Mijn alerts Direct regelen
Menu

Jamie Oliver opent Italiaans restaurant in Tilburg

Nieuwsitem

Na Rotterdam en Den Haag krijgt ook Tilburg een Jamie’s Italian, een Italiaans restaurant van de bekende Britse tv-kok Jamie Oliver. De zaak opent volgend jaar de deuren aan het Pieter Vreedeplein. 

Jamie Oliver (42) begon als chef-kok en programmamaker en schreef een flink aantal succesvolle kookboeken. Ook ontwikkelde hij vier restaurantformules. De bekendste is Jamie’s Italian. Er zit een ‘Italian’ in Rotterdam en Den Haag.

Meerdere formules

De Britse kok heeft meerdere horecapijlen op zijn boog. Zo is er Fifteen, waar jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt ‘een kans krijgen om iets van hun leven te maken’ en Jamie Oliver’s Diner, waar nacho’s, chicken wings, dry aged steaks en shakes op het menu staan. Of neem Barceboa, dat is een steakhouse en barbecuerestaurant.

De bekendste is Jamie’s Italian. De eerste vestiging opende in 2008 de deuren in Oxford, inmiddels telt het Verenigd Koninkrijk tientallen filialen. Twee jaar geleden werd de eerste Nederlandse vestiging in Rotterdam (Markthal) geopend, sinds dit jaar is er ook een in Den Haag te vinden.

Grote spelers

De verbouwing van het pand aan het Pieter Vreedeplein duurt tot januari. Er wordt onder meer een afzuiginstallatie aangebracht. Begin volgend jaar wordt de vestiging ingericht.

,,We zijn er erg blij mee”, zegt Henk Sluiter van Adhoc horecamakelaars. Het pand stond al een geruime tijd leeg, er was een tijdje een pop up-winkel gevestigd. ,,Een betere invulling kun je je niet wensen.”

Met Oliver sleept Tilburg wéér een grote speler binnen. Eerder kozen de Thrill Grill en Bram Ladage – respectievelijk Amsterdam en Rotterdam – er ook voor om hun eerste vestigingen beneden de rivieren in Tilburg te openen.

Bron: BD

Alerts

Stel uw persoonlijke alert in. Wanneer er objecten worden geplaatst die met uw ingestelde alerts matchen, ontvangt u automatisch een e-mailnotificatie.

Alerts