Mijn alerts Direct regelen
Menu

Kroegbaas geeft gemeente koekje van eigen deeg

Nieuwsitem

Plof! Twee keer viel er al een forse boete op de deurmat van kroegbaas Frank van de Nieuwenhof, omdat lokjongeren zonder id-kaart een biertje bestelden in zijn café in Eindhoven. De kroegbaas vindt de controles en de boetes veel te streng: “Er kan altijd iemand doorheen glippen.” En dat maakte hij op een ludieke manier duidelijk in het stadshuis.

Want afgelopen maandag nam hij zijn zoon en dochter, 18 en 20 jaar oud, mee naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Eindhoven. Die was weliswaar alleen voor genodigden, maar de familie Van de Nieuwenhof kon gewoon naar binnen en achter in de rij aansluiten om de burgemeester en wethouders een handje te schudden. “Ik heb ze een voorspoedig 2015 gewenst”, zei de kroegbaas. “Na afloop kregen we alle drie een glaasje champagne.”
Daarna liep het drietal de zaal in. Aan de bar bestelde de kinderen wederom alcohol, een biertje en een rode wijn. “Een foto daarvan heb ik opgestuurd naar het Eindhovens Dagblad“, zegt van de Nieuwenhof. “Mijn kinderen zijn meerderjarig, maar je moet ze wel naar hun legitimatiebewijs vragen. Dat moeten wij in het café ook.”

De gemeente maakt tijdens haar controles gebruik van lokjongeren. Dat stuit de kroegbaas tegen de borst: “Er wordt gelijk een boete uitgedeeld van 1020 euro. Daar moet je heel veel voor omzetten om dat weer terug te verdienen.” Cafés die teveel boetes verzamelen, moeten soms een tijdje dicht. “Dat betekent voor veel kroegen dat ze failliet gaan. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?”

“Het is niet de bedoeling dat de gemeente volgend jaar geen nieuwjaarsreceptie geeft. Dat zou ik zonde vinden”, zegt Frank van de Nieuwenhof. De kroegbaas wil met de gemeente om tafel, in plaats van te ruziën om boetes.

In een reactie zegt de gemeente van haar nieuwjaarsreceptie voldoet aan de leeftijdsregels van de Drank- en horecawet. Het was namelijk een receptie voor genodigden en niet tegen betaling. “Er waren dus ook alleen volwassenen uitgenodigd”, aldus een woordvoerder. Daarbij krijgt het catering personeel van de gemeente Eindhoven volgens de woordvoerder altijd specifieke instructies om bij twijfel te vragen naar legitimatie voordat alcohol geschonken wordt.

http://nos.nl/op3/artikel/2012116-kroegbaas-geeft-gemeente-koekje-van-eigen-deeg.html

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts