar bij neer te leggen.

(Bron: horecanieuwsdienst)

cafes belgie negeren rookverbod

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts