Mijn alerts Direct regelen
Menu

‘Krankzinnig’ hotel van Nederlandse architecten

Nieuwsitem

Redelijk krankzinnig, opvallend en het gekste gebouw ooit. Zo omschrijven architectuurblogs het ontwerp van een architectenbureau uit Amsterdam voor een luxe hotel in China. NL Architects wil het hotel de vorm van een amethist geven, een paarse edelsteen. Over de hele wereld geloven mensen dat deze steen helende krachten heeft.

Eiland

“Aan een amethist worden medische wonderen toegeschreven. Hij zou de omgeving reinigen. Dat proberen we met dit gebouw vorm te geven”, zegt Kamiel Klaasse van NL Architects. Het is de bedoeling dat het hotel in het zuiden van China komt. Daar laat een projectontwikkelaar een eiland opspuiten waar plaats is voor luxe hotels. Het Nederlandse ontwerp moet nog worden gekeurd en er is nog geen uitbater.

Kritiek

Ook is het de vraag wat de Chinese president Xi van het ontwerp vindt. Hij wil niet langer dat “westerse gebouwen de skyline van Chinese steden vervuilen”. Xi riep vorig jaar op om patriottische, socialistische gebouwen neer te zetten. En dan niet met al te bijzondere vormen, zoals wel het geval is bij een futuristisch winkelcentrum in Peking.

Wanneer het architectenbureau uit Amsterdam hoort of de opdracht doorgaat, is onduidelijk. “Het project heeft wat tegenslagen gehad. Of dat komt door de lagere economische groei of het commentaar van de president, weten we niet”, zegt Klaasse. “We hopen dat het nu in een stroomversnelling raakt.”

Bron: nos.nl

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts